Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 208 GTI

elirazb
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן נסעתי. מצטער שלא עדכנתי באמת.

מבחינת כל מה שאומרים על תנוחת ישיבה, נוחות, הגה שמסתיר - שום דבר מזה לא היה נכון לגביי. הכיסא נוח מאוד לטעמי, אני 1.87 (לא גבוה במיוחד) ולא הייתה שום בעיה. ובתנוחת הישיבה שהייתה לי נוחה ההגה לא הסתיר את המכוונים (יש שם כמה כפתורים בתחתית הלוח שכן הוסתרו אבל זה לא מעניין).

מבחינת הרגשה - נסעתי בסה"כ 5 דקות על כביש מהיר עד שהייתה תקלה בקלאטץ'. טענו שהרכב "נקרע" ע"י עיתונאים בעיקר עד עכשיו (26 אלף ק"מ). החזירו אותי חזרה ב208 רגילה ויקבעו לי נסיעה חוזרת (ו"ימצאו דרך לפצות אותי..."). סה"כ טיפלו בזה יפה לדעתי למרות שזו פאדיחה די רצינית..

ב5 דקות האלה היה כיף מאוד. מרגישה מהירה, יש המון כוח. ההגה מרגיש על הכיפאק למרות שלא הספקתי לקחת סיבובים יותר מדי, בפעם הבאה.

בקיצור חייכתי במשך כל ה5 דקות האלו.

אני לא מבין בנאדם שאומר שהרכב הזה לא מהיר... נסעתי על פרארי F430 שהיא באמת חיה.. הפיג'ו לא ממריאה כמוהה אבל באמת שלא חסר כוח והיא מאיצה מהר מאוד. בלי קשר, מהירות זה לא העסק כאן בכל מקרה...

לסיכום, עוד לא החלטתי, אני מחכה לנסיעה הבאה ובכל מקרה אני בדילמה.. זו פעם ראשונה שאני שם כזה סכום על רכב שכנראה יאבד הרבה מהערך שלו די מהר (וגם זה שיקול). הנטייה שלי היא כן לקנות אבל עוד לא החלטתי.

אני שוב שואל, האם למישהו יש כזה רכב (מישהו מכיר אדם עם רכב כזה) ומוכן ליצור איתי קשר?

תודה

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה באמת קונה את הטיעון על הקריעה? רכב כזה צריך לצאת משער המפעל כשהוא מוכן ומזומן לתסריטי קריעה - הרי היצרן יודע היטב שזו לא 208 רגילה שתינהג ע"י דודה קשישה מבורגונדי.

מעניין שטענה דומה הייתה גם לקרסו ביחס לרכב המבחן של הקליאו ספורט החדשה. אפילו אני שאי אפשר להאשים אותי בסטיגמטיות יתרה, מרים גבה.

:idea:
פורסם

אתה באמת חושב שזה מסובך להרוס קלאץ' של רכב? כל רכב, גם פורשה שהיצרן יודע היטב שלא תינהג ע"י דודה קשישה משטוטגרט.

מדובר בחלק מתכלה שיכול לסיים את חייו מהר מאוד בשימוש לא נכון/אגרסיבי, כמו צמיגים וברקסים.

פורסם

אה, מדובר ברכב ידני.. :oops: אתה צודק אם כך, זה בהחלט אפשרי. אבל, קלאץ' לא מוסר נשמתו לבורא ביום אחד בהיר; ודאי קדם לכך תהליך התדרדרות, אלא שלובינסקי רצו לסחוט את החלק עד סופו אפילו אם זה יעלה בנסיעת מבחן כושלת. :mm_nah:

:idea:
פורסם

מה אתם אומרים על השוק של הרכב הזה?

כמובן שאי אפשר לדעת מה יהיה בעוד שנתיים.. אבל בכל זאת? ע"פ מה שאני מכיר מהיום המחיר שלו כנראה יצנח.

פורסם

פלוקסטר - אני יכול לשחוט קלאץ' חדש ותקין לחלוטין תוך כמה דקות. נסיעה לא נכונה שוחקת אותו מהר מאוד, אני סומך עלייך שאתה מבין את זה. יכול להיות באמת שהרכב הראה סימנים מקדימים ופתרו את זה ב"בסדר, יש עוד בשר, עדיין לא מחליק" ויכול להיות ששני הלקוחות האחרונים רצחו את הקלאץ' ולסוכני המכירות אפילו לא היה זמן לעלות על הבעיה. ככה או ככה, אמנם פאדיחה לא קטנה, אבל ההבטחה על "פיצוי" נשמעת כמו סגירה די חיובית של הסיפור. מי יודע, אולי תקבל אותה לכמה ימים כפיצוי.

