Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקירה של הצעצוע החדש: moto360

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3949 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי פורום,

מי מכם שמתעניין בקשקושים סלולריים בוודאי שמע על השעון החכם העגול של מוטורולה - לא העגול הראשון אבל העגול היפה הראשון.

עד שהוא יצא, לא ממש התעניינתי בשעונים חכמים, אבל העיצוב היפיפה פלוס המחיר הלא מוגזם (250 דולר בארה"ב) עשו לי את זה וניצלתי שהות של חבר בחו"ל (תודה עומר :wink::-P ) בשביל לייבא את הצעצוע ישירות עד אלי.

כמובן שקראתי עליו הרבה מראש וראיתי מגוון התרשמויות יוטיוביות שגם אתם יכולים לראות. רובן היו חיוביות והכתירו אותו בתור הסמארטווטצ' הראשון שאשכרה שווה לקנות, אבל חלקם אמרו שהוא עדיין לא בשל והעירו על מגוון בעיות כאלו ואחרות (בטריה, מעבד חלש, מסך לא עגול לגמרי וכדומה).

אז הוא אצלי בקושי יומיים ולבטח אעדכן על חווית שימוש לאורך זמן בהמשך, אבל בינתיים, למי שמתעניין, כמה התרשמויות בלתי תלויות וללא ניסיונות ייפוי (לרגע לא חשבתי שאני קונה מוצר מושלם). ונתחיל בתמונה:

10733821_916960128327875_3979922227383774275_o.jpg

התמונה מגורענת, זה לא שהמסך כזה מפוקסל (אבל הוא אכן לא מושלם, ומיד נגיע לזה).

עיצוב: על טעם ועל ריח וכולי... אבל זה מה שקנה אותי. הוא עגול וזה כבר הופך אותו להרבה יותר יפה מכל שעון מרובע, לטעמי.

גודל: הוא יותר עבה ממה שנדמה בתמונות, אבל אני רגיל לשעון יחסית גדול והוא לא גדול או עבה ממנו.

רצועה: לא נפלתי. היא מרגישה כמו משהו שיתבלה מהר וגם לא מאוד נוחה לשימוש. בנוסף השעון או רוקד קצת על היד או צמוד מדי.

הנה בהשוואה לשעון הרגיל (מישהו מזהה? :wink: )

1939627_916984288325459_3252565774061623201_o.jpg

ועכשיו, אחרי שריחמתם עלי בגלל מזג האוויר, נמשיך עם עניינים פיזיים לפני שאנחנו מגיעים לתוכן:

מסך: קודם כל, הוא עגול. לא עגול לגמרי כי למטה יש פס שבוא נמצא חיישן עוצמת האור. להרבה מבקרים זה הפריע אבל לי ממש לא. החיישן עצמו עובד מצוין - באור חזק המסך בהיר מאוד, בחדר חשוך הוא מוחשך בדיוק כמה שצריך. המסך עצמו לא באיכות שאליה התרגלנו בסמארטפונים אבל לרוב זה ממש לא מפריע. בטקסט ותמונות שלא דורשות חדות הוא נראה מצוין. אם תנסו לצפות בתמונה שדורשת קצת יותר, היא לא תיראה חדה. אבל הוא גם לא מיועד לזה...

הדגמת פיקסלים: (קאסטינג של פרק בסדרה דרך הטלפון למחשב של הטלוויזיה עם plex):

1939627_916960421661179_6089704144829860602_o.jpg

ומקרוב:

10635762_916960571661164_4672415012114706598_n.jpg?oh=607fa435db10c7e5c024a395841b88ae&oe=54F656B2&__gda__=1421244219_33e3a158a4de5cc63c31eb8ea77e3dec

סוללה: השורה התחתונה - אם אתם לא מוכנים לשעון שמתנהג כמו טלפון סלולרי, אל תקנו. בהתחלה היו המון תלונות אבל הוא עבר עדכון קושחה וכעת הסוללה אמורה להחזיק יום שלם בשימוש רגיל. עשיתי ניסיון כזה היום (התאמצתי לא לשחק איתו יותר מדי, אבל כמובן שהפעלתי אותו מדי פעם) ומ-9 בבוקר ועד עכשיו, 23 בערב, הוא על 25%. כלומר הסיכוי קלוש שהוא יחזיק יותר מ-20 שעות. זה אומר שאם היום שלכם מתחיל ב-6-7 בבוקר ומסתיים אחרי חצות, יש מצב שהוא לא יחזיק מעמד.

הטענה: מגנטית. מניחים אותו על מטען ה-QI והוא נטען תוך פחות משעתיים (אחרי שעה הוא כבר על קרוב ל-80%). היתרון - המטען מאוד יפה וההטענה פשוטה כי לא צריך לחבר כבל. החסרון - צריך לקחת את המטען אתכם אם אתם לא חוזרים הביתה בערב...

