Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 308 החדשה או גולף חדשה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היום הייתי בסוכנות של לובינסקי.

והנה החדשות - הפיג'ו 308 החדשה כבר באולם התצוגה, דגמים ראשונים בדרך (לדבריהם, מסירות ראשונות באוקטובר).

אכן, היא מאד מרשימה ואיכותית, בעיקר ביחס לדגם המוחלף, וגם בהשוואה לדגמים אחרים של פיג'ו.

בשלב זה היא מוצעת ברמת אבזור אחת - "אקטיב" ("פרימיום" רק בעתיד היותר רחוק),

שפלוס מינוס דומה מאד למה שמציעה הגולף. שזה אומר, כמעט הכול...

מנוע - 1.2 טורבו, 130 כ"ס.

ממבחני הדרכים, בעיקר בחו"ל , הרושם העיקרי הוא שהיא מאד מנסה להיות "גולף", מתקרבת לזה אבל היא לא.

הרושם שלי , הוא שהיא אכן מתקרבת לגולף במרבית המדדים ואפילו עוברת אותה בחלקם :

נוחות - טובה מאד, אולי קצת יותר מגולף,

התנהגות כביש - חדה, אך עדיין לא ברמה של גולף.

ביצועים מצוינים - קצת יותר מגולף 1.2, וכמעט כמו גולף 1.4. (9.8 שניות מ-0 עד 100 קמ"ש).

צריכת דלק - מעולה! אולי אפילו יותר מהגולף הסופר-חסכונית (לפחות בגרסת 1.4 שלה).

איכות חומרים, הרכבה - נחמד מאד, אבל עדיין לא ברמה של גולף.

מהתרשמותי האישית, היא יותר איכותית מהסיאט לאון למשל, חומרים הרבה יותר נעימים למגע, ותא נוסעים מאד

"נקי" ואסתטי, אבל עדיין לא נראה יוקרתי כמו זה של הגולף.

אבזור - אני לא רואה כאן יתרון משמעותי לאף אחת מהן.

עיצוב חיצוני - עניין של טעם. אפשר לומר שהפיג'ו 308 נראית מאד "גרמנית", אבל לא משהו מלהיב או מפתיע באופן מיוחד, ביחס למתחרות.

יתרון "על הנייר" לגולף החדשה - צברה כבר יותר "קילומטראז'", כולל גם בכבישי ארצנו, פחות חשש "מהפתעות" של מחלות ילדות למיניהן.

(ע"ע DSG של VW בגרסאות הקודמות שהיה לו "חם" מדי אצלנו, לפי טענת היצרן...)

אני לא חושש מסעיף זה באופן מיוחד, כי אומנם ה-308 חדשה לגמרי אצלנו,

אך באירופה היא כבר יותר משנה, ולא ידוע לי על בעיות מיוחדות עם המנוע או הגיר. (יפני חדש!)

סעיף קטן לבדיקה - האם מסך הטאצ' החדש של פיג'ו מספיק אינטואיטיבי ומהיר?

חלק מכתבי הרכב התלוננו שצריך זמן כדי להתרגל אליו, או ללחוץ על יותר מדי כפתורים כדי לעבור בין תפריטים.

חשוב לזכור שהוא שולט על הכול, כולל אפילו בקרת אקלים...

לצערי, לא הייתה אפשרות להפעיל אותו, אבל הוא נראה די גדול וממוקם טוב, כך שאני אופטימי לגביו...

והשאלה - מה לדעתכם עדיף?

במחיר של ה-308 (133,000 ש"ח למי שתהה), ניתן לרכוש גולף 1.2 עם 105 כ"ס (25 כ"ס פחות מהפיג'ו).

לדעתי, הדגם שצריך להשוות אליו הוא דווקא הגולף 1.4 TSI עם 122 כ"ס (אך טיפה יותר גמיש מהפיג'ו),

ןגם קצת יותר מאובזר, אבל מחירו 145,000 ש"ח.

הנושאים שחשובים לי ביותר (בסדר זה) :

1) נוחות - גם בעיר וגם מחוצה לה

2) אמינות

3) ביצועים

4) צריכת דלק

5) איכות, עיצוב.

עידו

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

המחיר של גולף 1.4 הוא מגוחך אז ממש לא כדאי לפי דעתי, הגולף 1.2 נמכרת בימי מכירות ב-127 אלף, היא מעט פחות מאובזרת מה-308, כנראה אתה לא תרגיש כמעט הבדל בכוח בין שתי המכוניות.

יש לך ב-123 אלף סיאט לאון 1.2 עם יותר אבזור מהגולף והן חולקות פלטפורמה, תיבת הילוכים ומנוע.

פורסם

הרושם שלך מגובה בנהיגת מבחן ? עדיין לא ראיתי מבחן דרכים לגרסה זו גם בחו"ל .

אגב הנתון הרשמי שידוע לי ל 0-100 הוא 9.1 שניות.

