Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמן הממסרה המודרני מכיל תוסף גפריתי התוקף רכיבי ארד. בתיבת ההילוכים של הרובר ישנם חלקים קריטיים (הסינכרומש ותותב הציר הנגדי) העשויים ארד ולכן חייבים להשתמש בשמן G ומטה.

החכמתי, תודה!

דני

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פניתי לחברת "סאסאטק", עם שאלה לגבי השמן 20W50 שלהם. קיבלתי תשובה מהירה ממר גיל קישנובסקי, מנהל חטיבת כלי הרכב במפעל.

אני מצטט מתשובותיו, במהלך חילופי המכתבים בינינו:

"20w50 הוא שמן מינראלי .

חשוב מאוד בכל סוג של שמן להיצמד להוראות היצרן ! זאת אומרת במידה והיצרן הגדיר את צמיגות השמן כ 20w-50 זהו השמן הנדרש.

לגבי דרגת השמן /תכולת וסוג התוספים על פי (API) /(ACEA) זהו נושא חשוב מאוד בטח בדגמים חדישים. (חשוב להיצמד להוראות יצרן הרכב)

לגבי הרכב שלך אני מניח ששמן בדרגת20w50 SF-CD עומד בדרישות."

לשאלתי האם השמן שלהם ממוחזר או חדש, ענה:

"כן השמן שלנו הוא רב דרגתי בצמיגות 20w50.

הוא מורכב משמן בסיס "בתול" ותוספים. (זה שבדרך כלל המוצרים שלנו יחסית זולים נובע מהשקפת עולם ולא מחומרים נחותים!)

שמן מסוג 40 הוא שמן חד דרגתי בדרך כלל יש לחברות השמנים הגדולות (פז,סונול,דלק)."

פניתי אליהם מאחר ונתקלתי בכמה חנויות, בשמן מהתוצרת שלהם ותהיתי על קנקנו...

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
פניתי לחברת "סאסאטק", עם שאלה לגבי השמן 20W50 שלהם. קיבלתי תשובה מהירה ממר גיל קישנובסקי, מנהל חטיבת כלי הרכב במפעל.

"20w50 הוא שמן מינראלי .

חשוב מאוד בכל סוג של שמן להיצמד להוראות היצרן ! זאת אומרת במידה והיצרן הגדיר את צמיגות השמן כ 20w-50 זהו השמן הנדרש.

לגבי דרגת השמן /תכולת וסוג התוספים על פי (API) /(ACEA) זהו נושא חשוב מאוד בטח בדגמים חדישים. (חשוב להיצמד להוראות יצרן הרכב)

הוא מורכב משמן בסיס "בתול" ותוספים. (זה שבדרך כלל המוצרים שלנו יחסית זולים נובע מהשקפת עולם ולא מחומרים נחותים!)

אל תשכח שברכבים ישנים שבהם אנו עוסקים הוראות היצרן ניתנו בשנים שלא היה שמן מתקדם סינטטי !!!

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

טומיניו... שוב פעם צריך לעצור בגופי את הפורש המתדרדרת?!

הבחור הסביר במפורש שמדובר בשמן "בסיס" עם תוספים שונים.

אין בעיה בשמן סינטטי, הבעיה מתרכזת בתוספים שמוסיפים או לא לשמנים ועקב כך מתאימים או לא לרכבים ישנים.

אם תמצא שמן "בסיס" סינטטי, בצמיגות המתאימה למנוע, עם תוספים המתאימים למנועים ישנים, דיינו.

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

אני עוקב אחרי השרשור הזה מפתיחתו ומאוד דגדג לי להגיב בו, אבל מאחר ושרשורי שמנים הם שרשורים שלא נגמרים אף פעם (כי כל אחד מומחה, ולכל אחד יש נסיון, ולכל אחד יש את הגורו שלו) אז תרשו לי לזרוק לחלל האוויר כמה עובדות שנוגעות לשמני מנוע, עובדות שלמדתי אחרי שחקרתי והתעמקתי בתחום. קראו בבקשה את הדברים עד תום ולא רק את המשפטים המודגשים.

שמן מנוע מבסיס סינטטי תמיד, אבל תמיד יהיה טוב יותר משמן מינרלי או חצי סינטטי. שימו לב שאני מדבר רק על הבסיס, לא צמיגות, לא תוספים, לא וולבוליין ולא סונול. בסיס סינטטי, שמהווה (באחוזים) את מרבית השמן שנמזג למנוע מתפקד טוב יותר בכל מצב ובעיקר זורם (זרימה הכוונה היא ל fluidity, לא צמיגות viscosity) טוב יותר מה שתורם גם לפינוי חום וקירור יעיל יותר, נשחק ונגזר פחות משמן מינרלי ובהתאם ניתן לשימוש זמן ממושך יותר משמן על בסיס מינרלי או חצי סינטטי. הסיבה לכך היא גודל ואחידות המולקולות שמהן מיוצר שמן סינטטי בניגוד למולקולות גדולות ולא אחידות שמהן מורכב שמן מינרלי.

