Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי אופל קורסה שנת 2000, נפח מנוע 1400.

לפני שעתיים התחלתי בנסיעה. לאחר פחות מדקה של נסיעה כאשר עמדתי ברמזור, מכוניות צפרו לי. הסתכלתי סביב וראיתי שכל האזור אפוף בעשן לבן-אפרפר כבד מאוד. מייד חזרתי לבית (נסיעה של פחות מדקה) והעשן המשיך. עצרתי את האוטו למשך 3-4 דקות נוספות בעוד המנוע פועל והמשיך לצאת עשן בכמויות אדירות. כל האזור היה אפוף עשן.

יש לציין, שלפני כחצי שנה הלכתי למוסך לתקן מזגן. עד אז הכל היה תקין ואף פעם לא היה שינוי במפלס נוזל הקירור. לאחר שתיקנו לי את המזגן התקשרו אלי מהמוסך ואמרו שגם יש נזילה ממיכל העיבוי ואחרי שתיקנו אמרו שיש נזילה ממשאבה ואחר כך התקשרו ואמרו שיש נזילה מהרדיאטור. כל העניין נראה לי מוזר, כי אם היתה נזילה אז מפלס נוזל הקירור היה יורד. בקיצור, עשיתי את כל התיקונים הללו, ולאחר שהאוטו יצא מהמוסך ורק אז נוזל הקירור התחיל להיעלם, במיוחד בנסיעות ארוכות. כך שנוזל הקירור במשך חודשיים יכול היה לאבד בסה"כ 2 ס"מ ופתאום ביום אחד כולו נעלם, וזה חזר על עצמו שוב ושוב ושוב מאז ועד היום.

באתי פעמים רבות לאותו מוסך, אך הם ניפנפו אותי וכל פעם רק מילאו לי עוד ועוד נוזל קירור וסירבו לבדוק מה מקור הבעיה ואמרו לי שאם אני רואה שהמנוע מתחמם, לעצור בצד הדרך ולמלא מים ולחזור רק כשהבעיה תחמיר כי כל עוד הבעיה לא מחמירה הם לא יכולים לגלות אותה.

כמובן, שמעולם לא עצרתי בצד הדרך למלא, כי אני לא רוצה כוויות, ומעולם גם לא מילאתי מים אלא רק נוזל קירור ירוק מקורי.

רציתי לשאול, מה אתם חושבים שמקור הבעיה?

האם כדאי למכור את האוטו?

אם כן, למי? (לאדם פרטי? מוסך? חלפים?)

באיזה מחיר?(מחיר מחירון 11,800 ש"ח).

האם צריך לעשות חוזה עם הקונה שהוא מודע לבעיה ואיך עושים חוזה כזה - האם באמצעות עורך דין או שאני יכולה לכתוב אותו?

בנוסף, רציתי גם לשאול, האם יכול להיות שמקור הבעיה הוא בזה שלפני שהמוסך "גילה" את הבעיה של "הנזילה" (כאשר הבאתי את האוטו לתיקון מזגן) אחד מעובדי המוסך השאיר את מיכל העיבוי פתוח ללא פקק, בזמן שהמנוע היה דלוק במשך 20 דקות ואז פתאום כל נוזל הקירור הרותח פרץ החוצה בכמויות. כאמור, הוא הסיר את הפקק של מיכל העיבוי בזמן שהמנוע פתוח ולכן נוזל הקירור התפרץ החוצה. כלומר, הנוזל התפרץ כי לא היה פקק למיכל העיבוי ולא בשל בעיה אחרת. האם יכול שמפעולה זו של עובד המוסך נגרם נזק לראש מנוע?

מה אני יכולה לעשות?

נ.ב. אני אישה, אז בבקשה אל תמליצו לי לבצע בדיקות מסובכות באופן עצמאי :wink:

בתודה מראש

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בטוח לא אחזור למוסך הזה.

אבל השאלה היא מה אני יכולה לעשות כעת? מה הבעיה? וממה היא נובעת?

דרך אגב, מדובר במוסך מורשה שמטפל ברכבי אופל.

ושכחתי לציין, שכאשר האירוע קרה הערב לא היה חסר נוזל קירור בכלל (ידיד מילא לי היום בבוקר נוזל קירור ירוק מקורי פרסטון מיוחד לרכבי GM).

פורסם (נערך)

אם העשן יוצא רק מהמכסה מנוע מדובר בצינור קרוע,מיכל עיבוי סדוק,רדיאטור סדוק וכל דבר אחר שגורם לנוזל לעוף על מתכת חמה ולהישרף.

