Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(עזרה בבחירת רכב) עד 80k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחפש רכב שני. הרכב הראשון שלנו- מזדה 2 רכב חברה.

הקריטריונים החשובים לי בסדר יורד: 1. בטיחות. 2. אמינות. 3. התנהגות בין עירונית טובה (פעמיים/שלוש בשבוע נסיעה של עד 120 ק"מ). 4. נפח איחסון לעגלה + כיסא תינוק.

לאחר חיפושים בפורום אני מתלבט בין פורד פיאסטה חדשה לבין קאיה ריו חדשה.

אופציה נוספת שזה עתה עלתה בפנינו- לקנות מזדה2 מהחברה שבה אישתי עובדת (דרך הרץ) בהנחה של עד 17%. (כ65k)

יש המלצות שונות? יש המלצות למשהו אוטומטי?

יש לי פיאסטה 2002 שהיא כרגע הרכב השני שלנו. האם יעשו עליה טרייד אין? מה המשמעות של ה7 שנים אחריות בקאיה? האם יש מקום למיקוח עם סוכנויות הרכב או שהמחיר שמופרס זה פיקס?

תודה רבה לכל המשיבים :-)

פורסם

בתקציב שלכם לא יכנסו קיה ריו או פורד פיאסטה חדשות, אלא אם בדגמים הידניים עסקינן.

המלצות? בתקציב שלכם אפשר לקנות מיצובישי אטראז' יד ראשונה אפס קילומטרים שדי קולעת לדרישות שציינת.

בטיחות - לא נבחנה עדיין במבחני הריסוק אבל גרסת ההאצ'בק עליה היא מבוססת קיבלה ציון טוב.

אמינות - רכב חדש בארץ אבל למיצובישי יש מוניטין אמינות טוב וסביר להניח שהדגם החדש לא יאכזב. הוא גם די פשוט מבחינה מכאנית, אז כנראה שיהיה בסדר.

נפח אכסון יש בשפע.

הרכב די פשוט ולא מפנק, אבל לא ראיתי שזה כתוב ברשימת הדרישות שלכם.

יעשו טרייד אין על הפיאסטה שלכם, אבל במחיר בדיחה שכנראה לא יהיה שווה לשקול.

המשמעות של ה-7 שנים אחריות בקיה היא שאם תהיה תקלה במנוע, בגיר או במכלולי ההנעה במהלך 7 השנים שלאחר רכישת הרכב יתקנו לכם אותה ללא תשלום.

יש הרבה מקום למיקוח עם סוכנויות הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מבחינת בטיחות ויציבות הפיאסטה טובה יותר,מבחינת אמינות שניהם טובות,מבחינת התנהגות כביש הפיאסטה נוסעת הרבה יותר טוב ויציבה הרבה יותר,כמו כן בשניהם יש תא איחסון נוח לעגלה + כסא תינוק.

הפיאסטה יותר סחירה ומעוצבת מהקאיה.

ניתן לבצע בכל מקום טרייד אין על רכבך במחירון -30% בערך ע"פ נתוני רכבך.

פורסם

תודה ע להתגובות הזריזות.

אכן התכוונו לדגמים הידניים, אלא אם כן יש משהו ידני שעונה על הדרישות ובתקציב.

מה לגבי היונדאי i20? שווה לשקול אותה?

פורסם
מבחינת בטיחות ויציבות הפיאסטה טובה יותר,מבחינת אמינות שניהם טובות,מבחינת התנהגות כביש הפיאסטה נוסעת הרבה יותר טוב ויציבה הרבה יותר,כמו כן בשניהם יש תא איחסון נוח לעגלה + כסא תינוק.

הפיאסטה יותר סחירה ומעוצבת מהקאיה.

ניתן לבצע בכל מקום טרייד אין על רכבך במחירון -30% בערך ע"פ נתוני רכבך.

במחירון פחות 30%, בטוח ששתיהן סחירות מאוד!:x:brickwall:

לא הגיע הזמן לנער מעליכם את תדמית המגרש הנתנייתי (שגיאות כתיב, עובדות מוטוריות שאני לא בטוח מה המקור שלהן, "תבוא למגרש תשתה קפה, יהיה בסדר", אי פרסום מחירים וכו') ולהיות קצת יותר רציניים מאשר תגובה כמו זו שרשמתם?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רק אני רואה דיזל מול העיניים?

