Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפורים, האם זה שווה את זה? (Take 2)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז תכלס מה עדיף?

לשים בולמים+קפיצי הנמכה+סטראט עליון ללא סטראט תחתון? (מה היתרונות והחסרונות)?

או:

לשים בולמים ללא קפיצי הנמכה עם סטראט תחתון+עליון? (חסרונות מול יתרונות)

מה רע בקפיצי הנמכה של OMP עם שילוב בולמי קוני? האם מומלצים קפיצים אחרים?

האם הקפיצים המקוריים של הראלי עושים את העבודה נאמנה בשילוב בולמים משופרים?

בעניין התרחבות הקורות:

איך ניתן להקשיח את השילדה בלי להגיע למצב הנ"ל

8)

רגע, תסבירו לי, אנשים.

יש לכם את אחת הקטנות הכי קשיחות שיש. אני מבין שבולמים ומוטות יקשיחו אותה עוד יותר - אבל האם באמת צריך? הנוחות גם ככה בקנטים. והאוטו כמעט חסר זוויות גלגול (לפחות אצלי...) - הקשחה לא רק תגרום לפחות אחיזה ויותר עצבנות תחת עומס (והיא מ-ס-פ-י-ק עצבנית גם ככה...)

דיויד - אני באמת צריך סיבוב על שלך... :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
רגע, תסבירו לי, אנשים.

יש לכם את אחת הקטנות הכי קשיחות שיש. אני מבין שבולמים ומוטות יקשיחו אותה עוד יותר - אבל האם באמת צריך? הנוחות גם ככה בקנטים. והאוטו כמעט חסר זוויות גלגול (לפחות אצלי...) - הקשחה לא רק תגרום לפחות אחיזה ויותר עצבנות תחת עומס (והיא מ-ס-פ-י-ק עצבנית גם ככה...)

תרשה לי להגיב:

:mm_yeah:

אני לא חושב שאנשים פה עוברים כל יום כאלה סטייג'ים שהשיפורים האלה מספיק משמעותיים בשבילם, שלא נדבר על מצדיקים את המחיר.

אני גם טוען ש99% מהנהגים פה לא יודעים לנצל חצי מהרכב הסטנדרטי שיש להם, אז מה זה בעצם כל השיפורים CRAZE הזה???

ואני אומר את הנ"ל בידיעה שעכשיו יקפצו אי אילו אנשים ויודיעו בריש גלי שיש אלף ואחת סיבות ללמה כמה ואיך. את חלקם אני אפילו תופס כמבינים, אבל סורי. לא שיכנעתם אותי. וגם לא תשכנעו.

כל מה שאני טוען זה שסבבה, זה נחמד בתור תחביב, וזה אכן עושה משהו להתנהגות של הרכב שלכם. השאלה (לפחות בשבילי) היא אחרת. כמה זה באמת משפיע, האם זה בכלל משמעותי למשתמש גם אם הוא מה שנקרא "משתמש ספורטיבי" (0000000ההגדרה הכי נורמלית שיכולתי למצוא) ויותר חשוב - כמה זה באמת כדאי כשמכניסים למשוואה את השיקול הכלכלי (שוב, עניין סובייקטיבי).

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
רגע, תסבירו לי, אנשים.

תרשה לי להגיב:

אני לא חושב שאנשים פה עוברים כל יום כאלה סטייג'ים כל יום שהשיפורים האלה מספיק משמעותיים בשבילם שלא נדבר על מצדיקים את המחיר.

חוץ מזה אני גם טוען ש99% מהנהגים פה ל יודעים לנצל חצי מהרכב הסטדרטי שיש להם, אז מה בעצם כל השיפורים CRAZE הזה???

ואני אומר את הנ"ל בידיעה שעכשיו יקפצו אי אילו אנשים ויודיעו בריש גלי שיש אלף ואחת סיבות ללמה כמה ואיך. את חלקם אני אפילו תופס כמבינים, אבל סורי. לא שיכנעתם אותי. וגם לא תשכנעו.

