Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים. עומדים בפני רכישה של רכב, (לא בשבילי, אני עם הריו)

הדרישה היא: אוטומט, לא חובה אבל מאוד כדאי.

קטן וחסכוני, נוח יחסית ועם בידוד רעשים סביר.

הסתכלנו על פיקנטו, ועל 107.

הפזילה היא לכיוון פיקנטו 2012 אוטומט, נכנסת פחות או יותר בתקציב, אולי עם מתיחה קלה שניתן לבצע.

השאלה היא כמה הפיקנטו בזבזנית בדלק, לקחת בחשבון שהגברת היא נהגת מאוד רגועה. רוב הנהיגה היא בכבישים בין עירוניים.

אשמח לעזרה מבעלי הפיקנטו ומידע אמין, ולא משמועות שרצות באינטרנט כי כבר קראתי את כול אלו, ויש דעות סותרות.

בגלל הסיבה שציינתי למעלה של הרוב הוא בבין עירוני/מהיר וכמעט לא בעיר החשש הוא מה107 שהיא לא מתאימה לתפקיד.

אם יש הצעות נוספות, נשמח לעזרתכם.

נ.ב

פיאט אין מה להציע בשום מצב, פונטו או פנדה, פשוט לא מתקרבים לפיאט לאחר ניסיון עבר עשיר עם פיאטים ולא משמועות כלל.

פורסם

קודם כול כמה הגברת נוסעת?

דבר שני, לנהגת רגועה, אין שום סיבה שהפיזו 107 לא תתאים גם מחוץ לעיר.

אמנם אני לא זוכר מה הסל"ד שלה ב-100 קמ"ש, אבל בטויוטה שלי עם מנוע 1.5 , הוא עומד על סביבות ה-3500 סל"ד. איפה אתה חושב שיהיה יותר בלאי? בה או ב-107?

פורסם

סליחה על ההקפצה, לאחר המון קריאה, הוחלט לרדת מהרעיון של הפיקנטו האוטומטית, 95 אחוז מהאנשים מצהירים על צריכת דלק שערוריתית.

יש הצעות לרכב אוטומט/ידני בתקציב?

פורסם

מה זה שערורייתית?

קח בחשבון שבנסועה של לא יותר מ1K בחודש, גם ההבדל בין 1:10 ל1:15 מסתכם ב250 שקלים בחודש. ואני בספק אם הפער בין ה107 למתחרותיה הוא פער כה גדול.

מצד שני אמרת שעיקר הנסיעות הן מחוץ לעיר - שם זה דווקא תלוי מאוד באופי הנהיגה (מתחת למהירות המותרת? מניח שמהירות השיוט של רכב קטן כזה תהיה באזור ה90) וגם בשטח. באזורים כמו הרי ירושלים או הכרמל, הצפון וכו', רכב עם מנוע קטן וחלש יצרוך משמעותית יותר דלק בגלל מחסור במומנט ואז עדיף בכלל להתרחק מהקטגוריה הזו (לדעתי)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

שערוריתית זה 1 ל10 בערך, ניראה לי מוגזם.

הנסיעות הן מחוץ לעיר, בטווח ה80-90 קמ"ש, היא ממש לא מהממהרות ;)

הנסיעה היא מישורית לחלוטין, מרכז-דרום הארץ.

אני מודע לזה שההפרש לא משמעותי, אבל לקבל 1-10/12 מרכב כזה זה פשוט גרוע, אפשר לקבל אותה צריכה ברכב משפחתי גדול.

פורסם

אם אתתה שוקל פיקנטו,אין סיבה לא ל פיגו 107,לא פעם נסעתי עליה לבאר שבע ממעלות והיא נוסעת בסדר גמור,רק חסכונית יותר מהפיקנטו.

החיסרון שעיר הגיר הרובוטי פחות חלק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבא שלי נוסע כול יום ממעלות לתפן עושה כ 1/18.5 נתון שפיקנטו יכולה לחלום עליו,הפיקנטו זריזה יותר ומאובזרת יותר,אבל צריכת דלק זאת נקודת התורפה שלה ושל ה i10.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
שערוריתית זה 1 ל10 בערך, ניראה לי מוגזם.

