Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נפלה לידי ההזדמנות לסיבוב של בערך יום על הפיקסו החדשה.

אנחנו משפחה גדולה.

מיניואן זאת האפשרות היחידה שלנו להתנייד ברחבי הארץ.

בשנים האחרונות עברו תחת ידי כמעט כל המיניואנים והואנים הקיימים בשוק ולומר את האמת, האחרון שבהם, פורד SMAX - נתן לי את התחושה שאין לו תחליף.

עד כדי כך, שעכשיו כשמגיע מועד ההחלפה שלו - אני מתלבט אם להשאר איתו לעוד קצת זמן.

כבר בפרסומים הראשונים של הפיקאסו החדשה, האצבעות התחילו לגרד. מאד הסתקרנתי למרות שהייתי די פסימי.

הפיקסו קצרה משמעותית מהפורד, ולפחות על הנייר אמורה להיות צפופה יותר.

כשראיתי את הרכב, לא הופתעתי. אכן, רכב קטן...לפחות מבחוץ.

ההפתעה הגיעה כשפתחתי את הדלת והעפתי מבט לאחור.

הרכב גדול!

7 מושבים מרווחים, נפרדים, מקום לרגליים לכולם, אפילו המושבים בשורה השלישית מתאימים למבוגרים שיכולים להתמקם בנוחות.

מרווח פנימי זהה לחלוטין לפורד. מצויין.

המושבים מאד נוחים, רכים ומרופדים ומאפשרים קיפול מהיר למטען.

תא המטען זעיר כמקובל בקטגוריה. אבל יש פסי גג - מצויין.

אבזור בשפע. כל מה שמקובל. דיבורית BT (שלא יודעת עברית - חבל מאד), חבורי USB לאייפון בלבד (הלו שם, עורו, אייפון זה פאסה) וAUX וכל ההתנהלות עוברת דרך צג מגע ללא שום מחוונים וגלגלות.

זה אולי נחמד בברושור אבל כשאתה שומע רדיו ובא לך לכבות או להקטין את מהירות המזגן, אתה צריך להתחיל לשחק עם הצג ולעבור מסכים ובזמן נהיגה זה לא פרקטי ולא בטיחותי.

הגימור מוצק, אחיד ומכובד. לא הפלסטיקה החד פעמית היפנית והקוריאנית. לא חסכו כאן.

מצלמת רוורס, חיישני נסיעה לאחור מקוריים, הנעת כפתור, ועוד.

הפתיעה אותי לטובה יחידת אוורור נפרדת בקורה C לשורה 2 עם בורר מהירות לכל צד . מאד חסר בפורד.

ובכלל המזגן פשוט מצויין. הקפיא אותי במהירות הכי נמוכה. בפורד צריך את כל העוצמה בשביל לקבל אפקט דומה.

המנוע, כאן אנחנו בבעיה.

כרגע הרכב מגיע עם מנוע טורבו דיזל מסילה משותפת 2 ליטר עם 150 כ"ס ו30 קג"מ וצריכת דלק מרשימה של 14 קילומטר בעיר וכמעט 20 מחוץ בנסיעה רגילה-לא של משתוללים.(ויש כאן כמה שיודעים מה הכוונה:lol:)

המנוע חזק, מעיף את הרכב וב100 קמ"ש הסל"ד בקושי מגרד את ה 1200. אין שום חסרון של כח (אולי אפילו יש עודף) בכל מצב ומספיקה לחיצה על הדוושה כדי שהרכב יזנק בנחישות ויעשה מה שביקשת ממנו.

זה אמור היה להיות מושלם אבל זה לא. למה? בגלל ה (אין) בידוד.

לי אישית היתה תחושה של נסיעה בטנדרון או מסחרית עתיקה. המנוע מרעיש ונוכח כל הזמן. רעש מעצבן וחזק שמתגבר ככל שהסלד עולה.

בנוסף רעשי רוח חזקים באיזור השמשה המשולשת הגדולה מקדימה ומהמראות.

לדעתי התקמצנו בבידוד. ברכבי דיזל אחרים שלהם זה לא ככה.

גם היבואן עצמו מודע לזה, וכשהחזרתי את הרכב אמרו לי פשוט לחכות לגרסת הבנזין...

