Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 308 החדשה או גולף חדשה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבור פיזו כנראה שמדובר בהתקדמות אבל זה עוד לא אומר שהיא סגרה את הפער מהגולף. בכלל, כשמדובר ברכב חדש לגמרי כמו הפיזו הזאת עם שלדה מנוע וגיר חדשים, שווה לתת לאחרים להתגלח עליה קצת ולראות אם הכל דופק כמו שצריך. לפולקסווגן היו את הבעיות לפני שנתיים ושלוש אבל הם התגברו עליהם והיום זאת קניה בטוחה הרבה יותר מרכב שעדין לא צבר מספיק ותק של מכוניות על הכביש כדי לקבל אינדיקציה נכונה

פורסם

לא הייתי אומר שפולקסווגן התגברו עליהם (ע"ע אמינות TSI+DSG 2014) אבל אני לא הייתי מוכן לקחת שום רכב ולא אכפת לי איזה בלי שאין עליו יותר משנתיים אחריות אבל זו החלטה שלך אז שיהיה בהצלחה

פורסם

שמע לא קראתי את כל השרשור ולא יודע אם זה סודר(עניין הגיר) אך מה שבטוח ב2011 שמן גיר ממש לא פתר את הבעיה

מנסיון

פורסם (נערך)
עבור פיזו כנראה שמדובר בהתקדמות אבל זה עוד לא אומר שהיא סגרה את הפער מהגולף

אולי. אבל אני די בטוח שפער המחירים בין השתיים, נכון להיום, לא משקף את "פער האיכות".

(לא פחות מ-17K ש"ח. וזה עוד ב"ימי מכירות" מיוחדים של צ'מפיון... )

כשמדובר ברכב חדש לגמרי כמו הפיזו הזאת עם שלדה מנוע וגיר חדשים, שווה לתת לאחרים להתגלח עליה קצת ולראות אם הכל דופק כמו שצריך. לפולקסווגן היו את הבעיות לפני שנתיים ושלוש אבל הם התגברו עליהם והיום זאת קניה בטוחה הרבה יותר מרכב שעדין לא צבר מספיק ותק של מכוניות על הכביש כדי לקבל אינדיקציה נכונה

מסכים שבתחום הזה יש יתרון מסוים לגולף ("על הנייר").

אבל מבחינת "זמן גילוח", אומנם בישראל הוא עדיין 0, אך באירופה כבר יש ניסיון של שנה עם ה- 308 החדשה.

ויש אינדיקציות ראשוניות די מעודדות לגבי אמינותה.

הנה, לדוגמא, סקר צרכנים בבריטניה - "המכונית האמינה ביותר ל-2014".

http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/64280/most-reliable-cars

גם הגולף , וגם ה-308 לא "מככבות" בעשירייה הפותחת, ומסתפקות ב"מרכז טבלה",

כך שבבסך הכול, אין פער משמעותי ביניהן:

ה-308 אף הצליחה להקדים במעט את הגולף עם ממוצע ציונים של 92.88 מול 92.31.

(אגב, הפיג'ו 2008 ממש מפתיעה שם - מקום 7, עם ציון 96! )

לא יודע עד כמה להאמין לסקר הזה (בכל זאת, מבוסס על 50,000 איש לדבריהם...),

אבל בגדול, אני מניח שאם בשנה הראשונה היו מתגלות בעיות רציניות ב-"מכונית השנה 2014",

כבר היינו שומעים הרבה רעש מזה.

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם
אולי. אבל אני די בטוח שפער המחירים בין השתיים, נכון להיום, לא משקף את "פער האיכות".

(לא פחות מ-17K ש"ח. וזה עוד ב"ימי מכירות" מיוחדים של צ'מפיון... )

אני מסכים איתך, אבל ניתן גם לשאול האם פער של 10K בין הליאון ל 308 משקף את פער האיכות ?

פורסם

אנחנו כולנו אותו הדבר :-) בוחנים את ה - 1.2 ורוצים את ה 1.4 :-)

אתה מזכיר לי את ההתלבטויות שהיו לי לפני שנה וחצי. אני נוסע על גולף 1.4 (דור 6) עם 122 כ"ס, וכשרכשתי חשבתי גם לכיוון האסטרה 1.4 עם 140 כ"ס. אבל בכל מבחן דרכים הגולף היה חזק יותר, ומה לעשות גם הנושא של השוק היה לטובת VAG.

עדיין אם להשוות בין פיגו 308 לבין גולף 1.2 באותו קבוצת מחירים, לדעתי הגולף מהווה תמורה טובה יותר, ו - VW נכון להיום ממוקם הרבה יותר טוב מבחינת שוק לעומת פיגו.

בכל אופן שיהיה בהצלחה...

פורסם

עדיין אם להשוות בין פיגו 308 לבין גולף 1.2 באותו קבוצת מחירים, לדעתי הגולף מהווה תמורה טובה יותר, ו - VW נכון להיום ממוקם הרבה יותר טוב מבחינת שוק לעומת פיגו.

אני מחזיר אותך לתחילת השרשור - אני לא בטוח שהגולף 1.2 היא המתחרה "האמיתית" של ה-308, למרות שהן עם אותו נפח מנוע.

ל-308 יש 130 כ"ס, שהם 8 כ"ס יותר מהגולף. לא ה-1.2, אלא ה-1.4.

וכאמור, הגולף הנ"ל היא כבר BIG TIME לא באותה קבוצת מחיר.

פורסם

מה גם קח בחשבון שהצרפתיות יחזיקו מחיר פחות מחברותיה מvag(אף על פי הבעיות גיר שכרגע מבחינת מחיר לא יודע אם משנות ככ)

פורסם

שים לב שנחשפה גרסת gt חמימה מעניינת. הסטיישן היא בכלל. אבל זה כנראה לא רלבנטי עבורך מבחינת מחיר ומועד.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אל תשכח שהאמינות של ה-DSG מפוקפקת, ואחריות רק שנתיים והטיפולים וחלקי חילוף שחיטה.

האחריות לרכבי פולקסווגן פרטיים היא לשלוש שנים, לא שנתיים.

לך תברר מחירי חלקי חילוף מקוריים במוסכי פיג'ו, ותחזור לדווח.

יש גם התחייבות לרכוש בחזרה בעסקת טרייד-אין במחיר מחירון (לא ברור לי מה המצב בפיג'ו בתחום הזה).

שיגדירו למה הם מתכוונים ב"מחיר מחירון", ועל מה הם יקזזו ממנו כשתגיע לסגור עיסקה.

אני לא הייתי מוכן לקחת שום רכב ולא אכפת לי איזה בלי שאין עליו יותר משנתיים אחריות

לך תעשה שיעורי בית לפני שאתה מייעץ לאחרים ומטעה אותם.

פורסם

לך תעשה שיעורי בית לפני שאתה מייעץ לאחרים ומטעה אותם.

סליחה,לא יודע למה חשבתי שזה רק שנתיים לפולקסווגן, אולי בגלל שבסיאט וסקודה זה שנתיים אז הנחתי שמאחר וזה אותו יבואן זה יהיה שנתיים אחריות גם בפולקסווגן, לא התכוונתי להטעות אחרים

• תוכן חדש...