Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשיטוט בין סקירה לאחרת חשבתי אולי נתחיל לעשות "מבחנים" השוואתיים בין רכבי חברי הפורום (רכבים מאותה קטגוריה).

כך יצליחו אחרים לגלות יתרונות וחסרונות של כל רכב מול מתחריו בקטגוריה. כמובן שמדובר בדעה אישית של המשתמשים שלא מושפעת מלחץ כלשהו מצד היבואנים.

לא יודע אם הנושא עלה אי פעם, אך לבטח אינו ישים בינתיים!

לדעתי מדובר ברעיון מדליק שגם יתרום לעמקת ההכירות בין חברי הפורום תוך תרומה לשאר.

אשמח לקידום העניין ע"י מנהלי הפורום.

* אני מנדב את הריו לעימות ראשון :twisted:

Mazda CX5

Škoda FABIA

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אפשר לכתוב באתר חוות דעת על כל רכב שהתנסית בו בקטגוריה "כל המידע על כל הרכבים".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

או שלא הבנת אותי או שאני לא מבין למה התכוונת.

אין כמו השוואה מעשית בין שני רכבים ובאותם תנאים ע"מ לדעת במה עולה/נופל רכב מהמתחרה שלו - בכל הפרמטרים..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

כל רכב זה קצת בעייתי, יש הבדל בין לכתוב על הקליאו שלי שנהגתי בה כמעט 40 אלף ק"מ לבין מגאן 2 של חבר שנהגתי עליה פעמיים.

(אם זה להתרשם מבחינת ביצועים ואופי בכללי אז בסדר, אבל מבחינת אמינות, תחזוקה, עלויות שוטפות, צריכת דלק וכו' - אז רק רכב שהוחזק פרק זמן מסוים)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי אותך נכון. חשבתי שאתה רוצה לכתוב חוות דעת על הרכב שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כל רכב זה קצת בעייתי, יש הבדל בין לכתוב על הקליאו שלי שנהגתי בה כמעט 40 אלף ק"מ לבין מגאן 2 של חבר שנהגתי עליה פעמיים.

(אם זה להתרשם מבחינת ביצועים ואופי בכללי אז בסדר, אבל מבחינת אמינות, תחזוקה, עלויות שוטפות, צריכת דלק וכו' - אז רק רכב שהוחזק פרק זמן מסוים)

איני חושב שזה בעייתי. מבחנים כאלו נערכים ע"י מגזיני רכב שלרוב נוהגים בהם גג יומיים שלוש ותוצאתם מושפעת מאוד מהיחסים עם היבואנים..

לגבי האמינות : זה פרמטר מאוד ספיציפי לרכב הנבחן - אך נניח רכב בן כשלוש שעבר יותר מ 40 א' ק"מ יכול לשקף בצורה די טובה את עניין האמינות לעומת רכב חדש ובתול שרק עלה לכביש.

יוליאן : אין ספק שאתה בחור מאוד מוכשר. בוא נקדם את הנושא עוד צעד.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

לא הבנתי מה אתה מציע -

שחברי הפורום ינדבו את הרכבים הפרטיים שלהם ליום מבחן השוואתי או להצטרף אל מערכת האתר במבחן השוואתי עם רכבים מיבואני הרכב ולרשום את רשמיך?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לא הבנתי מה אתה מציע -

שחברי הפורום ינדבו את הרכבים הפרטיים שלהם ליום מבחן השוואתי או להצטרף אל מערכת האתר במבחן השוואתי עם רכבים מיבואני הרכב ולרשום את רשמיך?

הכוונה לאופציה הראשונה. "ינדבו" תהיה מילה גסה. הכוונה שלי היא שהחברים עם הרכבים הרלוונטיים ייפגשו, ישוו את הרכבים הן סטאטית והן דינאמית. לא חייבים לשחוט את הרכבים - המטרה לחזק יתרונות של רכב על השני וגם להציג את החסרונות באותו זמן נתון.

דוגמא : בחינת נוחות נסיעה וביצועים : כשאתה נוסע/נוהג בשני רכבים במקביל מתקבלת תוכל לדעת ולהרגיש מי הרכב הנוח יותר או בעל הביצועים היותר טובים - ולא כמו בסקירה אישית בה כל אחד מתאר את הרכב שלו בהשוואה לרכבים אחרים שנהג/נוהג בהם ביום יום.

דוגמא שניה : מרחב פנים/אבזור/שימושיות/הנדסת אנוש - כששני רכבים (או יותר) עומדים אחד ליד השני, יותר קל לבחון ולקבוע דברים כאלו.

מספיק ברור?

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

לפי מה שאני הבנתי, ההצעה היא ששני (או יותר) חברי פורום בעלי רכבים מאותה קטגוריה יפגשו למבחן רכב השוואתי.

מצד אחד זה נשמע רעיון מעולה, נפגשים, מכירים, מתרשמים מרכבים שונים, כותבים חוו"ד.

