Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזמן הדרכתי את אשתי לומר "לא" לכל דבר. היא טובה בזה.

את ההורים הקשישים אנחנו עדיין משתדלים לחנך, לא תמיד מצליח.

זאת הזדמנות טובה להזכיר את החשיבות של העזרה להורים/סבים

במקרים האלה. לא תמיד אפשר להיות שם, אבל בהחלט כדאי להיות על הקו

בזמן התקנה, כדי לגרש בזמן את הסרסורים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לפני חצי שעה התקשרו אלי מסמסונג בהצעה להאריך "אחריות" על מקרר - בן 10. 3 שנים, 600 ש"ח לשנה (ועוד מציגים זאת כמבצע). ברוח השרשור שלחתי אותה לחפש מישהו אחר.

אבל, כמובן, אני חושש שהתקלה תבוא בדיוק עם סיום הביטוח.

כפי שאני מכיר את אשתי, אני צריך להכין 10,000 ש"ח למקרר חדש, ועוד 2000 עדי להאריך אחריות עליו.

עריכה - הנס - גם אשתי בחורה חריפה מאד. אבל כשמדובר בטכנולוגיה קל מאד לערבב אותה, ויש לה פוביה מתקלות במכשירי חשמל. יש רק פוביה אחת יותר חמורה, אבל מוצדקת לחלוטין: זו מתקלות בצנרת. הנה אני יושב כאן ומצידו השני של הקיר עובד השרברב, אחרי שפיצוץ בצנרת של השכנים הרטיב לי לחלוטין קיר שזכה רק לפני שנה לצביעה בצבע מיוחד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה לא פשוט להשגיח על ההורים בלי לעורר תגובות כמו "אני לא ילד קטן". אני משתדל ללוות כל קניה משמעותית אבל הם מוטרדים כל הזמן על ידי אנשי מכירות, מכתבי "זכית במתנה", סוכני קירבי, קוסמטיקה דירות נופש וכל נוכל שמככב בתכניות כלבוטק. ממש מגנטים לכל רמאי ושרלטן. הם מן הסוג התמים שלא מצליח לזהות רוע.

פורסם
זה לא פשוט להשגיח על ההורים בלי לעורר תגובות כמו "אני לא ילד קטן". אני משתדל ללוות כל קניה משמעותית אבל הם מוטרדים כל הזמן על ידי אנשי מכירות, מכתבי "זכית במתנה", סוכני קירבי, קוסמטיקה דירות נופש וכל נוכל שמככב בתכניות כלבוטק. ממש מגנטים לכל רמאי ושרלטן. הם מן הסוג התמים שלא מצליח לזהות רוע.

בדיוק כמו ההורים שלי!! אם יבוא סוכן לבית ההורים שלי ויציע לאבא שלי פילים ורודים

מהמאדים שיש לו בבאגז' (יבוא אישי)

אבא שלי ישאל אותו אם אפשר לשלם בישראכארט?

לצערי רוב הפעמים אני מוצא שעבדו עליהם רק אחרי מעשה,למשל,

ההורים שלי שילמו לשני ספקי אינטרנט שונים במשך מעל לשנתיים,והם לא גולשים

בכלל אגב!!

פורסם

אני כבר התייאשתי בנושא הקניות הקטנות והמיותרות של כל מיני מוצרי זבל מקטלוגים.

לפחות הצלחתי להציל אותם בעבר מידי נוכל שהוציא מהם המחאות של 70 אלף שקל בפרשה ידועה ( חפשו רוני פרל ריאליטי ברשת).

הבעיה היא שכל טכנאי הפך משווק ביטוח וחוזי שירות ומוכר מוצרים מיותרים בסכומים מופקעים

פורסם (נערך)

להורים שלי היה לא מזמן סיפור עם פנצ'ער-מאכער: ראה זוג זקנים, חייב אותם על צמיגי גוד-רייד או לינג-לונג או מה שלא יהיה במחיר של מישלין, ועוד הגדיל לעשות - חייב אותם חיוב כפול בישראכרט. מה שהוא לא הביא בחשבון זה שיש לו עסק עם ייקה, שבגיל 91 בודק כל יום את חשבון הבנק ברשת, כך שלקח בדיוק יומיים לעלות על התרמית. הכסף הוחזר כעבור מספר שבועות, איני יודע אם ישראכארט המשיכה לטפל בנוכל - אני מקווה מאד שכן, כיון שאני די סומך על גופים מסוג חברות האשראי שהם יודעים לטפל בנוכלים.

ועדיין, למרות שמדובר באנשים צלולים וחדים, הוט הצליחה למכור להם קו טלפון מיותר. אני לא מבין בשביל מה זוג כזה זקוק ללא פחות משלושה קוי טלפון (לא כולל הסלולריים). מילא אחד לטלפון ואחד לפקס, אבל הצליחו לשכנע אותם לשלם איזה 20 ש"ח לחודש תמורת קו נוסף שקרוב לודאי שהשימוש בו מינימלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני חצי שעה התקשרו אלי מסמסונג בהצעה להאריך "אחריות" על מקרר - בן 10. 3 שנים, 600 ש"ח לשנה (ועוד מציגים זאת כמבצע). ברוח השרשור שלחתי אותה לחפש מישהו אחר.