הנה איך שהמטען נראה (זו תמונה מהרשת):

2014-09-12-11.57.33-1940x1435.jpg

תפעול: יש כפתור אחד בצד שמדליק ומכבה את המסך, אבל יש עוד שתי אופציות לפעולה הזו: לחיצה על המסך מפעילה אותו (אם כי ב-30% מהפעמים הייתי צריך שתי לחיצות), וגם - וזה כבר ממש נחמד - אם מרימים את היד כדי להסתכל עליו, הוא נדלק (וזה כבר עובד 95% מהזמן. באופן מעניין זה לא עבד לי בעיקר כשהחזקתי משהו כבד ביד וההרמה לא הייתה מהירה מספיק או חלקה).

הנה הוא על היד. יש קצת טביעות אצבע על המסך אבל במציאות בקושי רואים אותן:

10306230_916959354994619_3722483467165460578_n.jpg?oh=79a59067220c4f15468477407c9d1afd&oe=54BA1C9D&__gda__=1424845605_ea9784ebdbce0fd9b64b1c0f2c271e07

מחר אשתדל לכתוב קצת על ענייני תוכן - אפליקציות, נוטיפיקציות וכדומה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מאוד מעניין,זה כניראה הטרנד החדש.

נוח לקרוא הודעות SMS משם?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השעון הזה באמת נראה קלאסי ומרשים מבחינה חיצונית. השעונים האחרים שיצאו נראים כמו צעצוע, גם השעון המהולל של אפל נראה בדיחה, אבל אני עדיין מתקשה לקבל את העובדה שצריך להטעין את השעונים האלה כל 24 שעות, זה פשוט לא מתקבל על הדעת. חוץ מזה, מסקרן אותי לדעת איך זה לכתוב הודעות טקסט על מסך כ"כ קטן?

פורסם
מאוד מעניין,זה כניראה הטרנד החדש.

נוח לקרוא הודעות SMS משם?

בוודאי שזה לא נוח כמו בסלולרי, אבל זה בסדר גמור. מצד שני, זה לא שאתה יכול לעשות איתן הרבה מעבר ללקרוא אותן...

מה שכן, וזה כבר משהו שימושי, אם אתה בסיטואציה שאתה צריך להתאמץ כדי להשתמש בסלולרי (להוציא אותו מהתיק כשאתה ברחוב, להוציא אותו מהכיס כשאתה נוהג באוטו וכן הלאה) אז מאוד שימושי לקבל וויברוץ קטן ליד כשיש לך הודעה, ואז לגעת בשעון ולקרוא בזריזות אם מדובר במשהו חשוב.

הנה למשל הודעת יומן:

2014-10-16 00.05.15_1000.jpg

השעון הזה באמת נראה קלאסי ומרשים מבחינה חיצונית. השעונים האחרים שיצאו נראים כמו צעצוע, גם השעון המהולל של אפל נראה בדיחה, אבל אני עדיין מתקשה לקבל את העובדה שצריך להטעין את השעונים האלה כל 24 שעות, זה פשוט לא מתקבל על הדעת. חוץ מזה, מסקרן אותי לדעת איך זה לכתוב הודעות טקסט על מסך כ"כ קטן?

כמו שאמרתי למעלה - אי אפשר לכתוב הודעות. רק לשלוח הודעות מוכנות מראש (למשל כשאתה מסנן שיחה). מה שכן, ראיתי קונספט של אפליקציה שמאפשרת לכתוב בכתב יד אותיות בשביל לכתוב הודעה. אבל במקרה כזה כבר עדיף לדבר אל המכשיר ולקוות שגוגל תזהה נכון מה שאתה אומר (ולצערי, זה עובד פחות טוב בשעון מאשר בטלפון).

עוד קטע, אם כבר הזכרתם לי, זה שאני יכול לשכתב לו הודעה קולית שישלח סמס, אבל ברגע שאני מסיים להגיד את המשפט הוא שולח, בלי לחכות לאישור שלי. יש חלון של איזה שניה וחצי שאפשר ללחוץ על ביטול, אבל אם מפספסים, אפשר לשלוח בטעות איזו הודעה מביכה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)

נהנתי לקרוא את הביקורת, אך לטעמי האישי, השעונים החדשים הורסים את כל הכיף בשעונים. שעון זה סוג של תכשיט שיש בו משהו אישי וייחודי לכל דגם.

ברגע שדוחפים לזה מחשב ומסך דיגיטלי, זה מפסיק להיות שעון והופך להיות... מחשב.

כשהכניסו מחשב לטלפון נייד, הפכו את הטלפון הנייד למחשב נייד - אבל טלפון נייד נועד מלכתחילה להיות מכשיר דיגיטלי ללא יותר מדי ייחוד ו"אופי".