אבל אם נסתכל על הצד הפרקטי של ההצעה יש פה כמה בעיות:

1. ביטוח. הרכב שלי מבוטח ביטוח שמי של שני נהגים בלבד. ככה שאף אחד לא יכול לנהוג ברכב שלי לצורך מבחן. אם רק אני\בן הזוג שלי ננהג ברכב במסגרת המבחן, אז לא עשינו בזה שום דבר כי אנחנו נוהגים עליו תמיד וכבר נכתבה חוות דעת בפורום.

2. אני די בטוחה שלא הרבה חברים ירצו לתת לאחרים (כנראה גם אנשים שפגשו לראשונה בחיים) לגרזן את האוטו האישי שלהם כדי לבדוק את המגבלות שלו בתנאים שונים (במידה ואין הגבלה ביטוחית).

3.לכל אחד יש את השיקולים שלו שגרמו לו לבחור דווקא בדגם המסויים הזה על פני אחרים בקטגוריה, יהיה קשה לנטרל את ה"מטען" שהגיעו איתו מהבית ולבחון כל רכב בצורה אובייקטיבית (הרי יש סיבה שאותם הרכבים נפסלו בעת הרכישה).

4. יש פה גם פן כלכלי, שזה מיכל דלק שאתה שורף על המבחן, תוספת בלאי מואץ יותר. לא בטוח שכל בעל רכב ירצה לממן את זה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אוקיי, הבנתי.

אז מה שמורזילקה כתבה פלוס אלמנט הזמן - כמה מחברי הפורום יכולים להעלם לאישה/בוס/ילדים ליום שלם בשביל להשוות בין מיצובישי ספייס סטאר לאיביזה האוטומטית החדשה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לפי מה שאני הבנתי, ההצעה היא ששני (או יותר) חברי פורום בעלי רכבים מאותה קטגוריה יפגשו למבחן רכב השוואתי.

מצד אחד זה נשמע רעיון מעולה, נפגשים, מכירים, מתרשמים מרכבים שונים, כותבים חוו"ד.

אבל אם נסתכל על הצד הפרקטי של ההצעה יש פה כמה בעיות:

1. ביטוח. הרכב שלי מבוטח ביטוח שמי של שני נהגים בלבד. ככה שאף אחד לא יכול לנהוג ברכב שלי לצורך מבחן. אם רק אני\בן הזוג שלי ננהג ברכב במסגרת המבחן, אז לא עשינו בזה שום דבר כי אנחנו נוהגים עליו תמיד וכבר נכתבה חוות דעת בפורום.

צודקת - אצלי למשל הביטוח תקף לבני 30 ומעלה. בסדר גמור. במקרים כאלה עצם זה שנפגשים ומשווים את הרכבים ראש בראש כבר משיג את המטרה. לדעתי גם בתור נוסע אפשר להרגיש את הרכב בכל מה שקשור לנוחות/רעש וכד'.

2. אני די בטוחה שלא הרבה חברים ירצו לתת לאחרים (כנראה גם אנשים שפגשו לראשונה בחיים) לגרזן את האוטו האישי שלהם כדי לבדוק את המגבלות שלו בתנאים שונים (במידה ואין הגבלה ביטוחית).

שוב, הכוונה להציג את הרכבים בשימוש סביר ולא ממש על המגבלות - אלה אם מדובר ממש ברכבים ספורטיבים. דברים כאלה ייסגרו לפני המפגש.

3.לכל אחד יש את השיקולים שלו שגרמו לו לבחור דווקא בדגם המסויים הזה על פני אחרים בקטגוריה, יהיה קשה לנטרל את ה"מטען" שהגיעו איתו מהבית ולבחון כל רכב בצורה אובייקטיבית (הרי יש סיבה שאותם הרכבים נפסלו בעת הרכישה).

לפעמים רכב נקנה כפשרה מסויימת. לא מדובר על קרב ניצחון - כל אחד (בערך..) יודע מה טוב ומה רע ברכב שלו.

4. יש פה גם פן כלכלי, שזה מיכל דלק שאתה שורף על המבחן, תוספת בלאי מואץ יותר. לא בטוח שכל בעל רכב ירצה לממן את זה.

עושים את זה גם בשביל הכיף. לדעתי לא נורא אם זה קורה פעם אחת אצל חבר הפורום.

השאלות שלך במקום. שוב - הדבר אמור להיות גם מהנה - מפגשון מסוג אחר.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

רעיון נחמד אבל צריך לזכור שמי שקנה כבר רכב מסוים כבר עשה את הבחירה שלו ככה שמלכתחילה הוא לא אובייקטיבי, וברוב הפעמים יהפוך למין פרילנסר מיני יבואן בפני עצמו.

יש כאלה שמסוגלים להתעלות על עצמם אבל הרוב פשוט יהיה משוחד וגם אם ידברו על חסרונות זה יהיה על משהו שולי ברכב שלהם ומשהו מהותי ברכב של מישהו אחר.

GOT סחוג?

• תוכן חדש...