Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם אשמח לדעתכם בנושא כבר שרמת הידע שלי במכונאות היא די בסיסית ,

מדובר בפיאט דוקאטו 2011 2.3 jtd 120 hp עם 145,000 קמ

לא מזמן לאחר עלייה ממושכת נדלקת נורת השמן ,הרכב מצפצף כהתראה וכותב על המסך הדיגיטלי "insufficient oil pressure "

לאחר שניגשתי למוסך המורשה (בו הרכב מטופל מיומו הראשון )נאמר לי ע"י מנהל המוסך שזו בעיה בגל הארכובה וצריך להביא את האוטו יום אחד ולםתוח ולראות מה קורה ,זה עלול לקחת כמה ימים וזה טיפול יקר ,כמה אלפים טובים .

אני שהופתעתי שאלתי לפתוח את המנוע ? והוא ענה - כן !

לאחר בדיקה בסיסית שלי ראיתי שעל המנוע והפלסטיקים עצמם הכל מלא בשמן וביקשתי לבדוק את רמת השמן כמובן שלאחר נסיעה קשה מאוד לבדוק את רמת השמן המדוייקת ,מכונאי בדק ואמר שזה בסדר מכיוון שזה רכב עבודה נסעתי משם ואמרתי למנהל המוסך שנקבל החלטה עם המנהל שלי .

לאחר שבועיים לערך ניגשתי אליו שוב וביקשתי שוב לבדוק למה כל תא המנוע מלא בשמן והאם יש מספיק שמן - נבדק שוב ושוב נאמר אותו דבר ,לפתוח מנוע וכו עלות של כ 20 אלף .

היום בבוקר לאחר שהרכב עמד כל הלילה ניגשתי לבדוק שמן בעצמי , עם כי המד שמן של הדוקאטו לא כ"כ ברור נראה לי כי חסר כרבע מהתחום שמודד את גובה השמן בנוסף גיליתי כי יש שבר במכסה המילויו של השמן ונראה כי כשהמנוע פועל משם נזרק כל השמן ולדעתי "פה קבור הכלב"אין מספיק שמן במנוע כרגע ולכן אין מספיק לחץ שמן בנוסף לזה שיש חור גדול יחסית במכסה מילוי השמן

עזרתכם ודעתכם בבקשה .

עריכה אחרונה על ידי D i g

Hu - 880 prs

Tw - alesis point 7, 4 inch - amp xetec vector

Mids - morel pulse 6 mid bass - amp xetec xircuit

Sub - phase sx 220 - amp hifonics titan mono

פורסם

בזמן עלייה השמן בעוקה אינו נמצא באותה זוית כמו במישור , על פי תיאורך וחוסר השמן במנוע כנראה שלא הייתה ספיקת שמן דרך המשאבה לכן לחץ השמן ירד .

ד''א ברכב הנ''ל מבצעים טיפול כל 45K עניין האקלים בארץ ושמן שלא עומד בתקנים הנדרשים , גורמים ליצירת בוצה אשר מקשים עוד יותר על מש' השמן והמכלולים השונים .

פעם הבאה שאתה מניע לאחר לילה ללא הנעה בדוק כמה זמן לוקח לנורת לחץ השמן לכבות .

פורסם

זהו בדיוק העניין עד כמה שאני יודע כשהאוטו קר יש פחות לחץ שמן ובבוקר הנורת שמן נכבית ממש מהר העניין הוא רק אחרי עליות ולכן מה שאתה מתאר mr gt זה בדיוק מה שחשבתי עליו ,חבל רק שהמכונאי מנסה לדחוף פה תיקון על סך 20k אגש שוב למוסך להחליף את מכסה מילוי השמן ומילוי שמן , תודה לעונים

Hu - 880 prs

Tw - alesis point 7, 4 inch - amp xetec vector

Mids - morel pulse 6 mid bass - amp xetec xircuit

Sub - phase sx 220 - amp hifonics titan mono

פורסם

כנראה יש מחסור בשמן ובמצבי נסיעה מסויימים , אין ספיקה טובה למשאבת שמן .

מעבר לכך - כדאי לבצע החלפת שמן מנוע כל שנה או כ 15.000 ק"מ .

( אפשר לבצע בכל מוסך מורשה ולא חייב יבואן - להקפיד על שמן מנוע נכון בתקן )

אם במנוע הנ"ל יש את פילטר השמן הגדול המגיע ללא בית מתכת ( רק פילטר )

אפשר לבצע רק החלפת שמן , ללא פילטר .

וכל שנתיים שמן וגם פילטר ( את הטיפול הזה במוסך מורשה יבואן , בשביל האחריות )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

נורת לחץ השמן אמורה לכבות שנייה אחרי שהמנוע הונע .גם בבוקר .

הרכב כבר איננו באחריות יצרן עבר 100K ושנתיים .

החלף מכסה מילוי , שמן , ומסנן מקורי נקה את האיזור שיש בו לכלוך מהשמן ובדוק שמן על בסיס יומי , כמו כן רצוי לקצר את מרווחי הטיפולים כמו שנכתב פה.

• תוכן חדש...