Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יכול להיות מצב שהגז ברח לאחר אי שימוש של כמה חודשים במזגן ובעצם, אין דליפה מצינור או כל דבר אחר? או שברגע שחסר גז אז בטוח ישנה דליפה?

אני יודע שמדובר במערכת סגורה אבל אמרו לי כמה מכונאים את התרחיש הזה וערערו אותי ולכן אני מתייעץ.

בכל מקרה מה שעשיתי זה לשים גז+ואקום ללא בדיקת דליפה עם זרחן או משהו ולראות כמה יחזיק וזה לאחר התייעצות עם כמה בעלי מקצוע.

תודה.

Miata ND2

פורסם

התשובה בשאלה - אם היה גז ועכשיו אין אז יש דליפה.

ייתכן שאם תמלא גז הוא יחזיק שוב שנים, אז אין שום טעם לתקן.

הערה: כדאי להפעיל את המזגן לכמה דקות בשבוע גם בחורף - יותר בריא למזגן

פורסם
התשובה בשאלה - אם היה גז ועכשיו אין אז יש דליפה.

ייתכן שאם תמלא גז הוא יחזיק שוב שנים, אז אין שום טעם לתקן.

הערה: כדאי להפעיל את המזגן לכמה דקות בשבוע גם בחורף - יותר בריא למזגן

אכן תמיד הייתי קורא על זה שצריך להפעיל ותמיד הייתי מגיע ושוכח ואולי באמת בגלל עניין השימון או משהו זה קרה, אני מקווה שהגז יחזיק לעוד כמה שנים והמכונאים אמנם לא בדקו בריחה באמצעות זרחן אך הם בדקו במבט ועם מים וסבון (לא יודע בדיוק למה) ולא מצאו אז כנראה שגם אם ישנה בריחה היא קטנה.

Miata ND2

פורסם

הפעלת המדחס מידי פעם בתקופת החורף אכן עוזרת לשמור על המערכת במיטבה מכיוון שאטם ציר המשאבה מקבל שימון בזמן הדלקת המדחס.

לא תמיד ניתן לאתר בקלות דליפות גז מינוריות גם בגלל שלפעמים הדליפה היא מהיחידה הפנימית (מאדה) וגם בגלל שימוש בציוד בדיקה לא מספיק מקצועי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם יש חוסר גז אז יש דליפה

מה שעשו זה בסדר גמור שמו זרחן ועכשיו יש לחכות ולראות אם שוב המזגן נחלש בעוצמתו או מפסיק לקרר ואז יהיה יותר קל לאתר את הדליפה

פורסם

לא תמיד חוסר גז מצביע על תקלה במיוחד ברכב שכבר יותר עם 10 שנים. כמות הגז החסרה תלוייה מאוד בסוג הצנרת ואביזרי החיבור.

פורסם

היי אור,

מערכת המזגן היא סגורה וגז לא אמור לדלוף ממנה גם לאחר תקופה ארוכה ללא הפעלה.

עם זאת לאחר שביצעו יניקה (ואקום) ומילאו גז, אם המזגן עובד יש להניח שהדליפה היא קטנה ואין טעם להשקיע כרגע בתיקון.

פורסם

תודה לכולכם אכן מקווה שאין דליפה חזקה ואייל דווקא יש טעם להשקיע במציאת מקום הדליפה במידה ובתקווה שהמיקום לא נסתר ומסובך מדי זה יכול לחסוך הרבה מילואי גז ומציאת מקום שמחזיק את הגז הישן והמון ריצות למוסך. האם במוסכי סובארו יש את הגז הישן (R12)?

תודה

Miata ND2

פורסם
היי אור,

מערכת המזגן היא סגורה וגז לא אמור לדלוף ממנה גם לאחר תקופה ארוכה ללא הפעלה.

עם זאת לאחר שביצעו יניקה (ואקום) ומילאו גז, אם המזגן עובד יש להניח שהדליפה היא קטנה ואין טעם להשקיע כרגע בתיקון.

זה שהמערכת היא סגורה הדבר לא מצביע שאין איבוד גז גם אם אין דליפה כתוצאה מסדק/חור/אטמים ייבשים.

המערכת מאבדת באופן טבעי כ-5-10 גרם בשנה כתוצאה מהתנדפות טבעית דרך צנרת הגומי אטמים וגם דרך ציר המשאבה.

• תוכן חדש...