שמן סינטטי אף פעם לא מייצר דליפות, אין דבר כזה. שמן סינטטי לא אוכל אטמים, גם זה מיתוס. הסיבה שבגינה לעיתים מתחילה אכילת שמן ונזילות היא בגלל תכונת הזרימה שציינתי בפסקה הקודמת. שמן סינטטי מצליח להשתחל במעברים צרים יותר משמן מינרלי, ולכן אם פתאום מתחילה הזעה זה לא בגלל השמן, הוא לא עשה שום שינוי כימי בהרכב האטם או פירק אותו, הוא פשוט מצליח לחדור ולחלחל במקום ששמן מינרלי לא הצליח.

אז אחרי שסגרנו את העניין של איזה בסיס עדיף ולמה שמן סינטטי מלא מתאים לשימוש גם ברכב מודל 1917, מגיעים לחלק המורכב יותר של צמיגות ותוספים.

מדרג הצמיגות של השמן לא השתנה במהלך השנים, כלומר המספרים המייצגים את הצמיגות כיום (20-30-40-50) זהים לאלו שהיו לפני חמישה, שישה ושבעה עשורים. מה שכן השתנה אלו תכונות הצמיגות של השמן בטווח סקלת הטמפרטורה. שמן מנוע מודרני "שואף" להישאר באותה הצמיגות גם במנוע קר וגם במנוע חם, ולמרבה הצער עדיין לא פותח "השמן האידאלי" אשר אינו משתנה כתלות בטמפרטורה, אבל הטכנולוגיה מתקרבת לשם ולהערכתי זה עניין של שנים בודדות עד שהמטרה תושג.

רכבים ישנים שיוצרו בטכנולוגיות פחות-מתקדמות מאלה הנפוצות היום בתעשייה יוצרו עם מרווחים ומעברי שמן רחבים (בין היתר כי השמנים הנפוצים דאז היו בעלי צמיגויות גבוהות, 40 ו 50) ולכן שמן מודרני כמו 30 או 20 לא יתאים להם, יגרום למנוע לדפוק ויקצר משמעותית את חייו וזאת ללא קשר לסוג שמן הבסיס. יחד עם זאת, אין שום בעייה להשתמש בשמנים מודרניים כדוגמת 5W40, 10W50, 10W60 ברכבים ישנים שדרשו צמיגות "חמה" גבוהה כזו. לגבי המספר הנמוך - כל המפחית הרי זה משובח ורק תורם להפחתת השחיקה של מנוע קר. כשהמנוע (והשמן) קרים אין דבר כזה שמן דליל מדי, לא קיים. שמני 0 או 5 (וללא קשר למספר המציין את הצמיגות החמה) עושים טוב ורק טוב, לכל מנוע ובכל גיל. שמן 10W50 עדיף על 20W50 בכל מצב. 5W50 עוד יותר טוב. אם הרכב שלכם צריך צמיגות חמה 40 אז שמן 0W40 או 5W40 תהיה הצמיגות הטובה ביותר שהוא יוכל לקבל, לא 20W40 ובטח שלא חד דרגתי 40.

לגבי תוספים, שמנים מודרניים אכן מכילים כמויות פחותות משמעותית (מאות אחוזים) של אבץ וזרחן, חומרים אשר שמשו להפחתת החיכוך הפנימי בתוך המנוע. הסיבה לכך היא שהתוספים האלה גורמים לפגיעה בממיר הקטליטי ולכן הם "יצאו מהאופנה" מאמצע שנות ה 90 - תחילת שנות ה 2000. לא חקרתי לעומק מה עושים היום יצרני הרכבים ויצרני השמנים על מנת לייעל את יכולות ההגנה של השמנים על המנוע, אבל אני בטוח שלאיכות שמן הבסיס יש השפעה כמו גם חומרים אחרים אשר מספקים הגנה מחד ולא פוגעים במערכות נטרול זיהום האוויר מאידך.