אבל, כמובן, אני חושש שהתקלה תבוא בדיוק עם סיום הביטוח.

כפי שאני מכיר את אשתי, אני צריך להכין 10,000 ש"ח למקרר חדש, ועוד 2000 עדי להאריך אחריות עליו.

עריכה - הנס - גם אשתי בחורה חריפה מאד. אבל כשמדובר בטכנולוגיה קל מאד לערבב אותה, ויש לה פוביה מתקלות במכשירי חשמל. יש רק פוביה אחת יותר חמורה, אבל מוצדקת לחלוטין: זו מתקלות בצנרת. הנה אני יושב כאן ומצידו השני של הקיר עובד השרברב, אחרי שפיצוץ בצנרת של השכנים הרטיב לי לחלוטין קיר שזכה רק לפני שנה לצביעה בצבע מיוחד.

לאשתי יש בעל שמתקן מה שאפשר בעצמו, זה די מפחית פוביות.

תכל'ס גם האישה חזקה במציאת פתרונות בעצמה בעתות דוחק,

בקיצור, זכיתי.

ו

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
האם כתב האחריות מותנה ברכישת המגן... רמז... לא. זה גם לא חוקי.

בדיוק !

לפני כשנה אמא שלי נכנסה לדירה חדשה וקנתה את כל המוצרים חדשים.

בתור אחד שמכיר את הנושא ויודע שזה לא רשום בכתב האחריות - כל הטכנאים שניסו להשחיל לי "מגן"ים כשלו בכל הניסיונות :p

כשהתפוצץ אחרי כחצי שנה הכרטיס של הכיריים התלת פאזיות, החליפו בלי לצייץ.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בקיצור, זכיתי.

ו

זה הדגש. ההשכלה שלי אינה טכנית, ולכן, בעקר כאשר מדובר במכשירים גדולים, אני מעדיף לשלם לטכנאי ושהוא יפתור את הבעיה בחצי-שעה-שעה, במקום שאני אתברבר שעות ואתחיל לחפש חלקי חילוף. יותר קל לי לעבוד עוד קצת כדי לממן את ביקור הטכנאי מאשר לעשות את העבודה בעצמי במכשירים שאיני מתמצא בהם.

נושא המקרר קריטי במיוחד, כיון שקשה להתקיים בלעדיו יותר מכמה שעות, וצריך להביא בחשבון את ערך התכולה שתנזק במקרה תקלה, אשר יכול להגיע לאלפי ש"ח (חשוב על מקפיא מלא בשר). המקרר הנוכחי נרכש כאשר הקודם הגיע לגיל 13, למרות שהיה תקין לחלוטין, והמשפט בהודעה הקודמת שלי מכוון לכך שאני מניח שאשתי תרצה להחליף את המקרר הקיים כאשר יגיע לגיל דומה, כטיפול מונע. דומה למדיניות שלי לגבי רכב , אני מחליף כאשר אני חושש מאמינות ומעלויות תיקונים.

ו.. כן אשתי יודעת לפתור הרבה בעיות באופן עצמאי. אלופה במשא ומתן, כושר ניהול ודברים דומים. אבל את כל העניינים הטכניים והטכנולוגיים היא מעדיפה להשאיר לי ולבנים, האנשים שמוכנים להשקיע בלימוד חומר בתחום זה. יש בבית חלוקת תפקידים ברורה, מותאמת מאד לכשרונות של כל אחד.

פורסם

בשבוע שעבר התקלקלה מכונת הכביסה אחרי משהו כמו 6 שנים, כנראה משאבה. העדפתי לקנות מכונה חדשה במקום להזמין טכנאי או לנסות לתקן בעצמי (וגם ככה יש בלאי גדול לבולמי הזעזועים וכו'), הגיעה עם שריטה בגודל פחות מ-1 ס"מ במקום שלא רואים, העדפתי לקבל זיכוי 400 ש"ח מהיבואן במקום החלפה, הטכנאי המליץ על מסנן אבנית ואמרתי בנימוס שאני לא רוצה.

בקיצור שילמתי 1800 ש"ח למכונה חדשה עם 3 שנות אחריות ואולי מספר שנים של שקט.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

ספריאל, כשמתסכלים על מה שאתה כותב

מריחים פחד. לא יודע אם זה באמת ככה במציאות,

אבל זה הרושם שמתקבל. פחד, אימה, בעתה של ממש מתקלות.

אפשר להסתדר בלי מקרר, זה לא קשה ואפילו לא יקר (מעבירים את הבשר רגע לשכנים וכיו"ב).

