Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
trible - יכול להיות שהשארת מיכל העיבוי פתוח לא מכניסה אוויר למערכת, אבל מה שקרה הוא:

אותו עובד, שהוא הבן של מנהל המוסך, השאיר את מיכל העיבוי פתוח בזמן שהמנוע דלק הרבה זמן (אפילו לא כובה מהנסיעה למוסך ועד הבדיקה)

אחרי מספר דקות שמיכל העיבוי היה ללא פקק הנוזל הרותח קפץ החוצה ועלו מהמנוע הדים.

קראתי לאותו עובד והוא סגר את הפקק של מיכל העיבוי. כיבה את המנוע. ורץ להביא נוזל קירור ופתח את מיכל העיבוי (כשהאוטו כבוי) והוסיף נוזל קירור.

אותו עובד טוען שזה לא היה אירוע התחממות של המנוע אפילו אם עלו הדים. ואני טוענת שנוזל הקירור רתח והמנוע העלה הדים וזה כן מצביע על אירוע התחממות.

בנוסף, לא נראה לי שהוספת נוזל קירור למנוע לוהט ורדיאטור לוהט לא מזיק להם. עובדה שהתקלות שהיו לי לאחר האירוע הן בראש מנוע, רדיאטור ומיכל עיבוי.

אז אשמח לדעת:

1) האם זה שעלו הדים מהמנוע מצביע שהוא התחמם באותו אירוע?

2) האם האירוע שתיארתי יכול להביא להרס ראש מנוע, לפיצוץ הרדיאטור ומיכל העיבוי?

3) העובד טען שהוא בכוונה השאיר פתוח את מיכל העיבוי כדי לראות האם יוצא אוויר וזו בדיקה שגרתית. האם יש בדיקה כזאת? ואיך היא קשורה לפיוז שנשרף?

אני ממש אודה לכם אם תענו לי על השאלות הללו.

תודה

וערב טוב

הפקק של המיכל עיבוי הוא לא סתם פקק, אם המיכל עיבוי ברכב שלך הוא חלק מהמערכת קירור ולא רק מיכל עודפים, אז אסור לנוסע בלי הפקק כי הוא זה ששומר על הלחץ במערכת, ואחרי ניקוז כל האוויר חייב לסגור אותו.

מה שאני חושב שקרה זה שבנסיעה מהמוסך לבדיקה בלי הפקק במיכל עיבוי, נבנה לחץ שהעיף את כל הנוזל קירור מהמערכת דרך המיכל ובעצם נסעת בלי נוזל קירור שגרם לראש מנוע להתחמם.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שניר - הרכב לא נסע בלי פקק! את הפקק הוריד העובד כאשר האוטו חנה בחנייה של המוסך בעוד המנוע פתוח. הפקק היה סגור כל הנסיעה.

תודה לכם על התגובות

אז אני מבינה שהשארת הפקק פתוח כשהמנוע חם זו לא בדיקה שגרתית שעושים לכל המכוניות כפי שהוא אומר. האם הבנתי נכון?

בנוסף, העובד טוען שגם לאחר שקפצו מים החוצה עדיין נשארו מים ברדיאטור, כך שהמנוע לא יכול היה להתחמם. אם באמת נשארו מעט מים ברדיאטור, האם באמת זה אומר שהמנוע לא התחמם?

ואני מבינה מכם שכנראה הרדיאטור באמת התפוצץ בשל הבדלי הטמפרטורה, אבל האם גם ראש המנוע יכול היה להיהרס כאשר מוסיפים לו נוזל קירור בעודו חם?

פורסם

משאירים את הפקק פתוח לניקוז אוויר במערכת שבה אין פתחי ניקוז אוויר נוספים, אבל סוגרים אותו מיד אחרי שהמאווררים נכנסים לפעולה ואין יותר בועות אוויר שיוצאות במיכל עיבוי, ובוודאי שלא מחכים עד שנוצר לחץ חזק מדי שגורם לכל המים הרותחים לעוף מהמיכל עיבוי החוצה.

את הבדיקה לראות אם המנוע התחמם ונהרס ממה שקרה או לא, את זה את כבר צריך לעשות במוסך שבאמת יפתח ראש מנוע ויסתכל על האטמים, ולא אחד שיפתח מכסה שסתומים בחצי דקה ויגיד הלך מנוע כדי לעשות עליך קופה.

פורסם

המון המון המון תודה לכם.

אפשר להגיד שממש הצלתם אותי.

אני מחר אלך להוציא את הרכב מהמוסך הזה ואשלם לו 300 ש"ח עבור "הבדיקה המקיפה" שהוא עשה לרכב שלי ואקח את הרכב למוסך אחר.

יש לציין, שחוץ מהעשן הלבן וזה שנעלם נוזל קירור ממיכל העיבוי הרכב נוסע ממש חלק. הוא גם לא התחמם - זה אומר שנשאר נוזל קירור ברדיאטור ורק נעלם ממיכל העיבוי.

אולי התקלה לא יותר מידי חמורה כמו שהוא תיאר לי. האם זה יכול להיות שלא באמת מדובר בראש מנוע?

