Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, זה פשוט לא יאומן!:?

אני והמזל שלי, היינו בפיקניק ביער קריית גת בחג הפסח השני.

קצת צחוקים, משפחה וחברים, שתיתי כוס יין (אחת!!!)

ביציאה מהיער (אמצע היום) עוצר אותי שוטר ועושה לי בדיקת נשיפה:oops:

אני כמובן עושה מה שאומרים לי ומתקבלת התוצאה שאני נהגת שיכורה:cry:

עכשיו קיבלתי קנס ומלא נקודות...:x

אני ממש לא יודעת מה לעשות!:?::?::?:

יש אפשרות לבטל את זה?

יש בכלל מה לעשות במקרים כאלה?

בבקשה עזרה!!!!!!!!!!!

פורסם

עורך דין טוב תמיד יכול לעזור.

בלי קשר מה את רוצה? שתית אלכוהול מעבר לכמות שמותרת בחוק, החלטת לנהוג ותפסו אותך.

אז מה אם שתית רק כוס יין אחת? אולי כוס יין אחת משפיע עליך כמו על בנאדם ששתה עכשיו כמה שוטים של וודקה.

פורסם

לפני שבועיים יצאתי עם חברים לבר בכרמל. את הרכב שלי השארתי אצל חבר טוב בעתלית, ונסענו משם לכרמל עם שלו.

כשהגענו לבר, סירבתי בכל תוקף לגעת אפילו בטיפה של אלכוהול לטובת קולה. כל החברים צחקו כולל הברמנית, אבל אני הייתי בשלי. כולם אמרו שמותר לשתות כוס אחת של בירה וזה בסדר, אני אמרתי להם שאי אפשר לדעת איך זה ישפיע ומה תהיה התוצאה. השרשור הזה רק מחזק את הבחירה שעשיתי...

במקרה שלך, פני לעו"ד. ידידה טובה שנתפסה על מקרה דומה ביגור קיבלה במשפט שלילה לחצי שנה + קנס 1000 ש"ח.

לבטל לא ניתן, להפחית כן - אבל זה יעלה כסף.

פורסם

על כמה תפסו אותך? האם את בת לפחות בת 24 או פחות מכך?

כפי שנאמר, לכל אדם יש את הנתונים הגופניים שלו ובהתאם לכך השפעות שונות של צריכת אלכוהול. ייתכן שאדם א' יבור בדיקה אחרי 3 כוסות יין, ואדם ב' ייכשל אחרי שתי לגימות. אין כאן נוסחת פלא [כוס יין, שליש בירה וכדומה].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כאמור, שיטת ה"סמוך עלי! מותר לך לשתות כוס בירה/ יין / וודקה חמוציות אחת" הישראלית לא תמיד עובדת.

במיוחד אם את מתחת לגיל 24 שם כמות האלכוהול שמותר לך להיתפס אתה בגוף אפסית.

את תצטרכי עו"ד טוב, למזלך יש הרבה עו"דים משופשים בנושא בארץ, התופעה נפוצה מאוד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
לא, זה פשוט לא יאומן!:?

אני והמזל שלי, היינו בפיקניק ביער קריית גת בחג הפסח השני.

קצת צחוקים, משפחה וחברים, שתיתי כוס יין (אחת!!!)

ביציאה מהיער (אמצע היום) עוצר אותי שוטר ועושה לי בדיקת נשיפה:oops:

אני כמובן עושה מה שאומרים לי ומתקבלת התוצאה שאני נהגת שיכורה:cry:

עכשיו קיבלתי קנס ומלא נקודות...:x

אני ממש לא יודעת מה לעשות!:?::?::?:

יש אפשרות לבטל את זה?

יש בכלל מה לעשות במקרים כאלה?

בבקשה עזרה!!!!!!!!!!!

משהו מאוד לא ברור לי בסיפורך.

האם נבדקת במכשיר נשיפון? למכשיר זה פייה בלבד במכשיר זה נדלקת מנורה ירוקה עם הכתובת "עובר"אם ריכוז האלכוהול באוויר הנשוף שלך פחות מסף מסויים.

האם נבדקת במכשיר המכונה ינשוף? למכשיר זה פיה מחוברת לצינור וממכשיר יוצא פלט ניר.

אם בנשיפון נדלקה נורית והכתובת "אזהרה" ואת בת פחות מ 24 הרי שאת נחשבת שיכורה על סמך הכמויות המרביות המותרות לנהגים צעירים דהיינו יותר מ 50 מיקרוגרם לליטר אוויר נשוף.

אם בנשיפון נדלקת נורית אדומה עם הכתובת "נכשל" ואת בת פחות מ 24 ראי מה שכתבתי. אם את בת יותר מ 24 הרי שאת חייבת לעבור בדיקת ינשוף.

בכל מקרה את נדרשת להגיע לשימוע אצל קצין משטרה והוא מחליט על פסילה מנהלית והשבתת רכב.

אחרי זה יש הזמנה לדין.

כל זה לא קרה על פי תאורך ואת אומרת שקבלת רק דוח שהוא ברירת קנס..

לא מובן ולא ברור.

אם את רוצה סיוע, תני פרטים מלאים ומדויקים

פורסם

אני אוסיף וארחיב על דברי ניקו:

עבור נהגים צעירים לנהגים מקצועיים הרף נקבע כל כך נמוך שהלכה למעשה אסור להם לשתות בכלל לפני נהיגה.