כל מה שאני טוען זה שסבבה, זה נחמד בתור תחביב, זה אכן עושה משהו להתנהגות של הרכב שלכם, השאלה היא כמה זה באמת משפיע, האם זה משמעותי ויותר חשוב - כמה זה באמת כדאי כשמכניסים למשוואה את השיקול הכלכלי.

יפה אמרת ישי,

הם כנראה שכחו שאנחנו גרים באמצע המדבר,

ושאין לנו מסלול מרוצים בחצר האחורית.

מצד שני, כל אחד והפאן שלו

פורסם
רגע, תסבירו לי, אנשים.

תרשה לי להגיב:

אני לא חושב שאנשים פה עוברים כל יום כאלה סטייג'ים כל יום שהשיפורים האלה מספיק משמעותיים בשבילם שלא נדבר על מצדיקים את המחיר.

חוץ מזה אני גם טוען ש99% מהנהגים פה ל יודעים לנצל חצי מהרכב הסטדרטי שיש להם, אז מה בעצם כל השיפורים CRAZE הזה???

כל מה שאני טוען זה שסבבה, זה נחמד בתור תחביב, זה אכן עושה משהו להתנהגות של הרכב שלכם, השאלה היא כמה זה באמת משפיע, האם זה משמעותי ויותר חשוב - כמה זה באמת כדאי כשמכניסים למשוואה את השיקול הכלכלי.

יפה אמרת ישי,

הם כנראה שכחו שאנחנו גרים באמצע המדבר,

ושאין לנו מסלול מרוצים בחצר האחורית.

מצד שני, כל אחד והפאן שלו

לא, רגע, זה לא נכון. לזה אני לא מסכים. בהחלט יש מכוניות ששיפורים (שינויים לפי דיויד :wink: ) כאלו עושים להם שיפור אדיר בכל המובנים. במקרה של הראלי וכולי - אני מאוד בספק אם השיפור הוא רק לטובה... וכמובן - הרכב כבר הרבה יותר קשיח ובעל התנהגות קארטינגים מרוב הקטנות החמות האחרות... האם באמת צריך?

לדוגמא - בפולו 16V כמו של ערן - השיפורים שהוא עשה להתנהגות עוזרים בוודאות. האם ב-106 ראלי הסיפור דומה?

דיויד - האם לשיפורים שעשית יש רק מאפיינים חיוביים לדעתך? האם ההבדל מתאזן עם המחיר?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני מביע את דעתי האישית בלבד ולגבי הרכב הפרטי שלי

כל שינוי שביצעתי ברכב לא נעשה כלאחר יד

הרבה מחשבה ושיקול דעת עומדים מאחורי כל שינוי שבוצע גם אם הוא לא תואם את הנורמה

היו שינויים שבוצעו שלא נמצאו כחיוביים וחזרתי אחורה למצב הקודם עד שמצאתי פיתרון טוב יותר (דוגמא אחת - פילטר אוויר, קיט של JR והפיתרון הנוכחי)

השיקול הכספי לפחות במקרה שלי לא רלוונטי

הרכב שלי לא נקנה משיקולי חיסכון/עלויות/שימושיות, הוא לא משמש לתחבורה יומית

כך שאני יכול להרשות לעצמי פגיעה מסוימת בשימושיות הרכב וכל הנלווה לכך

באותה מידה יכולתי לקנות מיאטה, אבל הפרויקט שלי היה ונשאר 106 ראלי דור שני.

דעתי האישית ואני מוכן לעמת את הרכב הפרטי שלי למבחן אוביקטיבי מול כל 106 ראלי סטנדרטית אחרת

במצבו הנוכחי כיום

הרכב מתנהג הרבה יותר טוב, לא משהו שקשה לפספס (בלי קשר לסוגיית אין מסלול)

בולם הרבה יותר טוב

הרבה יותר חזק

המנוע עגול יותר ונעים יותר לשימוש

נוחות הנסיעה נפגמה במעט (לא מונמכת, קפיצים מקוריים בולמי קוני)