יש כל כך הרבה שעונים וותיקים בכל כך הרבה עיצובים ודגמים, ולמרות זאת, כנראה שבסוף כולם יסתובבו עם אותו LG או Samsung או Whatever.

עד אז, וגם לאחר שכבר כולם יחליפו, אני אשאר עם ה Tissot שלי, שאומנם לא יודע להציג לי הודעות, אבל משמיע צליל מכאני עדין וכל כך ערב לאוזן בכול דקה שעוברת :)

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

וזה שהטלפון הפך למחשב כולם נהנים מזה.

לדעתי זה אחלה רעיון.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

נכון, זה בדיוק מה שכתבתי, טלפון נייד היה מכשיר משעמם חיצונית שכל שימושו הוא לאפשר שיחות. ההפיכה שלו למחשב הוסיפה לו פונקציונליות טכנית מעולה - שבעצם הולידה אותו מחדש כמחשב שהוא גם טלפון. עדיין, כמחשב, אין לו יותר מדי משמעות עיצובית - מה שבאמת חשוב הוא היכולת הטכנית של הטלפון.

שעון מראה את השעה - אבל מעבר לייעוד הטכני שלו, הוא גם אלמנט עיצובי, סוג של תכשיט, בטח היום, כשאפשר לראות את השעה בכל פינה ובכל מקום.

ממש לא אותו הדבר כמו טלפון נייד.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

לכן אני חושב זה מתחלק ל2 אנשים שאוהבים שעונים ומבינים,ואנשים כמוני שלא מבינים בזה ויותר מעניין לראות אותם בתור גאדגט.

פורסם

אני אמנם לא חובב שעונים גדול אבל גם אני נהנה משעון בתור אביזר עיצובי. וזו בדיוק הסיבה שקניתי סמארטווטצ' רק כשהוא מצא חן בעיניי מבחינת עיצוב.

אני מניח שזו רק ההתחלה ושבקרוב נראה הרבה מאוד סוגים של שעונים חכמים בעיצובים שונים. אגב, נחמד להחליף בקלות את העיצוב של המחוגים כשבא לי שינוי:

(וסליחה על התמונה המעט מטושטשת)

10688330_916959921661229_2146629034101080163_o.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

זה נראה הרבה יותר משכנע כשהדיגיטליות "בהסוואה"

אם אפשר להחליף בין תצוגות בכל מיני פאטרנים של שעונים זה דווקא מעניין

GOT סחוג?

פורסם

אגב מה הטווח המירבי בין הסלולר לשעון?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה טוב. כנראה שישפרו את החסרונות בגרסה הבאה. זה השעון שהכי סיקרן אותי מבין כל אלו שיצאו לשוק.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
אגב מה הטווח המירבי בין הסלולר לשעון?

לא ניסיתי אבל אני מעריך שכמו כל מכשיר בלוטות'י... הטווח התיאורטי של בלוטות' הוא 100 מטר אבל בפועל כמובן הרבה פחות.

נראה טוב. כנראה שישפרו את החסרונות בגרסה הבאה. זה השעון שהכי סיקרן אותי מבין כל אלו שיצאו לשוק.

ברור שישפרו. מבחינתי זה היה השעון הראשון שהגיע למצב של "שווה קנייה". אם ימצא חן בעיני ואמשיך ליהנות ממנו גם עוד שנתיים, נניח, אשקול להחליף לגרסה משודרגת. הרי השוק הזה של מיחשוב לביש נמצא עדיין בחיתולים...

אגב, מוצא חן בעיני שאני לא צריך להוציא את הטלפון בכל פעם שאני מקבל הודעה או תזכורת. נניח אם אני יושב עם אנשים אבל עדיין חשוב לי להישאר זמין, אני פשוט מקבל זמזום קטן ליד ויודע בהעפת מבט אם זה משהו ששווה התייחסות או לא.

ובנוסף, גיליתי היום שהשעון גם יודע לזהות תנועות קטנות יותר של היד ולהדליק את התצוגה. כשאני יושב מול המחשב והידיים בתנוחת מקלדת, אם אני מזיז את היד כך שהשעון פונה לעבר העיניים (תנועה סיבובית של 5 ס"מ) הוא מזהה ונדלק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)

כנראה הבחירה הטובה ביותר מבין המתחרים, ועדיין - להטעין שעון כל יום נשמע מטורף.

דווקא בקטע הזה השעון pebble עם המסך המונוכרומאטי מוביל, הבעיה היא שהוא פשוט מכוער.

אתה מרגיש שימושיות אמיתית בשעון או שהוא בעיקר גימיק לחובבי גאדג׳טים?