עבור שאר האוכלוסיות רף השכרות הוא 240 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף.

בכל מקרה נהלי העבודה שנקבעו על ידי יצרן המכשיר, היבואן, המשטרה ובתי המשפט כל כך מקיף שכל טעות בכחולים של המכשיר יכולים לתת תוצאת False positive ובבית משפט את יכולה לצאת זכאית.

כאן בפורום יש את עו"ד אסף שמיר, יש את ישראל אברהם שהוא לשעבר שוטר תנועה ומוכשר לעבודה עם הינשוף ולכן מכיר את הנהלים, כמו כן יש עורכי דין שמתמחים בתיקים של ינשוף.

תני קצת יותר פרטים, מה הייתה התוצאה? בת כמה את? האם את נהגת מקצועית? (מונית, אוטובוס וכו') האם בוצעה לך בדיקת מאפיינים? (ללכת בקו ישר וכו').

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם אני זוכר נכון משרשורים קודמים בנושא אין חובה על השוטר להענות לבקשה לבצע בדיקת דם אחרי גילוי חיובי ע"י מכשיר הינשוף.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אין חובה מצד השוטר להענות, אבל הפתרון הוא בדיקה עצמאית יזומה בבית חולים/חדר מיון.

אמנם תשלם בסביבות 200 ש"ח, אבל אם זה יציל לך את הרישיון זה מעט מאוד כסף.

אם לא, אז גם ה200 ש"ח האלו לא ישנו כלום.

פורסם

אתה בטוח?

אני זוכר סיפור ישן על נהגת שתפסו אותה שיכורה לכאורה(ע"י ינשוף) אבל היא לא באמת שתתה אלכוהול, והיא הלכה לבית חולים לעשות בדיקת דם ואז במשפט יצאה זכאית.

פורסם

בדיקה יזומה מיידית במיון קבילה בבית המשפט והמשקל שלה גבוה בהרבה משל הינשוף, העלות אמורה להיות בסביבות 60 שקלים (לבדיקה בלבד), אני מניח שיש מחיר גם למסביב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

m3, אתה יכול למצוא פסיקה שתומכת בטענה הזאת?

בכל ההדרכות לשוטרים בנושא הינשוף נטען שבדיקה עצמאית בבית חולים גם מיד אחרי הבדיקה המשטרתית אינה קבילה (בעיקר בגלל שהמיד הוא לא באמת מיד ולכן יש אפשרות שרמת האלכוהול בדם תרד).

פורסם

בבקשה :)

נתפסתי עם כמות אלכוהול מעל המותר ואני מוכן להעיד במכונת אמת שלא שתיתי מעל למותר. מה עושים?

עו"ד ערן בן עמי, מומחה לדיני תעבורה, המליץ היום בעיתון ידיעות אחרונות שאם נמצאתם שיכורים בבדיקת ינשוף ואתם בטוחים כי מדובר בטעות, עליכם לגשת לחדר המיון הקרוב כדי לערוך בדיקת דם פרטית שמחירה 60 שקלים. בדיקה זו מקובלת על בית המשפט ויכולה לחסוך לכם אחרי זה עונש כבד. עם זאת, חשוב לערוך את הבדיקה באופן מידי.

מקור

בדיקת דם במקום ינשוף?

זכותכם לבקש מהשוטר לערוך בדיקת דם, אבל הבחירה בין בדיקת דם או בדיקת ינשוף היא של השוטר בלבד. לפני שאתם מבקשים בדיקת דם, הפעילו את המצלמה ותעדו את הרגע. כך, אם השוטר סירב, הדבר יהיה מתועד ויוצג בבית המשפט.טיפ חשוב: מיד לאחר שהמשטרה בדקה אתכם בינשוף ונמצאתם "שיכורים", גשו לבית החולים הקרוב ובקשו לערוך בדיקת דם לגילוי אלכוהול על חשבונכם. הבדיקה תעלה בערך 200 שקל אבל עשויה לחסוך לכם אלפי שקלים ופסילה של הרישיון.לא מאמינים? רווית, סטודנטית בטכניון וברמנית שייצגתי, הואשמה בסירוב לביצוע בדיקת שכרות. היא ניסתה כמה פעמים לנשוף בינשוף, אך ללא הצלחה, והשוטר האשים אותה בסירוב לביצוע הבדיקה. אחרי ששוחררה היא נכנסה לבית החולים רמב"ם וערכה בדיקת דם שהראתה שכמות האלכוהול בגופה הייתה נמוכה מאוד. טוקסיקולוג שהתייעצנו אתו קבע שהיא לא הייתה שיכורה כשנעצרה. בבית המשפט, ממש בפתח הדיונים, הודיעה התביעה כי היא חוזרת בה מכתב האישום.

מקור

עו"ד ערן בן עמי נחשב לאחד מעו"ד הכי טובים בתחום הנהיגה בשכרות / ינשוף.

בינינו למשטרה יש אינטרס ראשון במעלה להגיד שהבדיקת בית חולים לא קבילה.

אם היו יכולים להגיד שבדיקת הדם פחות אמינה מבדיקת הינשוף בלי לקבל בעיטה בראש - גם את זה היו עושים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...