עליה קטנה מאד אם בכלל ברעש הפליטה ברכב

לגבי הכדאיות הכלכלית

בכל הרכבים שקניתי ביניהם האופנועים לא היו מעורבים שיקולי כדאיות

כנ"ל לגבי שינויים שבוצעו בהם

הכל נעשה מתוך אהבה אמיתית בהתעסקות במכלול הרכיבים שמרכיבים את המכונית

זה נותן לי סיפוק אדיר וזה בהחלט אחד מהתחביבים שלי.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

בוודאי, לא חשבתי אחרת (-:

העניין הוא - כיצד הוא מתנהג יותר טוב. אפשר לפרט?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

טוב אז ככה מה שאני עשיתי זה קפיצים של OMP מוט מיצב עליון שלOMP ובולמים של קוני צהוב מכוונים על האמצע. אני לא יודע מה זה כל הסיפורים האלה של נזק לשילדה לאורך זמן בלי מוט מייצב תחתון.לדעתי זה הSETUP הכי מדויק לראלי.למה :?: כי האוטו מדויק מאד,והתגובות שלו זריזות יותר,ממה שהוא היה בהתחלה (סטנדרטי).

פורסם

בוודאי, לא חשבתי אחרת (-:

העניין הוא - כיצד הוא מתנהג יותר טוב. אפשר לפרט?

רוני

אני מדבר על התנהגות נטו

הרכב מרגיש הדוק יותר ואחוד , זוויות גלגול (לא שקודם זה היה רע) צומצמו במעט

ההיגוי מרגיש טוב יותר במיוחד בכניסה אגרסיבית לפניה זרועת בורות או אספלט לא מושלם

כל מכלול הפרונט, קרי הבולמים מתפקד טוב יותר, בוודאות מורגש שגיאומטרית המיתלים נשמרת טוב יותר תחת עומס וזה מורגש גם בבלימות באספלט משובש.

כמו שאמרתי אני מוכן לבצע השוואה מול ראלי סטנדרטית תקינה

של ישי לדוגמא, עם נהג אובייקטיבי.

פורסם
טוב אז ככה מה שאני עשיתי זה קפיצים של OMP מוט מיצב עליון שלOMP ובולמים של קוני צהוב מכוונים על האמצע. אני לא יודע מה זה כל הסיפורים האלה של נזק לשילדה לאורך זמן בלי מוט מייצב תחתון.לדעתי זה הSETUP הכי מדויק לראלי.למה :?: כי האוטו מדוייק כמו טיל :!: אני לא רואה שום סיבה לא להנמיך את האוטו בגלל מוט תחתון.

צודק...

זה ה-setup כי מדויק לראלי :!:

אם האוטו מדויק כמו "טיל" ללא ספק אתה שם..

פורסם
טוב אז ככה מה שאני עשיתי זה קפיצים של OMP מוט מיצב עליון שלOMP ובולמים של קוני צהוב מכוונים על האמצע. אני לא יודע מה זה כל הסיפורים האלה של נזק לשילדה לאורך זמן בלי מוט מייצב תחתון.לדעתי זה הSETUP הכי מדויק לראלי.למה :?: כי האוטו מדוייק כמו טיל :!: אני לא רואה שום סיבה לא להנמיך את האוטו בגלל מוט תחתון.

צודק...

זה ה-setup כי מדויק לראלי :!:

אם האוטו מדויק כמו "טיל" ללא ספק אתה שם..

עכשיו רק נותר להפטר מהחסימה המעצבנת הזאת, פרפר המצערת. :D

פורסם

עכשיו רק נותר להפטר מהחסימה המעצבנת הזאת, פרפר המצערת. :D עומר אתה יכול לשעשע את עצמך כמה שאתה רוצה,על מה שאמרתי אני רק יכול להגיד לך שרשמתי את את זה בגלל שראיתי שירשור על הפרפר,ולא הבנתי בדיוק מה זה.אז סליחה ששאלתי על הפרפר מיצערת.פעם הבאה שיעלה לי משהו בראש שאני לא מבין אני לא ירשום.חשבתי שהפורום הזה עוזרים להבין לגבי דברים ולרכוש מידע מאחרים.

