Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היתרון כמובן בא לידי ביטוי בזריזות בתחילת הנסיעה. אחרי 80 קמ"ש כל הנפחים הצנומים מתחילים "להחנק".

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השוק הישראלי רגיש במיוחד לרכיב אחד בבואו לרכוש רכב חדש והוא - המחיר.

זה פחות לא כלכלי ליבואן להביא את גירסת ה-1.0 כל עוד גירסת ה-1.6 מיוצרת, והוא יכול לרכוש אותה במחירי סוף עונה וגם להרוויח טוב.

זאת במקום להביא דגם יקר שגם לא ימכר טוב, וגם ישאיר ליבואן רווח צנום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
היתרון כמובן בא לידי ביטוי בזריזות בתחילת הנסיעה. אחרי 80 קמ"ש כל הנפחים הצנומים מתחילים "להחנק".

גיא, נאלץ לא להסכים איתך. ראית את המבחן של פיפט' גיר - פוקוס 1.6 ידנית VS פוקוס 1.0EB ידנית (שתיהן 125 כ"ס)? ה-1.0EB ברחה קדימה. כל הדרך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לא הייתי רוצה להיות הראשון שקופץ על המציאה של מנוע טורבו קטן במקום מנוע אטמוספרי. כל עוד הרכב חדש זה נשמע נפלא ונוסע נפלא. השאלה איך מנועים כאלה מזדקנים וכמה קילומטרים זה מחזיק. אם מנוע 1.6 אטמוספרי יכול לשרוד בערך 250~300K ולפעמים יותר, כמה ישרוד מנוע טורבו קטן נפח? 150K?

הרי כדי לשמור על משקל נמוך, היו צריכים לחסוך בחומרים - לא? רק בבקשה בלי סיפורי סגסוגות מודרניות קלות משקל וסופר עמידות. אני חושב שמנועים כאלה עובדים יותר קרוב למגבלת חוזק החומרים שלהם, תוסיפו לזה אקלים שלנו בארץ במיוחד בקיץ, תוסיפו לזה שכל תקלה הכי קטנה עלולה לגרום לתיקון הרבה יותר יקר ממנוע אטמוספרי פשוט.

אני לא אומר שמנועים כאלה לא יחזיקו, פשוט אני רוצה ליראות איך יחזיקו וכיצד מנועים כאלה מזדקנים. כאשר רכבים האלה יגיעו ל250Kק"מ+ על מנוע מקורי ללא תקלות בגיל של 5~7 שנים, אז אני אתחיל להסתכל בכיוון בלי חששות.

ממש לא בא לי לחוות על בשרי מכטרוניק, חוסר קומפרסיה באחד הצילינדרים, טיימינגים שהולכים, ביקורים נשנים וחוזרים לריקולים ושאר בעיות.

על הנייר הכל נשמע טוב, אבל מבחן המציאות לאורך זמן יראה עד כמה זה טוב באמת. הרי 125 סוסים ממנוע 1 ליטר זה כאילו היו לוקחים גולף GTI עם מנוע 2 ליטר ומוצאים ממנו 250סוסים. רק מנוע ספורטיבי כניראה יכול לעמוד בזה לאורך זמן כי מיועד לעומסים גדולים, מה עם מנוע שמיועד לרכב עממי ואמור להיות בראש וראשונה: זול וחסכוני?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני לא הייתי רוצה להיות הראשון שקופץ על המציאה של מנוע טורבו קטן במקום מנוע אטמוספרי. כל עוד הרכב חדש זה נשמע נפלא ונוסע נפלא. השאלה איך מנועים כאלה מזדקנים וכמה קילומטרים זה מחזיק. אם מנוע 1.6 אטמוספרי יכול לשרוד בערך 250~300K ולפעמים יותר, כמה ישרוד מנוע טורבו קטן נפח? 150K?

הרי כדי לשמור על משקל נמוך, היו צריכים לחסוך בחומרים - לא? רק בבקשה בלי סיפורי סגסוגות מודרניות קלות משקל וסופר עמידות. אני חושב שמנועים כאלה עובדים יותר קרוב למגבלת חוזק החומרים שלהם, תוסיפו לזה אקלים שלנו בארץ במיוחד בקיץ, תוסיפו לזה שכל תקלה הכי קטנה עלולה לגרום לתיקון הרבה יותר יקר ממנוע אטמוספרי פשוט.

