Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פיאסטה 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

אני מחפש אוטו קטן וחסכוני לעצמי (נוסע הרבה מאוד...)

ראיתי פרסום על פורד פיאסטה 2004 עם 140K - מה דעתכם? זה כבר בגרסא החדשה של הפיאסטה..

ואם לא אז מה כן הייתם ממליצים?

אני נגד יונדאי גטס בגלל הדלק ....

אשמח לשמוע את דעתכם!!!

פורסם

איני מכיר טוב את הדגם,אבל שים לב שכמעט ואין כאלה על הכבישים,מה שיכול להיות מתורגם לאחזקה מאט יקרה יותר.

מה התקציב? ידני או אוטומט? כמה זה הרבה מאוד?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא בטוח שזה אוטומט, עד כמה שזכור לי זה היה גיר רובוטי.

זה הדור הכי פחות מוצלח של הפיאסטה בארץ, ויהיה קשה מאוד למצוא חלקי חילוף, בעיקר פלסטיקה, פגושים וכו'.

לא ממליץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הייתה תקופה שאבי היה מקבל אותה הרבה מהעבודה שלו (דרך השכרה, לא ליסינג).

באותה תקופה הוא היה מזגזג בין כמה סופר מיני'ז כמו הפיאסטה המדוברת, הגטס והפאביה. כולן היו משנתון 2003/2004 (חדשות על הכביש, מקסימום חצי שנה פז"ם).

אני זוכר שאבי היה הכי אוהב את הפורד. היא הייתה נוחה יחסית, די מרווחת, איכותית יחסית, בעלת אחיזה ויציבות של קטגוריה מעל. גם מבחינת דלק (שאבי היה משלם...) היא הייתה הכי חסכונית מבין ה-3. בנוסף גם היא הייתה מאוד נעימה ושקטה בתא הנוסעים והאבזור היה טוב ביחס לאחרות (לארץ הגיעה רק הפיאסטה מרמת הגימור הגבוהה GHIA). מצד שני הגיר היה רובוטי מהסוג שלא כל-כך אוהבים - כלומר מצמד יחיד. הגיר לא מטלטל כמצופה, אבל הוא לא יתאים לכל אחד. יש לו די הרבה השהיות, הוא איטי והוא לא אחיד בתגובות שלו. היה עדיף להשתמש בו במצב ידני בשביל למנוע את כל זה.

מעבר לזה גם הציפוי על ההגה נטה להתקלף כמו ידיות האחיזה שבדלתות. אלו תוקנו ללא עלות כשהרכב היה באחריות. היום, למרות שאהבנו את הרכב הזה בתקופתו, לא הייתי כ"כ ממליץ ללכת עליו למרות המחיר המפתה. לא נמכרו הרבה כאלה, ואלה שנמכרו כולן כמעט היו בהשכרה ונשחטו עד שיצא מהן המיץ. ככה שכאשר תצטרך חלקי חילוף זה יהיה מאוד בעייתי. בסך הכל הפיאסטה הזאת הייתה מכונית טובה מאוד וחבל שהיא לא הצליחה יותר בארץ (בגלל הגיר הרובוטי).

הגטס באותה תקופה הייתה מכונית שבכלל לא אהבנו במיוחד בהשוואה לפאביה ולפיאסטה. היא הייתה נוקשה, לא איכותית, רועשת יחסית, בזבזנית דלק ויש לנו זיכרון רע מה-ABS שנגנז מרמת הגימור הנמוכה (החלקה ברמזור אדום בגשם חזק. מזל שלא היו מכוניות...). כיום גם כשאני נוהג באחת כזאת לפעמים התחושות שהרגשתי אז מתאמתות. מכונית שנועדה להוביל מנקודה לנקודה בלי שום דבר מעבר. מצד שני היא נפוצה מאוד, קל להשיג לה חלפים, קל לטפל בה והיא אמינה מאוד. ממש שק חבטות תחבורתי.

כרכב, הפיאסטה לדעתי לוקחת את הגטס. אבל היום לאור העובדה שכמעט ואין פיאסטות שכאלה על הכביש הייתי ממליץ לך לוותר ולקחת את הגטס במקום. הימנע מרמת האיבזור הנמוכה עם הכרית אוויר הבודדת ובלי ה-ABS. סביר להניח שהגטס תהיה קלה יותר לאחזקה ואמינה יותר.

פורסם

הי -קודם כל תודה על התשובות

החלטתי באמת לרדת מהפורד (למרות שזה אוטו מפתה מבחינת גימור ודלק...) ויש לי עכשיו הצעה לפונטו 2006 עם 170K,

שזה אוטו שאני ממש לא אוהב אבל נראה לי עונה על הדרישות שלי...

מה דעתכם?

ואם יש לכם הצעה אחרת אשמח לשמוע - אין לי בעיה עם ידני או אוטומטי (נהפוכו...)

פורסם

מה התקציב המקסימלי?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הספייס אופציה טובה כי היא מאוד חסכונית עם חלפים לא יקרים,הגטס דווקא בגירסה הידנית אחרי מתיחת פנים ב2006,יכולה להיות גם בחירה טובה,היא אולי לא חסכונית כמו הספייס אבל לא זוללת דלק כמו המנוע הקודם שלה בשילוב גיר אוטומטי,היתרון שלה זה אמינות,סוס עבודה! חפש רמות איבזור GLS/GLI.

• תוכן חדש...