פורסם

אם את בטוחה שהרכב לא התחמם בכל הסאגה הזו, אז יתכן ולא הלך ראש מנוע.

נראה לי שצריך בדיקה של איש מקצוע הגון.

אגב, את יכולה להפעיל ביטוח גרירה ולגרור אותו לאיזה מוסך שתרצי, את לא חייבת להינעל רק על אזור מגורייך

פורסם

תודה דור.

אני יודעת בוודאות שכאשר האוטו היה אצלי ב-5 השנים האחרונות לא היה לו שום אירוע התחממות.

לגבי האירוע במוסך - אני יודעת שעלו אדים מהמנוע ושהעובד הוסיף מייד נוזל קירור כשהמנוע עוד רתח, אבל אני לא יודעת אם זה נחשב לאירוע התחממות.

כבר בזבזתי את ביטוח הגרירה על המוסך הלא אמין שהייתי בו אתמול ושהיום רציתי למכור להם את האוטו שלי.

היום התקשרתי לאותה חברת גרירה שאני מנויה בה ואמרו לי שאם מדובר באותה תקלה עד 10 ק"מ יעלה לי 370 ש"ח. מעל 10 ק"מ יעלה יותר.

הבעיה היא, איפה אני מוצאת איש מקצוע הגון???

תודה

ולילה טוב

פורסם
משאירים את הפקק פתוח לניקוז אוויר במערכת שבה אין פתחי ניקוז אוויר נוספים, אבל סוגרים אותו מיד אחרי שהמאווררים נכנסים לפעולה ואין יותר בועות אוויר שיוצאות במיכל עיבוי, ובוודאי שלא מחכים עד שנוצר לחץ חזק מדי שגורם לכל המים הרותחים לעוף מהמיכל עיבוי החוצה.

בכל רכב קיים מעקף טרמוסטט ומשם ניתן לנקז.

לגבי הפקק - אין סיבה לסגור אותו בתום הבועות,האוויר ששואף לצאת מהנוזל ישתחרר ברגע שיהיה לו לאן - ברגע שיגיע חזרה למיכל.

כאשר במיכל לא יחדור חזרה למע',יישאר כלוא בין הפקק לנוזל ויפרק החוצה כאשר השסתום של הפקק יפתח.

פורסם
trible - יכול להיות שהשארת מיכל העיבוי פתוח לא מכניסה אוויר למערכת, אבל מה שקרה הוא:

דורית,אני רואה שענו לך על השאלות אז בקשר לציטוט - מיכל עיבוי פתוח לא מכניס אוויר למע' קירור.

מע' הקירור היא מע' סגורה ובה עובר נוזל,אוויר ונוזל (בדיוק כמו מים) דוחים אחד את השני לכן,כל עוד שהיו מים בתוך המיכל אוויר לא חדר פנימה.

בהצלחה.

פורסם

היום הייתי במוסך שרציתי למכור להם את הרכב ואמרתי שאני רוצה להוציא את הרכב כי יש לי קונה שמציע יותר כסף. הם מאוד התמהמהו לסגור לי את הכרטיס ולהחזיר את המפתח, אבל בסוף עשו זאת. אחד מהמנהלים נראה כועס ופגוע מאוד. הזמנתי גרר ונסעתי למוסך אחר.

אמרתי למנהל המוסך שהגעתי אליו היום שנוזל הקירור מתאדה בהדרגה כבר הרבה זמן. הוא אמר לי, זה נשמע לי שראש המנוע הלך אבל קודם נבדוק. ואז הוא פתח את מכסה המנוע הוציא את מוט המדידה של השמן והראה לי שם טחינה ואז הסיר איזה פקק במכסה של המנוע וגם שם היה מעין חלב. בקיצור ראש המנוע הלך. המוסך שהייתי בו אתמול אכן אמר לי את האמת. אבל כאן אמרו לי שאולי אפשר לשפץ את ראש המנוע ולא ישר כיוונו להחלפת כל המנוע.

המחיר שהם הציעו לשיפוץ הוא 3500 ₪ (אני לא יודעת אם המחירים שהוא אמר כוללים מע"מ). בנוסף, הוא אמר, שאם במעבדה יגידו לו שראש המנוע לא ניתן לתיקון אז הוא יחליף ראש מנוע ואז זה יגיע כבר לעלות של 5,500 ₪. האם המחיר נשמע לכם הוגן?

גם המוסך שהלכתי אליו אתמול וגם המוסך שהלכתי היום, ברגע ששמעו שנוזל הקירור מתאדה בהדרגה, הם ישר אמרו שזה סימפטום מובהק של ראש מנוע. ואילו המוסך שהייתי לקוחה שלו במשך הרבה זמן אמר בפירוש לאורך כל התקופה שמאז האירוע שאין קשר בין ראש מנוע פגום לאיבוד נוזל קירור ושאין קשר בין ראש מנוע פגום לכך שצבע נוזל הקירור הופך מירוק לצבע עכור (נוזל הקירור באוטו שלי נהיה כתערובת של שקוף, כתום ואפור) אני בטוחה שהם יודעים על הקשר טוב מאוד, ויש להם סיבה מאוד טובה לנסות לשכנע אותי שאין לי טיפת הבנה במכוניות ולכן אין קשר. הרי אם הם לא היו אשמים הם ישר היו רצים להחליף ראש מנוע.