עריכה אחרונה על ידי Asaf-R

.We apologise for the inconvenience

פורסם
כנראה הבחירה הטובה ביותר מבין המתחרים, ועדיין - להטעין שעון כל יום נשמע מטורף.

דווקא בקטע הזה השעון pebble עם המסך המונוכרומאטי מוביל, הבעיה היא שהוא פשוט מכוער.

אתה מרגיש שימושיות אמיתית בשעון או שהוא בעיקר גימיק לחובבי גאדג׳טים?

זה נשמע על פניו מטורף וזו גם הסיבה של רוב האנשים לא לקנות אותו, אבל ההגיון שלי עבד ככה: אני ממילא מטעין את הנייד כל יום (לרוב הוא לא מספיק אפילו לכל היום - עד עכשיו השעון תמיד ניצח אותו) אז מה כל כך נורא בלהטעין גם את השעון? אני ממילא לא ישן איתו על היד, אז במקום להניח אותו על השידה אני מניח אותו על המטען שנמצא על השידה. בעצם, אני בכלל לא מרגיש את ההטענה...

בנוגע לשימושיות, כאן אנחנו מגיעים לחלק השני של הסקירה:

מה עושים עם המוטו360?

בודקים מה השעה: הוא עושה את זה כמעט טוב כמו שעון רגיל. למה כמעט? כי כשאני מסיט את היד בשביל להסתכל עליו, לוקח לו עשירית שנייה יותר ממה שהייתי רוצה להידלק.

בודקים נוטיפיקציות: אין ממש מה לעשות עם רוב הנוטיפיקציות בשעון, אבל אפשר לראות שהן הגיעו, וזה גם משמעותי. הוא מווברץ כשאני מקבל אימייל ואני יכול לבדוק אם זה משהו שמעניין אותי או לא, מבלי להוציא את הטלפון מהכיס. אותו הדבר עם וואטסאפ, סמסים, פייסבוק וכל דבר אחר. לי זה עניין משמעותי מכיוון שהטלפון עלי רוב הזמן ואני רגיל לבדוק אותו בשנייה שאני מקבל נוטיפיקציה על משהו, רק בשביל להתאכזב בסוף שזה משהו לא מעניין. עם השעון זה יותר נוח. כמובן שאם רוצים להגיב, אין ברירה אלא לגשת לטלפון.

מנגנים מוזיקה: כשהמוזיקה שלי מנגנת דרך הטלפון, אני רואה מה מנגן בשעון ויכול להעביר לשיר הבא או הקודם, או לעשות פאוז. זה יופי של דבר, אבל כרגע חסרה פונקציונליות די שימושית - שינוי ווליום... קראתי שגוגל מתכננים להוסיף, אבל בינתיים אפשר להשתמש באפליקציה חיצונית (פחות נוח).

עושים כושר: כושר זה לא ממש בשבילי אבל יש כל מיני פונקציונליות שלא-פדלאות יכולים להשתמש בהן. למשל מד דופק (אין לי מושג אם הוא עובד טוב או לא). במד הצעדים אני דווקא משתמש בשביל לעקוב כמה אני פדלאה. אפשר לקבוע כמות צעדים דרושה והשעון יודיע כשעברתי אותה ויראה גם את ההיסטוריה.

מזג אוויר: נוח לבדוק מה מזג האוויר בשני קליקים על השעון לפני שיוצאים החוצה.

מיקום: הכונה עם גוגל מאפס יכולה להיות שימושית, במיוחד כשהולכים ברגל ולא רוצים להסתובב עם הטלפון ביד.

תזכורות: אפשר לכוון טיימר, alarm, stopwatch, להוסיף תזכורות ליומן ולסנכרן כל מיני דברים עם google keep, שאני משתמש בו די הרבה. אפשר כמובן לעשות הכל גם באמצעות פקודות קוליות שעובדות לא רע ומקצרות תהליכים. עדיין לא מצאתי את עצמי משתמש בכל זה אבל לפחות הסנכרון ל-keep די שימושי. למשל, אני נמצא במקום כלשהו ונזכר במשהו שאני רוצה לחזור אליו אח"כ. אני פשוט אומר "ok google, take a note" ואת מה שאני רוצה לזכור. או "remind me to buy milk at seven oclock" והוא יקפיץ לי תזכורת.

הודעות וטלפונים: זה בעיקר גימיק. אפשר להכתיב לשעון הודעה או שם של מישהו להתקשר אליו. הבעיה היא שאם הוא לא הבין אותך נכון, זה יכול ליצור מצבים מביכים...

אני מניח שיש עוד דברים שעדיין לא ניסיתי, אבל בשורה התחתונה, כל מה שעושים עם השעון אפשר לעשות גם עם הטלפון, אבל חלק מהדברים נעשים יותר בנוחות עם השעון, וזה הערך המוסף שהוא נותן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...