לקינוח: ככה מסיימים חיים של קלאץ' מאוד - אבל מאוד - מהר

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

פלא שהקלאץ של רכב ספורטיבי כזה שנמסר ליידים של עיתונאי רכב ישראלים החזיק מעמד 26000 ק"מ. זאת תעודת כבוד עבורו. אם אצל אנשים שלא חסים על הרכב ולא צריכים לשלם על נזקים והיה רובו ככולו בשימוש אגרסיבי של מבחני דרכים הוא החזיק כל כך הרבה זמן, תהיה בטוח שכשאתה תשלם עבור הרכב הקלאץ יחזיק מעמד פי ארבע.

פורסם

מאיפה אתה יודע שזה הקלאצ׳ הראשון...?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בעניין הקלאץ':

לפי פורומים בחו"ל, יש אכן כמה לקוחות שאכלו אותה עם קלאצ'ים שהלכו מהר מאד ונאלצו להוציא הרבה אלפים על החלפה, גם אצל נהגים שמעידים על עצמם שהם רגועים. אבל אי אפשר להבין מזה מה היקף התופעה. למיטב הבנתי מדובר בקלאץ' מתקדם, וברור שזה מזמין בעיות, כמו כל דור ראשון של איזה פיתוח חדש. במקומך, לא הייתי קונה עד שהייתי מוצא מישהו בארץ שיש לו את הרכב ונסע איתו מספיק כדי לחוות דעה בנושא. זה חשוב, כי הבעיה העיקרית עם תקלה כזו היא שאינה מכוסה באחריות, כי מדובר בחלק "נשחק".

אם אתה חם על האוטו ואין לך כוח לחכות, אז לפחות תנסה להוציא מאיש המכירות איזו הצהרה כתובה שאם הולך הקלאץ' תוך X קילומטרים אתה מקבל החלפה שלו בחינם.

אני אומר את זה מניסיון ארוך עם בעיות מסוג זה עם לובינסקי. וגם לי קרה שרכב הדגמה עשה פדיחות, וגם שהרכב החדש שקיבלתי היה במצב מכני מחפיר (אוויר בצמיגים, כיוון פרונט, חוסר שמן, חוסר נוזל קירור). וזה לא מנע ממני לקנות סיטרואן שוב ושוב. כי זה כיף!

ולגבי מחיר - זה ידוע שבגלל שערי המטבע כוווולם נותנים היום הנחות מהמחירון על הכל. ומבראשית נתנו תמיד הנחה משמעותית על ספורטיביות. ובפרט לובינסקי שנותנים כל השנה הנחה לבעלי כרטיס "חבר" (למרות שזה מעולם לא פורסם רשמית).

פורסם

את ההתרשמות שלי תוכל למצוא כאן

לגבי הקלאץ', רכב הדגמה עובר חיים הרבה יותר קשים מרכב רגיל, אי אפשר להסיק מהמקרה הספציפי הזה או מדברים אחרים שקורים לרכבי הדגמה על הבלאי ברכב כזה בשימוש רגיל.

עד כמה שאני זוכר ה-208 GTI הדגמה עברה איזה מפגש לא נעים עם צלע הר\גדר הפרדה\יונדאי אקסנט או משהו כזה.

פורסם

אני אגיד לכם ככה - עניין הקלאטץ' בגדול כמעט ובכלל לא מטריד אותי. גם אם זה לא הראשון שהיה מותקן ברכב הזה, זהו רכב שנקרע ע"י כל מי שבא ליד והרכיב הזה רגיש.. אין מה לעשות. אם זה באמת הראשון אז 26000 זה המון לרכב "ניסויים"!

שלומי, קראתי. לא חידשת לי האמת. נהניתי מאוד לנסוע עליו בקצת שהיה לי ואני מחכה לסיבוב השני.

הדברים שמפריעים לי כרגע הם:

1. לא הצלחתי לדבר עם אף אחד שמחזיק ברכב כדי לקבל התרשמות אמיתית (בעיקר על אמינות, חיי יום-יום, מה טוב מה לא טוב, מה מתפרק...).

2. ירידת ערך שצפוייה. ממה שאני יודע הערך צונח ואנשים פשוט לא מוכנים לשלם ואז 'נתקעים'.

אז שוב, אם מישהו מכיר, יודע וכו' אני אשמח לתשובות

תודה

פורסם
אתה באמת קונה את הטיעון על הקריעה?

כן.

בנהיגה גרועה אני דופק לך קלאץ' תוך שעה.

על הדרך, גם רפידות בלמים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין לרכב מספיק פז"מ בשביל לקבל עליו חוות דעת כזו.

ירידת ערך תהיה וככל הנראה תהיה גבוהה יותר מרכב ממוצע אבל זה המחיר שמשלמים על רכב ספורטיבי, כל רכב ספורטיבי. הצד השני החיובי הוא שלרכבים האלה יש קהל מצומצם של אנשים שמחפשים אותם בתור רכבים משומשים לכן לפעמים קל יותר למכור אותם מרכב ממוצע.

• תוכן חדש...