Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים . אני רוצה לשטוף טוב טוב את הרכב שלי ולאחר מכאן לנסות להוריד את הגשם החומצי שהתלוננתי עליו שבוע שעבר . האם פלסטלינה סינית והחומר שלה מאיביי מספקים טובים או שמומלץ לקנות מחברה אמינה כמו מגווירס? תודה

פורסם

תשתמש בפלסטלינה הסינית וסבון שאיתו אתה שוטף את הרכב.

תכין דלי עם סבון לרכב, כמו שאתה שוטף. תטביל את הכפפה שאיתה אתה שוטף בדלי, תסחט אותה על הפאנל שעליו אתה עובר עם הפלסטלינה ותתחיל לעבור עם הפלסטלינה בתנועות ישרות, לא צריך חזק מדי, לחץ קל עד בינוני מינוס. רק תוודא שהמשטח שעליו אתה עובר תמיד רטוב ויש עליו סבון. תןך כדי עבודה על הפאנל, אם יש צורך, תסחט עוד סבון מהכפפה. תמשיך לעבור עם הפלסטלינה עד שתרגיש שהפלסטלינה ממש מחליקה על גבי הפח, בהתחלה הפלסטלינה לא תחליק כיוון שהיא תתפס בכל המזהמים שנמצאים על הפח.

פורסם (נערך)

תודה adidas1 . האם הפלסטלינה הסינית מספיק איכותית וטובה כמו פלסטלינה עם "שם טוב" כמו מגווירס ? בקשר למה שאמרת להשתמש בסבון ומים במקום הספריי שאיתו משתמשים בדרך כלל : הבעיה שהסבון יסתיר לי את האזור שבו אני צריך לשפשף בגלל הגשם חומצי לכן אני חושב שעדיף להשקיע עוד קצת ולקנות ספריי מיועד לפלסטלינה . יש פלסטלינה סינית מומלצת ? המון תודות.

נ.ב יש איזה הגדרה של צבע לאומת האגרסיביות של הפלסטלינה ?? יש ב EBAY פלסטלינה כחולה 20 שקל , זה טוב ? Oo

וגם האם חובה לעשות ווקס לרכב לאחר עבודה עם פלסטלינה ?

עריכה אחרונה על ידי liberfarb
פורסם

אם כבר אתה עושה פלסטלינה ומוריד את כל הדברים הנוקשים שנדבקו בצבע

תעשה אחרי זה גלייז ואוטם צבע ואז ווקס

אם תעשה וקס אחרי פלסטלינה זה כאילו לא עשית כלום וזה ירד אחרי חודש גג

חומר סיכוך לפלסטלינה אפשר סבון ONR

פורסם

וואו , זה יותר מסובך ממה שחשבתי , תוכל להסביר לי בקצרה מה תפקיד של כל חומר שציינת ולתת לי דוגמא במה אתה משתמש בכל אחד מהחומרים האלה ? ( חברה וכו)

פורסם (נערך)

היום עשיתי פלסטלינה סינית . לפי התגובות בפורום היא עושה בדיוק את אותה עבודה כמו פלסטלינה יקרה וממותגת רק פחות נוחה לעבודה.אני לא התשמשי בפלסטלינה יקרה אז אני לא יודע להשוות. מה שאני כן יכול להגיד זה שעבדתי הרבה זמן וזה עדיין השאיר הרבה לכלוך ( נקודות קטנות חומות כאלה שנראות כמו חלודה) ,מורידה מצויין כתבי צבע ( היו לי הרבה טיפות קטנות של צבע לבן על הרכב. ספריי כזה) .

עריכה אחרונה על ידי Tal_k
פורסם

תודה Tal_K , הסיבה העיקרית שבגללה אני רוצה לעשות טיפול פלסטלינה היא "גשם חומצתי" שזה בעצם הטיפות החומות האלה בחצי מהרכב שלי וזה מצער אותי לשמוע שהם לא ירדו עם הפלסטלינה הסינית מ EBAY . דרך אגב איזה צבע הפלסטלינה שלך? כחולה ?

פורסם

חבר'ה, לא לחרטט.

