Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה 'המכונאי', כמה שאלות-

1. קניתם מחנות של סאמסונג\משווק מורשה שלהם בארה"ב?

לצורך העניין, אם אני קונה מאיביי מאדם פרטי לא יהיה לי כיסוי?

2. שלחת את הכונן לארה"ב או ליבואן הרשמי פה בארץ?

1. קנו מחנות אינטרנטית כל שהיא, לדעתי היא לא משווק מורשה, אם אתה קונה ממוכר פרטי ויש לו קבלה על הכונן שהוא קנה ויכול לשלוח לך, אני לא רואה שום סיבה שלא יכבדו את זה.

2. שלחתי ישירות לארה"ב (כתובת בארה"ב) ישירות לסאמסונג.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

• תגובות 223
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

בהמשך למחשב, אני תקוע עם מחשב עמוס במידע כמעט עד אפס מקום והרוב שטויות עם ווינדוס XP, מצד שני יש המון דברים חשובים לי, הערכה שלי זה 100GB של דברים שחשובים, אולי יתגלה לי שאני צריך לשמור פחות.

אני מעוניין בפרמוט לווינדוס 7, הבעיה שאני רוצה לסנן מידע מסויים ולשמור אותו כמו שאמרתי ואת השאר לדרוס בפרמוט.

השאלה היא איך אני בעצם שומר 100GB של קבצים בעצם ומעביר אותם.

האופציות הן:

-רכישה של מנוי לחודש לענן של גוגל לעלות לשם את כל הקבצים הנבחרים להוריד למחשב המפורמט ולבטל את הענן, הבעיה: יקח לי שנים לעלות את כל המידע לענן.

-רכישת כונן חיצוני, ושימוש כדיסק און קי-העברת הקבצים לכונן ואז העברה חזרה לכונן הפנימי. הבעיה:הכונן יהיה שמיש ליום הפרמוט ולאחר מכן לא אצטרך אותו עוד, זאת האופציה הבטוחה אבל הפחות חביבה עליי.

-רכישת כונן פנימי והתקנת המערכת החדשה עליו, זה טוב לי כי הכונן הנוכחי קיים המון זמן וגוסס.

פה אתם נכנסים לתמונה.

אני יודע את השלב הראשון, אני אנתק את הכונן הישן ועל החדש אצרוב ווינדוס 7.

וכעת, איך אני בדיוק אכנס מהכונן החדש לקבצים של הכונן הישן ואנווט ביניהם ואעביר אותם? האם יש בכלל אופציה כזאת?

תודה לעוזרים.

Miata ND2

פורסם

במחירים של היום, כדאי לרכוש כונן חיצוני. ישמש אותך גם בגיבוי וגם כ"מחסן" של כל הדברים שלך. לי אישית אין "אומץ" לשמור על ענן. (ע"ע פרשת תמונות העירום של הסלברטיאיות בחו"ל).

פורסם (נערך)

יש לך כזה נפח של מידע ואינך מגבה? אני הייתי קונה כונן חיצוני קודם כל לצורך גיבוי ארוך טווח, ומנצל אותו גם בפרמוט המתוכנן.

יש אופציה נוספת - אפשר לרכוש מארז לדיסק קשיח עם חיבור USB (יכול להיות עם שני חיבורים, אם נדרש חיבור נוסף כמקור כוח, או עם ספק כוח נפרד) ולהשתמש בדיסק הקיים. אישית יש לי שני מארזים כאלה עם דיסקים שחולצו ממחשבים ניידים ששבקו ושלישי בדרך ממזרח אסיה. עניין של כמה עשרות ש"ח באיביי וגo בחנויות המחשבים הישראליות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ויש אופציות אמינות וזולות יותר:

1. לרכוש כונן קשיח פנימי נוסף ! זאת אומרת לשמור עותק כפול בכל אחד מהם - שרידות מידע למקרה שאחד מהם כושל.

2. לרכוש אולי זוג כוננים קשיחים פנימיים של 1TB למשל במחירים מאוד מאוד זולים היום ויעלה לך 500-600 שקלים לזוג כוננים קשיחים ואז תוכל לשמור 3 עותקים.