טוב, ירצו לרגום עליי אבנים,

אבל זה נדרש - פלואנס DCI.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא הגיע הזמן לנער מעליכם את תדמית המגרש הנתנייתי (שגיאות כתיב, עובדות מוטוריות שאני לא בטוח מה המקור שלהן, "תבוא למגרש תשתה קפה, יהיה בסדר", אי פרסום מחירים וכו') ולהיות קצת יותר רציניים מאשר תגובה כמו זו שרשמתם?

:mm_yeah:

הם ממש לא עושים חשק לרכישה מהם עם רמה כזאת.

פורסם

לדעתי הקיה ריו עדיף. היא מרווחת מספיק והמנוע שלה חזק. זה בהשוואה למאזדה.

למען הכנות את פורד פיאסטה אני לא מכיר מניסיון או מאנשים אחרים אז קשה לי לחוות את דעתי לגבי הרכב.

פורסם

לי יש קיה ריו, ואני בהחלט ממליץ. אצלי הצריכה יוצאת כ17 ק"מ לליטר ואני נוסע כל יום מאמצע אשקלון ולאמצע נס ציונה וחזרה. (פקקים והכל)

אם אתה מעוניין בדגם הידני, עיין בדברי. אם לא, דלג. :wink:

בטיחות, לפי כל המבחנים, זה אחת המכוניות הכי בטיחותיות שיש בסגמנט. ומהבדיקות שאני עשיתי, בקרת האחיזה עושה עבודה מצויינת ביותר גם בתנאים של כביש רטוב וסופת גשם. על שלג לא יצא לי לבדוק, אבל גם מפניות חדות בכיכרות צרות ב40 קמ"ש האוטו לא מצמץ אפילו. נכון זה לא מאזה מיאטה עם הנאה אחורית, אבל בשביל אותו יום-יומי, זה בהחלט ביצועים טובים.

לגבי אמינות, עד כמה שידוע לי היא אמינה בטירוף, אבל לי לא היה מזל. הוא בילה שבוע במוסך בעקבות "פגם ייצור". בשביל מה יש אחריות? :x (לצורך העניין תיקנו את התקלה בלי שום זיבולי שכל או נסיונות להתנער. ולכל תיקון שלוקח יותר מיומיים, מקבלים רכב חליפי עד שהאוטו שלך חוזר. אני לא קיבלתי כי אני מתחת ל24, ולא משכירים לנהגים צעירים. אבל לפני שהם ידעו על הגיל שלי, דבר ראשון שאמרו לי כשהתקשרתי אחרי 48 שעות שהאוטו אושפז זה "הזמנו לך רכב חליפי, אתה יכול לאסוף אותו מתי שאתה רוצה" ונאצלתי להזהיר אותם שאני נהג צעיר. אז לא קיבלתי. :lol:)

טרייד אין אני לא יודע. לגבי האחריות, 3 שנים זה אחריות מלאה לכל דבר מפגוש לפגוש. (לא כולל התקנות מקומיות, שהן בדרך כלל לשנה בלבד) ה7 שנים זה על מנוע וגיר, עד 150,000 ק"מ. האחריות ל3 שנים ללא מגבלת ק"מ. רשום שלמצבר המקורי יש כיסוי מלא ל12 חודשים.

התנהגות בין עירונית? אם אתה רוצה לעקוף, לא בהילוך חמישי, תוריד לרביעי, ובמקרים קיצוניים לשלישי. מבחינת שיוט, ב100 קמ"ש אתה תהייה בערך ב3000 סל"ד. לאוטו עצמו אין שום בעייה להיות גם ב120, אבל הוא ממש לא נועד להיות שם.

יש לך 12.3 קג"מ ב4000 סל"ד, שזה לא הרבה. אבל זה עושה את העבודה. ההספק המקסימלי הוא 82 כ"ס ב6000 סל"ד. אל תצפה להרבה. בפועל, אני לא זוכר את הפעם האחרונה שעברתי 4000 סל"ד, אבל אני לא מנסה לרמזר את כל הערסים. הזמן היחידי שאני מגיע ל4000 סל"ד זה האצה רצינית בהילוך שני, ואז אולי מושך עד 4000 סל"ד בשלישי כדיי להגיע למהירות שיוט. אבל אפשר גם רגוע כמו סבתא. רק אל תנסה להאיץ בפחות מ2000 סל"ד, אין שם שום כוח! אפילו הילוך שני ב10 קמ"ש יכול להוביל לאוטו שבקושי מאיץ. בעיקר מורגש אחרי בלימה למהירות של בערך 10 קמ"ש ושילוב של הילוך שני בשביל לחזור לנסיעה נורמלית. (אני פשוט התרגלתי לשלב ראשון או להאט עוד יותר כדיי לשלב ראשון יותר בקלות)

עגלה תכנס בבגאז בלי שום קונצים או פונצים, במיוחד בגסרת ההאצ'בק שאמנם תא המטען טכנית קטן יותר, אבל הפתח שלו ענק, כי זה האצ'בק. אפשר להכניס לשם הכל. מבחינת מקום מאחור, אפשר לצופף 3 אנשים יחסית בסדר. 3 ילדים (כל עוד זה לא 3 כסאות בטיחות) גם יסתדרו.

