Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קונה רכב ראשון עד 25K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הקטע עם צעירים שקונים רכבי סדאן משפחתיים בתור רכב ראשון? בחיים לא אבין את זה.

אתה רוצה לקבל ייעוץ לרכישה או גשפנקה לעשות עסקה מפוקפקת? לא ממש ברור, כל מה שאומרים לך אתה עונה ב"פגו 206", אז תקנה 206 וזהו..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני לא הבנתי את זה.

אימפרזה, 323 ודומיהן אלה רכבים משפחתיים שאמנם יהיו יותר נוחים במיוחד אם אתה מסיע הרבה חברים אבל יקחו לך הרבה יותר דלק.

שוב...אם אתה רוצה רכב פוזה, אז סבבה תרכוש אימפרזה, סיוויק או מה שבא לך. קח בחשבון שהרכבים האלה יהיו בשנתון נמוך יותר.

אם אתה רוצה רכב שישמור לך על הכיס אבל לא יהיה הכי פוזה בעולם, תחשוב על מה שהצענו לך.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
גם אני לא הבנתי את זה.

אימפרזה, 323 ודומיהן אלה רכבים משפחתיים שאמנם יהיו יותר נוחים במיוחד אם אתה מסיע הרבה חברים אבל יקחו לך הרבה יותר דלק.

שוב...אם אתה רוצה רכב פוזה, אז סבבה תרכוש אימפרזה, סיוויק או מה שבא לך. קח בחשבון שהרכבים האלה יהיו בשנתון נמוך יותר.

אם אתה רוצה רכב שישמור לך על הכיס אבל לא יהיה הכי פוזה בעולם, תחשוב על מה שהצענו לך.

אתה קורה לזה פוזה אני קורה לזה יופי מאזדה 323 לאנטיס לא טובה?
פורסם

שים לב, קראתי לאימפרזה ולסיוויק פוזה.

המאזדה טובה, לא חסכונית בשיט בדלק.

אבל שוב...אם אתה לא מחפש חסכון בדלק ובאחזקה, אין בעיה עם המאזדה. היא תהיה נוחה לנסיעה יותר ממה שהצענו.

לפי דעתנו מי שאין לו משפחה אין לו צורך ברכבים כאלה.

פורסם
שים לב, קראתי לאימפרזה ולסיוויק פוזה.

המאזדה טובה, לא חסכונית בשיט בדלק.

אבל שוב...אם אתה לא מחפש חסכון בדלק ובאחזקה, אין בעיה עם המאזדה. היא תהיה נוחה לנסיעה יותר ממה שהצענו.

לפי דעתנו מי שאין לו משפחה אין לו צורך ברכבים כאלה.

אה סבבה אחי ותגיד איך כל התהליך רכישת רכב הולך אני בא אליו רואה את האוטו נראה סבבה הולך למכון בדיקה ומה אז?
פורסם

פשוט מאוד,

אתם מדברים בטלפון, שואל אותו שאלות על תקלות ובעיות שיש ברכב וכמובן מדברים על מחיר.

במידה והכל מוצא חן בעינייך אתה מגיע אליו או ניפגשים איפשהו באמצע, אתה בודק את הרכב לראות שהכל תקין, בודק נזילות ורואה שאין שום תקלה. כמובן עושה עליו נסיעה קצרה לראות שכל המכלולים עובדים.

לוקח לבדיקה במכון או במוסך מומחה, לאחר מכן מוציאים לך טופס ליקויים, כדאי גם לדבר עם המוכר שיתחייב שאין תקלות גיר/שילדה/מנוע מכיוון שהבדיקה לא זולה באזור 500 ש"ח. במידה ואתה לא מבין מה רשום שם אתה מוזמן להעלות לפה את הטופס ואנחנו נגיד לך אם כדאי לרכוש את הרכב או לא.

במידה ולא, אתם נפרדים לשלום. במידה ואתה רוצה את הרכב, אתם מגיעים לדואר ועושים העברת בעלות.

רק לא לשכוח לקחת ת.ז ורישיון נהיגה לדואר.

פורסם (נערך)

אני גם מחפש רכב והייתי עם שאלות כמו שלך.