תבין, גיבוי המידע הוא כל כך חשוב שאנשים לא תמיד מבינים עד כמה זה חשוב. אני יכול לספר לך על המחשב שלי, שעלה לי 10K במיטב הטכנולוגיה, מערך כוננים וכו', המערכת יושבת על זוג כונני SSD ב RAID 0 וכו'. הכל מגובה ב 3 עותקים אבל... בחודשיים האחרונים למשל לא גיביתי מספר תיקיות פה ושם ובבוקר אחד אני מדליק את המחשב, לאחר שהוא אצלי מספר חודשים ופועל פיקס. ומה אני רואה? המערכת קרסה באופן כזה שלא ניתן באמת להכנס אליה לאחר נסיונות רבים ודי אינטנסיביים וגם נסיונות תיקון.

האופציה היחידה שבאמת הצלחתי זה כאשר הכנסתי את התקנת המערכת והצלחתי דרך הממשק של WINDOWS 7 של תיקונים להעביר תיקיות שאני זקוק להן מהכונים של המערכת בלבד ( על השאר יש גיבוי שהיה רלוונטי לעד לפניי חודשיים ) ולאחר מכן המשכתי לתהליך הפירמוט. אבל עדיין... אם הם היו כושלים לגמריי מבחינה חומרתית? מה אז?

אף פעם אל תוותר או תחסוך 300-400 שקלים על גיבוי. בוכים הרבה כשרגע האמת מגיע. האמן לי ראיתי את זה קורה אצלי, אצל החברים וקרובי משפחה וכו'.

כן, דמעות.

פורסם

חברים תודה רבה על ההענות, ועל העזרה.

המידע באמת חשוב ויושב המון שנים ,לא חשבתי לגבות כי לא ידעתי בדיוק שביום אחד פתאום הכל יקרוס ולא תהיה לי גישה למידע, שמעתי שאפשר לשחזר, ולא ידעתי כל כך איך אני מעביר את כל המידע הזה עכשיו לאנשהו.

אני לא מוציא יותר מ 250 שקלים, אני לא אקנה זוג כוננים ובטח שלא 1TB,מיותר.

Sperial.

הבאת פתרון טוב, אבל אף אחד עדיין לא ענה לי על השאלה כיצד אעביר את המידע בכונן הקשיח שלי למחשב המפורמט.

אני יכול לעשות דבר כזה רק עם כונן חיצוני שמתפקד כדיסק און קי, פה מדובר על קבצים ששמורים במערכת ההפעלה, ואני מעוניין בניווט נוח כדי למצוא את הקבצים החשובים לי ולהעביר.

Miata ND2

פורסם

הקבצים שמורים בכונן מערכת ההפעלה (פחיזי או לוגי) או במחיצות שלה? אם מדובר באותו כונן אבל לא באותן מחיצות אין שום בעיה להעביר הלוך ושוב מול הכונן החיצוני. אני לא מכיר קבצים שנשמרים במחיצת מערכת ההפעלה אם אינם שיכים אליה, אבל אני קצת הדיוט בנושא, אז אולי תפרט במה דברים אמורים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עם כמה שאני יודע דבר או שניים במחשבים דיברת אליי עכשיו ג'יבריש, הקבצים מפוזרים במחיצות C ו D ומערכת ההפעלה שמורה ב C.

למשל אני מחבר בחיבור אחד את הדיסק הקשיח הפנימי החדש עם מערכת הפעלה נקייה ובחיבור השני את הדיסק הקשיח הקודם, איך זה עובד? מה יופיע לי? אני ממש יוכל להכנס למחיצות ולנווט בכל התיקיות ולגרור כאילו זה דיסק און קי?

Miata ND2

פורסם

יופיע לך כדיסק נוסף. תוכל להעתיק כל קובץ או מחיצה שתרצה. יש להניח שעל דיסק C יש לך הרבה דברים שאינם מערכת ההפעלה, והן נמצאים במחיצות (אם תרצה - ספריות, תיקיות, folders) שאינן שייכות לספרית מערכת ההפעלה כגון מסמכים, תמונות וכו'. הגישה לאלה היא כמו לכל ספריה אחרת ותוכל להצע עליהן ועל הקבצים שבתוכן כל פעולה, כגון הזזה או העתקה.

פורסם

מעולה תודה רבה לך , אני אקנה פנימי חדש, אצרוב עליו מערכת הפעלה חדשה, אחבר את הישן ואעביר את כל מה שאני צריך, אנתק את הישן ואשמור אותו כגיבוי בארון.

Miata ND2

פורסם

ממליץ לך לרכוש את המארז עם חבור ה-USB תמורת כמה עשרות ש"ח - ואז הדיסק יוכל לשמש אותך לגיבוי שוטף. אם אינך סומך על הדיסק קנה חדש, יעלה סביב 300-500 ש"ח בהתאם לדגם ולנפח (כמובן שיש גם דגמים יקרים יותר).

