Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, גם אני חושבת שזה מחיר מאוד יקר. עשיתי חיפוש באינטרנט ואני רואה שטווח המחירים הוא 2000-2500 ש"ח לשיפוץ הראש.

והמחיר של החלפת הראש בכלל מופקע (ראיתי שהממוצע הוא 3400 ש"ח). אפילו המוסך שהייתי ביום ראשון ורצה לקנות ממני את האוטו הציע 3500 ש"ח על החלפת הראש. אבל אמר שעדיף להחליף את כל המנוע ולכן יעלה 5500 ש"ח - אבל זה כבר כל המנוע. אני מניחה שהמחירים שהם אומרים לא כוללים מע"מ וצריך גם להוסיף את המע"מ לחשבון שלי.

נכון מאור, מזל שיש פורום שכזה. הפורום הזה באמת עוזר.

תודה שניר - הרגעת אותי. חששתי שגם רדיאטור חדש נפגע עקב זה.

האם אני צריכה לבקש מהם לשטוף את הרדיאטור או שהם ידעו לעשות את זה לבד?

ולכמה זמן בד"כ נותנים אחריות על ראש מנוע או על מנוע שמביאים לי מפירוק?

תודה

ולילה טוב

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לחבר שלי עם רכב זהה היתה בעיה דומה לשלך.

אמרו לו בכמה מוסכים שתיקון ראש לא ממש מצליח ברכב הזה ועדיף להחליף את כל המנוע.

הוא החליט לתקן את הראש , ואחרי 3 פעמים שתיקנו את הראש מנוע הוא פנה להחלפת המנוע כולו.

רכב לא מוצלח בכלל, הייתי חוקר עוד על כדאיות תיקון ראש המנוע כנגד החלפת המנוע כולו, ובכל מקרה מסכם מראש עם המוסך מה ייעשה/אחריות מצידם אם התיקון לא יצלח.

דאגי שמי שעושה לך תיקון ראש מנוע יעמוד מאחורי דבריו ויקח אחריות על העבודה , שלא תיכנסי לסרט אחר.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בדרך כלל האחריות היא בין 3 חודשים לחצי שנה. אני ממליץ לך רק להחליף מנוע ,גם כלכלית וגם שלווה נפשית !

פורסם

היום לאחר שראש המנוע נבדק במעבדה, אמרו שניתן לשפץ אותו. נפרץ לו האטם והאלומיניום שממנו עשוי ראש המנוע התעקם במספר מקומות. אבל בכל זאת הם אמרו שניתן לשפץ אותו.

כאשר שאלתי את בעל המוסך האם זה מספיק לשפץ ולא כדאי להחליף, הוא אמר בוודאות שזה שמספיק. והרי אין לו סיבה סתם לומר שזה מספיק, הרי להחליף מנוע עולה יותר והוא היה יותר מרוויח מהחלפת מנוע.

המחיר לשיפוץ הראש הוא 3500 + מע"מ, דהיינו 4130 ₪. לדעתי, מאוד יקר. אומנם, הוא אמר שהוא מביא חלפים איכותיים ולא סיניים.

לדעתי לא תמיד החלפת מנוע יעילה יותר משיפוץ ראש מנוע, שהרי מביאים מנוע ממכונית מפירוק או יבוא ואי אפשר לדעת אף פעם מה עבר על המנוע שהביאו לך. המכונית שלי, למשל, נסעה עד היום 126,800 ק"מ והיא שמורה לחלוטין. ייתכן שיביאו לי מנוע ממכונית שנסעה 300,000 ק"מ כך שהוא כבר די בסוף חייו. כך שאולי בכל זאת עדיף שיפוץ ראש ולא החלפה. אתם לא חושבים כך?

יכול להיות שהרבה מוסכים אומרים שלא שווה לשפץ ראש אלא להחליף מנוע, כי הם יותר מרוויחים מזה וגם יותר קל להחליף מנוע מאשר לשפץ ראש מנוע.

