Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפורים, האם זה שווה את זה? (Take 2)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח ויש פחות זווית גלגול. במה זה תורם? זו לא 306, שבגלל שהיא רכה יותר זווית הגלגול בה משמעותית יותר (אם כי לא מפריעה ברוב סוגי הפניות, ואני עדיין מאמין שה-SETUP שם קרוב למושלם - התנהגות ונוחות ברמה גבוהה מאוד).

אז יש פחות זווית גלגול - האם זה לא פוגע באחיזה?

גם בנושא ההיגוי - TURN IN בטח השתפר. מה בנוגע לנסיעה על כביש משובש? כאן זה אמור להיות חסרון, בדיוק כמו שישי אמר. בנוסף - תגובה לעזיבת גז? תגובה להפניית הגה חריפה יותר? העברות משקל חדות יותר? (לטובה ולשלילה...)

בנוגע להשוואה - צריך לעשות "מבחן". לנסוע באותו הכביש, אח"כ לעלות על ג'ימקאנה ולהרגיש הבדלים, אולי אפילו לבדוק אחיזה מוחלטת במעגל וכן הלאה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תסכים איתי שכל הדיון הזה תיאורטי

חשוב לי שאתה באופן אישי ואתה מוזמן :wink: תיקח את הרכב שלי לנסיעה קצרה ואז תרשום מה הרשמים שלך באופן אוביקטיבי ככל שניתן.

תקרא שוב מה כתבתי לגבי התנהגות הרכב בתנאים משובשים, במיוחד בפניות ובבלימות.

הרכב מתנהג טוב יותר, נקודה.

שים לב שלא הנמכתי את הרכב, ובולמי הקוני לא קשיחים משמעותית (כך כוונו)

מהבולמים המקוריים, אולם השיכוך שלהם גם בכיווץ וגם בהחזרה טוב מהמקוריים.

זו דעתי, ואתה מוזמן בשיא הרצינות לבדוק זאת.

שים לב שאני נהגתי ברכב במצבו הסטנדרטי ובמצבו העכשווי, אתה לא !

רק תזדרז, בקרוב האוטו לא יהיה שמיש :wink:

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

אני האחרון שיתנגד לסיבוב... 8)

רשמים יגיעו גם יגיעו.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
תסכים איתי שכל הדיון הזה תיאורטי

חשוב לי שאתה באופן אישי ואתה מוזמן :wink: תיקח את הרכב שלי לנסיעה קצרה ואז תרשום מה הרשמים שלך באופן אוביקטיבי ככל שניתן.

תקרא שוב מה כתבתי לגבי התנהגות הרכב בתנאים משובשים, במיוחד בפניות ובבלימות.

הרכב מתנהג טוב יותר, נקודה.

שים לב שלא הנמכתי את הרכב, ובולמי הקוני לא קשיחים משמעותית (כך כוונו)

מהבולמים המקוריים, אולם השיכוך שלהם גם בכיווץ וגם בהחזרה טוב מהמקוריים.

זו דעתי, ואתה מוזמן בשיא הרצינות לבדוק זאת.

שים לב שאני נהגתי ברכב במצבו הסטנדרטי ובמצבו העכשווי, אתה לא !

רק תזדרז, בקרוב האוטו לא יהיה שמיש :wink:

בוודאי, ברור שזה דיון תיאורטי, הכל כדי להעלות סוגיות כהכנה לבדיקה האמיתית... :wink:

אני רק חייב להחליף צמיגים קודם ואז לנסוע קצת על שלי - ומיד אח"כ על שלך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

השאלה של "לשפר או לא לשפר" עלתה פעמים רבות.למרבה הצער אין תשובה אבסולוטית.האסכולות מנוגדות וגם בקרב המשפרים והמשופרות ישנן רמות שונות של ידע,ביצוע והבנה.

לפני מספר ימים נהגתי על מאה ושש זהה לשלי,אבל סטנדרטית לחלוטין (ומתוחזקת בצורה קפדנית להחריד ועדיין יד ראשונה) וממש נבהלתי מההתנהגות הרופסת,המנוע האסתמטי והבלמים הבלתי מורגשים.

אמנם לפיז'ו מאה ושש/סקסו יש התנהגות בסיסית טובה למדי (בהשוואה למכוניות אחרות),אבל הרכבים הללו סובלים גם מחסרונות רבים-בעיקר מערכות בלימה לא מספיקות ומיתלים רכים מדי (כן,גם בדגמי הספורט).

דווקא שיפורי מנוע תופסים מקום מישני במשוואה .כל אחד לפי טעמו האישי והמטרות אליהן הוא שואף.