להחליף מכשיר בגלל שהוא עוד לא התקלקל זה אוקסימורון מושלם.

שום קשר להשכלה. אין לי השכלה טכנית. רק רמות פחד נמוכות יותר. :-)

פורסם

מה שאתה כותב נכון לגבי רוב המכשירים. לאחרונה הסתדרנו בלי מכונת כביסה שבועיים, וזה עוד עם שני חיילים בבית. אבל אי אפשר ליפול על השכנים עם תכולת מקרר של 650 ליטר, הם לא ערוכים לכך וגם אי אפשר כל הזמן להכנס ולצאת מהבית שלהם בשביל כל כוס חלב או פרוסת גבנ"צ. מקרר צריך להיות זמין, כאן ועכשיו. תמיד.

יש מכשירים שהם קריטיים. מבחינתי המקרר הוא במקום הראשון, הרכב במקום השני (בגלל עניין הנסיעות לעבודה). לכן אני לא מחכה שהם ייגמרו, משתדל להחליף קודם. מדובר בעניין של פעם ב-10 שנים (קצת פחות לרכב ויותר למקרר).

לגבי טיפול במכשירים - אין לי הידע הדרוש לאבחון תקלות שאתקל בהן לא יותר מפעם בחיים. לכן אני מעדיף להשליש 500 ש"ח לידי טכנאי שיפתור לי את הבעיה תוך שעה-שעתיים, ולא להתחיל לפרק מכשירים, לא לזהות את החלק התקול ואז להתחיל לעשות debugging כאשר כל פעם צריך לחפש עוד חלק ועוד חלק. מבחינת ניצול הזמן הרבה יותר יעיל, מבחינתי, לעבוד עוד קצת ולשלם לטכנאי. שלא לדבר על כך שהמכשיר יהיה מתוקן הרבה יותר מהר. זה לא אומר שאני לא מתקן לא מעט דברים, אבל אני מכיר את גבולות הידע שלי והרצון שלי ללמוד לטפל במכשירים, כאשר הידע ינוצל לא יותר מפעם אחת בחיים. אני לא רואה הרבה הגיון בלהתעסק בתיקון מכונת הכביסה במשך שעות וימים, כאשר ערימות הכביסה מצטברות, כאשר שעתיים עבודה של טכנאי (כולל חלקים) יפתרו את הבעיה במחיר שעתיים עבודה שלי במקצוע שאני משקיע בלימודו כל העת.

פורסם

רגע- אז תוספת אחריות לתנור בוש ב200 שקל לא שווה יותר היום? הם תיחמנו באותיות הקטנות?

בחנויות יש כבר להרבה מותגים מבצעים של הרחבת אחריות לתנורים וכו' + מגשים במתנה... לא שווה?

גם אצלי במשפחה אין סיכוי לשום "טכנאי" להשחיל שטויות כאלה :-).

עריכה: נזכרתי שבמכונת כביסה של AEG מלפני 15 שנה הם הצליחו לימכור להורי את המגן מפני אבנית - קופסת מגנטים מעפנה :-(, מה שמצחיק הוא שמעל 12 שנה הוא פעל ללא שום בעיית אבנית מבלי שהשתמשנו בכל מיני חומרים נגד אבנית- אז לא יוע אם קשור.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אני ממליץ לקנות מגן וממליץ לא לקנות אותו מטכנאי ובטח לא ב-200 ש"ח.

קנה מגן עם תו תקן ואם מדובר במכשיר חשמלי עם מנוע/מדחס שקול לקנות אחד עם השהייה.

מה שהוא אמר.

לא לקנות שום דבר מטכנאי שמגיע אליך הבייתה למשהו אחר. נקודה. גם עליי ניסו לעבוד, וכמעט הצליחו- למזלי היה לי חבר טלפוני.

בקיצור, זכיתי.

ו

:lol:

עריכה: נזכרתי שבמכונת כביסה של AEG מלפני 15 שנה הם הצליחו לימכור להורי את המגן מפני אבנית - קופסת מגנטים מעפנה :-(, מה שמצחיק הוא שמעל 12 שנה הוא פעל ללא שום בעיית אבנית מבלי שהשתמשנו בכל מיני חומרים נגד אבנית- אז לא יוע אם קשור.

לא מחייב. האם גם שאר הבית היה ללא בעיות אבנית?...

יש מקומות שבהם יש כמות אבנית מחרידה ויש כאלו עם כמות אבנית זניחה. תלוי ביישוב, בצנרת, ובעוד כמה גורמים. יש כאלו שזכו בלהנות ממי ברז טובים וטעימים ללא התערבות חיצונית, ויש כאלו שהיו צריכים אותי שאתקין להם מערכת סינון או טיהור.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בוא נאמר שכל ניקוי של דוד היה ניגמר בדלי מלא אבנית(גושים), והקומקום כל שבועיים דרש שטיפה יסודית(הרבה התפגרו ביגלל האבניתאז זה היה הדבר האחרון שחסר :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...