האחריות שאקבל על שיפוץ הראש- 3 חודשים.

במוסך שהייתי ביום ראשון שלו רציתי למכור את האוטו הם אמרו שגם אם אחליף את כל המנוע אקבל אחריות ל-3 חודשים והם אמרו שכדאי להחליף את כל המנוע ולא רק להחליף את הראש ובטח שלא לשפץ - אבל הם לא בדקו את ראש המנוע, כך שהם אמרו השערה באוויר, לפי מה שיותר שווה להם מבחינה כלכלית.

אני מקווה שהכל יעבור בשלום ושההשקעה תהיה שווה.

תודה רבה לכם

וערב טוב

פורסם

תגידי, את נהנית לשלם למוסכים? אני עוקב אחרי השרשור שלך כבר כמה זמן, כמעט כולם ממליצים לך להחליף מנוע ולא לשפץ ראש מכיוון שהסיכון שהשיפוץ לא יצליח הוא עצום. בדרך כלל המנועים מייבוא מגיעים עם קילומטרז' סביר ובמצב טוב. לפי דעתי אין לך מה לחשוב פעמיים ובטח שלא לפחד, הסיכוי ששיפוץ ראש יכשל הוא גבוה יותר מהסיכוי שמנוע מייבוא יהיה דפוק.

Golf MK3 1997 1.8

פורסם

אלעד, אני מבינה את כוונתכם הטובה, אבל יש גם שיקולים אחרים:

הצעת המחיר שקיבלתי למנוע מיבוא היא 7,800 ש"ח!!!

מחיר המחירון של הרכב הוא 11,800 ש"ח.

נניח שלא היתה שום בעיה בראש המנוע והייתי מוכרת היום את האוטו בשוק הפרטי, הייתי מקבלת עליו מקסימום 8,000 ש"ח. (יש המון קילופי צבע).

נראה לי לא סביר להשקיע על תיקון מכונית את מחיר המחירון שלה.

וחוץ מזה, בשיפוץ ראש מנוע מחליפים לי לחלקים חדשים בראש המנוע, בעוד שבמנוע מייבוא יהיו חלקים ישנים.

והכוונה שלי היא להחזיק במכונית הזאת לכל היותר עוד שנה וחצי, כך שלא נראה לי הגיוני שאשקיע עכשיו במנוע 7,800 ש"ח ואמכור אותה בעוד שנה וחצי ב-5,000-6000 ש"ח.

אני גם חושבת שהצלחת שיפוץ ראש מנוע מאוד תלויה במי עושה את השיפוץ. אם זה חאפר וחוסכים בעלויות של חלפים בראש מנוע, אז ייתכן מאוד שהטיפול ייכשל. אם מביאים את הראש לאיש מקצוע מנוסה, שישתמש אך ורק בחלפים חדשים איכותיים, אז הסיכוי ששיפוץ הראש ייכשל נמוך יותר.

בעל המוסך הזה הוא כבר מכונאי רכב מעל 30 שנה ומתמחה בדגמי אופל, כך שאני מאמינה שהוא מבין על מה הוא מדבר. וכמובן מדובר במוסך מורשה.

אני מאוד מקווה שאוכל לעדכן עם בשורות טובות

אז המון תודה

ולילה טוב

פורסם

אם תעזרי בחברי הפורום אני בטוח שתוכלי למצוא מנוע זול מיבוא ובאיכות טובה. בסופו של דבר זו ההחלטה שלך. אני הייתי הולך על מנוע מייבוא באחד מהמקומות שחברי הפורום ממליצים עליו, ולא במוסכים שביקרת בהם. לגבי חלקים חדשים, אז נכון, ירכיבו חלקים חדשים, זה לא מבטיח לך שקט..

Golf MK3 1997 1.8

פורסם

נכון, אתה צודק. אבל אחרי הכל אצטרך שירכיבו את המנוע במוסך.