פורסם (נערך)
שאלה,אמרו לך במקרה אולי מי תגיע ה-308 בגרסת הפרימיום?

לפי הברושור שהם מחלקים, גרסת פרימיום כבר קיימת (דף די עלוב ובסיסי, כנראה זמני עד שיוציאו משהו יותר "שיווקי"...)

אבל כשאת זה בדיוק שאלתי את איש המכירות בהרצליה, תשובתו היתה:

"לא יודע מתי צפויה להגיע, אם בכלל..."

אם במקרה למישהו יש מידע יותר קונקרטי נא לשתף.

פורסם (נערך)
הרושם שלך מגובה בנהיגת מבחן ? עדיין לא ראיתי מבחן דרכים לגרסה זו גם בחו"ל .

אגב הנתון הרשמי שידוע לי ל 0-100 הוא 9.1 שניות.

הרושם הכללי שלי מגובה מהצלבה של הרבה מבחני דרכים בחו"ל שניתן למצוא ברשת, בעברית ובאנגלית.

הרושם הישיר שלי הוא רק ממה שניתן לקבל באולם התצוגה : עיצוב ואיכות מאד "פרימיום", אך עדיין לא כמו גולף.

נהיגת מבחן תתאפשר רק בעוד מספר שבועות, עם הגיע המשלוח הראשון.

לגבי תאוצה , הנתון הרשמי עפ"י לובינסקי לפחות : 9.8.

מגובה ע"י נתון לא רשמי אך מאד מעשי שבמקרה מצאתי :

פורסם
המחיר של גולף 1.4 הוא מגוחך אז ממש לא כדאי לפי דעתי, הגולף 1.2 נמכרת בימי מכירות ב-127 אלף, היא מעט פחות מאובזרת מה-308, כנראה אתה לא תרגיש כמעט הבדל בכוח בין שתי המכוניות.

יש לך ב-123 אלף סיאט לאון 1.2 עם יותר אבזור מהגולף והן חולקות פלטפורמה, תיבת הילוכים ומנוע.

אתה יודע במקרה לכמה יהיו מוכנים להוריד את ה-1.4 בימי המכירות? אם פחות מ-140K, אז אולי זה לא כזה מגוחך. (ה-308 = 133).

פורסם

אל תשכח שהאמינות של ה-DSG מפוקפקת, ואחריות רק שנתיים והטיפולים וחלקי חילוף שחיטה. הינה רק בשבוע שעבר הייתי צריך להחליף מגב לפולו (2008 ) וזה על 90 שקלים!!! למגב אחורי, פעם ראשונה ואחרונה שקונים אצלינו VW, בטח כשהיבואן הוא צ'מפיון מוטורס!!!

פורסם
אתה יודע במקרה לכמה יהיו מוכנים להוריד את ה-1.4 בימי המכירות? אם פחות מ-140K, אז אולי זה לא כזה מגוחך. (ה-308 = 133).

בדרך כלל ההנחה היא 5,000 אבל כדאי לך לברר.

פורסם

עובדה מעניינת בנוגע לזריזות. לפי דעתי זו הפיג'ו הראשונה מעולם שנתוני ההאצה שלה עדיפים בגרסה האוטומטית .

9.1 שניות 0-100 לעומת 9.6 בידנית 6 הילוכים בשניהם, וזה על פי נתונים רשמים של פיג'ו צרפת ובריטניה.

עוד נתון מעניין הוא שפיג'ו פרסמו נתונים שונים לפי קוטר החישוק, 9.1 שניות רלוונטי לחישוק 16 שכנראה מגיע לארץ

עם גרסת אקטיב, לחישוקים בקוטר 17 או 18 הנתון הוא 9.8 שניות לאוטומטית ו 10.3 שניות לידנית.

http://www.association-bmfia.net/manec/14D_308.pdf

http://www.peugeot.co.uk/media/peugeot-308-prices-and-specifications-brochure.pdf

ההשוואה לגולף מאד מחמיאה ל 308 ויהיה מעניין לבדוק את הביצועים שעל הנייר לפחות מאד קרובים,

ההשוואה לליאון לעומת זאת פחות מחמיאה ל 308...

פורסם
עובדה מעניינת בנוגע לזריזות. לפי דעתי זו הפיג'ו הראשונה מעולם שנתוני ההאצה שלה עדיפים בגרסה האוטומטית .

9.1 שניות 0-100 לעומת 9.6 בידנית 6 הילוכים בשניהם, וזה על פי נתונים רשמים של פיג'ו צרפת ובריטניה.

עוד נתון מעניין הוא שפיג'ו פרסמו נתונים שונים לפי קוטר החישוק, 9.1 שניות רלוונטי לחישוק 16 שכנראה מגיע לארץ

עם גרסת אקטיב, לחישוקים בקוטר 17 או 18 הנתון הוא 9.8 שניות לאוטומטית ו 10.3 שניות לידנית.

http://www.association-bmfia.net/manec/14D_308.pdf

http://www.peugeot.co.uk/media/peugeot-308-prices-and-specifications-brochure.pdf

ההשוואה לגולף מאד מחמיאה ל 308 ויהיה מעניין לבדוק את הביצועים שעל הנייר לפחות מאד קרובים,

ההשוואה לליאון לעומת זאת פחות מחמיאה ל 308...