בולמי הזעזועים במאה ושש ראלי (דור 1 ו 2),סקסו VTS/VTR ומאה ושש GTI זהים לחלוטין ונחשבים נק' התורפה העיקרית של הרכב.מסיבות ששמורות ככל הנראה לקונצרן פיז'ו ,הבולמים מכוונים יותר בכיוון של פשרה ופחות של ביצועים.החלפה לסט מתאים של אחד מעשרות היצרנים בשוק יחדד את האוטו בצורה מדהימה ויהפוך אותו לקומוניקטיבי להפליא .

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

כל העניין בשיפורים הוא להוסיף אינוידואליות לחתיכת מתכת שמזיזה אותך ממקום למקום.

יש כאלה שמשפרים קוסמטית, ויש כאלה שמשפרים מכנית ויש כאלה שמשלבים.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם
כל העניין בשיפורים הוא להוסיף אינוידואליות לחתיכת מתכת שמזיזה אותך ממקום למקום.

יש כאלה שמשפרים קוסמטית, ויש כאלה שמשפרים מכנית ויש כאלה שמשלבים.

זהו, שההגדרה הזאת לא מדויקת. שיפורים מכניים מטרתם לשפר. אינדיוידואליות זה ספוילרים, צביעה מיוחדת, כונסים וכן הלאה.

כשאני רוצה לשים מוט ייצוב או בולמים מוקשחים - המטרה שלי בראש ובראשונה היא להשיג יתרון כלשהו, שיפור כלשהו שלא היה לי קודם. אחרת אין טעם לשים (תשים מוט מייצב בשביל להגיד שיש לך מוט מייצב ואחרי זה כל מה שתעשה עם האוטו זה רייסים?)

אני רוצה לשים נניח פילטר משופר (סתם לדוגמא) ואחרי זה להרגיש הבדל כלשהו. אחרת אין טעם.

בנוגע לסקסו, 106 ושלל גרסותיה וכולי - האם זה בדוק שכולן מגיעות עם אותו SETUP של בולמים וכולי? מפריע לי לשמוע שההתנהגות רופסת בעוד רופסת זה הדבר האחרון שהייתי חושב עליו בהקשר הזה.

אני חושב שכאן מגיע העניין האינדיוידואלי - זה עניין של הרגל וצורת התייחסות. מי שרגיל לרכב מאוד קשיח, כנראה כל רכב פחות קשיח ייראה לו רופס... האם זה באמת ככה? אני לא בטוח בכלל...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בולמי הזעזועים של הסקסו VTS ושל המאה ושש זהים לחלוטין.גם בחברה (שם יטענו שהם שונים) וגם באתרים של "קוני" ובילשטיין יש להם את אותו מק"ט.בניגוד לבבל"ת התעמולתי שפיז'ו מוכרים ,המכוניות דומות להחריד מבחינה מכאנית עד לרמה של מוט הגה,בולמים ועוד הרבה אביזרים שזהים ל-ח-ל-ו-ט-ין בין ראלי מודל 94 מהסריה הראשונה למאה ושש ג'י טי איי/סקסו שירדו מפס הייצור בשנת 2000.

מעבר לזאת- כן.הבולמים הסטנדרטיים בסקסו/106 רופסים.לא במובן של קשיחות.קל מאוד להקשיח בולם ולטעון לשיפור,אבל המציאות היא שמנגנוני השמן בבולמים הסטנדרטיים פשוט לא מספיקים לביצועים מאעבר לרמת ה"סופרמרקט-ולעבודה" הממוצעת.

הטענה שהכביש אינו מסלול משוללת כל יסוד,מכיוון שרכב עם בולמי "קוני" פתוחים יהיה רך מרכב בעל בולמים סטנדרטיים ועדיין יעלה עליו. הסיבה לכך טמונה במה שנקרא VALVING-מעבר השמן בתוך הבולם. בבולם משופר הCOMPOSURE של הרכב יישמר הרבה יותר טוב ואני חייב לציין שרכב (לפחות פיז'ו) עם בולמים משופרים גורם לרכב זהה עם בולמים סטנדרטיים להרגיש רופס ו ALL: OVER THE PLACE .בעיקר במצבים של תת היגוי והעברות משקל.

אני חוזר ומציין-לא הקשחת הבולם משנה-התגובה שלו בהעברות משקל משנה -וגם בבלימה .

רכב עם בולמי קוני "פתוחים" יהיה עדיף על רכב סטנדרטי בכביש משובש מכיוון שמהירות עליית הגלגל (והירידה) על פני הבורות תהיה הרבה יותר גבוהה.גם הנוחות לא תיפגם כל עוד הבולם אינו מוקשח.

עדיין-נסיעה על רכב בעל מע' מיתלים בלימה ומיתלים סטנדרטית בהחלט מחזירה את הרכב אחורה בסולם ההתנהגות.

עוד מידע:

http://www.gmcmotorsport.co.uk/suspension.htm

(האתר הנ"ל שייך לחברה שמבצעת שיפורים רק בסקסו וי טי אס,וי טי אר ומאה ושש ספורטיביות.הם נחשבים לסמכות העליונה בתחום).

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תוכן חדש...