Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 307 שנת 2007 - הגיר מת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכם,

לפני פחות מחודש קניתי רכב פיג'ו 307 שנת 2007 אוטומטית, וכמובן ע"פ ההמלצות לקחתי את הרכב למכון בדיקה לפני קנייה.

כמובן שבבדיקה רשום נקישות מהגיר ודברים מהסוג הזה אך כאמור בעל המכון איחל לי בהצלחה בקניה מה שנקרא ונתן את אישורו.

לאחר כשבוע מהקניה נדלקה נורת חירום על בעיית גיר ורצתי ישירות למוסך לבדוק מה כ"כ מוקדם קרה.

בשבוע של הקניה הרכב עבר טיפול שנתי + טיימינג ומשאבת מים.

ב-3 מוסכים קבעו פה אחד שיש להחליף את 2 השסתומים שאחראים על ויסות לחץ השמן בגיר (תיקון של 1600 ש"ח לפחות)

תיקון כזה לא עושים כל יום ולכן המתנתי עם זה לקבל חוות דעת נוספת ולראות אולי התקלה תחזור.

כעבור שבוע וקצת (כלומר היום) שבו הנורה נדלקה עוד מספר פעמים בודדות שבמהלך אותה תקופה המעבר הילוכים הפך מבלתי נסבל

לבלתי בלתי בלתי נסבל כלומר מעבר בלתי חלק בעליל של הילוכים, עצרתי לתומי ברמזור אדום ולאחר שהייה של 3-4 שניות אני שומע דפיקה מאחור ברכב והייתי בטוח שזה מכה קלה מאחור אך להפתעתי הייתי לבד בנתיב, מה שהתגלה כמכות מהגיר.

באותה נסיעה הדבר חזר על עצמו 3-4 פעמים עד שהגעתי לבית.

אני משוכנע שכעת זה לא 1600 זה 3500-4000 כלומר שיפוץ גיר אין בזק ספק.

עכשיו ברור לי שמי שמכר לי את הרכב יתנער מהאחריות, מכון הבדיקה סופר יתנער, ואני שואל את עצמי מה אני אמור לעשות למען השם?

האם יש לי אפשרות לבוא בטענות למכון הבדיקה? למי שמכר לי את הרכב? (יש לי את כל הפרטים עליו).

באותה בדיקה שעשיתי לגבי השסתומים נאמר לי שהתקלה הופיעה 12 פעם ובמוסך אחר נאמר לי שלא ניתן לדעת את זה, אני לא יודע למי להאמין בכלל, ואם זה נכון משמע הדבר קרה למוכר שמכר את הרכב בוודאות כי הרכב אצלו מס' שנים טובות ובקיצור הייתה פה רמאות לשמה, אי גילוי נאות, הסתרת מידע חשוב, או איך שלא תקראו לזה.

תודה...

עריכה אחרונה על ידי eliran 23

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם

נשמע שהגיר באמת לא המצב מעודד, אולם הייתי ממליץ לך בחום לגשת לספי ויניב גירים מסגולה בפ"ת הם אלופים בשיפוץ גירים ומאוד ישרים. לך תדע אולי הגיר עדין לא במצב של שיפוץ כללי אלא רק שסתומים.

בהצלחה

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

כדאי לסכם בטלפון עם מכון גירים, לגרור אליו ולראות אם אפשר להציל משהו בהחלפת שסתומים. יש גם פרויקט החלפת שסתומים מצולם, אבל אני מניח שלא תרשה לעצמך להשבית את הרכב, החלפה עצמית תקח לך יותר זמן ממוסך, ומורכבת למי שלא מתורגל בעבודות על הרכב.

יתכן שהבעיות התחילו אצל המוכר, אבל זה לא וודאי.

פורסם

איך, איך, איך הגיר אצלי בסיטרואן דפק בנסיעת מבחן של הקונה ולא הצלחתי להפטר ממנה בלי להוריד את המכנסיים, כמו שעשה המוכר לפותח השרשור...