דבר ראשון תבין שרכב זה לא השקעה, זה הוצאה.

לכן צריך לוותר על פוזה וללכת לרכב ראשו על משהו פשוט שלא עולה יקר לתחזוקה כמו פונטו או גטס (כמו שרשמו - רק 2006 ומנוע 1400 , מתחת לזה לא להתקרב)

אם ההצעה נשמעת לך טוב מידי תתרחק, אם יקר מידי תברח. השוק מוצף, אל תקנה בלחץ.

ואם מישהו מוכר בשביל אחות/סבתא/דודה/יזיזה - תבדוק טוב טוב שלא מדבור בסוכן.

ואם האוטו טופל במוסך של הבנדוד שבדיוק בחול, זה בד"כ הרכב לא טופל והחו"ל הקרוב זה אותו חו"ל שלא תוכל לנסוע בגלל ההוצאות על הטיפולים.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Shlomi062
פורסם
פשוט מאוד,

אתם מדברים בטלפון, שואל אותו שאלות על תקלות ובעיות שיש ברכב וכמובן מדברים על מחיר.

במידה והכל מוצא חן בעינייך אתה מגיע אליו או ניפגשים איפשהו באמצע, אתה בודק את הרכב לראות שהכל תקין, בודק נזילות ורואה שאין שום תקלה. כמובן עושה עליו נסיעה קצרה לראות שכל המכלולים עובדים.

לוקח לבדיקה במכון או במוסך מומחה, לאחר מכן מוציאים לך טופס ליקויים, כדאי גם לדבר עם המוכר שיתחייב שאין תקלות גיר/שילדה/מנוע מכיוון שהבדיקה לא זולה באזור 500 ש"ח. במידה ואתה לא מבין מה רשום שם אתה מוזמן להעלות לפה את הטופס ואנחנו נגיד לך אם כדאי לרכוש את הרכב או לא.

במידה ולא, אתם נפרדים לשלום. במידה ואתה רוצה את הרכב, אתם מגיעים לדואר ועושים העברת בעלות.

רק לא לשכוח לקחת ת.ז ורישיון נהיגה לדואר.

אני חדש בתחום אחי איך בודקים שהרכב תקין ונזילות וכל זה מה צריך לבדוק ואיך ובנסיעה איזה מכלולים בודקים ואם הוא מתחייב ונמצא תקלה מה אז? הוא משלם את הבדיקה? ואם הכל טוב מתי בדיוק אני משלם לו
פורסם

אתה פותח את המכסה מנוע ורואה שאין שמן או מים נוזלים על המכלולים. חשוב גם להסתכל מתחת לאוטו לראות שאין נוזלים שיוצאים החוצה מכל מיני פתחים.

כמובן שזה רק בדיקה ויזואלית ולא מקצועית אבל זה גם אומר משהו על הרכב.

בנסיעה? פשוט מאוד, אתה מניע את הרכב ובודק שהמצבר עובד באופן תקין ובהנעה אין קרטועים, נוסע רגיל, בודק שהילוכים עוברים חלק, שהמנוע לא עושה רעשים מוזרים, מתחיל ללחוץ על כל הכתפורים ברכב ורואה שהמזגן עובד, וישרים תקינים, כל הנורות בסדר מחוץ לרכב {רוורס, דרך, חניה}.

אם הוא מתחיייב ונמצאה תקלה על מה שהוא התחייב עליו, אתה לא קונה את הרכב והוא משלם על הבדיקה.

אבל...לדוגמא כאשר אני רכשתי את הפונטו שלי לפני 6 שנים, בבדיקה גילו מכת שילדה שהורידה 2.5% מערך הרכב. כמובן שהתבאסתי אבל הרכב היה שווה 18K ש"ח, היו פה ושם תיקונים והורדתי לו במחיר על כל התיקונים וגם חשבתי לעצמי שאני הולך להחזיק את הרכב 4-5 שנים לפחות אז מכת שילדה או לא, זה סתם שטויות גם ככה הרכב עוד כמה שנים לא יהיה שווה הרבה. הכל תלוי בשיקולים שלך, כמובן אתה מוזמן להתייעץ.

