Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לפני כחצי שנה כחלק מטיפול שנתי החלפתי שמן גיר בכמות של 4 ליטר (שמן מקורי של יונדאי). אתמול בדקתי את השמן והשמן בצבע שחור למרות שעבר רק חצי שנה מאז ההחלפה. יש לציין שלפני ההחלפה השמן היה חום וכשה החליפו לי את השמן לא החליפו מסנן כי לא היה במלאי.

הרכב עשה 140 אלף ולדעתי הבעלים הקןדמים לא החליף את השמן בחיים.

מה יכולה להיות הסיבה לשמן שחור? והאם החלפה מלאה והחלפת מסנן תפתור את העניין? או שצריך להגיד קדיש על הגיר בקרוב?

תודה

פורסם

אם השמן שחור כל כך מעט זמן אחרי ההחלפה אז הגיר כבר לא במצב טוב.

השאלה היא עכשיו ,כרגע,האם הגיר עושה בעיה בנסיעה (דפיקות בשילוב ההילוכים/'מכות כלשהן ) ?

יש מוסכים כמו זיסו ביפו,שעושים שטיפה מלאה לגיר בעזרת מכונה (דיאליזה)-מרוקנים בעזרת מכונה את כל השמן הישן,שוטפים ומכניסים שמן חדש.

לא כדאי שהגיר יגיע למצב גסיסה אז עדיף לפני שיפוץ /החלפה לעשות את הצעד הזה כצעד מונע ובמהירות האפשרית. אם אתה מאיזור המרכז,פנה אל חבר הפורום יוסי זיסו המתמחה ברכבים קוריאניים וגש אליו לביצוע הטיפול.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בדיוק ככה לא החליפו החלפה מלאה ולכן צבע השמן כבר לא צלול

עוד אפשרות יש שמנים גיר מסויימים במיוחד מקוריים שמהר מאוד מתכהים וזה לא בהכרח מעיד על בעיה אז אני מציע בתתיעץ עם מישהו מכיר היטב את המותג

פורסם (נערך)
בדיוק ככה לא החליפו החלפה מלאה ולכן צבע השמן כבר לא צלול

עוד אפשרות יש שמנים גיר מסויימים במיוחד מקוריים שמהר מאוד מתכהים וזה לא בהכרח מעיד על בעיה אז אני מציע בתתיעץ עם מישהו מכיר היטב את המותג

כיוון שיש לי רכב כזה בדיוק משנת 2009 וגם את הספר,אומר,שהיצרן ממליץ על החלפה חלקית בלבד.

ראשונה אחרי 36,000 ק"מ או 3 שנים המוקדם מביניהן ולאחר מכן, כל שנתיים או 24,000 ק"מ.ההנחייה תקפה לשנתונים 2008-9.

אני אישית,החלפתי מיד אחרי 3 שנים ו-36,000 ק"מ בדיוק וצבע השמן היה ורוד צלול כיין.

מה שקרה ברכב של פותח הנושא זו הזנחה פושעת של חברת הליסינג שבסבירות גבוהה לא החליפה כלל שמן גיר ברכב (בחברה ד"א לוקחים על התענוג 90 ש"ח לליטר שמן מקורי לא כולל מע"מ ועבודה).

ב 2010 היה שינוי בשגרת הטיפולים אך כיוון,שאין לי את השנתון הזה אז אין לי כמובן את ספר הרכב שלו.

חבל שפותח הנושא לא ציין בכותרת את השנה,זה בטוח היה מאפשר מתן תשובה חדה וברורה יותר.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

תודה על התגובות

הרכב שנת 2008 ולגבי דפיקות - נניח אני בפקק ונוסע במהירות של 20 קמש ואז נותן גז אז יש כאילו משיכה ודפיקה קלה וזה קורה רק במהירויות נמוכות וגם לא תמיד. כמו כן בשילוב לR יש דפיקה. חשבתי אולי שזה בעיה בתושבות אבל העניין עם הצבע קצת מדאיג אותי ואולי הבעיה בכלל בגיר.

אני יבדוק לגבי השטיפה - מה העלות של טיפול מהסוג הזה?

פורסם (נערך)

תראה,זה טיפול שיכול להציל את הגיר (אם התקלה החלה רק עכשיו ותפסת אותה בזמן) וגם מצד שני יכול לקרב אותו אל קיצו.(אם תמשיך להזניח ותעשה את הטיפול בשלב מאוחר יותר כא/ר כבר הגיר יגסוס).

לא מומחה לגירים אבל אתה מתאר מצב,שבתיבה הצטברו לכלוך,שבבים ועוד מרעין בישין למיניהם ולכן היא מתפקדת לא כמו שצריך.

לגבי עלות- אתה יכול להשיג את השמן המקורי ביונדאי שופ בת"א (הם מוכרים לחברי הפורום במחיר זול בהרבה ממוסך מורשה) -45 ש"ח לליטר X 8 בקבוקים זה אומר 340 ש"ח לשמן.

עלות עבודה יכולה להגיע לכמה מאות שקלים. הצעת מחיר מדוייקת אתה יכול לקבל כאמור אם אתה מהמרכז ממוסך זיסו חבר הפורום הזה.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

• תוכן חדש...