Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברי פורום יקרים, הורדתם אותי בעבר מלבצע קניה פחות טובה מזו - רציתי לראות מה דעתכם הפעם.

פונטו גרנדה אקטיב 1.4 ידנית עלתה לכביש בספטמבר 08. יד שלישית 46,000 קילומטר על השעון. הנדסאי לפני צבא, האוטו אצלו שנתיים, סה״כ שמר עליו טוב בנסיעות קצרות רעננה-פ״ת. לפניו שתי ידיים פרטיות באותה משפחה (קשישה ויורשיה). הוחלף טמבון אחורי בגלל מכה אצל הבעלים הקודם ואצלו הוחלף טמבון קידמי עקב פגיעה בקרמבו בחנייה. הרכב שמור, ובמצב טוב גם חיצונית וגם פנימית. קפצנו למוסך שלו (״יחדיו״ מורשה פיאט ברעננה) - הרכב עבר טיפולים כל שנתיים כולל טיפול גדול ב-30,000 שבו הוחלפו פלגים (ודברים קטנים יותר כמו פילטרים וכו׳). המוסך טוען שהרכב מטופל כמו שצריך והבעיה היחידה לא סטנדרטית שהייתה לו היא מנגנון חלון שטופל ב-2010. צמיגים הוחלפו ב-2011 ונראים בסדר.

אני מנסה להבין בנוסף האם יש ברכב ESP או לא. לפי יד2 יש, לפי לוי יצחק אין. מצד שני יד2 נותן לשקלל מחיר לרכב גם ללא ESP...

מחירון יצחק לוי משוקלל - 33,800. מחירון יד2 משוקלל - 34,900 (עם ESP) או 33,200 (בלי ESP), הבחור ביקש 36,000, דיברנו על 32,000 לפני בדיקה אם לא יצוצו הפתעות גדולות, בהנחה שאצטרך להוציא כ2000 על טיפול/יישור קו ואז טסט בספטמבר.

מה אתם חושבים? האם יש עוד הוצאות גדולות מעבר למה שציינתי? במה להתמקד בבדיקה חוץ משלדה כמובן?

פורסם

לפי מה בסוף 2008 התחילו למכור את הפיאט עם ESP,תבדוק ברישיון רכב.

32 מחיר מאט גבוהה ממה שמוכרים ביד 2,אבל הק"מ מצוין,ראיתי את הרכב ביד 2,אם המוסך גם בדק אותו ומצא אותו לתקין,נשאר לבדוק מצב תאונות ומה באמת קרה מהבחינה הזאת.

אם אין משהו חריג,הייתי קונה אותו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמו שיולאין כבר אמר, לגבי ESP תבדוק ברישיון. בערך באמצע הדף יש טבלה שכתובים בה מס' כריות אוויר, ESP, ABS (אם יש, אז רשום "כן" מתחת למשבצת)

אז גם אני הצצתי ביד 2 כדי לראות במה מדובר. אומנם היד לא נמוכה אבל ק"מ נמוך וגם נשמע כמו רכב מתוחזק היטב, הייתי הולכת על העיסקה.

אל תוותר על בדיקה מסודרת לרכב, בכל זאת הייתם רק במוסך שלו. מה גם שהכסת"חים שירשמו בבדיקה אולי יוכלו לעזור לך להטות את המחיר עוד קצת כלפי מטה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

נשמע כמו עסקה מעולה, גם אם אתה משלם קצת יותר ממה שמשלמים בד"כ.

כמה גורמים הם בעד העסקה:

1. הק"מ הנמוך.

2. התיעוד המדויק.

3. הטיפולים במוסך מורשה עם חלפים איכותיים.

4. השילוב של הגיר הידני עם המנוע החזק יותר.

סה"כ שווה לשלם את המחיר המבוקש, בהנחה ואין שום דבר חריג.

בהצלחה.

פורסם

תודה על הפידבק עד כה!

לאחר בדיקה (בדינמומטר רעננה) מסתמן:

1. הרכב במצב מכני טוב - קצת נזילה במשאבת מים, הבודק אמר שיתכן שהחלפת המשאבה תוביל להחלפת טיימינג.

2. נורת ביקורת מנגנון כרית אוויר לא דולקת (לא בטוח אם זה אומר שהכרית לא תקינה, הבודק אמר שצריך לפתוח את הלוח שעונים ולבדוק).