אני לא מאמין ששמן מודרני לא יתאים לרכב ישן, מה גם שה API מצהירים בתוקף כי כל תקן (SL, SM, SN) תואם ומאושר לשימוש במנועים הדורשים תקנים ישנים יותר. יחד עם זאת ובמידה ולא רוצים להקריב את המנוע היקר שלכם לניסויים על חשבון הברון, ניתן לרכוש שמן מתוסף ב ZDDP (כמו סדרת ה HPS של Royal Purple) או לרכוש תוסף כזה בנפרד ולהוסיף אותו לכל שמן סינטטי שקיים בשוק. שמן מירוצים הוא לא תמיד פתרון, בעיקר בגלל שרבים מהשמנים האלה אינם מכילים רכיבים חיוניים לתפקוד תקין של השמן לאורך זמן. שמני מירוצים לא תמיד מכילים דטרגנטים אשר מיועדים להתמודד עם חומצות, משקעים או בוצה הנוצרים במנוע בעת פעולתו. יש לבדוק את הנחיות היצרן הספציפיות לכל שמן שאתם רוצים למזוג למנוע ולראות האם הוא מאושר ל daily use או רק למסלול.

לסיכום - עולם השמנים הוא עולם מורכב, רווי מיתוסים, שמועות וחצאי אמיתות ובעיקר חוסר ידע. אישית מצאתי את הנושא הזה מרתק, וככל שנברתי ונכנסתי לתוכו גילתי כמה הוא מורכב וכמה העניינים האלה מסתבכים, אבל אני חושב שאת הבסיס הבנתי לא רע ואני מציע, למי שרוצה, לאמץ את העקרונות שרשמתי כאן. צריך לזכור שענף השמנים עבר הרבה שינויים ופיתוחים טכנולוגיים, וכמו שהיום לא אוכלים לחם עם עובש כדי לקבל פניצלין ככה אפשר לסמוך גם על שמנים מודרניים שיעשו את העבודה, בזהירות המתבקשת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ממליץ לך להעיף את השמן של אמריקן איגל לפני שתגמור על המנוע שלך זהו שמן ירוד וממוחזר ללא אבא ואמא לא פלא שהוא עולה גרושים.

לא חסר שמנים איכותיים בשוק.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

איתמר, הגדלת לעשות.

תודה על ההסבר המקיף והברור.

פורסם
ממליץ לך להעיף את השמן של אמריקן איגל לפני שתגמור על המנוע שלך זהו שמן ירוד וממוחזר ללא אבא ואמא לא פלא שהוא עולה גרושים.

לא חסר שמנים איכותיים בשוק.

אני דווקא לא חושב שהוא השמן הכי גרוע, הוא לפחות ברמה של פז שמנים,מסתבר שיש לו יבואן רשמי http://www.ferromat.co.il/categories/%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%9D/

בזמנו אוטודיפו מכרו את השמן הזה, ולדעתי זה אומר משהו.

בכל אופן אני לא ישאיר אותו הרבה זמן כרגע זה בסדר כי הרכב לא נוסע, אני גם צריך להשיג עוד פילטר חדש.

בזמנו שעבדתי(3 שנים) במוסך מורשה טויוטה מלאו לנו את המיכל הגדול של השמן מנוע (אשר מגיע לאקדחי מילוי שבקירות) חברת פז

שמנים. עד היום אני לא יודע מה הייתה הצמיגות פעם נאמר לי 5W30 ופעם 10W40. בכל אופן השמן מנוע הגיע לכל המכוניות

טיפול ראשון או 900K ק''מ ,פרטי או מסחרי , סולר או בנזין . כולם קיבלו את אותו השמן מנוע.

אם אתם שואלים אותי זה אחד השמנים הכי ירודים שיש ואני מאמין שהוא גם ממוחזר, כי הם גם היו אוספים את השמן השרוף.

הקורולה קיבלה אותו הכי קשה עם בוצה וסתימות במעברי שמן עד לכדי סופו של מנוע.

ועוד זה שמן שאמור להחזיק 15K מטיפול לטיפול.

Photo0168.jpg

Photo0169.jpg

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

פורסם (נערך)

דווקא יש לי ניסיון מעולה עם שמן פז סינטטי מלא ומשתמשים בסוגי שמנים האלו בהרבה מאוד מוסכי יבואנים (זה אומר שהשמן עומד בתקנים שהיצרן דורש).

