Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

גם אני מבולבל לגבי סוג שמן מנוע שאני צריך לסיטרואן ויזה קלאב. (מנוע בוקסר קירור אוויר)

על פי תוכנת ''AutoData'' צריך שמן... (ראה תמונה)

ולפי אתר : http://cararac.com/engine_oil/citroen/visa.html צריך

10W40 מינרלי (לא קיים בשוק בכלל)

או 15W40 חצי סינטטי , שגם לא קיים (אבל נמצא במקרה בהום סנטר -ראה תמונה).

ראיתי שיש 15W40 ו- 20W50 מינרלים שעומדים בתקנים שאני צריך.

על מה נראה לכם מומלץ לנסוע, הרי השמנים החדשים של היום יותר טובים לא כך?

מבולבל מאוד,

אני אשמח לעזרה ויעוץ.:idea:

תודה,

יניב

23234.jpg

Photo0162.jpg

Photo0163.jpg

Photo0164.jpg

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום

לדעתי יש להשתמש רק בשמן 20W50 כי הוא היחידי שמכיל את התוספים המתאימים למנועים ישנים.

שימוש בשמן לא מתאים כגון חצי סינתטי עלול להרוס את גל הזיזים ועוד ועוד.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם (נערך)

מחזק את דברי בני - ורק מדגיש כי השמן (המינרלי, כאמור) יהיה בדרוג SF או SG (המתאים לתקופת "הולדת" המנוע), ולא חדש יותר - כמו SL, המופיע על שמן KIXX שאת תמונתו הראית.

ובקיצור - שמן 20W-50, דרוג SG (שיחסית קל להשיגו) מתאים בדיוק למוגדר בטבלה שצירפת.

נכון, אמנם, כי השמנים החדשים טובים, אך הם מיועדים למנועים מודרניים - המיוצרים במרווחים צפופים, מנגנון שונה של גל זיזים ובעלי ממיר קטליטי.

למנועים "שלנו" עדיפים השמנים של "אז"..

עריכה אחרונה על ידי ofurst

עודד

פורסם (נערך)

שלום ותודה על התגובות,

שמעתי בעצתכם אתמול הוחלפו השמן והפילטר.

קניתי שמן 20W50 היחיד שמצאתי עם דירוג SG היה של אמריקן איגל :?.

עכשיו אני שוקל ומתייעץ מחדש לגבי הוספת תוסף שמן ליקווי מולי אל-שחק מועשר MoS2 למנוע.

להזכירכם מנוע קירור אוויר עם רדיאטור שמן.

תודה וחג שמח!

Photo0167.jpg

עריכה אחרונה על ידי SpeeDevil

פורסם (נערך)
שלום ותודה על התגובות,

שמעתי בעצתכם אתמול הוחלפו השמן והפילטר.

קניתי שמן 20W50 היחיד שמצאתי עם דירוג SG היה של אמריקן איגל :?.

עכשיו אני שוקל ומתייעץ מחדש לגבי הוספת תוסף שמן ליקווי מולי אל-שחק מועשר MoS2 למנוע.

להזכירכם מנוע קירור אוויר עם רדיאטור שמן.

תודה וחג שמח!

אמריקן איגל זה זבל

אני לא הייתי מכניס שמן כזה אצלי במנוע

איך לך בעיה להשתמש עם שמנים בתקן SL וגם אין לך בעיה להשתמש בשמנים סינטטים !

גם אני הייתי בדעה עד לפני כמה ימים של רק שמן מיושן למנועים מיושנים אבל מסתבר שטעיתי ובדקתי את הנושא וחפרתי והגעתי למסקנה שאצלי בפורשה 911 קירור אויר ושמן בטיפול הבא אני שם שמן סינטטי 10/60 יקר אבל הכי טוב ,

כל הבילבולי מוח שאומרים שסינטטי לא טוב למנועים חדשים מסתבר ללא מדוייקים,

האבדל בין מינראלי לסינטטי הוא בכך שהסינטטי יותר חדיש ואיכותי ושומר על התכונות שלו ולא מושפע מחום ועבודה מאומצת בניגוד למינראלי,

לכן הוא גם יותר יקר כי להפיק אותו עולה יותר כסף.