אם מתוך מהאגזוז - עשן לבן וסמיך מעיד על שריפת נוזל קירור.

סיבות - אטם ראש פרוץ,סדק בראש מנוע או עיוות בפני השטח של ראש המנוע או בלוק הצילינדרים.

שני המקרים מלווים באיבוד נוזל.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

Tribel - תודה על התשובה.

העשן הלב הסמיך יוצא בעיקר מהאגזוז. והוא יוצא בכמויות אדירות.

דרך אגב, מאז המקרה במוסך, הנוזל קירור לא רק נעלם עם הזמן, אלא גם מצבע ירוק הופך לצבע אפרפר-שקוף כזה עכור.

אמרתי את זה שוב ושוב ושוב למוסך, אך הם התעלמו ואמרו - כך זה, חכי שהבעיה תחמיר ואז תחזרי אלינו.

תודה

ולילה טוב

פורסם

פשוט מוסך חוצפן...במילים עדינות הוא אומר חכי שהמצב יחמיר ונעשה עלייך קופה גדולה יותר..פשוט מכוער ולא הגיוני פעולות שכאלה מצד מוסך שייתכן מאוד והוא גרם לנזק בעצמו על פי מה שאצ מתארת ובמיוחד לאור העובדה שמנסים להיתחמק ממך. גשי לשמוע חוות דעת במוסך אחר וכך גם תדעי איך את מיתקדמת עם המוסך המתחמק. ייתכן מאוד וניגרם נזק לראש המנוע כך זה ניראה.

פורסם

בוקר טוב, מה שאת מספרת באמת נשמע כמו פריצה של אטם ראש או איזה סדר בבלוק מנוע כמו שטריבל אמר.

תפתחי את מכסה השמן על במנוע עצמו מלמעלה ותראי אם יש הקצפה(נראה כמו קצף של סבון בערך יכול להיות להן או יותר כהה בגלל השמן).

אם את מהצפון תגררי את האוטו למוסך נוגה מורשה UMI הם מעולים שירות אדיב ובחיים לא ממצאים תקלות( המוסך היחיד שקלט שיש לי נזילה באטם שסתומים ולא בעיה בגיר כמו שכולם אמרו).

פורסם

תודה לכם על התגובות.

גם אני חושבת שנגרם נזק לראש מנוע. ואמרתי את זה שוב ושוב ושוב במוסך, אך הם התעלמו, וזאת לאחר שהחליפו מיכל עיבוי ורדיאטור עקב נזילה לטענתם.

היום פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שלא נותר שם בכלל נוזל קירור, כאשר באותו היום ידיד מילא לי נוזל קירור וסגר את הפקק היטב. הוא מילא לי כי ראיתי שנוזל הקירור התאדה (אני בודקת אחת לשבוע נוזל קירור). וכנראה ב-5 דקות שהמנוע דלק אתמול הוא הספיק לשרוף את כל נוזל הקירור.

תודה

ולילה טוב

פורסם

כל הכיוונים מצביעים על בעיה שתצריך פתיחת ראש מנוע. עכשיו את רק צריכה לראות איך את מתנהלת מול אותו מוסך סורר שגרם לנזק. אם הכל היה תקין עד הטיפול במזגן לפני חצי שנה כניראה שלא היה סיבה שייגעו במערכת הקירור ופשוט המציאו סיבה לגעת וכל העניין הזה היסתבך להם. אני בספק גדול אח ייקחו על המצב הזה עכשיו אחריות לצערי בשבילך אבל בכל מיקרה תראי איך את יכולה להיתקדם מולו. עוד סיפור כואב ומאכזב שמיתבטא בניצול חוסר הבנתו ותמימותו של הלקוח. בהצלחה.

פורסם

מאור, אתה צודק. גם אני חושבת שהבעיה היא ראש מנוע.

שאלתי אותם מה פתאום הם התעסקו עם מערכת הקירור כאשר הם בסה"כ היו צריכים להחליף חלק למזגן ולהוסיף גז והם אמרו, שכאשר מתקנים מזגן חייבים לבדוק את תקינות מערכת הקירור. חשבתי שזה שתי מערכות שונות ולכן אין קשר, אבל הם אמרו לי שאני לא מבינה במכוניות ולכן אני חושבת כך.

ברור שהם לא ייקחו אחריות. פעם אחרונה הם התעלמו ממני לגמרי ועמדתי וחיכיתי עד שאחד העובדים דפק את האוטו שלי עם אוטו של לקוח אחר - נגרם רק נזק לפח (אזור כנף אחורית). וגם אחרי הדפיקה של האוטו הם המשיכו להתעלם ממני בטענה שיש להם לקוחות אחרים לטפל בהם.