אני לא אומר שמנועים כאלה לא יחזיקו, פשוט אני רוצה ליראות איך יחזיקו וכיצד מנועים כאלה מזדקנים. כאשר רכבים האלה יגיעו ל250Kק"מ+ על מנוע מקורי ללא תקלות בגיל של 5~7 שנים, אז אני אתחיל להסתכל בכיוון בלי חששות.

ממש לא בא לי לחוות על בשרי מכטרוניק, חוסר קומפרסיה באחד הצילינדרים, טיימינגים שהולכים, ביקורים נשנים וחוזרים לריקולים ושאר בעיות.

על הנייר הכל נשמע טוב, אבל מבחן המציאות לאורך זמן יראה עד כמה זה טוב באמת. הרי 125 סוסים ממנוע 1 ליטר זה כאילו היו לוקחים גולף GTI עם מנוע 2 ליטר ומוצאים ממנו 250סוסים. רק מנוע ספורטיבי כניראה יכול לעמוד בזה לאורך זמן כי מיועד לעומסים גדולים, מה עם מנוע שמיועד לרכב עממי ואמור להיות בראש וראשונה: זול וחסכוני?

זו השאלה בה' הידיעה- האם המנועים החסכוניים יותר בטווח הקצר יהיו כאלה גם בטווח הארוך.

את התשובה נדע רק כאשר הם יגיעו לקילומטרז' של המנועים האטמוספרים

לרוב האנשים שקונים את הרכב למקסימום 3 שנים כמו שנהוג בארץ ובמיוחד בליסינג זה פחות משמעותי, השאלה היא איך הרכבים הללו יחזיקו בתור יד שניה, שלישית וחמישית.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

מניסיון זה לא נכון.

יש לי גולף 2.0 150 כ"ס, וכמו כן יש במשפחה גולף 1.4 160 כ"ס, כפולת מגדשים.

ה 1.4 יותר זריז בכל מצב, בכל תנאי, בכמה רמות מעל ה 2.0.

כמו כן, הוא הרבה יותר חסכוני.

פורסם

דובר כאן על נפחים של 1-1.2 ליטר, נפחים צנומים. עם ה-1.4 אתה יכול להגיע גם ל-230 כ"ס בכיף.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
דובר כאן על נפחים של 1-1.2 ליטר, נפחים צנומים. עם ה-1.4 אתה יכול להגיע גם ל-230 כ"ס בכיף.

אם אותו 1.0EB הם הצליחו לסחוט כ-200 סוסים לפורד פורמולה (שכריס האריס נהג בו לפני כמה חודשים - ברינג).

עם קצת חקירות בפורומים השונים של פורד - אם לוקחים את הטורבו של ה-1.6EB ומשדרגים תוכנה כמובן, ה-1.0EB יספק כ-170 סוסים וצפונה (הצפונה תלוי בפליטה, יניקה וקולר חזית גדול). אם תתקין את ה-BLUFIN של סופרצ'יפס על ה-1.0EB125 כפי שהוא, ההספק יעלה לכ-155 סוסים (וכ-22 קג"מים). מגזין בריטי לקח פוקוס 1.0EB125 עם ה-BLUFIN ונכתב כי השיפור מהותי בהחלט.

כך או כך, ברור לגמרי שהמנוע הזה לא נועד לשידרוגי כוח כאלה. לפחות לא לטווח הארוך. העובדה שפורד עצמם הביאו אותו לכ-200 סוסים היא לא פחות ממכובדת.

ואגב, גם ל-1.2TSI יש קיטים המעלים את ההספק לאיזור 200 כ"ס (עם צנרת פליטה, קיט יניקה, מזרקים מוגדלים, קולר חזית וכמובן טורבו היברייד).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יותר מההתקשקשות לאיזה הספק אפשר להגיע ומה זה אומר, צריך לתת למנוע חדש לחלוטין לחשוף את מחלות הילדות שלו.