אתה יכול בשקט לשים שמן סינטטי רק שיהיה באותה צמיגות שהייצרן ממליץ ואו מתאימה לאקלים בארצנו,

וגם מינראלי בא בחשבון ,ממליץ לך אם אתה לא רוצה להשתולל גם על ליקווי מולי מינראלי 20/50 גלון 4 ליטר עולה 80 שח בצנטראל , שמן גרמני מעולה.

וגם אני ממליץ לך על וואלווליין VR1 Racing 20W-50 יש בו כבר תוסף של ZDDF אבל יקר בהרבה :

אלו הנתונים של החברה על השמן 20/50 מיראלי:

http://www.valvolineeurope.com/uploadedFiles/5182.pdf

אלו הנתונים על סינטטי 10/60 :

http://www.valvolineeurope.com/uploadedFiles/5181.pdf

http://www.valvoline.co.il/

עריכה אחרונה על ידי tomi1975

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

שמן סינטתי מתאים בעיקר למכוניות חדשות בהן המרווחים בחלקיו הפנימיים של המנוע קטנים לעין שיעור מאלו של מכוניות ישנות, בשל השיפור המתמיד ברמת העיבוד השבבי.

השמן המנראלי של ימינו הוא באיכות גבוהה בהרבה מזה של השמן "של פעם", ולרוב המכוניות הישנות הוא מספיק בהחלט.

חבר עם וולבו 144 החליף לשמן סינטתי, ותוך שבוע המכונית צרכה 4\3 מהשמן.

כמובן שהוא חזר חזרה לשמן מינראלי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שלום

לדעתי יש להשתמש רק בשמן 20W50 כי הוא היחידי שמכיל את התוספים המתאימים למנועים ישנים.

שימוש בשמן לא מתאים כגון חצי סינתטי עלול להרוס את גל הזיזים ועוד ועוד.

בברכה בני ל.

היי בני

לאחר בדיקה מעמיקה

לא יגרם נזק לגל זיזים אלא להיפך , שמן סינטטי שומר על התכונות שלו ומשמן יותר טוב , מה גם שבמנועים

ישנים המרווחים יותר גדולים .

אם תשים מינראלי ברכב חדש תעשה נזק !!!

ולא הפוך

פורסם (נערך)

טומי, אני חושב שדיברנו כבר בשירשור הקודם ולכן כל מילה נוספת מיותרת. רק הערה קטנה אחת ברשותך. לידעתך הרבה, שמן מרוצים נועד למכוניות מירוצים בתנאי מירוץ. אם אתה מתכוון להשתמש בשמן מרוצים בעל צמיגות גבוהה בנסיעות מנהלתיות אזי אתה טועה ומטעה. אל תמליץ על כזה שמן לאנשים במכוניות רגילות או לאלה שמתכוונים לנסוע עם הרכב מהבית לעבודה או לסידורים.

בגדול, צמיגות שווה להתנגדות של נוזל לזרימה. ולכן, לא "להתלהב" לעלות בצמיגות תוך כדי שימוש בתירוץ "האקלים הישראלי". ישנם לא מעט מכוניות שעובדות עם שמן בצמיגות 5W-30 והן נמצאות "באקלים ישראלי" גם כן. אם היצרן מבקש שמן 10W-40 זה מיותר לעלות ל 10W-60 לדוגמה.

לגבי שמן של אמריקאן אייגל הידוע לשימצה. אין ידועים מקורות השמן בוודאות. ומיכוון שלא יודעים מיהו היצרן בוודאות אי אפשר לדעת אפילו באם השמן עומד בתקנים שרשומים על האריזה. לפיכך, "כשיש ספק, אין ספק". שומר נפשו (נפש המנוע שלו) משמן זה ירחק.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
טומי, אני חושב שדיברנו כבר בשירשור הקודם ולכן כל מילה נוספת מיותרת. רק הערה קטנה אחת ברשותך. לידעתך הרבה, שמן מרוצים נועד למכוניות מירוצים בתנאי מירוץ. אם אתה מתכוון להשתמש בשמן מרוצים בעל צמיגות גבוהה בנסיעות מנהלתיות אזי אתה טועה ומטעה. אל תמליץ על כזה שמן לאנשים במכוניות רגילות או לאלה שמתכוונים לנסוע עם הרכב מהבית לעבודה או לסידורים.