עצה שלי? תגיד שאתה מתבאס מזה שאין את הגרסא המאובזרת בידני. אולי יזרקו לך כמה מתנות.

המאזה 2 בהחנה יכולה גם להיות אופצייה טובה. היא והריו לא כל כך שונות. ולמען האמת? אם אין איזשהו קאץ', אולי לך על זה במקום. (הקאץ' יכול להיות הקאץ' הרגיל של ליסינג 0 ק"מ. אתה בעצם יד שנייה, ואתה סובל ירידת מחיר של ליסינג. נכון שבפועל זה אוטו כמו חדש מהניילונים לכל דבר, אבל עם ישראל בחיים לא יסכים לשלם לך עליו ככה כשתמכור אותו. אני מקווה שאני טועה)

פורסם

למה ההתעקשות על ניילונים?

אם תתפשר על חדש דנדש, יהיו לך עוד כמה אפשרויות לא רעות.

ותמנע מירידת ערך מטורפת. (יותר נכון, תקטין ירידה)

על הריו שמעתי רק דברים טובים.

כנ"ל על יונדאי.

בהצלחה!

אורי

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

נתניה , הבנתי.זכרונות ילדות קשות!! גיבור שכמוך,זורק חצים ומסתתר מאחורי שם אנונימי.

תהיה יותר ענייני ותגיד בדיוק איפה בדיוק התדמית השלילית.

פורסם
נתניה , הבנתי.זכרונות ילדות קשות!! גיבור שכמוך,זורק חצים ומסתתר מאחורי שם אנונימי.

תהיה יותר ענייני ותגיד בדיוק איפה בדיוק התדמית השלילית.

הוא יכול להרשות לעצמו דברים שאתה לא יכול להרשות לעצמך. הוא סתם גולש בפורום, ואתה מייצג עסק רציני שמייבא מוצר שאנשים אמורים לשלם עליו עשרות אלפי שקלים.

אני לא יודע עד כמה זה מעיד על איכותו של היבואן, וזה בטח לא מעיד על איכות הרכבים שהוא מוכר, אבל שגיאות הכתיב והדקדוק (זכרונות קשים, לא קשות), השימוש המופרז בסימני פיסוק (!!), ושפת הרחוב באופן כללי, בהחלט יוצרים תדמית שלילית.

מכיוון שאני תומך ברעיון של יבוא מקביל של רכבים והגברת התחרות בשוק באופן כללי, הייתי שמח לראות את השיווק שלכם מתנהל בצורה קצת יותר מקצועית. מה עם האתר שלכם שנמצא בבניה כבר שנה בערך? מה הקטע אם לפרסם מחירים ביד-2? אם אתם רוצים שיתייחסו אליכם בעסק רציני, אתם צריכים להתייחס לעצמכם כעסק רציני.

פורסם

בוקר טוב איילון מוטורס,

אל תתעצבן, אף אחד פה לא נגדך, אם כבר ההפך המוחלט!

כאשר אתם מפרסמים כאן הודעה, אתם צריכים לזכור שאתם בפורום הרכב הגדול והרציני בישראל, אתם נבחנים במה שאתם אומרים ואיך אתם אומרים את זה.

רוצים תגובה רצינית? אני מאוד אשמח לתת לך:

1. בתור דובר/ נציג רשמי של חברה שמנסה לשדר רצינות, אתם פשוט לא יכולים לכתוב "שניהם טובות" או "זכרונות קשות", זו שגיאה גסה שממשתמש רגיל הייתי עוד אולי מקבל בסלחנות (וכל הגולשים כאן יודעים שבקארספורום אין בנושא שום סלחנות לנושא). אז אין פה שום זלזול, אולי רושם ההודעות דיסלקט, אולי עולה חדש, באמת שלא באים לצחוק עליו, אבל שוב, בתור נציגה הרשמי של חברה רצינית, זה נראה רע וזה עוד מופיע פעמיים.

