Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר הוא פונטו קבריולט 1600 לאחר שיפוץ כללי - ראש, משאבת דלק, פילטרים וכו'.

הרכב נוסע בלי עין הרע אך לפני כמה זמן החלו גמגומים מטורפים בסרק כולל גזים שלא עוברים מהאגזוז בצורה סדירה וחופשיה (פיצוצים/פלוצים) כמו בסרטון הבא:

הרכב נסע זמן רב עם משאבת דלק חלשה אשר הוציאה 1-1.5 באר במקום 3.

המשאבה הוחלפה + פילטר הדלק וכל הצינורות המחברים שנמצאו יבשים.

הפקק הישן נראה כך:

ri6idl.jpg

כמו שניתן לראות הפין שבור.

לאחר החלפת פלאגים, חוטי הצתה וכל הרכיבים הקשורים בנושא לא נפתרה הבעיה כמו בסרטון.

היום החלטתי לנסות פקק דלק חדש:

30rmgcp.jpg

הרכב כבר לא מגמגם!

מי שמכר לי את הפקק אמר "בטח שיהיו לך בעיות, השסתום שבור בפקק שלך".

אמנם היה חור בפקק הישן אך הוא אטם את המיכל.

מה שכן, כשאני פותח את שני הפקקים אין שחרור אוויר מהמיכל (פססס) כמו בכל הרכבים שאני מכיר.

מה גם שאני ממש סקפטי כי לא נתקלתי באף רכב שנסע בלי פקק או עם פקק אוניברסלי שהיו לו בעיות גמגומים עקב כך.

כרגע הבעיה נפתרה לחלוטין, הזרימה מהאגזוז חופשית לגמרי בלי תקיעות.

רק לי זה נשמע הזוי?

יכול להיות שמישהו שבר בכוונה את הפין עקב משאבת דלק חלשה? רצה שלא יהיה לחץ במערכת או משהו

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נורא מעניין, תאטום את החור בפקק הישן עם סיליקון ותבדוק איך האוטו מתנהג עם זה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם (נערך)

ארז שלום רב !

אין צורך לאטום בפקק את החריר השבור בפקק הישן, הפין הישן אני מניח מכיל בתוכו שסתום על חוזר,שבלעדיו לחץ הדלק נחלש, ולא תקין, ולעתים מדלק נורת תקלה,וזאת כנראה הסיבה לגמגומים שהיו, ובדיעבד אבחון לא נכון במוסך, גרם להחלפה מיותרת של חוטי הצתה ומצתים , שהוחלפו לחינם ,בגלל שיטת "מצליח "!

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם (נערך)

תודה על ההסבר צביקה, אני מאוד רוצה להאמין שכך הדבר כי כל מי ששאלתי היה מאוד סקפטי לדבר ואמר שההפך דווקא, כדי למנוע גמגומים טוב שיכנס אויר אטמוספרי למיכל הדלק וכנראה שקדחו את החור הזה בכוונה על מנת להקל על המשאבה.

אחרים אמרו שהפקק לא משפיע בכלל וגם אם אני יסע בלי פקק אני לא אמור להרגיש שינוי.

את חוטי ההצתה והפלאגים בסופו של דבר החלטתי להחליף על דעת עצמי כחלק מהשיפוץ הכללי.

מצבם היה עגום עוד לפני שיפוץ ראש המנוע, גם חוטי ההצתה היה חסר בהם את הקפיצים בפיה על מנת שיתפסו טוב את הפלאג/קויל.

1zxy1k3.jpg

עריכה אחרונה על ידי chesh
פורסם

כל מי ששאלת, הטעה אותך שלא בכוונה, אלא מחוסר ידע, ברכבים מודרנים יש חשיבות לפקק מקוריאטום, בעל שסתום על חוזר, ששומר על לחץ דלק קבוע, ומאפשר לפחם שבקניסטר לתפקד היטב, ולמנוע ריחות של דלק, מי ששבר את הפין במכסה הישן, טעה וגרם לך לנזק, יצרן לא מייצר מכסה יעודי עם מכסה לשחרור אוויר אטמוספרי רק לאחר כבוי מנוע, בעת שמנוע עובד, נוצר תת לחץ בקו הדלק, ותפקיד השסתום למנוע ירידת לחץ, החלפת המכסה היתה במקומה, מצב הפלגים הישנים סביר.

בברכה

צביקה

פורסם

אם אני זוכר נכון מפיאט שהייתה לי, תפקיד הפין הזה הוא לקבע את הפקק על דלתית מיכל נדלק, כדי שלא ילך לאיבוד בזמן התידלוק.

על הדלתית בחלק העליון אמור להיות חוק קטן.

הפין נשבר ככל הנראה אחרי נפילה של הפקק.