אני מרגישה צורך גדול להגיש תלונה, אבל אני גם קצת מפחדת מהם. לכן אני מתלבטת.

תודה רבה

וסוף שבוע נעים

פורסם

במידה שאת מספרת אמת ולא משקרת.אני כמשתמש הייתי רוצה לדעת את שם המוסך שעשה לך את הנזק הזה וגם מציע לך בדחיפות לפנות לאגודת המוסכים(או ליבואן שנתן לו את החותמת של מורשה יבואן) שיבדוק את הנושא לעומק.

פורסם

פשוט מרתיח לקרוא את הזלזול / ניצול של המוסך המטפל (או לא מטפל ליתר דיוק) אבל תסלחי לי שאני אומר / שואל, את נשמעת לי "עדינה" מדיי איתם ועצם גילוי החולשה הזו הם "מחפפים" אני לא הייתי חוזר למקום כזה.

פורסם
מאור, אתה צודק. גם אני חושבת שהבעיה היא ראש מנוע.

שאלתי אותם מה פתאום הם התעסקו עם מערכת הקירור כאשר הם בסה"כ היו צריכים להחליף חלק למזגן ולהוסיף גז והם אמרו, שכאשר מתקנים מזגן חייבים לבדוק את תקינות מערכת הקירור. חשבתי שזה שתי מערכות שונות ולכן אין קשר, אבל הם אמרו לי שאני לא מבינה במכוניות ולכן אני חושבת כך.

ברור שהם לא ייקחו אחריות. פעם אחרונה הם התעלמו ממני לגמרי ועמדתי וחיכיתי עד שאחד העובדים דפק את האוטו שלי עם אוטו של לקוח אחר - נגרם רק נזק לפח (אזור כנף אחורית). וגם אחרי הדפיקה של האוטו הם המשיכו להתעלם ממני בטענה שיש להם לקוחות אחרים לטפל בהם.

אני מרגישה צורך גדול להגיש תלונה, אבל אני גם קצת מפחדת מהם. לכן אני מתלבטת.

תודה רבה

וסוף שבוע נעים

מפחדת מהם?הם צריכים לפחד ממך, שלא תתלונני. ואני מציע להתלונן. בושה וחרפה. חבורת מוסכניקים שחושבים שהם מבינים, זה הרמה של המוסכים בארץ. מקווה שתמצאי אחד טוב יותר.

פורסם

תודה לכם על התגובות.

mark - איזו סיבה יש לי לשקר בפורום? זה לא שאני מקבלת כסף ככל שאני מתלוננת בפורום. אני גם לא כותבת את שם המוסך, כך שאפשר להבין שאני לא מאיזה מוסך מתחרה שרוצה להכפיש את המוסך הזה. לצערי הרב, כל מה שאני מספרת כאן זאת האמת.

Tricepz - אני גם לא חושבת לחזור למוסך הזה בתור לקוחה, אבל השאלה היא האם עלי לדרוש מהם פיצוי או תיקון ללא תשלום? דווקא כשהייתי תקיפה ודרשתי שיתקן הוא צרח שאלך למוסך אחר, טרק לי את הטלפון בפרצוף ולא ענה לי יותר.

אושריקו - כן, אני מפחדת מהם. המוסך הזה לא רחוק ממקום מגוריי (5 דקות נסיעה בסה"כ). אם לא הייתי מפחדת ברור שהייתי מגישה תלונה או אפילו מגישה תביעה בתביעות קטנות. יש הרבה דברים שמראים שהם רימו אותי ולא רק זה. למשל, בטיפול האחרון שבו החליפו לי מאייד, רדיאטור, מיכל עיבוי, בלמים ועוד ועוד ועוד הם גם החליפו לי 4 נורות. והרי לא ייתכן בשום אופן שנסעתי בלי אורות. אני גם כל יום הסתכלתי על האוטו שהפנסים דולקים, שהצמיגים מנופחים... אין מצב ש-4 נורות נשרפו בבת-אחת, אלא אם כן הם עשו איזה משהו בתיקון שגרם לנורות להישרף.

המון תודה לכם

וערב טוב

פורסם

זה לא קשור לאי אמון בך זה קשור לכך שמוסך כזה קיים וחי ויש מצב שיבוא עוד משתמש שיתלונן עליו והוא יכול היה להנצל לא היית מפרסמת את שמו.

• תוכן חדש...