Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסוזוקי בלנו בכלל לא נשמע הגיוני, זה רכב כבד לפי מה שזכור לי.

נהגתי עליו במשך שנתיים רצוף ולעיתים אני נוהג עליו כשאני מסיע את סבא וסבתא שלי, בכלל לא הגיוני.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הסוזוקי בלנו בכלל לא נשמע הגיוני, זה רכב כבד לפי מה שזכור לי.

נהגתי עליו במשך שנתיים רצוף ולעיתים אני נוהג עליו כשאני מסיע את סבא וסבתא שלי, בכלל לא הגיוני.

נהגתי על בלנו ידנית במשך חצי שנה ודווקא מרגישה קלה יחסית למשפחתומתיות של אותם שנתונים.

אבל זה לא נתון צריכה הגיוני למנוע 1.6 ישן.

הונדה ג'אז של חבר הייתה עושה 20 קמ"ל בבינעירוני בשיוט רגוע.

פורסם

1-20 בבין עירוני זו הממלכה של דיזלים. כל דיזל מודרני עושה את זה ברכב פרטי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לעיתים אני חושב שלצביפר יש שירות SMS לפלאפון כשמוזכרות המילה דיזל / מרצדס בפורום :)

אבל בהחלט גם ישנן דיזל ישנות (2000~) שעושות 1-20 בלי שום בעיה.

דרך אגב, איך זה שהשילוב היברדי-דיזל לא כל כך מוכר? יש מנועים כאלו בכלל?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

avizaz, אני סורק מילות מפתח. :-P וכן, הצלחתי להגיע עם מרצדס מונית דיזל ל1-20 בבין עירוני בעלת גיר אוטומטי, דיזל לא הכי קטן 2.1 ומעל חצי מיליון קילומטר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חישבתי רק את המסלול של ה185 קילומטר מלאתי לפני היציאה מלא ותדלקתי אחריי סיום הנסיעה.

אני יודע שזה לא אמין וגם זה קרה רק פעם אחת לדעתי התצרוכת היא בגלל הנסיעה בכביש שש בלי רמזורים. יש לציין שנהגתי בלי מזגן ועל מהירות שלא עוברת את ה100.

עשיתי את הק"מ חלקי הליטרים.

פורסם

מרק, אין סיכוי, שום סיכוי שבלאנו עשתה 22 ק"מ לליטר.

ידידה שלי נוהגת על פיאט קובו טורבו דיזל ידנית ועושה מעל 20 ק"מ לליטר מדוד בתחנה, לא לפי מחשבים אופטימיים. אומנם 99% על בין-עירוני אבל בתוואי גבעתי עד הררי קל. תוואי מישורי יותר היה נותן עוד כמה קילומטרים בקלות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה החישוב שעשיתי מפול באמת שאין לי סיבה לשקר.אני לא מאמין שאני יצליח לעשות כזה עוד הפעם.

ניסיתי לדחוס עד הסוף את הדלק.

פורסם

מרק, לא טוענים שזה שקר, פשוט לא הגיוני מה שאתה אומר.

אנחנו בכדור הארץ, וזה מנוע 1.6 סטנדרטי עם טכנולוגיות ישנות מתחילת שנות ה2000.

אם הייתה אומר לי שזה רכב בן שנה מהיום, זה יכול ליהיות הגיוני.

כמה הרכב צורך לך עכשיו? (תשווה עם נהגי בלנו אחרים פה בפורום.

הדיעה שלי בעניין, שבדיקת צריכת דלק שהיא לא על מיכל מלא, היא לא מדוייקת.

פורסם

מסכים שאין היגיון בצריכה ושזה צריכת דלק רגעית הרכב חזר לצרוך 1:14

לא הייתי גם אומר שמנוע 1600 חדיש היה מגיע לכזה תצרוכת אלה עם הוא דיזל.

פורסם (נערך)

הספייסטאר הידנית של אשתי עוברת בקלילות את ה20 קמ"ל בנהיגה בינעירונית מוכוונת לחסכון. 23-24 קמ"ל.

בנסיעה נורמלית שלי, שהיא נמרצת בהאצות בד"כ (מעביר להילוך הבא כשהסל"ד מגיע לקו האדום או ניתוק ההזרקה נכנס לפעולה), ומהירה מהנקוב בחוק בכ20 קמ"ש, מדובר על 18.5 קמ"ל.

אגב, בI30CW GD הידני שלי, שעושה ביומיום 1:14, הגעתי ל5.1 ליטר ל100 קילומטר, לאחר שנורת הדלק עבדה כבר עשרות קילומטרים וחששתי שלהיתקע ללא דלק, מה שגרם לנסיעה מוכוונת חסכון.

לוד-באר שבע ע"פ הווייז זה 84 ק"מ דרך כביש 6.

לגבי מדידת צריכת דלק חד-פעמית, כמו שכבר הסברתי בשרשור אחר, זה שאתם רואים שהדלק מגיע עד לפיית התדלוק לא אומר שמיכל הדלק אכן מלא. יש בו תא אוויר גדול בחלקו העליון שניתן למילוי אם מתעקשים עם אקדח התדלוק ולכן ניתן להגיע לוואריאציות גדולות מאוד בשיטה הכביכול מדויקת של מדידה חד פעמית מתדלוק לתדלוק.

בתדלוק הראשון אתה ממלא את תא האוויר הזה, שנפחו מגיע בקלות לחמישה ליטרים ויותר, ואז בתדלוק השני אתה ממלא רק עד שהאקדח קופץ וזה נותן לך יופי של צריכת דלק.

עריכה אחרונה על ידי חנן-ג'יפולוג
פורסם

בספייס סטאר זה לא מפתיע,כול המבחנים מראים תוצאות גבוהות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פלואנס דיזל רובוטית בבינעירוני עושה בקלות 1:20 (גם 1:22 אם מתעקשים לא לעבור את ה100 קמש)

מגאן 2 בנזין ידנית מגיעה בבינעירוני ל1:18 עם רגל עדינה

• תוכן חדש...