לדעתי הפקק הוא לא זה שגרם לגימגומים לפי התאור שלך (אין רחש אוויר שנכנס עם שני הפקקים).

כשמחזירים את הפקק הישן, הגמגומים חוזרים? או שכבר זרקת אותו?

האם לאחר תדלוק הגמגומים היו מתחילים מיד או לאחר נסיעה של כמה זמן?

פורסם

כמו שרשם צביקה,אידוי הדלק מזהם את הסביבה וברכבים מודרניים האדים הולכים לסעפת יניקה ונשרפים ורק כאשר הלחץ במיכל גבוהה מאוד יש פריקה החוצה.

כתוצר לוואי הלחץ במיכל הדלק עוזר למשאבה לדחוף.

שסתום דפוק בפקק יכול להדליק נורת מנוע.

פורסם

בוא תאר לך מצב שאתה מניע את המנוע מיד אחרי התדלוק.

הפקק היה פתוח וכל הלחץ השתחרר.

עדיין המנוע יעבוד תקין בלי שום גמגומים כבר מהשניה הראשונה, נכון?

עד שיבנה לחץ, לוקח זמן מסויים.

עריכה - מצאתי תמונה:

111.JPG

פורסם
אם אני זוכר נכון מפיאט שהייתה לי, תפקיד הפין הזה הוא לקבע את הפקק על דלתית מיכל נדלק, כדי שלא ילך לאיבוד בזמן התידלוק.

על הדלתית בחלק העליון אמור להיות חוק קטן.

הפין נשבר ככל הנראה אחרי נפילה של הפקק.

לדעתי הפקק הוא לא זה שגרם לגימגומים לפי התאור שלך (אין רחש אוויר שנכנס עם שני הפקקים).

כשמחזירים את הפקק הישן, הגמגומים חוזרים? או שכבר זרקת אותו?

האם לאחר תדלוק הגמגומים היו מתחילים מיד או לאחר נסיעה של כמה זמן?

בוקי ידידי שלום רב !

מהיכורתך אותי, ידוע לך ,שאינני מאמין בצירוף מקרים אלא בהצטרפות מקרים!

לכן אנא ספק לי הסבר טכני מדוע החלפת הפקק החדש, גרמה לפתרון בעיית הקרטועים, צרוף מקרים, אני בספק רב?!

מצטרף להמלצתך להחזיר את הפקק הישן, ללא סתימתו באפוקסי, אלא כפי שהוא שהוא שבור, ולבדוק האם הקרטועים חזרו

בברכה

צביקה

פורסם

כמו שאמרתי מקודם:

אם הגמגומים הופעיו כל הזמן, כולל הדקות הראשונות לאחר תדלוק - לדעתי הביעה לא בפקק.

אפשר להניע רכב ללא פקק בכלל והוא לא יגמגם. אם בעת פתיחת פקק לא שומעים רחש של אוויר יוצא/נכנס - יכול להיות שמערכת קניסטר לא עובדת תקין אבל הרכב לא אמור לגמגם.

והוא ציין שמהבחינה הזו (רחש אוויר בעת פתיחת הפקק) - שני הפקקים מתנהגים אותו דבר.

אין רחש אוויר בעת פתיחה = לא נבנה תת לחץ (או לחץ יתר) במיכל = משאבת דלק יונקת ללא הפרע = מנוע אמור לעבוד תקין.

פורסם (נערך)
בוא תאר לך מצב שאתה מניע את המנוע מיד אחרי התדלוק.

הפקק היה פתוח וכל הלחץ השתחרר.

עדיין המנוע יעבוד תקין בלי שום גמגומים כבר מהשניה הראשונה, נכון?

עד שיבנה לחץ, לוקח זמן מסויים.

עריכה - מצאתי תמונה:

כמו שאמרתי מקודם:

אפשר להניע רכב ללא פקק בכלל והוא לא יגמגם.

לא מדויק.

הפקק הוא חד כיווני על מנת שלא יווצר תת לחץ במיכל דלק (אחרת לא יגיע דלק לשום מקום) המשאבה לא תלויה בלחץ כדי לעבוד אבל בחלק מהמכוניות המערכת תוכננה לעבוד עם פיצוי בלחץ אדים כאשר בסרק או בכלל (לחץ דלק בקו תלוי בוואקום בראש מנוע - בסרק תת לחץ בסעפת יניקה נופל ואיתו הלחץ דלק).

לכן פקק שמשחרר אדים החוצה עלול לגרום למחסור בלחץ דלק ומכאן קיים קשר לתקלה.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

תודה רבה על השיתוף, פעם ראשונה שאני שומע על תופעה כזו וזה מעניין לדעת שחלק שהרבה נוטים לזלזל בו יכול להיות קריטי ולעלות ביוקר.

אגב, הפונטו שלך ממש נחמדה ;).

• תוכן חדש...