ואז לא אוכל לחזור גם למוסך הזה, כי הוא הבטיח לי ששיפוץ ראש יספיק לחלוטין, ואם אביא לו להרכיב מנוע אז כאילו אני מערערת על דבריו והוא מאוד יכעס ולא ירצה לשתף פעולה ואז אצטרך לשלם על הפירוק של המנוע, הבדיקה של המעבדה ולקחת שוב את האוטו בגרר למוסך אחר.

ובאמת קשה למצוא מוסכניקים אמינים, והפעם אני מקווה שמצאתי.

תודה

ולילה טוב

פורסם

האם יש פירוט לאן הולך הכסף? מה מחליפים לך במחיר הזה?

לדעתי ניתן למצוא מחיר טוב יותר ועם עבודה לא פחות מקצועית.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לא קיבלתי הצעת מחיר כתובה.

אבל אני יודעת שלא יחליפו רצועת תזמון כי היא די חדשה. ואחרי התיקון של המזגן (והחלפת הרדיאטור ומיכל העיבוי) האוטו קרטע ורעד והמנוע השמיע רעש של מתכות חורקות (וגיליתי את זה איך שפתחתי את המנוע בחנייה של המוסך לאחר הטיפול) ואז פתחו לי כרטיס חדש והחליפו גם רצועות במנוע ומותחן, כך שאני מניחה שגם את הרצועות והמותחן האלו לא יחליפו.

יותר מזה אני לא יודעת. כאשר אקבל את החשבון אני אדע מה החליפו.

הטיפול הזה בכל אופן יעשה כבר אצל המוסך הנוכחי, כי הוא כבר פירק את ראש המנוע, שלח למעבדה ואולי אפילו היום התחיל בשיפוץ.

תודה

ולילה טוב

פורסם

אם כך, רק נעודד אותך בכך ששיפוץ ראש יכול להחזיק זמן רב אם מבוצע כראוי. ובהחלט יכול להספיק. לדעתי היה מיותר לייבא מנוע.

הפונטו 98 שלי עברה כבר 200 אלף ק"מ. לפני 13 אלף ק"מ עברה שיפוץ ראש. מאז כבר שנה וחצי נוסעת מצויין. בנוסף נציין שבבדיקת לחץ הפוך לפני מס' חודשים יצאו תוצאות מעולות.

נאחל לקורסה שלך בהצלחה בטיפול.

לילה טוב.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

החלקים החדשים שתקבלי הם,אטם ראש מנוע,אטם שסתומים.גומיות שסתומים, שמן מנוע ,פילטר שמן מנוע , מים לרדיאטור.

הראש מנוע יעבור ,בתקווה שעושים עבודה כמו שצריך. פירוק שסתומים ,מילוי חומר במקומיות שצריך,השחזה ליצירת שטח אחיד וישר ,ניקוי מעברים,ניקוי שסתומים והרכבה עם גומיות שסתומים חדשים.

עלויות משוערות .ראש מנוע 1500 ,סט אטמים כולל האטם ראש ואטם שסתומים 500. שמן + פילטר איכותי 250, מים 100 = 3350

אני בטוח שלו זה יעלה פחות ממה שרשמתי כי זה בערך המחירים שאני מקבל (ואני לא מוסך)

מה שכן אני בטוח שאחריות תקבלי רק על הראש. מי מבטיח שהמנוע תקין והרינגים אוטמים כמו צריך? או שהפילטר של המשאבת שמן לא נסתם ועם הזמן הלחץ שמן ירד ויהיו עוד בעיות? בגלל שאת חושבת על מכירה אז אני מבין את החוסר רצון לעשות את העבודה כמו שצריך אבל את צריכה לדעת שזה הימור שהוא לא תמיד משתלם. לכן ,הצעה שלי היא תמכרי את הרכב כמה שיותר מהר וכמובן עם שקיפות מלאה לקונה .