הבעיה של טויוטה הייתה פחות איכות שמן, אלא יותר תכנון בדגמים ספציפיים בגללו נוצרה בוצה שסתמה מעברים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין שום בעייה להשתמש בשמנים מודרניים כדוגמת 5W40, 10W50, 10W60 ברכבים ישנים שדרשו צמיגות "חמה" גבוהה כזו. לגבי המספר הנמוך - כל המפחית הרי זה משובח ורק תורם להפחתת השחיקה של מנוע קר. כשהמנוע (והשמן) קרים אין דבר כזה שמן דליל מדי, לא קיים. שמני 0 או 5 (וללא קשר למספר המציין את הצמיגות החמה) עושים טוב ורק טוב, לכל מנוע ובכל גיל. שמן 10W50 עדיף על 20W50 בכל מצב. 5W50 עוד יותר טוב. אם הרכב שלכם צריך צמיגות חמה 40 אז שמן 0W40 או 5W40 תהיה הצמיגות הטובה ביותר שהוא יוכל לקבל, לא 20W40 ובטח שלא חד דרגתי 40.

אשמח אם תתיחס לכמה קושיות:

1. ככלל, נושא גזירת מולקולות הבסיס של השמן לאורך חייו במנוע - הדרדרות צמיגות השמן לאורך השימוש במנוע.

האם שמן בצמיגות 40 יראה אותם ערכי ויסקוזיות כאשר הוא חדש מהמיכל ולאחר, נאמר, 15000 ק"מ?

2. מהם המנגנונים שבאמצעותם מקנים מנעד צמיגויות לשמן.

איך גורמים לשמן מסויים לתפקד כשמן בצמיגות 10 כשהוא קר ובצמיגות 60 כשהוא חם?

ומה ההבדל בין שמן שצריך לגשר על מנעד צמיגויות רחב לבין שמן חד דרגתי?

3. ההשפעה של מנעד צמיגויות השמן על אורך חיי השמן בהיבט של יציבות דרגת הצמיגות שלו.

האם לשמן בעל מנעד צמיגויות גדול תהיה התדרדרות מהירה יותר לאורך חייו במנוע?

:popcorn:

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

:popcorn:

לא גורמים לו.

שמן 10/60 יהיה בעל צמיגות 10 כשהוא קר וצמיגות 10 כשהוא חם. שמן 60 יהיה בעל צמיגות 60 כשהוא קר וצמיגות 10 כשהוא חם.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
אשמח אם תתיחס לכמה קושיות:

1. ככלל, נושא גזירת מולקולות הבסיס של השמן לאורך חייו במנוע - הדרדרות צמיגות השמן לאורך השימוש במנוע.

האם שמן בצמיגות 40 יראה אותם ערכי ויסקוזיות כאשר הוא חדש מהמיכל ולאחר, נאמר, 15000 ק"מ?

2. מהם המנגנונים שבאמצעותם מקנים מנעד צמיגויות לשמן.

3. ההשפעה של מנעד צמיגויות השמן על אורך חיי השמן בהיבט של יציבות דרגת הצמיגות שלו.

האם לשמן בעל מנעד צמיגויות גדול תהיה התדרדרות מהירה יותר לאורך חייו במנוע?

היי,

שלושת השאלות שלך למעשה קשורות לשני מושגים מעולם השמנים, אחד נקרא "אינדקס הצמיגות" (Viscosity index) והשני "משפרי צמיגות" (Viscosity improver / modifier).

"אינדקס הצמיגות" מתאר את השתנות צמיגות השמן כתלות בטמפרטורה. ככלל ככל שהאינדקס גבוה יותר כך ניתן לומר שהשמן משתנה פחות לאורך סקלת הטמפרטורה. לשמן מבסיס סינטטי האינדקס הזה לרוב גבוה מ 100, ובשמני "פרימיום" (שלרוב מבוססים על שמן בסיס סינטטי מובחר יותר, לא ניכנס לזה כרגע) הוא אף מגרד את ה 200. לשמנים מינרליים או מבסיסים חצי סינטטיים האינדקס הזה נמוך משמעותית ועומד לרוב על כמה עשרות, לא יותר.

"משפרי הצמיגות" הם שם לפולימרים אשר מוספים לשמן הבסיס ומעבים אותו, גורמים לשמן להיות סמיך יותר ככל שהטמפרטורה עולה. בשמנים רב-דרגתיים הצמיגות המקורית היא ה"צמיגות הקרה" ומשפרי הצמיגות הנ"ל הם מי שקובעים מה תהיה ה"צמיגות החמה". למעשה בשמן 10W40 אין כלל שמן 40...

החסרון של משפרי הצמיגות האלה (וזה מוביל אותי לתשובה לשאלה הראשונה שלך) הם שבמרוצת הזמן המשפרים האלה נגזרים ולאט לאט השמן מאבד את "צמיגותו החמה", כך שלא, שמן 40 שרק נמזג למנוע ושמן 40 לאחר 15,000 ק"מ לא יהיו באותה הצמיגות.