הנסיעות הן מחוץ לעיר, בטווח ה80-90 קמ"ש, היא ממש לא מהממהרות ;)

הנסיעה היא מישורית לחלוטין, מרכז-דרום הארץ.

אני מודע לזה שההפרש לא משמעותי, אבל לקבל 1-10/12 מרכב כזה זה פשוט גרוע, אפשר לקבל אותה צריכה ברכב משפחתי גדול.

אם זה המצב אז כן. אני עושה יותר טוב מזה עם ה XS ואני עם רגל מאוד מאוד מאוד כבדה (לצורך העניין ביומיים עם קורסה 1.4 עשיתי איכשהו צריכה של 1:7).

באותו כיוון אם כבר - למה דווקא רכב מיני ולא סופר-מיני או קומפקטית? אני מניח שחדוות נהיגה או ביצועים לא בדיוק מעניינים את אמא. לשמחתי, אמא שלי לא נוהגת אבל אם כן הייתה, לא יודע כמה הייתי רוצה להושיב אותה באחד מהפחנועים האלה. בעיר יש בזה הגיון - חניה קלה יותר, תמרון קל יותר. אבל בנסיעות בין עירוניות הייתי רוצה משהו שמרגיש מוצק יותר - ואני גם לא מאוד סומך על הבטיחות של הרכבים האלה במהירויות שמתקרבות ל100.

למשל - אקו מיקרה. נהגתי באחת כזו מהשכרה של שלמה-סיקסט שהיתה מאובזרת מצוין (מראות מתקפלות חשמלית, חימום מושבים, שליטה מההגה, דיבורית BT מובנית), נוחה באופן סביר, וחסכונית למדי. לא יודע איך האמינות של האקו מיקרה הנוכחית, אבל מכיר כמה בעלות של המיקרה הקודמת (לא מכיר בעלים :lol:) שמרוצות מהן מאוד ולא שמעתי תלונות על ביקורים במוסך. אני נזהר בדבריי פה - אבל תחושת הבטן שלי לגבי קלות ההחזקה של רכב כזה טובה.

אולי זה דורש להתגמש בשנה אחת בשנתון (כלומר, ל2011) או בתקציב (נגיד, ל60K) אך יש גם את הסוזוקי ספלאש (לא יודע עליה כלום), הסוויפט יכולה לדעתי להיכנס בתקציב (אני אישית מחבב את הרכב כקטנה עירונית, נהגתי בה הרבה גם לפני וגם אחרי מתיחת הפנים ו3 מתוך 3 בעלי סוויפט כזו בסביבתי מרוצים מאוד) וכנראה גם המאזדה 2 (יכול לשאול אמא של חבר טוב אם היא מרוצה משלה). משהו מזה רלוונטי?

עריכה:

חשבתי על ניסן אקו מיקרה, יש הסתייגויות?

אני רואה שהקדמת אותי. מההיכרות שלי - אני בעד. הרכב קטן אבל שימושי יותר מהפיציות האחרות, ואמנם לא נהנתי לנהוג בו אבל כן נהנתי להשתמש בו. כדאי לך לבדוק את רמות האבזור הקיימות בשנתונים הרלוונטיים ולחפש אחת עם אבזור טוב, ורצוי גם חיישני רוורס :)

עריכה אחרונה על ידי Mr. MAG

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

כן, בדיוק סיימתי שיחה עם חבר שזכרתי שקיבל כזו בליסינג לתקופה ארוכה, לדבריו אמין במיוחד, מעט רועד, מאובזר טוב. וחסכוני מאוד. בתקציב אפשר לרכוש שנתון 2012, סביר מאוד, שנתיים על הכביש, יש אפילו עוד כשנה אחריות.

פורסם

תבדוק גם את הספלאש.

פורסם (נערך)

עם נסועה שנתית נמוכה כמו שלך ותקציב של 55K הייתי רוכש את הפלואנס החשמלית.

במקום לשלם כ 500 ש"ח לחודש על דלק עלות החשמל שלך תהיה כ 50 ש"ח (חיסכון של 5400 ש"ח לשנה)

בנוסף גם הטיפולים והביטוחים זולים מאוד

עריכה אחרונה על ידי urilivne
פורסם

הבעיה שאתה מוגבל מקומות שיש בהם תחנות,ואם אין לך בית פרטי,אעך אתה מטעין?

• תוכן חדש...