פורסם

עומר אתה יכול לשעשע את עצמך כמה שאתה רוצה,על מה שאמרתי אני רק יכול להגיד לך שרשמתי את את זה בגלל שראיתי שירשור על הפרפר,ולא הבנתי בדיוק מה זה.אז סליחה ששאלתי על הפרפר מיצערת.פעם הבאה שיעלה לי משהו בראש שאני לא מבין אני לא ירשום.חשבתי שהפורום הזה עוזרים להבין לגבי דברים ולרכוש מידע מאחרים.

או. אז בפעם הבאה שאתה לא יודע מה זה משהו, תשאל מה זה. לא איך מסירים

אותו. ואגב... שים לב לאיך שההודעה שלך נראית. בלאגן שלם. אתה מסתכל עליה בכלל

אחרי שאתה כותב אותה? אם תשקיע קצת יותר בכתיבת ההודעות שלך, תהיה בטוח שתקבל

יחס רציני בהרבה.

ולבסוף... הפורום הוא מקום שפתוח לכולם, אבל צריך לשמור על רמה מינימלית (גבוהה).

תגובות כמו "האוטו חד כמו טיל", וכל מה שרשמת למעלה - ממש לא מסייעות לדיון רציני.

אז קח את זה לתשומת ליבך.

(ואני מציע לך לערוך את ההודעה הקודמת שלך, ולתקן אותה)

פורסם
הרכב מרגיש הדוק יותר ואחוד , זוויות גלגול (לא שקודם זה היה רע) צומצמו במעט

השאלה מתבקשת - בראלי שלי, ללא שיפורים, זוויות הגילגול לא משמעותיות בעליל.

הרכב קשיח מאוד והעברות משקל מתבצעות ללא זעזועים מיותרים.

אז איפה בעצם השיפור?

האם לך יש אפילו פחות זויות גילגול?

סביר שכן.

האם זה באמת משמעותי???

סביר שלא.

לפחות מבחינתי ולשם הדיון אני מרשה לעצמי לטעון שגם מבחינתך, אפילו שאני יודע שאתה מבקר על בסיס קבוע באשתאול, ולא רק בשביל הנוף.

ההיגוי מרגיש טוב יותר במיוחד בכניסה אגרסיבית לפניה זרועת בורות או אספלט לא מושלם

כל מכלול הפרונט, קרי הבולמים מתפקד טוב יותר, בוודאות מורגש שגיאומטרית המיתלים נשמרת טוב יותר תחת עומס וזה מורגש גם בבלימות באספלט משובש.

דווקא שם, בכבישים משובשים עם אספלט לא מושלם (בלשון המעטה בארצנו...), אמורות להתגלות החסרונות של הקשחת הרכב שלך מאחר והצמיגים הקריטיים יאבקו לשמור על אחיזתם נוכח כל הזעזועים שהמרכב יעבור.

כל פגם משמעותי בכביש יכול לגרום להיפרדות של הצמיג מן הכביש ובצורה שתשפיע על התנהגות הרכב הרבה יותר מברכב בעל בולמים ארוכים יותר וקשיחים פחות אשר מסוגלים לספוג את המהלומה. הנה אפילו עוד סיבה ל"למה לא" לעשות את השינויים הנ"ל, מוזר שציינת דווקא את זה.

בכל מקרה השיפורים שלך אמורים להתבטא בצורה הרבה יותר ברורה בכביש חדש עם אספלט טוב.

כמו שאמרתי אני מוכן לבצע השוואה מול ראלי סטנדרטית תקינה

של ישי לדוגמא, עם נהג אובייקטיבי.

בכיף.

השאלה מה ההשוואה תכלול.

יהיה באמת מעניין לבדוק דברים כמו רדיוס פנייה מול איבוד אחיזה, תחת אספלט טוב ותחת אספלט משובש כמובן, לשם ההגינות.

אני סבור שצפויה לך הפתעה.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

• תוכן חדש...