1. גשם חומצי זה לא הטיפות החומות, אין לזה צבע מיוחד. הטיפות החומות שאתה מתכוון אליהן בסבירות גבוהה משקע של מינרלים (אבנית), או שאריות של סבון שלא נשטף טוב או אבק שהתגבש. תנסה דבר ראשון להסיר עם פלסטלינה (לא פוגע בצבע אם עושים נכון) ואחרי זה פוליש (מוריד קצת מהצבע וצריך הרבה יותר מיומנות והשקעה כספית כדי לעשות)

2. ואקס סביר (טווח מחירים של 130 ש"ח ומעלה) לא יורד בחודש (אלא אם שוטפים עם מטאטא וסבון כלים). וקס איכותי (קולונייט, ויקטוריה, CG וכו') יחזיק חודשיים עד מעל לחצי שנה. אוטם צבע באותה רמת מחיר יחזיק כ-50-100% יותר זמן. וזה באופן מאוד כללי, תלוי על איזה וקס ואוטם מדברים ובאיזה תנאים של הכנת המשטח לפני היישום ומזג האויר.

3. לפני שמתחילים להשתגע עם גלייז אוטם ווקס צריך להבין מה ההשפעה של כל אחד- יש על זה המון חומר בפורום, בגדול, גלייז נותן ברק, אוטם הגנה ווקס מעל לאוטם נותן עוד קצת הגנה ובעיקר מראה צבע עמוק יותר. אם רוצים להגן בצורה סבירה על הצבע בלי להשתגע אז רק אוטם או וקס מספיקים, שוב, תלוי באוטם והוקס המדוברים.

4. לסיכוך עדיף לעבוד עם שפריצר - מבזבזים פחות חומר ומים

5. לא חייב לשים הגנה אחרי פלסטלינה, פשוט חבל לא לשים כי העבודה הקשה לא תחזיק להרבה זמן בלי. ואחרי שאתה שם צריך להקפיד לשטוף עם כפפה וסבון יעודי לרכב (ובריכוז הנכון) אחרת אין טעם להכנס לכל הסיפור הזה.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

I.G אין לי מושג להגיד לך מה הם הטיפות בצבע ג'ינג'י אבל מה שאני יכול להגיד לך בוודאות זה שאי אפשר להוריד אותם בשטיפת רכב רגילה ואפילו בגירוד עם ציפורן הם לא יורדים . הרכב שלי מוצף בנקודות האלה מקדימה על המכסה מנוע ומתחתיו וגם מאחורה בכמות מטורפת . יש גם קצת על הגג .

האם פלסטלינה תוריד דבר כזה או שחייב לעשות פוליש ?

פורסם

לא יודע, בטח שלא בלי לראות בעצמי. תנסה פלסטלינה- אם לא עובד בזבזת 15 ש"ח וחצי שעה.

פורסם

למה קיט? ועוד ב130 ש"ח זה בטוח חומרים נחותים.

וקס בכול מקרה אתה צריך? (גם אחרי פוליש מומלץ מאוד לשים הגנה) - וקס או אוטם סבירים עולים לבד 130 ש"ח, מתחת לזה אני לא מכיר משהו ששווה את הזמן שנדרש כדי ליישם אותו.

פלסטלינה באיביי עולה 15-20 ש"ח (יש גם ב11 ש"ח אבל לא נראה לי המוכר ההוא)

חומר סיכוך יכול להיות גם השמפו רכב שלך (אם יש לך. אם אין אז חבל לך לבזבז כסף גם על הוקס\אוטם) או ONR שטוב לעוד 20 שימושים ומספיק להרבה זמן.

פורסם

הווקס בערכה לא מחזיק להרבה,אבל עושה עבודה לא רעה בלתת ברק לצבע,הפלסטלינה עצמה מעולה.

כך שחבילה היא לא רעה בכלל.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?437256-%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%A4%D7%9C%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%A9%D7%9C-CARPLAN

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תודה יוליאן :) זה באמת נשמע כמו קיט נחמד בתור מתחיל .

כך נראות הנקודות שאני מדבר עליהן :2014-06-09 09.54.59.jpg

עריכה אחרונה על ידי liberfarb
פורסם

זה ג'ינג'ים קלאסיים. עובר בכיף עם פלסטלינה. זאת מאיביי עושה עבודה מצויינת אבל תצטרך לחכות חודש עד שתגיע.

יש עכשיו גם פדים ומגבות פלסטלינה - שהם נוחים יותר ורב שימושיים אבל קצת יותר יקרים

• תוכן חדש...