Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)

רקע:

אתמול בבוקר הגיע אלינו לקוחה שמחזיקה ברשותה סקודה פאביה MK2, שהתלוננה בפנינו על חוסר תפקוד של המזגן.

אבחון:

הבדיקה הראשונה שביצענו, היית ניסיון הפעלת המזגן. בבדיקה התגלה לנו שהמפוח אינו מגיב לשום מהירות הפעלה של בקרת האקלים.

כדי להשלים את הליך הדיאגנוסטיקה, חיברנו את הסקנר שבישר לנו על קוד תקלה מספר- 01273- Fresh Air Blower V2.

כדי לאמת את קוד התקלה התחברנו לבלוק המדדים ושם אכן ראינו שהמתח האקטואלי של המפוח אינו תואם לספציפיקציות בכל מהירות המפוח. בתמונה ניתן לראות את הספציפיקציית מתח של המהירות המקסימלית, כאשר המתח האקטואלי קרוב ל0 וולט.

פתרון התקלה:

על מנת להגיע אל המפוח ישנו צורך לפרק את כל הדשבורד, שהוא תהליך לא מאוד מורכב ביחס לדשבורדים אחרים.

נדרש לפרק את ההגה, ידיות איתות עם חיישן זווית היגוי, כריות האוויר, תא כפפות עליון, לוח שעונים ,פתחי האוורור ואת הפנל המרכזי.

לאחר שהמפוח היה בידנו, גילינו שהוא תקוע ולכן הוא גרם לקצר שמנע את סיבובו. חיברנו במקומו מפוח משומש ובנוסף חיברנו את יחידת הפיקוד של המזגן כאשר הדשבורד עדיין מפורק. המפוח החדש הסתובב בצורה תקינה והמתח האקטואלי שהיה על קטבי המאוורר עמד בקריטריונים של הספציפיקציות. בתמונה המצורפת ניתן לראות את התאמת ספציפיקציית המתח של המהירות הבינונית, למתח האקטואלי שעל גבי המאוורר.

בברכה,

אופיר רודניצקי

אחראי איסוף פחי שמן- מוסך רון.

וכל צוות מוסך רון :)

המפוח התקוע.jpg

הוצאת הסליל ומת&#1.jpg

הוצאת הדשבוד.jpg

הוצאץ פאנל מרכז&#1.jpg

דשבורד בחוץ.jpg

בית המפוח.jpg

בדיקה לפני סגיר&#1.jpg

התקנת כרית אווי&#1.jpg

עריכה אחרונה על ידי מוסך רון

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

תמונות נוספות

VCDS לאחר התיקון.jpg

פירוק לוח שעוני&#1.jpg

רק להןוציא את הד&#.jpg

רשימת חלקים.jpg

שיחרור ההגה.jpg

תהליך האבחון.jpg

פורסם

תודה על השיתוף,חתיכת פירוק היה שם,אם כבר לבצע כזאת עבודה מורכבת בהחלט טוב שהיא הגיעה אליכם.:mm_yeah:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אופיר שלום,

1. לא נראה לי שהמתח במדדי הבדיקה ב-VAG-COM במהירות בינונית 5.10 וולט והנתון האקטואלי 5.15 וולט מתייחסים למתח האמיתי שקיים על קטבי המפוח כלומר אם תמדוד עם מד מתח את המתח במהירות בינונית לא תקבל 5 וולט (במתח כזה המפוח לא היה מסתובב כלל).

בו נחשוב לרגע יחד :?:.

אם במהירות בינונית המתח 5.15 וולט אז מהוא המתח במהירות האיטית ביותר 4-3 וולט (לא הגיוני).

2. יחידת הבקרה של מערכת המיזוג יודעת לזהות רק קצר או נתק במפוח ולא מודדת מתח מעשי הקיים על קטבי המפוח.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

אהלן מרק,

למיטב ידיעתי המפוח מקבל מתח ביחס ישר למהירות הסיבוב המבוקשת.

ככל שהצרכן או מערכת בקרת האקלים דורשת ספיקה גבוה יותר מהמפוח, אז המתח שהוא יקבל יהיה גבוה יותר.

רצ"ב סרטון שממחיש זאת:

בברכה,

אופיר רודניצקי

אחראי מחלקת דיאגנוסטיקה

מוסך רון

פורסם (נערך)

מישהו יכול להעלות לפה סכמה של החיבור של המפוח?

סכמה שמראה איך בעצם עובד כל המעגל של ויסות המהירות, סוג העירור חיבור נגדי עומס לויסות המהירות.

אם יש למישהו ערכים טכניים אני אשמח.

לא משנה לאיזה רכב, אם כבר התעסקנו בפאביה אז עדיף פאביה כי גם לי יש אחת.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • ספונסר פורום
פורסם

רצ"ב עוד תמונה שמתארת את התקלה כאשר הספציפיקציה היא למהירות מקסימלית, בזמן שהנתון האקטואלי אינו תואם לספציפיקציה.

מתח בזמן התקלה.jpg

פורסם
אהלן מרק,

למיטב ידיעתי המפוח מקבל מתח ביחס ישר למהירות הסיבוב המבוקשת.

ככל שהצרכן או מערכת בקרת האקלים דורשת ספיקה גבוה יותר מהמפוח, אז המתח שהוא יקבל יהיה גבוה יותר.

בברכה,

אופיר רודניצקי

אחראי מחלקת דיאגנוסטיקה

מוסך רון

היי אופיר, אכן מהירות הסיבוב תלוייה במתח האספקה ואת זה אני יודע. לתומי חשבתי שבמתח אספקה של 4-5 וולט המפוח לא מסתובב לכן חשבתי שטעית.

בכול מקרה אתה צודק ותודה לך ולרון על המידע.

פורסם

אופיר רודניצקי

אחראי איסוף פחי שמן- מוסך רון.

אופיר רודניצקי

אחראי מחלקת דיאגנוסטיקה

היי אופיר, סתם מעניין אותי, מה התפקיד האמיתי שלך ?

פורסם

כל הכבוד על השיתוף!

ובאמת מפליא שמפוח של מזגן יכול לנוע גם עם מתח של פחות מ- 2.5 וולט, ולמנועים של צעצועים לא מדגדג 3 וולט.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
היי אופיר, אכן מהירות הסיבוב תלוייה במתח האספקה ואת זה אני יודע. לתומי חשבתי שבמתח אספקה של 4-5 וולט המפוח לא מסתובב לכן חשבתי שטעית.

בכול מקרה אתה צודק ותודה לך ולרון על המידע.

במערכות בקרת אקלים שאני מכיר המפוח מקבל מתח 12 וולט אבל בדיוטי סייקל משתנה בהתאם לדרישת סיבוב של המפוח אבל במדידה עם רב מודד מקבלים מתח משתנה שמתחיל ממתח נמוך של כמה וולטים במהירות נמוכה ועד כמעט מתח של 12 וולט במהירות הכי גבוהה (אין מתח מצבר מלא כי אין מתח קבוע לעולם)

אי מניח שאם היתה מתבצעת מדידה עם סקופ היו רואים זאת טוב יותר

פורסם

גם בגולף שברשותיי מהירות המפוח נשלטת בעזרת אות חשמלי PWM המתקבל ממחשב בקרת אקלים. ברכבים אלה גם לא קיים מודול נגד מהירויות.

פורסם
היי אופיר, סתם מעניין אותי, מה התפקיד האמיתי שלך ?

אחראי כיבוי אורות בסוף יום עבודה

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...