יכול להיות שללאון 1.4 יש 140 כ"ס ולא 122 כ"ס או שאני טועה?..

פורסם

כן בהחלט יכול להיות.

בפולקסווגן יש למנועים הספקים שונים. כך למשל, בגולף 1.4 טי.אס.איי ההספק היה 122 כ"ס ואילו במיניואן שלהם למנוע 1.4 היה 140 כ"ס וגם נתון מומנט חזק יותר.

לגבי פותח השרשור הייתי מציע לו לעשות נסיעת מבחן הן על ה 308 והן על הגולף. כמו כן הייתי מציע לו לעשות נסיעת מבחן גם על האוקטביה. ואז לקבל החלטה

פורסם
יכול להיות שללאון 1.4 יש 140 כ"ס ולא 122 כ"ס או שאני טועה?..

זה לא משנה, לארץ הליאון מיובאת גרסת ה 1.4 122 ידנית בלבד.

הכוונה שלי להשוואה בין הליאון 1.2 ל 308 1.2 היא שבתמורה למחיר ההשוואה פחות מחמיאה ל 308.

פורסם (נערך)
בדרך כלל ההנחה היא 5,000 אבל כדאי לך לברר.

הרגע חזרתי מצ'מפיון, הבעתי התעניינות בגולף TSI 1.4, ואף זכיתי לנהיגת מבחן בספונטניות מפתיעה.

החדשות הטובות : הם מורידים לא 5,000, אלא 7,000 מהמחירון.

החדשות הרעות : אבל כבר לא מ-145, אלא מ-149 :?

(וזה לפני חבילת תוספות למיניהן... שבלעדיהן אין אפילו מגנזיום ומערכת ניווט...)

כולל תוספות: 151,000 על הכביש, אחרי כל ההנחות.

וזה מטה אצלי את הכף חזק לכיוון הפיג'ו...

איש המכירות נקט בטריק נחמד:

נתן לי לחשוב שאני נוהג בדגם בו התעניינתי, 1.4 , וגם עודד אותי ללחוץ קצת על הגז כדי לגרום לי להתלהב.

ואז אחרי שהייתי בשיא "האקסטזה", בא הפאנצ' - "הכנתי לך הפתעה, אתה נוהג כרגע על 1.2..."

טוב, זה כמעט הצליח לו, כי כרגע יש לי S60 עם 300 כ"ס, כך "שהאקסטזה" שלי

הייתה מרוסנת מהצפוי (גם ככה לא בטוח שהייתי מבחין בהבדל...)

שמעו, אין ספק - בהחלט רכב מאד מרשים, הרבה יותר מ-308 אפילו בגרסתה החדשה.

נהיגה מאד מאד שקטה, מנוע גמיש , היגוי מדהים, ותחושה כללית של רכב אף יותר יוקרתי

ממה שהוא. אבל במחיר הזה?... :-(

תשובותיו על החששות שהעליתי לגבי ה-DSG:

1) "היתה מחלת-ילדות ספיציפית רק בדגמי 2011 ורק במדינות חמות, נפתרה ע"י החלפת שמן גיר"

2) "כל רכבי VAG נוסעים עם הגיר המדהים הזה, וכפי שאתה רואה , אין תור גדול במוסך"

בקיצור, הדגיש את הנקודה ש-VAG חזרו להיות הרכבים הכי אמינים בעולם.

(בעלי גולף של דגמי 2011 ואילך - תגובתכם תתקבל בברכה)

יש גם התחייבות לרכוש בחזרה בעסקת טרייד-אין במחיר מחירון (לא ברור לי מה המצב בפיג'ו בתחום הזה).

ולסיכום, הקרב צמוד אף מכפי שחשבתי!

אם הייתי יכול לשים כאלה סכומים "בלי לדפוק חשבון" , נראה לי שהנטייה שלי היא לכיוון הגולף.

מכיוון שזה לא המצב, אז אצטרך להפעיל קצת יותר שיקול דעת, ולהמתין עד שתתאפשר נהיגת מבחן

גם ב-308.

אגב, ראיתי וגם ישבתי בלאון ובאוקטביה הזולות משמעותית.

אוקטביה - העיצוב שלה מדכא אותי.

לאון - עיצוב חיצוני "סקסי", אבל לעיצוב פנים הנוקשה, קצת פחות התחברתי.

כמו כן, אני חושש שהיא פחות נוחה גם מגולף ובטח מ-308.

נראה לי שאם כבר VAG, אז רק גולף.

עדכונים, בהמשך.

• תוכן חדש...