לגופו של, אם אתה כבר מגיע למצב שבו אתה צריך לשפץ גיר, אני מציע לך לבצע את זה במוסך מורשה של לובינסקי למרות העלות הגבוהה. אני שיפצתי במכון גירים והגיר החזיק פחות משנה.

לקח - בפעם הבאה לעשות חיפוש בקארספורום לפני שקונים רכב עם גיר AL4.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

היי,

ממליץ לך לאחר ניסיונך לבצע שיפוץ גיר וזהו. להשקיע באופן חד פעמי סכום של כסף על מנת להיפטר מהתקלה. יש את המכון של ספי ויניב בפתח תקווה. כמו כן, יש מוסך מורשה יבואן. בחר לך ותסיים עם הסאגה הזו.

אשמח שתעדכן.

בהצלחה.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

הרכב עבר סך הכל בזמן הקנייה 90k, וכעת על 91k.

יש לי כמה אפשרויות ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור מה הכי נכון לי.

1) ללכת למכון תיקון גירים כדוגמת ספי בפ״ת ולבצע שיפוץ מלא לגיר.

דבר זה יגרור עלות של 3500 ש״י במקרה הטוב ולאחר דבר כזה אני אהיה מאוד משוקע כבר ברכב ואצטרך לסבול אותו עוד שנתיים, ועם כל הכבוד אני נכוויתי קשות מהרכב הזה שלא בא לי להיכנס ולנהוג בו כבר.

2) לתקן את עניין השסתומים באיזור ה-1600 ש״ח ולהתחיל להעביר אותו הלאה כשהגיר תקין אבל אני לא שלם עם הרכב הזה ונמאס לי מהצרפתיות.

3) למכור אותו איך שהוא כרגע לליסינג שחותכים 50% מהמחירון (הפסד של 7k, סכום קניה פלוס הוצאות) להוסיף סכום ולהביא רכב יפני אמין.

4) לצבוע בכחול ולזרוק לים.

מה אני אגיד לכם, אני עם צרפתיות גמרתי, אין בהם טיפה של אמונה כל נסיעה מרגישה כאילו זאת הנסיעה האחרונה לפני הגרר למוסך ואני אומר זאת במלןא הרצינות.

חייב לקבל החלטה היום.

תודה לכולם וסליחה על החפירה... אין לי את מי לשתף בכאב לב הזה.

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם

אלירן,אתה לוקח את זה הרבה יותר קשה ממה שזה,מדובר ברכב שכבר 7-8 שנים על הכביש,בכל רכב בגיל הזה יש תקלות,לפעמים קלות,לפעמים קצת פחות.

קודם כל תיגש לבעל מקצוע ותקבל הבחנה,גם אם מדובר על שיפוץ,לדעתי זה משהו שכדאי להשקיע,זה יתן לך שקט מספיק שנים עד שתרצה להחליף לרכב חדש יותר.

בהצלחה!.

פורסם

אלירן, יש לך עוד ברירה.

אם למכור לליסינג זה הפסד של 7K פרסם מחיר סופי ביד2 שמשקף הפסד של 5K, תוך שיקוף של הבעיה בטלפון. מי שמשתלם לו יקנה.

מי שקנה ממני אקורד בת עשר עם 200K ק"מ ושלל תיקונים + טיפול גדול שצריך היה לקרות באותו חודש, ידע הכל לא הסתרתי ממנו כלום. כשהוא הגיע התרשמתי שיש לו במשפחה איזה מוסך או שניים ומה שלי עולה 12K לתקן עולה לו 4K.

אם תבחר באופציה של שיפוץ מינימלי וגלגול לקונה הבא תוך המצאת סיפור כיסוי כלשהו שיסביר את תאריך העברת בעלות האחרון, איך תרגיש עם עצמך?

בשביל 2-3K שקל הבדל תשים בנאדם אחר במצב שאתה נמצא בו עכשיו? הרי אתה אומר שיש מצב יותר מסביר שהמוכר ידע על הבעיה לפני שמכר לך.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

הגיר כנראה לא מת.