לגבי השאלה האם נשאר נוזל קירור במערכת בזמן האירוע שעף נוזל הקירור – אין לי מושג. מה שאני יודעת שיצא המון המון המון נוזל קירור. ושאותו עובד שהוסיף לי נוזל קירור לאחר האירוע - הוסיף ממיכל אחד של נוזל קירור ואז נגמר לו באותו מיכל והוא הלך להביא עוד מיכל של נוזל קירור והוסיף גם הרבה מהמיכל השני. כך שזה נראית לי בהחלט כמות רצינית. הוא טוען שזו היתה כמות קטנה, ואם זאת היתה כמות גדולה הוא היה מחייב אותי בתשלום. לדעתי זה שטויות, כי הוא התרשל ולכן עף נוזל קירור, אני לא אמורה לשלם על זה. כך שבהחלט עף נוזל קירור בכמות רצינית מאוד.

בקיצור, החלטתי להשקיע באוטו ואשלם כמה שזה יעלה, ואני שוקלת ברצינות רבה להגיש תביעה כנגד אותו מוסך.

תודה לכם

וערב טוב

פורסם (נערך)

ערב טוב לך,לדעתי לא שווה להשקיע על ראש מנוע. הייתי בודק אפשרות של מנוע מיבוא או פירוק מקומי. במחיר שהציעו לך אני הייתי מחליף גם רינגים ואולי גם עושה הונינג או חריטה לצילינדר תלוי במצב.

הבעיה היא שאחרי שיעשו לך ראש מנוע ,אף אחד לא יבטיח לך מנוע בריא ועמיד לאורך זמן כך שלדעתי זה סוג של בזבוז כסף.

במיוחד שהחלפת ראש מנוע שוות ערך ל50% משווי הרכב.

את זה אני אומר רק כי בחרת להשאר עם הרכב אז אני מאמין שזה לתקופה ארוכה.

עריכה אחרונה על ידי ZCTB82
פורסם

יכול להיות שמבחינה כספית לא שווה לי להשקיע, אבל בשנה הקרובה לא אוכל לקנות רכב אחר. כך שאם אני לא רוצה לנסוע באוטובוסים כל השנה, אני חייבת את המכונית הזאת.

ואני מקווה שיש צדק בעולם ואזכה בתביעה שאגיש נגד אותו מוסך מתרשל ושקרן וכך אקבל את הכסף שבזבזתי על התיקונים בחזרה.

כל הזמן שאלתי את בעל המוסך והעובדים למה נוזל הקירור מירוק הופך למעין כתמתם-חום, והם אמרו לי שזה מאוד טבעי ברכבים ישנים (והמכונית שלי לא ישנה - שנת 2000, סה"כ 126,000 ק"מ).

היום, לאחר שראיתי איך נראה השמן, אני מבינה שנכנס לי שמן למיכל העיבוי והם בוודאי ידעו שזה שמן, והיתה להם סיבה טובה לא לספר לי שאכן זה שמן. הם כנראה קיוו שהמנוע יהרס כמה שיותר רחוק מהאירוע במוסך ואז לא אקשר בין השניים.

הבעיה היא, שאם יש לי שמן עם טחינה במיכל העיבוי כנראה שיש לי גם ברדיאטור החדש.

רציתי לשאול:

1) האם כניסת שמן לרדיאטור עלולה להרוס אותו?

2) האם אני אמורה להגיד למוסך הנוכחי לרוקן את הרדיאטור ולשים נוזל קירור חדש, מחשש שיש בו שמן?

3) האם סביר להניח שגם המנוע כולו נהרס, כי נסעתי במשך שנה עם ראש מנוע פגום?

תודה

פורסם

המחיר לשיפוץ ראש מנוע לרכב שכזה כמו שהוצע לך הוא יקר מאוד שלא לדבר על המחיר אם לא יהיה ניתן לשפץ את הראש ואז תצטרכי ראש מנוע אחר...מאוד יקרה ההצעה וזה כבר עניין ושיקולים כלכליים שלך בלבד. לגבי המוסך הסורר אין ספק שמדובר ברשלנות מעין כמוה ואי נטילת אחריות בצורה באמת מכוערת מצד המוסך. לצערינו זו אחת הסיבות שהתדמית של המוסכים והתחמנות שבהם והחשש מהם לא תישתנה לעולם ואני אומר את זה בצער ובכאב רב ומנגד המזל הגדול שקיים פורום שכזה שדרכו ניתן לקבל ייעוץ תומך והכוונה לבעלי מקצוע טובים.

פורסם

את הרדיאטור אפשר לשטוף בנפרד עם מים ולהוציא את כל הטחינה אין עם זה בעייה, וכמובן אחרי תיקון המנוע ממלאים נוזל קירור חדש מנקזים אויר ונוסעים.

• תוכן חדש...