בגדול, צמיגות שווה להתנגדות של נוזל לזרימה. ולכן, לא "להתלהב" לעלות בצמיגות תוך כדי שימוש בתירוץ "האקלים הישראלי". ישנם לא מעט מכוניות שעובדות עם שמן בצמיגות 5W-30 והן נמצאות "באקלים ישראלי" גם כן. אם היצרן מבקש שמן 10W-40 זה מיותר לעלות ל 10W-60 לדוגמה.

לגבי שמן של אמריקאן אייגל הידוע לשימצה. אין ידועים מקורות השמן בוודאות. ומיכוון שלא יודעים מיהו היצרן בוודאות אי אפשר לדעת אפילו באם השמן עומד בתקנים שרשומים על האריזה. לפיכך, "כשיש ספק, אין ספק". שומר נפשו (נפש המנוע שלו) משמן זה ירחק !.

שמע אני לא מבין גדול בשמנים , אתה נראה לי יותר , אבל

חבר טוב שהוא מכונאי תותח והרבה חברה מפה מכירים אותו משתמש ב 10W60 על הטטרה שלו (קרור אויר) ... לא נראה לי שהיצרן הצ'כי לפני 40 שנה המליץ על שמן כזה.

מכונאי אחר שאני גם מחזיק ממנו בשם איתן שהרבה חברים פה מכירים גם ומבין לא מעט בפורשים ישנות גם המליץ לי על 10w60.

חבר נוסף שפנסיה שהיה לו מפעל לשיפוץ מנועים בארץ הרבה שנים ( שיפץ לי מנוע של טריומף בזמנו והמליץ לי על שמן 40 פלוס תוסף מוליקוט) שהוא הגורו שלי המליץ לי על סיננטטי ואמר לי ״מה שאיתן אומר ,תעשה !

וכמובן קובי שכינויו בפורום קוביסקו המליץ והבחור בדרך כלל יודע על מה הוא מדבר .

אז מה אני עושה ?

מה שאומרים לי ומעביר את העיצות שקיבלתי לאחרים (:

דרך אגב השמן מרוצים 20W50 המינראלי של וואלוליין, המוסך של פורשה באריזונה שם לי בטיפול האחרון ב911 שם לפני היבוא , והוא יודע שאני לא עושה מרוצים (:

ומה שכתבת על השמן של גולדן איגל בכוונה הדגשתי לפותח השרשור ,

SpeeDevil תחליף מהר את השמן והפילטר שמן ששמת !

פורסם

חברים תודה על העזרה, אבל אתם קצת גולשים מהנושא.

הכל בסדר הכי חשוב שיש שמן במנוע :wink:

מה לגבי התוסף אל-שחק?!

פורסם (נערך)

תוסף אל שחק הופך את השמן המינראלי של גולדן איגל שקנית לשמן חצי סינטטי :lol:

לשים גולדן איגל עם תוסף זה כמו לאכול המבורגרים כל יום במשך חודשיים ולקחת כדורים לכולסטרול ולדילול דם.:wink:

פורסם

איך לך בעיה להשתמש עם שמנים בתקן SL וגם אין לך בעיה להשתמש בשמנים סינטטים !

גם אני הייתי בדעה עד לפני כמה ימים של רק שמן מיושן למנועים מיושנים אבל מסתבר שטעיתי ובדקתי את הנושא ו

לא מדבר על הרכב הספציפי שבדיון, אלא באופן כללי - בהחלט יש איסור (על ידי יצרני הרכבים) להשתמש בשמנים מודרניים מסויימים ברכבים ישנים.

המשפט הבא למשל מופיע באתר תחזוקה רשמי של סיטרואן:

CAUTION : Category ACEA 5W30 C2 oil must not be used in engines earlier than 2000 (7/99) model year

פורסם
היי בני

לאחר בדיקה מעמיקה

לא יגרם נזק לגל זיזים אלא ילך גל הזיזים בדרך כול בשר! , שמן סינטטי שומר על התכונות שלו ומשמן יותר טוב , מה גם שבמנועים

ישנים המרווחים יותר גדולים .

