Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, פורים שמח.

אז אני והאישה החלטנו להחליף את הפוקוס הישנה (2002) ואנחנו כרגע

מתלבטים בין שני הרכבים הנ"ל.

חייב להודות שאני לא מבין גדול ברכבים, אך ממה שהבנתי מריפרוף באינטרנט לסיטרואן יש בעיות גיר ולפוקוס יש בעיות

של פוקוס - חלונות וכדו'.

אציין שליבי נוטה יותר לכיוון הפוקוס (נסיון טוב) בעוד שהאישה לוחצת על ה C4 (יפה יותר) , אני מעט חושש מרכבים צרפתיים אך לא פוסל על הסף ועל הרכב הזה ספיציפית שמעתי דברים טובים.

אשמח אם תוכלו לייעץ לי איזה מין הרכבים עדיף על פי הקריטריונים הבאים - סידרתי את הקריטריונים לפי מה שחשוב לנו יותר על פי סדר יורד:

1.אמינות - אין לי בעיה ללכת למוסך מדי פעם אבל בגבול הטעם הטוב.

2.צריכת דלק - אנו גרים ועובדים במרכז ככה שזו נסיעה בעיקר עירונית (אני מבין שעם רכב אוטומט אין לי למה לצפות ליותר מדי אך בכל זאת מי מהן חסכונית יותר).

3. נוחות נסיעה - זריזות על הכביש, רעשים בנסיעה, מתלים רכים/קשים וכו'.

4. ריווח.

המון תודה לעוזרים.

פורסם

הייתי בהתלבטות שלך לפני חצי שנה בדיוק,בסופו של יום אני קניתי מגאן 2007 חמש דלתות...הייתי ממליץ לך להכניס אותה גם למשוואה,לגבי שני הרכבים שאתה הזכרת,הפוקוס לפי מה שהבנתי היא עגלה עם צריכת דלק גבוהה,לסיטרואן יש סטיגמה של אמינות אבל לפי מה שידוע לי בשנים שאתה מתעניין אז יכולה להיות בעיה רק עם התיבת הילוכים(שזה סיפור של 2000 שקל כי לרוב מה שצריך להחליף זה השסתומים)...מה שכן,תדאג לקחת את הרכבים ברמות הרבזור הגבוהות כדי לקבל כמה שיותר כריות אוויר וESP

יום טוב,

זיו.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

תודה על ההתייחסות זיו. אין בעיה.. נכניס גם את המגאן למשוואה.

אשמח לשמוע התייחסות גם ממי שמחזיק באחד מהרכבים שלעיל כדי לקבל דעה על סמך נסיון.

פורסם

ממליץ על רכב אחר-יונדאי I30 דגם 5 דלתות משנת 2008.רכב אמין יותר מהשניים שציינת,צריכת דלק טובה והוא גם נוח יחסית ומרווח.

פורסם

הייתה לנו במשפחה פוקוס 1.6 2007 בליסינג, עשתה 150.000 ק"מ ללא תקלה אחת.

נהגתי עליה הרבה, על סיטרואן C4 עשיתי רק סיבוב קצר של מספר דקות ולכן קשה לי להשוות ביצועים. ממה שהספקתי להתרשם, ביצועים די דומים. וחלשים מאוד.

בפוקוס עד מתיחת פנים של 2008 אין בקרת יציבות בדגם 1600. בסיטרואן יש. בפוקוס 1.6 אין בקרת שיוט, בסיטרואן יש.

בפוקוס לוח שעונים סטנדרטי, קריא וברור, בסיטרואן לוח דידיטלי במרכז הרכב, לי זה הרגיש לא נוח, אבל זה עיניין של הרגל.

לי נראה לי שסיטרואן קצת יותר מרווחת, כולל בתא מטען. לא בהפרש גדול.

בסיטרואן רמת גימור גבוהה SX pack מוסיפה חיישני תאורה וגשם אותם אין בפוקוס בשום רמת גימור באותם שנים.

בפוקוס טיפולים לפי הוראות היצרן כל 15.000 ק"מ. בסיטרואן כל 30.000 ק"מ, זה נראה עדיף וחסכוני יותר אבל לשמירת הרכב במצב תקין מרווח טיפולים קצר עדיף בהרבה.

גיר בפוקוס פועל רגיל לחלוטין, ללא שום דבר מיוחד, כמו בכל רכב אחר מאותם שנים. בסיטרואן הגיר פחות חלק, מוריד הילוכים בהאטה, קצת יותר דומה בתחושה לגיר ידני.

אכן C4 הרבה יותר יפה ומיוחדת, לפחות לטעמי.

פורסם

אז ככה..

לגבי הI30 לצערי היא מחוץ לתקציב.

התקציב נע סביב ה35K ואין לי בעיה שהיד הראשונה תהיה מליסינג (אני מתכוון לרכוש מהמגרש שאחי עובד בו ככה שאני יודע בדיוק מה אני אקבל והמחיר נמוך מהמחירון משמעותית).

Buki, תודה על התשובה הסופר מפורטת. לאחר בדיקה מסתבר שכל מילה שכתבת מדוייקת והסיטרואן אכן מפנקת יותר וזה מפתיע משום שבמראה ראשוני להדיוט שכמוני הפנים של הפוקוס נראה איכותי יותר - כרגע יש לסיטרואן עדיפות קלה (עדין יש את עניין הנסיון החיובי שיש לי עם הפוקוס ב3 השנים האחרונות אך מצד שני הדגם שלי זה הדור הישן שנחשב לאמין הרבה יותר וסוס עבודה).

כמובן שאני מתכנן נסיעות מבחן על כל אחד מהרכבים על מנת להרגיש את הגיר כי מזה אני הכי חושש.

אשמח לעוד דעות, בעיקר מבעלי C4 בהווה או בעבר.

תודה,

עמית.

פורסם

ב 35.000 ש"ח אתה כבר יכול לדעתי לקנות פוקוס מודל 2008 שהיה בליסינג, הדגם שלאחר מתיחת פנים (בתחילת 2008 נמכר גם דגם לפני מתיחת פנים).

לאחר מתיחת פנים בקרת יציבות הפכה לסנטדרט בכל הגירסאות, כולל בגירסה הפשוטה הנפוצה בליסינג. וגם מראה חיצוני עודכן, הוא נראה מודרני ויפה מהקודם, למרות שהשינוי לא גדול.

היו גם שינויים בסביבת נהג, מחשב דרך עם יותר פיצ'רים, לוח שעונים שונה, מפתח נשלף ועוד כמה דברים קטנים.

מבחינה מכאנית אין שינוי.

• תוכן חדש...