לאחר שנה-שנתיים שהגויים ישברו את הראש זה יהיה פחות בעייתי בארץ הקודש.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
יותר מההתקשקשות לאיזה הספק אפשר להגיע ומה זה אומר, צריך לתת למנוע חדש לחלוטין לחשוף את מחלות הילדות שלו.

לאחר שנה-שנתיים שהגויים ישברו את הראש זה יהיה פחות בעייתי בארץ הקודש.

שי, ה-1.0EB נמכר באירופה כשנתיים פלוס. עד כה, אחרי אין ספור חפירות בנט, לא מצאתי עליו תלונות שהן (רק על הפאוורשי[פ]ט, אבל זה לא חדש לנו).

יותר מההספק אליו ניתן להגיע (לפחות כרגע), מסקרן אותי לנהוג בפיאסטה / פוקוס כזאת. מקווה לעשות זאת באוגוסט הקרוב (בגרמניה נו...).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני באמת אתפלא, כמה מרוכשי ה 1.0EB יקנו אותם בכדי לשפר. ניחא. הזמן עובר מהר... לא הרגשתי את השנתיים פלוס האלו...

יאללה שיביאו כבר

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אוראל, אם אתה חוקר מדופלם, מה אתה יכול לומר על הטענות הבאות נגד ה-1.0?

1. נפחו המועט גורר אחריו מסה מועטה, כך שיציאה מהמקום עשויה להיות מקרטעת (לפחות בגיר רגיל.. נכון שגלגל תנופה רציני יכול לעזור, אבל גם לזה יש גבול).

2. למרות הנסיון המרשים לביטול רעידות (פתרון מכאני מבריק בסגנון "התאבכות הורסת"), עדיין המנוע גס בפעולתו\צלילו ויש לו לפיכך ציון NVH לא מחמיא.

:idea:
פורסם
אני באמת אתפלא, כמה מרוכשי ה 1.0EB יקנו אותם בכדי לשפר. ניחא. הזמן עובר מהר... לא הרגשתי את השנתיים פלוס האלו...

יאללה שיביאו כבר

בהחלט - רק שיביאו כבר. ה-1.6 מיצה את את ימיו ועשה את שלו.

נ.ב, אני ממשיך ויושב (סקרנות) לי כאן על הפורומים השונים של פורד (בריטניה, גרמניה וכו') - מצאתי בחור אחד שהתלונן על צריכת דלק מעט גבוה מהצפוי ברכב שלו - ונכתב לו שישוב בעוד כמה אלפי ק"מ לדווח אם אין שינוי בצריכה. בחור נוסף שטען שהייתה לו בעיה ב-USB. שום דבר חמור מכך. לפחות ממה שהצלחתי למצוא עד כה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)
אוראל, אם אתה חוקר מדופלם, מה אתה יכול לומר על הטענות הבאות נגד ה-1.0?

1. נפחו המועט גורר אחריו מסה מועטה, כך שיציאה מהמקום עשויה להיות מקרטעת (לפחות בגיר רגיל.. נכון שגלגל תנופה רציני יכול לעזור, אבל גם לזה יש גבול).

2. למרות הנסיון המרשים לביטול רעידות (פתרון מכאני מבריק בסגנון "התאבכות הורסת"), עדיין המנוע גס בפעולתו\צלילו ויש לו לפיכך ציון NVH לא מחמיא.

1. לא יודע אם מקרטעת, אבל גם עם תוכנה, נתוני ההאצה ל-100 (מעמידה) לא מדהימים במיוחד. מצד שני... זה באמת מה שמעניין אותך?

2. קראתי וראיתי ביקורות מארה"ב, בריטניה, גרמניה והולנד - בכולן נטען (ללא יוצא מן הכלל) שאין רעידות מורגשות, פעולתו מאוד נעימה ו"חלקה" ושהוא שקט מה-1.6VVT. רק הצליל שלו מסגיר שחסר לו צילנדר (ולמען האמת, לטעמי זה נשמע הרבה יותר מגניב משאר ה-1.6).

כמו שאמרתי, מעניין יהיה לנהוג באחת - ואני מאוד מקווה שאצליח להשים ידי על פוקוס 1.0EB בגרמניה.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...