הגיר - 6 הילוכים יפני, עושה את העבודה.

ההגה - חשמלי - עושה עבודה מצויינת אבל מת לגמרי. המשקל והתחושה טובים מאד אבל אין פידבק.

בשורה התחתונה?

הפתעה. בהחלט הפתעה - ולטובה.

מזדה 5, טויוטה וורסו, קיה קארנס - משתרכים מאחור (האמת היא שהמזדה בכלל לא שייכת. דינוזאור ישן שהתחדש לא מזמן ב 3 פסים על הדלת. מרשים..)

פורד? טוב יותר בכח המנוע ובחדוות הנהיגה. בכל השאר - תיקו. אפשר להגיד שכשחזרתי לפורד, התחלתי להשוות אותו לסיטרואן ולא הפוך :-D

מה שהורג את הסיטרואן כרגע זה המחיר הלא שפוי והמנוע הרועש לטעמי.

אבל אישית, שאפו לסיטרואן שהצליחו ובגדול!

DSC_0225.jpg

DSC_0229.jpg

DSC_0227.JPG

DSC_0231.JPG

DSC_0233.JPG

DSC_0239.JPG

DSC_0241.jpg

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם

נראה ונשמע טוב אבל הייתי מצטרף להמלצה שאולי שכדאי שתמתין שיגיעו הגרסאות בנזין למינהן (שככל הנראה גם יהיו פחות רועשות ופחות יקרות)

פורסם

היא נראת לא פחות ממדהים אגב (יחסית למיניואן).

אהבתי את הבורר מזגן האישי בקורות.

אתה מתכנן על כזאת בגרסת הבנזין שתחליף את הSMAX שלך?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

שמח לקרוא שלא סבלת יותר מידי :lol:

בסך הכל אני די שותף לדעתך. הרכב חביב למדי אבל בידוד הרעשים לוקה בחסר, בעיקר ברעשי הרוח שהפריעו לי מאוד. רעש הדיזל הפריע לי פחות, אבל אולי זה בגלל שיום קודם ירדתי מסילברדו 6.6 ליטר טורבו-דיזל...

הבעיה הגדולה של הרכב הזה היא המסך המרכזי. זה פשוט לא נוח! אולי אפשר להתרגל לזה, אבל זה פשוט לא זה. גם המסך עצמו עובד לאט מידי, ממש מציק שאתה שאתה צריך להוריד את המבט למטה כדי להעביר תחנה ברדיו. וגם אז, אתה מקבל רשימה של איזה 30 תחנות וצריך לדייק מאוד בלחיצה. שלא לדבר על העובדה שזה לא מרגיש לי בטיחותי במיוחד.

לפחות אין כאן את ידית השליטה על מערכת השמע שישבה תמיד מאחורי ההגה ויש כאן כפתורים סבירים על ההגה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אנחנו משפחה גדולה.

מיניואן זאת האפשרות היחידה שלנו להתנייד ברחבי הארץ.

בשנים האחרונות עברו תחת ידי כמעט כל המיניואנים והואנים הקיימים בשוק ולומר את האמת, האחרון שבהם, פורד SMAX - נתן לי את התחושה שאין לו תחליף.

עד כדי כך, שעכשיו כשמגיע מועד ההחלפה שלו - אני מתלבט אם להשאר איתו לעוד קצת זמן.

סתם מתוך עניין, יצא לך להתנסות על סיאט אלהמברה החדשה?

איני מכיר את sMAX, אך יצא לי להיות ברכב של השכן, שיש לו את האלהמברה המאובזרת, והיא הרשימה אותי מאוד, ולטובה.

איך היא ביחס לפורד שיש לך וביחס לסיטרואן C4 פיקאסו החדשה?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם (נערך)

צביקה, אל תשכח את כרטיס האשראי שלי שנבלע במעמקי האוטו.:shock:

המסך הזה יכל להיות להיט כמו השירים של צביקה פיק אם הוא היה בשילוב גלגלות סטנדרטיות למזגן.

שכחתי לציין לטובה את הנוחות.

בורות ומהמורות פשוט נבלעים והחזרה גם טובה מאד כך שהרכב לא מתנדנד בעצבנות.

על האלהמברה לא יצא לי לנהוג כי הוא מעל לטווח המחיר שלי.