אם תשים מינראלי ברכב חדש תעשה נזק !!! לא דיברנו על רכב חדש לא קשור לא מענין ולא רלוונטי

ולא הפוך

שלום

יקרי ההבדל בינינו הוא פשוט מאוד אני יודע על מה אני מדבר, ואתה לא. בנוסף לא אתה מתקן ומשפץ כול הזמן מנועים אבל אני כן!!!

אז אותי אל תאכיל לוקשים כי אני לא מיתלמד!

אהההה אגב אין דבר כזה ולוולין יש זיוף ישראלי נהדר שקוראים לא ולוולין אם מדבקות יפות עלק שמן איכותי , שמן חרה.

לדעתי הכי טוב בנסיבות הקימות וזו ברירת מחדל זה להשתמש בשמנים המיוצרים בארץ ע"י יצרנים ידועים כמו דלק סונול וכו'

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם (נערך)
שלום

יקרי ההבדל בינינו הוא פשוט מאוד אני יודע על מה אני מדבר, ואתה לא. בנוסף לא אתה מתקן ומשפץ כול הזמן מנועים אבל אני כן!!!

אז אותי אל תאכיל לוקשים כי אני לא מיתלמד!

אהההה אגב אין דבר כזה ולוולין יש זיוף ישראלי נהדר שקוראים לא ולוולין אם מדבקות יפות עלק שמן איכותי , שמן חרה.

לדעתי הכי טוב בנסיבות הקימות וזו ברירת מחדל זה להשתמש בשמנים המיוצרים בארץ ע"י יצרנים ידועים כמו דלק סונול וכו'

בברכה בני ל

מה אתה מתנפח? ,למרות שאתה יודע הרבה כנראה שלא הכל אתה יודע או שכן ,

ודעתך נשמעת ומוערכת אבל את הוויכוח הזה אתה יכול לעשות עם ברוך ואיתן

ואתה יודע במי מדובר .

הם מבינים לא פחות ממך :-D

בכל מקרה הנושא הזה תמיד יעלה וויכוחים ,

וכל רכב ומנועו לגופו של עניין !

עוד מעט תגיד לי שיש פה קונספירציה של חברות הרכב,

ואני מוכן להתערב איתך שסונול ודלק מייבאים את השמנים שלהם ולא מייצרים בארץ,

היה זיוף בארץ של וואלוליין בגלל שהוא שמן טוב , זייפו את המיכלים והמדבקות ( דברים טובים מזייפים :-D ),

תקנה מהיבואן הרשמי או מסוכנים שלו ולא ממקומות מפוקפקים לא תהיה לך בעיה !

פורסם

עם כל הכבוד, מומחיות במכונאות או בעיבוד שבבי לא עושה אדם מומחה בשמנים, ודעתו בעניין מוצדקת או מוטעית כדעת כל אדם אחר. גם "נסיון" רב שנים לא אומר כשלעצמו דבר. הוא יכול להיות טעות אחת גדולה וממושכת וכבר היו דברים מעולם.

אבל קיים בעולם מפעל המייצר שמנים בתקן הישן המיועדים ספציפית לרכבי אספנות:

http://www.holden.co.uk/displayProducts.asp?sg=3&pgCode=016&sgName=Maintenance&pgName=Oil%2C+Grease+%26+Fluids&agCode=0157&agName=Classic+Penrite+Oil

אני משתמש בשמן ממסרה מתוצרתם, כי השמן הדרוש לכך ברובר הוא שמן 50 ושמני ממסרה מתקן G ומטה ניתן להשיג בארץ רק בצמיגות 90 ומעלה.

http://lulisml.wordpress.com/2013/08/13/תום-עונת-ההרצה

השמנים של פנרייט אינם יקרים במיוחד, בוודאי זולים בהרבה מאלה של וולוליין. אבל הבאתם ארצה באריזות בודדות יקרה ומטרטרת (חברות השילוח). זה בדיוק המקום שבו יכלו העסקנים שבינינו לתרום מכשרונותיהם ולארגן יבוא מרוכז לטובת כולנו.

לגודל הצער הם מעדיפים לכלות את מרצם במאבקים מגוחכים בין "מפגש תחנת הדלק" נגד "מפגש הקניון". ככה זה כשעסקנים.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

• תוכן חדש...