לגבי השאלה השנייה, שמן חד דרגתי זהו שם מטעה. שמן "חד דרגתי 40" אומנם מתנהג כמו שמן 40 גם כשקר וגם כשחם אבל השוני הוא ביחידות המידה והסולם הוא סולם מעריכי ולא לינארי.

צמיגות שמן נמדדת ביחידות סנטיסטוקס, cSt. לצורך הדוגמה, צמיגות שמן אידאלית למנוע בטמפרטורת העבודה (100 מעלות) היא 10 סנטיסטוקס, זה למעשה הערך המידתי של ה"צמיגות החמה" של שמן 40. כשהמנוע קר (נגיד 40 מעלות) צמיגות השמן היא לא 16 סנטיסטוקס (כלומר על כל ירידה של 10 מעלות לא מוסיפים יחידת סנטיסטוקס, הלוואי וזה היה כה פשוט), צמיגות השמן במקרה הזה נעה בסביבות ה 200 (!) סנטיסטוקס. מנוע קר שנמצא ב 20 מעלות צמיגות השמן כבר נעשה סביב הכמה אלפי יחידות סנטיסטוקס.

כאן בדיוק באים יתרונותיו של השמן הרב-דרגתי, ה"גישור" הזה על טווח שינוי הצמיגות כתלות בטמפרטורה. הצמיגות של שמן 5W40 למשל תהיה 10 סנטיסטוקס ב 100 מעלות ובערך 20 סנטיסטוקס כבר ב 40 מעלות (בהשוואה ל 200 של שמן חד דרגתי 40). שמן 0W40 גם כן יהיה 10 סנטיסטוקס ב 100 מעלות ובסביבות ה 15 סנטיסטוקס ב 40 מעלות.

לגבי השאלה השלישית התשובה קצת יותר מורכבת ולדעתי יש קשר ישיר לסוג שמן הבסיס, עוד לפני שאנחנו מדברים על כמות ואיכות משפרי הצמיגות ושאר תוספים. שמנים מבסיס PAO (קבוצה 4 בסיווג רמות שמן הבסיס) ושמנים אסטריים (קבוצה 5) הם בעלי אינדקס צמיגות טבעי גבוה מאוד ולרוב יצטרכו פחות משפרי צמיגות כדי לשמור על התכונות הטבעיות של שמן הבסיס. מכאן ניתן להשליך ששמני מירוצים למשל מורכבים מאותם שמנים בסיס יקרים אשר מסוגלים להראות עמידות טובה לגזירה גם בתנאים קשים. כמובן שיש עוד לא מעט פרמטרים שמשפיעים על יכולת השמן להתנגד לגזירה (לחמצון למשל יש השפעה ישירה על תכונות השמן גם במנוע שלא עבד דקה אחת) אבל אני מאמין ששמן הבסיס הוא הוא הגורם העיקרי ליכולות השמן ושמירה על ביצועיו לאורך הזמן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
שמן סינטתי מתאים בעיקר למכוניות חדשות בהן המרווחים בחלקיו הפנימיים של המנוע קטנים לעין שיעור מאלו של מכוניות ישנות, בשל השיפור המתמיד ברמת העיבוד השבבי.

השמן המנראלי של ימינו הוא באיכות גבוהה בהרבה מזה של השמן "של פעם", ולרוב המכוניות הישנות הוא מספיק בהחלט.

חבר עם וולבו 144 החליף לשמן סינטתי, ותוך שבוע המכונית צרכה 4\3 מהשמן.

כמובן שהוא חזר חזרה לשמן מינראלי.

צודק בהחלט, לקחתי שמן מנוע בצמיגות 5W-40 בתקן SM מחברה ידועה ואיכותית. שמתי במנוע של הפיאסטה שנת 1996 עם 120 אלף ק"מ. היצרן מבקש 15W-40 או 20W-50. חשבתי ששמן סינטטי מלא בצמיגות נמוכה תעשה רק טוב למנוע שלי. מתברר שטעיתי. המנוע פשוט אכל שמןץ אומנם לא בכמות קטסטרופלית אבל אכל שמן.

חזרתי לצמיגות 10W-40 וזה בסדר. אז לא כל שמן מתאים לכל מנוע מהסיבה שבדיוק אמרת.

"20w50 הוא שמן מינראלי .

החברה הנ"ל ממש לא בסדר, הם שיווקו את השמן שלהם בהום סנטר מבלי להודיע לקהל הרכב שהשמן שלהם הוא כזה פרימיטבי. צמיגות כזו מותרת רק לרכב ישן והם לא מציינים את סזה באף מקום.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...