במידה והכל טוב והחלטת לרכוש את הרכב, אתה מביא את כל הסכום במזומן או צ'ק בנקאי.

אתם ניגשים לדואר עם כל המסמכים, אומרים באשנב שאתם רוצים לעשות העברת בעלות. היא שואלת מי הקונה ומי המוכר, מתקתקת במחשב וזהו.

אתה מביא לו את הכסף והוא מביא לך את המפתחות עם המסמכים של הרכב.

דרך אגב, סכום של העברת בעלות זה 220 שקלים, הסכום הזה הוא על הקונה אלא אם כן הסכמתם אחרת.

ואמרו את זה לפני, חשוב לבדוק שהבן אדם באמת פרטי, שאין לו מגרש מכוניות, שהוא מסדר את הרכב במוסך נורמלי ולא באיזה מוסף מדרכה {חאפרים למיניהם}.

פורסם
אתה פותח את המכסה מנוע ורואה שאין שמן או מים נוזלים על המכלולים. חשוב גם להסתכל מתחת לאוטו לראות שאין נוזלים שיוצאים החוצה מכל מיני פתחים.

כמובן שזה רק בדיקה ויזואלית ולא מקצועית אבל זה גם אומר משהו על הרכב.

בנסיעה? פשוט מאוד, אתה מניע את הרכב ובודק שהמצבר עובד באופן תקין ובהנעה אין קרטועים, נוסע רגיל, בודק שהילוכים עוברים חלק, שהמנוע לא עושה רעשים מוזרים, מתחיל ללחוץ על כל הכתפורים ברכב ורואה שהמזגן עובד, וישרים תקינים, כל הנורות בסדר מחוץ לרכב {רוורס, דרך, חניה}.

אם הוא מתחיייב ונמצאה תקלה על מה שהוא התחייב עליו, אתה לא קונה את הרכב והוא משלם על הבדיקה.

אבל...לדוגמא כאשר אני רכשתי את הפונטו שלי לפני 6 שנים, בבדיקה גילו מכת שילדה שהורידה 2.5% מערך הרכב. כמובן שהתבאסתי אבל הרכב היה שווה 18K ש"ח, היו פה ושם תיקונים והורדתי לו במחיר על כל התיקונים וגם חשבתי לעצמי שאני הולך להחזיק את הרכב 4-5 שנים לפחות אז מכת שילדה או לא, זה סתם שטויות גם ככה הרכב עוד כמה שנים לא יהיה שווה הרבה. הכל תלוי בשיקולים שלך, כמובן אתה מוזמן להתייעץ.

במידה והכל טוב והחלטת לרכוש את הרכב, אתה מביא את כל הסכום במזומן או צ'ק בנקאי.

אתם ניגשים לדואר עם כל המסמכים, אומרים באשנב שאתם רוצים לעשות העברת בעלות. היא שואלת מי הקונה ומי המוכר, מתקתקת במחשב וזהו.

אתה מביא לו את הכסף והוא מביא לך את המפתחות עם המסמכים של הרכב.

דרך אגב, סכום של העברת בעלות זה 220 שקלים, הסכום הזה הוא על הקונה אלא אם כן הסכמתם אחרת.

ואמרו את זה לפני, חשוב לבדוק שהבן אדם באמת פרטי, שאין לו מגרש מכוניות, שהוא מסדר את הרכב במוסך נורמלי ולא באיזה מוסף מדרכה {חאפרים למיניהם}.

ואיי תודה גבר מילה עזרת לי ואיך אני יודע אם הוא בן אדם פרטי ואין לו מגרש ו שהוא מסדר במוסך נורמלי חח מצטער על החפירה באמת לא מבין בזה

פורסם (נערך)

לכל מוסך מורשה או לא, יש היסטוריית טיפולים של הרכב, כאשר אתה נכנס למוסך לבצע טיפול או תיקון, הם רושמים את מספר הרישוי, לכן תשאל את המוכר באיזה מוסך הוא מטפל, שים לב שהוא לא מגמגם לך ומתחיל להמציא תירוצים, תיגש איתו למוסך שיוציא רשימת תיקונים.