3. בשילדה לצערי נמצא ליקויי בעל משמעות גבוהה: ״תיקון תאונה מאחור, כיפוף קורת כשר שלדה רוחבית, הוחלף פח אחורי מולחם לשלדות, סימני מתיחות פח אחורי, הפרדה קורת אורך בתחתית.״ שאלתי מפורשות והבודק אמר שאין משמעות בטיחותית לעניין, אלא רק משמעות סחירותית.

המוכר היה מופתע מהעניין, נראה שלא בדק את הרכב מספיק לעומק כשקנה אותו. אין כ״כ איך לבדוק כמה הייתה הירידת ערך בשמאות משום שהתאונה שגרמה לנזק בשילדה הייתה אצל הבעלים הקודם. לאחר משא ומתן המוכר מוכן לרדת ל29,000 (כ10% הורדה מהמחיר הקודם, 15% מתחת למחירון). מכיוון שמאוד קשה למצוא את הרכב (אני מחפש כבר חודשיים) ומכנית האקסמפלר מאוד שמור(אפילו בדוק אמר), נראה לי שאלך על זה.

פורסם

2. נורת ביקורת מנגנון כרית אוויר לא דולקת (לא בטוח אם זה אומר שהכרית לא תקינה, הבודק אמר שצריך לפתוח את הלוח שעונים ולבדוק).שמעתי על מקרים ששמו איזוליר בנד כדי להחביא את קיומה של בעיה.

3. בשילדה לצערי נמצא ליקויי בעל משמעות גבוהה: ״תיקון תאונה מאחור, כיפוף קורת כשר שלדה רוחבית, הוחלף פח אחורי מולחם לשלדות, סימני מתיחות פח אחורי, הפרדה קורת אורך בתחתית.״ שאלתי מפורשות והבודק אמר שאין משמעות בטיחותית לעניין, אלא רק משמעות סחירותית.תחשוב פעמיים לפני שאתה קונה את הרכב הזה כי הוא נפגע די חזק בחלק האחורי,יהיה מאוד קשה למכור את הרכב הזה בעתיד.

באדום.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לא הייתי נוגע ברכב שקבל פצצה לשלדה.

מדובר בבטיחות- חיי אדם.

לא בטוח שמדובר רק במשמעות סחירותית, יש מצב שחוזק החומרים ואיזון הרכב אינם כפי

שהיו ברכב בזמן שירד לכביש.

לשיקולך.

סלע

פורסם

אם לא הייתה משמעות בטיחותית היה רושם הבוחן משמעות בינונית, או "קצה שלדה".

מאחר ורשם גבוהה, ובנוסף החשד בכריות האוויר - אני ממליץ לוותר.

אם אתה כל כך נעול על 1.4 ידני תעבור תעבור לחפש פונטו EVO, רובן 1.4 ידניות.

או שתרד לדגם הבסיסי יותר של הגרנדה, 1.25 גם יסחב את הרכב הזה יופי.

ככה או ככה ממליץ לוותר על האקזמפלר הספציפי ולנסות לקבל את עלות הבדיקה בחזרה, לפחות בחלקה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נושא התאונה וכריות האוויר שם את הרכב באור אחר.

המחיר מוגזם ביחס לתמורה כי כשתרצה למכור את הרכב בעתיד הוא יחשב לנבלה בשוק.

הייתי אולי שוקלת רכישה של הרכב אם המחיר היה כ50% מהמחירון.

אני מבינה שאתה מחפש כבר תקופה ארוכה אבל אל תתפשר על תמורה לכסף שלך. אם יש לך אופציה למתיחה של התקציב כלפי מעלה, האיבו מומלצת בחום. אם אופציה כזאת לא קיימת אז דגם 1.2 גם לא מילה גסה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יש פה קטע מחשיד.

נורית כרית האוויר לא דולקת, וייתכן והרכב קיבל פצצה איומה שהפעילה את כריות האוויר.

יש מצב טוב שמדובר בתיקון לקוי ואתה מסכן את הבטיחות שלך.

כמה שווה להמר כדי לסכן בטיחות? אולי שווה אם אתה קונה את הרכב ב-20K. בכ"ז רכב אחרי תאונה קשה.

במחיר כזה, גם אם תצטרך למכור אותו עוד 3-4 שנים ב-6-7K, אתה עדיין במקום סביר מבחינת המחיר.

ככה או ככה - רכב נבלה.

פורסם

טוב,כמו שנאמר אל תסתכל בקנקן אלא בזה שיש בו,בדיקה של כמה מאות חסכת לך צרה.

לחפש רכב אחר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...