Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סרטון שבו נתקלתי. מספר אנשים מוזמנים לפגישה עם חברים, וכשהם מגיעים הם מגלים שזאת הלוויה. שלהם. :shock:

*הסרטון בצרפתית (ועוד איזה שפה מוזרה כלשהי). תפעילו Close Captions ותעבירו לאנגלית.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

סרטון בלגי - השפות הן צרפתית ופלמית (הדבר הזה שנשמע כמו הולנדית מקולקלת).

זהו סרטון שמכוון באופן מובהק כנגד נהיגה במהירות מופרזת.

בחלק ממדינות אירופה מהירות מופרזת זה גם 115 בכביש של 110...

באוטובאהנים בגרמניה, בחלקים הלא מוגבלים, נוהגים בנתיב השמאלי במהירות ממוצעת של 160-180 קמ"ש (לפי מדידות) ועדיין אלו קטעי הכביש הבטוחים ביותר שם.

בישראל הכביש המהיר ביותר הוא כביש 6 - עם מעט מאוד הרוגים יחסית לנסועה.

הרוצחים הגדולים בכביש הם אי שמירת מרחק, אי שמירה על נתיב ואי מתן זכות קדימה. אני מסכים שגם מהירות מופרזת הורגת. מהירות מופרזת ביחס לתנאי הכביש ולא ביחס למצלמה האוטומטית בסוף הישורת.

למרבה הצער הסרטון הזה יורה בארטילריה כבדה למטרה הלא נכונה.

פורסם

אני מסכים שה"עבריינים" בסרטון הם באמת לא קהל היעד הנכון, אבל הרעיון יפה בלי קשר. אני העדפתי להתעלם מהאמירות על מהירות מופרזת ודמיינתי שהם אומרים שם "תפסיקי לסמס בזמן נהיגה", "אל תחתוך אנשים" ו-", אל תנהגי כשאת שיכורה". כל אחד יכול לדמיין מה שמתאים לו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מעבר לאנקדוטה הנחמדה אני בספק עד כמה יש לפעילות כזאת השפעה באמת.

השפעה באמת מגיעה מאכיפה, ואם האכיפה מתבצעת על הגורמים לתאונות אז יש גם השפעה על כמות הנפגעים.

בכל מקרה אני מסכים עם הד"ר, זה לירות למטרה הלא נכונה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קחו לדוגמא עישון סיגריות.

משנות ה-20 של המאה הקודמת התחילו לחשוד שיש קשר בין עישון למחלות ומוות.

מחקר שבוצע בשנות ה-30 בגרמניה הנאצית (כן, כן) הראה קשר בין עישון לתמותה מוגברת. המחקר הזה נגנז.

בשנות ה-60 התפרסם מחקר ענק שהדגים באופן מובהק את הקשר בין סיגריות ומוות ומאז התפרסמו עוד ועוד מחקרים.

בערך משנות ה-70 התחילו לפמפם לאנשים "סיגריות הורגות" עם מסע פרסום גרפי ואכזרי עד מאוד.

אבל מה שעשה את השינוי בסופו של דבר (יש בשנים האחרונות ירידה משמעותית בכמות המעשנים) היה שילוב של העלאת מחירים דרמטית של הסיגריות, גירוש המעשנים מכל מרחב ציבורי, עליה במודעות כללית לבריאות בקרב הציבור ודה-לגיטימציה בכלל של תופעת העישון (כבר לא נחשב "קול" כמו בעבר).

אם נתרגם זאת לאמצעים שעשויים להוריד (לדוגמא) את תופעת בריונות הכביש ואי שמירת נתיב (שהם תופעות חופפות) --

העלאת אכיפה וקנסות על עבירות אלו, סילוק עבריינים מועדים מהכביש הציבורי על ידי שלילות וחילוט רכבים, עליה במודעות הציבור לתופעות אלו והאופן שבו הן מסכנות את הכלל והוקעת אלו שנוהגים באופן כזה.

פורסם

עם כמה שהרעיון יפה, אני חושב שפקטור המהירות הוא הכי פחות הורג על הכביש.

גרמניה, המדינה שיש לה כבישים לא מוגבלים במהירות, לא מראה שום סימנים לעלייה בתאונות ביחס לשאר העולם.

לפי דעתי, זה תלוי עבירות אחרות ואף יותר חמורות.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

• תוכן חדש...