תוכל גם לגשת למוסך מתמחה לאותו יצרן שאותו תרצה לרכוש שיתנו לך רשימת ליקויים.

תבדוק מה השם המלא של הבן אדם, תעשה חיפוש בגוגל ותראה שאין לו מגרש ושהוא לא מציע הרבה מכוניות למכירה.

תעשה חיפוש בגוגל גם למספר טלפון שלו.

כנס לאתר יד 2, תבדוק שהבן אדם שאתה קונה ממנו לא מופיע ביותר ממודעה אחת.

כאשר אתם מדברים בטלפון תהיה סקרן ותשאל שאלות על אופן הטיפולים שלו ברכב.

אם הוא אומר לך שיש אפשרות לבצע החלפה לרכב או טרייד אין...תזהר.

כאשר אתה מתקשר, תגיד למי שעונה "שלום, זה בקשר למודעה ביד 2", אם הוא שואל אותך "בקשר לאיזה מהמודעות?" אז כנראה שיש לו הרבה רכבים למכירה.

חובה!!! ושוב חובה לראות שרשיון הרכב רשום על שמו ולא על שם מישהו אחר או איזה חברת שקר כלשהו.

תבדוק שהוא מכיר את הרכב אישית, תשאל על צריכת דלק, על טיפולים, איך הרכב מתנהג...תראה שהוא עונה לך מהר ולא בהיסוס. אם הוא מהסס ולא בטוח, כנראה שהרכב לא היה ברשותו וזה עוד רכב מאין ספור הרכבים שעוברים בידיים שלו.

עריכה אחרונה על ידי אוהד זכי

פורסם
לכל מוסך מורשה או לא, יש היסטוריית טיפולים של הרכב, כאשר אתה נכנס למוסך לבצע טיפול או תיקון, הם רושמים את מספר הרישוי, לכן תשאל את המוכר באיזה מוסך הוא מטפל, שים לב שהוא לא מגמגם לך ומתחיל להמציא תירוצים, תיגש איתו למוסך שיוציא רשימת תיקונים.

תוכל גם לגשת למוסך מתמחה לאותו יצרן שאותו תרצה לרכוש שיתנו לך רשימת ליקויים.

תבדוק מה השם המלא של הבן אדם, תעשה חיפוש בגוגל ותראה שאין לו מגרש ושהוא לא מציע הרבה מכוניות למכירה.

תעשה חיפוש בגוגל גם למספר טלפון שלו.

כנס לאתר יד 2, תבדוק שהבן אדם שאתה קונה ממנו לא מופיע ביותר ממודעה אחת.

כאשר אתם מדברים בטלפון תהיה סקרן ותשאל שאלות על אופן הטיפולים שלו ברכב.

אם הוא אומר לך שיש אפשרות לבצע החלפה לרכב או טרייד אין...תזהר.

כאשר אתה מתקשר, תגיד למי שעונה "שלום, זה בקשר למודעה ביד 2", אם הוא שואל אותך "בקשר לאיזה מהמודעות?" אז כנראה שיש לו הרבה רכבים למכירה.

חובה!!! ושוב חובה לראות שרשיון הרכב רשום על שמו ולא על שם מישהו אחר או איזה חברת שקר כלשהו.

תבדוק שהוא מכיר את הרכב אישית, תשאל על צריכת דלק, על טיפולים, איך הרכב מתנהג...תראה שהוא עונה לך מהר ולא בהיסוס. אם הוא מהסס ולא בטוח, כנראה שהרכב לא היה ברשותו וזה עוד רכב מאין ספור הרכבים שעוברים בידיים שלו.

תודה גבר עזרת לי מאוד :) תגיד זה הגיוני שרכב שנת 2002 עשה רק 50 אלף קילומטרים?

פורסם

הגיוני כמו קריסמס ביולי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אין דבר כזה בחיים אלא אם כן הרכב יד ראשונה ששייך לאיזה אישה זקנה שנסעה מהבית לסופר וזהו!!!

במילה אחת...עזוב!!!

אז כמה בערך קילומטרז לשנה?

כאילו אמין

• תוכן חדש...