פורסם

ZCTB82 – אותו הדבר אתה יכול לרשום על מנוע מפירוק – מי מבטיח שהוא יהיה תקין?

ברור שלבעל המוסך עולה פחות. הרי הם עובדים בשביל להרוויח.

המנוע תקין כי הוא בדק את המנוע. אני לא יותר מידי מבינה בדברים הללו, אז מה שנשאר לי זה לסמוך על בעל מקצוע.

רק שתבין שעד לפני יומיים רצו לתת לי על האוטו 1000 ₪, כאשר העברת בעלות על חשבוני, כך שהייתי נשארת עם 700 ומשהו שקלים – בדיחה! וזה אחרי שהסברתי שהרבה חלפים הם חדשים וכולם מקוריים.

אם הוא מתקן את ראש המנוע והמנוע יעבוד כמו שצריך ואחרי שאני משקיעה הון בתיקון, אני לא חושבת שאני צריכה לבוא לקונה ולומר לו "יש בעיה בראש מנוע", כי ראש המנוע תוקן. כל קונה שקונה רכב של 15 שנה על הכביש לוקח סיכון שהוא יצטרך לעשות תיקונים. ברור שאני לא אמכור אוטו פגום בלי ליידע. אבל אם הכל בסדר, אז אני לא חושבת שיש צורך לומר שיכול להיות שראש המנוע יתקלקל בקרוב – כי יכול להיות שהוא יחזיק שנים ארוכות. מי שרוצה להיות בטוח שהוא קונה רכב ישן, פשוט שיעביר את הרכב במכון בדיקה.

אני, למשל, לא העברתי את הרכב במכון בדיקה לפני הקנייה וקניתי אותו במצב קטסטרופאלי ועשיתי מייד אחרי הקנייה תיקונים במעל 5,000 ש"ח. זה היה אשמתי שלא עשיתי בדיקה לפני הקנייה. אז אם אני מוכרת רכב שעבר שיפוץ והושקע בו אלפי שקלים לאחרונה, והוא פועל תקין, אין סיבה שאני אומר שהוא לא תקין.

פורסם

זאת לא היתה הכוונה שלי כלל,קודם כל למכור את הרכב ב1000 שקל זה בדיחה וטוב שלא עשית זאת!

דבר שני ,הרכב עבר תיקון ולכן הוא תקין ! רק רצוי גם בשבילך כאשר תמכרי את הרכב לתת שקיפות מלאה על הרכב ,זה יראה את רמת האחזקה של הרכב ואת האהבה שלך אליו.

נכון שאף אחד לא מבטיח לך שהראש מנוע יחזיק מעמד ללא בעיות,כי זה תלוי במי שמשפץ את הראש ופחות במי שמרכיב אותו חזרה. שיפוץ הראש זה דבר שהוא דורש ידע של מילוי שטח ושלייף במקומות שצריך על מנת להגיע לשטח חלק ואחיד וכמובן שצריך לבדוק אטימות של השסתומים וגם כיוון נכון של המרווחים לפי הוראות יצרן הרכב. מי שמרכיב את הראש רק צריך לדעת לכוון את הרצועת תיזמון מנוע.

בגלל שלא אני וגם לא את יודעים את טיב העבודה של מי ששיפץ את הראש.

זה הסיבה למה מומלץ להחליף מנוע ולא לשפץ ראש

עוד נקודה למחשבה- אם השטח של הראש לא אחיד,מה המצב של הבלוק מנוע? אני לא יודע אם הבלוק הוא מברזל או לא ולכן אני שואל.

אני רק מאחל לך שתהני מהאוטו שלך כי את משקיע בו את מיטב כספך ושתמצאי את המקום שידע להעריך זאת !

שיהיה בהצלחה וממתין לשמוע בשורות טובות!

• תוכן חדש...