אם הרכב "דופק" ביציאה מהמקום (יוצא לניוטרל ואז משלב הילוך בכמה כאילו מישהו נכנס בך), זה עניין של איבוד לחץ שמן כשהשמן מתחמם.

בנוגע ל EVM-ים (שסתומים) - אם אמרו שצריך להחליף, תחליף !

את עניין איבוד הלחץ שמן כשהוא חם - אפשר לפתור בעלות של 1200 ש"ח (החלפת סט אטמים אחורי בגיר). היו כאן כמה דיונים על זה בשבועות האחרונים, חפש את ההודעות הרלוונטיות וגם את התגובות של המוסכים המומלצים בפורום (אורן שרותי רכב, גבע וכד')

שסתומים בגיר זה בד"כ סביב ה 1600 ש"ח, אבל אם תשלב את שני התיקונים ביחד סביר להניח שתוזיל עלויות.

הנה כמה שירשורים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?542632-%D7%A0%D7%A7%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%9E%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D-(%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-C4-2006%D7%82)&highlight=%D7%90%D7%99%D7%91%D7%95%D7%93+%D7%9C%D7%97%D7%A5+%D7%A9%D7%9E%D7%9F

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?527736-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F-2002-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%AA-%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%99%D7%AA&highlight=%D7%90%D7%99%D7%91%D7%95%D7%93+%D7%9C%D7%97%D7%A5+%D7%A9%D7%9E%D7%9F

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?481874-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%94-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%95%D7%9B%D7%A8%D7%AA-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-C5-2006&highlight=%D7%90%D7%99%D7%91%D7%95%D7%93+%D7%9C%D7%97%D7%A5+%D7%A9%D7%9E%D7%9F

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אותה בעיה הייתה לי בקסארה . טופלה על ידי אורן משירותים לרכב בחולון ביום אחד ובעלות סבירה ביותר . הרכב נוסע כבר כשנתיים לאחר התיקון בלי בעיה.

פורסם

חברים קודם כל תודה לכם על התגובות המושכלות, מאוד מעריך.

אכן אמרו פה אחד ב-3 מוסכים (שאפט, גבע, אם הדרך) שיש להחליף EVM.

היום אלך לקבל חוות דעת מספי מכון הגירים בסגולה ואחשוב מה כדאי לעשות.

המעבר הילוכים הוא כזה:

משני לשלישי יש מעבר עם שהייה של כ-3 שניות ורק אז כאילו נכנס ההילוך.

מראשון לשני ומשלישי לרביעי יש מעבר תקין יותר אך מלווה בנקישה קלה.

המכות שמרגישות לך כמו מכה מאחורה קורות להערכתי אחרי נסיעה של חצי שעה לפחות וזאת כאשר מהירות הרכב יורדת ל-0 קמ״ש (עצירה ברמזור למשל) ושוב לא תמיד.

ההילוך משולב תמיד ל-D לאחר המלצות כאן בפורום לא להתעסק בהחלפות לניוטראל ושזה לא חוסך בדלק ולכן ברמזור בעצירה מוחלטת על D זה עדיין קורה.

האם לדעתכם יש פה תיקון גם של שסתומי EVM וגם של סט אטמים אחורי?

או שתיקון של אחד מהם יפתור את התקלות?

zvikas,

אשמח לשמוע מה בוצע בתיקון ומה העלות.

תודה.

Steve Jobs

פורסם

הבנתי.

איך לדעת אם תיקון של אחת הבעיות או שתי הבעיות יפתרו את הבעיה לגמרי?

ושלא אזדקק כעבור חצי שנה - שנה לחזור על התקלות הללו? או אם אני מפחיג עם הדמיון קצת אז לשפץ את הגיר?

קראתי לא אחת על בעלי צרפתיות שהייתה להם אותה תקלה, וכמה פעמים בשנים ספורות החליפו EVM.

אחר אפילו רשם ששנה אחרי טיפול כזה הוא שיפץ את הגיר.

Steve Jobs

• תוכן חדש...