2. כאשר משווים רכבים, תגובה רצינית תהיה משהוא בסגנון "הפיאסטה נהנית מעודף של X כ"ס על הקאיה, הקאיה שוקלת יותר ובנוסף נתון התאוצה בפיאסטה עדיף ב Y שניות, צריכת הדלק עדיפה ב X קמ"ל, ההבדל בתא המטען הוא X ליטר כך שהעדיפות היא לרכב X" ... הבנת את העיקרון.

לכתוב תגובה חסרת כל פשר בסגנון של:

"...מבחינת התנהגות כביש הפיאסטה נוסעת הרבה יותר טוב ויציבה הרבה יותר..."

מתאים לנער שבסוף ההודעה יכתוב גם "אחי, לך על הפיאסטה, אותו פצצות!!!1"

3. ברשותך נדלג לשרשור הפוקוס?

ממש לא צחקתי מה שכן הרבה צייצנים כאן לא באמת רציניים ורוצים לקנות אלא סתם חלום ילדות שעליו הם אוהבים לחלום וזה בסדר אבל תשימו לב לאותם אנשים שיודעים מה הם רוצים ויכולים להרשות לעצמם לקנות והם אכן קנו וישנם עוד לקוחות ולא "בעלי חלומות" שהגיעו למקום והזמינו את רכב החלומות שלהם.

מה זה הזלזול הזה בלקוחות פוטנציאלים?

לגבות כסף על נהיגת מבחן?

לקרוא ללקוחות פוטנציאלים או אפילו סתם מתעניינים ברכב צייצנים?

זה מנסיונכם העשיר עושה טוב לעסקים?

4. את האמת, למה באתם לפה? סביר להניח שבשביל קידום מכירות של המוצרים שלכם. נהדר!

טוב לך, טוב לפורום, טוב לקהילה, האמת שרק טוב יוצא מהעניין הזה.

אז לבוא אח"כ ולהגיד על הפורום ש:

דבר נוסף שלמדתי שהפורום הוא רעשני ונותן במה להרבה אנשים שאין להם במה אמיתית וזה המקום שלהם

לקשקש בלי הרבה אמת ומקצועיות.

5. גם בהודעה הזו שלכם, הערתי לכם הערה, נראה לך הגיוני שנציג רשמי של חברה רצינית יקרא לי:

גיבור שכמוך,זורק חצים ומסתתר מאחורי שם אנונימי.

הרי אם נציג אלבר/ אויס יתבטא ככה לחברי פורום/ שרות לקוחות טלפוני, מעיפים אותו מהעבודה באותו יום.

מה קרה ל"אני חולק על דעתך, אשמח לשמוע איפה טעיתי" שזה פחות או יותר מה שאמרת, רק שזה יצא לכם שוב מתחת לרמה המקובלת מעסק רציני שכמותכם.

וזה עוד לפני שדיברנו על זה שאתם לא מפרסמים מחירים (ונעזוב לחלוטין את השאלה אם זה חוקי או לא, אנחנו פה בענייני רכב, לא חוק), שאין לכם אתר אינטרנט (כמה כבר עולה להקים אתר?), שהיחס של כותב ההודעות באופן כללי (וחלקו מופיע בהודעות שלכם שציתתי) מתנשא ומלגלג.

בקיצור, בא נסכם, כולנו שמחים שאיילון מוטורס הוקמה, כולנו תומכים בצעד שעשיתם, צריך הרבה אומץ, הרבה חזון.

רק שבינתיים, בעוד אתם בחבלי הלידה שלכם, לפחות פה בפורום, אתם לא עוברים טוב.

מקווה שתעלו ותצליחו ותמכרו הרבה פורדים, זה טוב לכל צד בדבר, חוץ אולי מההנהלה של דלק :lol:

עריכה: בין שקראתי את ההודעה שלך לבין פרסום ההודעה שלי, נוספה הודעה נוספת בניינו, גם הוא "גיבר מקלדת אנונימי" או שאולי הגיע הזמן שתפנימו שיש פה התנהלות בעייתית מצידכם?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ראשית כל אין לנו בעיה עם ביקורת בונה שממנה ניתן להסיק מסקנות אבל מכאן ועד להגיד שאנו מגרש נתניתי אני חושב

שגם לך לא מותר להגיד ככל העולה על רוחך מעבר לכך נקבל כל ביקורת ונתקן וגם אם אנו לא מגיבים על כל שירשור אנו

לוקחים זאת לתשומת ליבנו ומנסים לתקן ולשפר.

התגובות והאמירות הקיצוניות רק מרגיזות ולא תורמות לאף גוף.

מניסיון שיש ללקוחות שביקרו אצלנו לא תמצא אחד שמסכים עם הרושם שקיבלת עלינו.

• תוכן חדש...