גבי, האופציה בהחלט נשקלת אבל אצטרך לבדוק את הרכב לפני. אני אישית נוהג הרבה ועניין הרעש והתפעול קריטי בעיני

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם

תודה על הסקירה.

מה לגבי המסך שמציג את המהירות ופונקציות נוספות,האם הוא נראה היטב באור יום ועם אורות דולקים?(אני יודע שיש לרכב DRL).

בc4 של אחותי ממש קשה לראות את המסך באור יום (c42006) .

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

תמונה של לוח השעונים והמערכת המדוברת, לקנה מידה.

אני לא שמתי לב לבעיה מיוחדת בתצוגה של לוח השעונים. לדעתי הוא בסך הכל קריא (טוב, אולי החיווי של מצב הגיר יכול להיות גדול יותר).

מה שכן, עכשיו נזכרתי שגם הכיבוי של ה-Start&Stop מתבצע דרך מסך המגע.

DSC_0877.JPG

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האמת שהמסך הזה מואר מצויין. ובלילה זה קצת מציק.

מה שמוזר זה שדווקא השליטה על התאורה של המסך נמצאת בכפתור קטן בתוך לוח השעונים במקום במסך השליטה, כפתור זעיר בלתי נראה בלילה.

לך תמצא אותו ותכניס את היד באמצע נסיעה...

בנוסף, אם משתמשים במשקפי פולורייזר, יש מעט החשכה של הצג בזויות מסוימות.

הבנתי שאפשר לשנות את מראה הלוח, להוסיף ולהחליף מחוונים. זה נראה מגניב מאד אבל אז התברר לי שספר ההוראות לנהג בתא הכפפות שיך לדגם הקודם.:?

עוד משהו שאהבתי בצג, זה התראה על אי חגורת בטיחות לכל 7 המושבים. חסל סדר דוחות כי הילד המעצבן שלך החליט לשחרר את החגורה בשורה השלישית. (וקיבלתי כבר 2 כאלו)

פורסם

כל פעם אני משתגע מהניסיון של יצרנים להמציא את הגלגל מחדש בכל תחום השליטה במערכות העזר ובאודיו.

מצד אחד שליטה בכל המערכות דרך מסך מגע פשוט לא לעניין ברכב נוסע.

שליטה דרך גלגלת בלבד מעצבנת מאוד ועדיין היצרנים הגרמנים אימצו אותה בהתלהבות.

מה הבעיה לוותר על "החדשנות" ולשלב בין מסך מגע וכפתורי שליטה בסגנון "של פעם" שאפשר לתפוס ולהרגיש ושכל נהג מכיר, מוקיר ויכול להתעסק איתם בלי להסיט מבט מהכביש?

9688909334_e6f0aaa63a_b.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסך מגע זה טרנד שמוכר. היצרנים לא רוצים להיתפס כמיושנים אז הם דוחפים את זה לכל מוצר. ידוע שאנשים נוטים להתלהב מטכנולוגיה גם איפה שהיא לא הכי שימושית.

כשהייתי ילד, הלהיט היה נעליים שמדליקות אור אדום מהבהב מהסוליה. עד היום לא הבנתי למה זה טוב, אבל זה לא מנע מכל חברי לבכות להורים שיקנו להם את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

...בנוסף, אם משתמשים במשקפי פולורייזר, יש מעט החשכה של הצג בזויות...

המצב הזה בדיוק שיגע אותי. אם לא הספיק לי המיקום והתצוגה הדיגיטלית הבלתי נסלחים, נאלצתי לרכוש משקפי שמש מקטבים. התוצאה - החשכה מלאה.

פתרתי את זה בכך שבאופן קבוע יש לי טאבלט ״7 בתוך נישת החיווי ועליו מותקנת אפליקציה אחת בלבד - ספידומטר אנלוגי מבוסס gps.

יש שיגידו totally ghetto dude אבל זה פותר לי את הבעיות

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

פורסם

חברה ששקלה לקנות את הפורד שמה לב לעובדה שהוא נמכר ללא גלגל רזרבי, אלא עם ערכת תיקונים בלבד.

מה עושה נהג שנקרע לו הצמיג???

עד 27.1.2020 אני עסוק

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מפעיל ביטוח גרירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...