פורסם

צודק, אני אקנה גם את המארז מאיביי.

אני מתכנן לקנות את ה WD RED 1TB,למרות שאני לא צריך כל כך הרבה זכרון ה 500GB של SEAGATE נמוך ב 70 ש"ח לעומתו ככה שכבר עדיף 1TB,לא ככה?

Miata ND2

פורסם
חברים תודה רבה על ההענות, ועל העזרה.

המידע באמת חשוב ויושב המון שנים ,לא חשבתי לגבות כי לא ידעתי בדיוק שביום אחד פתאום הכל יקרוס ולא תהיה לי גישה למידע, שמעתי שאפשר לשחזר, ולא ידעתי כל כך איך אני מעביר את כל המידע הזה עכשיו לאנשהו.

אני לא מוציא יותר מ 250 שקלים, אני לא אקנה זוג כוננים ובטח שלא 1TB,מיותר.

Sperial.

הבאת פתרון טוב, אבל אף אחד עדיין לא ענה לי על השאלה כיצד אעביר את המידע בכונן הקשיח שלי למחשב המפורמט.

אני יכול לעשות דבר כזה רק עם כונן חיצוני שמתפקד כדיסק און קי, פה מדובר על קבצים ששמורים במערכת ההפעלה, ואני מעוניין בניווט נוח כדי למצוא את הקבצים החשובים לי ולהעביר.

אין שום בעיה. כונןבנפח שבין 500-1000 ג'יגה עולה בין 230 שקלים ועד 280-300 שקלים ( כונן פנימי ) אלו הנפחים הסטנדרטיים היום.

לכן אין שום בעיה לקנות כונן פנימי נוסף ולשמור עותק בכל כונן, שים לב, בכל כונן. זאת אומרת ה 100GB שלך נשמרים בכונן הראשי ובכונן החדש. בשום אופן אל תעביר את ה 100GB ותמחק בכונן הקודם. אחרת לא עשית בזה כלום.

כמו כן, תמיד יש סיכוי שזוג הכוננים האלו "ייהרסו" כתוצאה מאיזשהו כשל רציני בספק כוח או בעיה כזאת או אחרת למרות שזה די נדיר, אבל קורה. לכן? גם כונן חיצוני בנוסף לכל זה הוא רעיון טוב. כונן חיצוני כזה שלא יהיו לו חיים קשים או בהעברות ממקום למקום וחיבור 10 פעמים ביום למחשבים שונים ( בקר ה USB אוהב להשרף כעבור זמן מה וזאת הסיבה העיקרית שכוננים חיצוניים נהרסים כשהם עצמם, פיזית, תקינים ).

מעבר לכל זה, זה בסדר גמור וזכותך לא להשקיע מעבר לכך שום כלום בגיבוי המידע, פשוט הדמעות... הדמעות שיגיעו והאמן לי, הן יגיעו ;) ילמדו אותך לקח קטן :)

*** לגבי הכונן, כאשר תחבר אותו:

במידע ותחבר והכל טוב ויפה, ישנו סיכוי גדול שתצטרך " לפרמט" אותו בפעם הראשונה בכדי " להפעיל " אותו עבור המערכת.

מה זאת אומרת? בסה"כ ללחוץ עם הכפתרו הימני ולבחור ב " פורמט " וזה הכל. ניתן לעשות פורמט זריז באפשרות ולא פורמט מלא, אין לו שום טעם.

ואז כביכול הכונן שלך יחל את עבודתו התקינה.

תמיד כדאי לקנות נפח גדול בהרבה ממה שתצטרך, אי אפשר לדעת. חוץ מזה שהפרשים של עשרות שקלים זה מגוחך באמת.

פורסם

טוב נראה שקצת הגזמתי כשאמרתי שיש לי דברים חשובים, מדובר בעיקר בפורנו יקר.

וברצינות, קצת תמונות קצת מוזיקה ופה ושם קבצים שחשובים לי, אין לי את כל תיעוד חיי על המחשב או משהו שתלוי בעבודה, גם אם חס וחלילה הכל ימחק, הדמעות לא יהיו יותר מחמישה-שה ימים.

אכן גם בכונן הישן אני אשמור הכל ואשים בארון כפי שאמרתי, תודה רבה.

Miata ND2

• תוכן חדש...