Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי, החכמתי עוד קצת:wink:

אז בעצם, גם בעתיד כשכל המערכות יתיישנו, האם המחשב ילמד לעבוד במצב האופטימלי, או שכל כמה ימים הוא ידליק את הנורה מחדש?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למיטב ידיעתי, למחשב הוגדר טווח מסוים עבור כל פרמטר, שבתוכו הוא רשאי לנוע בהתאם למצב המנוע שמחובר אליו. כל עוד התזוזה תהיה בתוך הטווח, לא תידלק נורת check engine.

רק ברגע שהמחשב יגיע לקצה הטווח שהוקצה לו ועדיין לא יתקבל ערך תקין תידלק נורת תקלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יכול התיקון שיש למערכת הינה מוגבלת, מחשב מסוגל לתת פיצוי (נגיד לשנות את זמן ההזרקה) בתחום מסויים, ברגע שתחום התיקון נוצל ואין יותר לאן לשנות - נדלקת נורת תקלה.

פורסם
הבנתי, החכמתי עוד קצת:wink:

אז בעצם, גם בעתיד כשכל המערכות יתיישנו, האם המחשב ילמד לעבוד במצב האופטימלי, או שכל כמה ימים הוא ידליק את הנורה מחדש?

ניר זה בדיוק כפי שאלעד ובוקי הסבירו.

טווח התיקון של המחשב מוגבל, במנוע ישן ותקין טווח התיקון אמור להספיק ללא הידלקות נורה.

לדעתי ייתכן, (אין לי סימוכין לכך) שמנוע ישן ידליק נורת תקלה במצבים, (תקלות פעוטות) שמנוע חדש לא ידליק אותה.

היות והוא עובד תמידית, קרוב יותר לערכי הקיצון של המחשב.

ד"א לערכי התיקון של תערובת אויר/דלק, קוראים אם אינני טועה (קח את דבריי בערבון מוגבל) "FUEL TRIM".

ככל שהערך הזה גבוה יותר, זה אומר שהמחשב מתקן יותר.

פורסם

נכון, ערכי תיקון זמן הזרקה נקראים fuel trim.

קיימים שני ערכים short ו long.

ה short אלו ערכים רגעיים שמכניס המחשב באותו מחזור הזרקה, לפי קריאות מחיישנים בזמן אמת.

ה long אלו ערכי תיקון קבועים שהמחשב "למד" והוא מכניס אותם באופן קבוע כפיצוי על משיכת אוויר, דליפת מזרק, לחץ דלק נמוך, פיח וכו'.

ערכי short שחוזרים על עצמם מספר פעמים בכיוון מסויים מיגדרים כ"בעיה קבועה" ומתווספים ל long.

פורסם

מסכים עם קודמיי - סה"כ צריך לתת זמן למחשב הרכב ללמוד. קרה גם לי לאחר ניתוק מצבר אחרי שתי נסיעות.

אתה אמור לראות את הטורים יורדים לאזור ה-400 - 600 סל"ד ולהרגיש רעידות חזקות, אבל אם תתן קצת גז והסל"ד יעלה, הרעידות יפסקו. אצלי זה היה ממש מצחיק כי הסל"ד הצליח לרדת לכמה רגעים מתחת לסף הקריאה התחתון של החיישן, אז המנוע עובד ורועד אבל המחוג של הסל"ד מראה 0.

פורסם

בנתיים עברו כשלשה ימי נסיעה וזה עדיין לא הסתדר מאליו והרעידות (החלשות) נמשכות

אחרי כמה זמן הם המחשב אמור להסתדר מאליו?

הסל"ד בסרק עומד על כ810 אבל כשאני לוחץ על דוושת התאוצה ומעלה אותו בעדינות ל900 הרעידות נפסקות (אם אני זוכר טוב פעם הסלד בסרק היה עומד על כמעט 900 ואז לא היו רעידות)

(אשמח אם מישהו יסביר את הקשר בין הסלד הנמוך מדי לרעידות)

כמו"כ בנסיעה אני לא מרגיש רעידות כלל

האם תיאור המצב שולל בעיות בממיר קטליטי או בסליל ההצתה?

המכונאי אמר שאפשר לקחת את הרכב למחשב ולהורות לו להעלות את הסל"ד בסרק ל900 כדי שיפסקו הרעידות

האם זה מומלץ להורות לרכב באופן שרירותי לעמוד על סלד מסוים ?

והאם ניקוי של המצערת וסרעפת יניקת האויר (לדוג' של סמוג דוקטור שהובא פה עם חוו"ד טובות) שגם ככה רציתי לעשות יכול לגרום לסלד לעלות בסרק ללא התערבות מחשב?

ותודה לכולם על העזרה

פורסם

אני לא מכיר שיטה לקבוע את סל"ד הסרק דרך המחשב.

סל"ד סרק תקין הוא באיזור ה 750-800 ללא מזגן דולק או כל עומס חשמלי אחר. לא ציינת האם הרעידות מלוות במשחק (קפיצות) בסל"ד ופעולת מנוע שנשמעת לא עגולה או שמדובר ברעידות בתדר קבוע. מעבר לכך לא ממש ניתן לאבחן האם המצב תקין או לא דרך מסך המחשב.

לגבי ניקוי המצערת, יש שני סוגי ניקוי אפשריים לסעפת (לא סרעפת) היניקה:

1. ניקוי יסודי של בית המצערת הכולל פירוקו מהרכב וניקוי כל המעברים הפנימיים מהפיח שמצטבר עם השנים.

2. ניקוי בצורת "אינפוזיה" שזה הניקוי של סמוג דוקטור שציינת.

אני ממליץ על ביצוע שני הטיפולים האלה, בטח לרכב שנמצא כמה שנים טובות על הכביש.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נראה שאצלך יש בעיה אחרת שלא קשורה לניתוק המצבר. אצלי סל"ד הסרק הסתדר תוך יום אחד שכלל רק שתי נסיעות (אחת מהן בכביש בין עירוני).

בנוסף, כמו שציין איתמר, סל"ד סרק תקין הוא באזור ה-800.

פורסם
אם החלו רעידות לאחר הפאשלה אז הבעיה היא נטו של המכונאי והוא צריך לדאוג שיסודר. ייתכן וסליל ההצתה ניזוק.

לא יכול להיגרם נזק לסליל כי הוא "פספס" פלאג, הסליל נותן מתח קבוע ומי שלוקח לוקח.

פורסם
לא יכול להיגרם נזק לסליל כי הוא "פספס" פלאג, הסליל נותן מתח קבוע ומי שלוקח לוקח.

האם אתה בטוח בדבריך? כי ממה שאני הספקתי קצת ללמוד בחיי בתחום זה שכאשר אני מנתק חוטי הצתה ופלאגים לדוגמא בבדיקת קומפרסיה אני פשוט מנתק את המתח לסלילי ההצתה כדי שלא יינזקו.

פורסם

מתח לסליל הצתה היה מנותק, זה בדיוק הקונקטור שהוא שכח לחבר.

במנוע זה יש 4 סלילי הצתה שיושבים על הפלגים, ואין חוטי הצתה מתח גבוה.

פורסם
האם אתה בטוח בדבריך? כי ממה שאני הספקתי קצת ללמוד בחיי בתחום זה שכאשר אני מנתק חוטי הצתה ופלאגים לדוגמא בבדיקת קומפרסיה אני פשוט מנתק את המתח לסלילי ההצתה כדי שלא יינזקו.

אני דיי בטוח.

אם אני מבין נכון את מהות הבדיקה שביצעת אזי ניתקתה את הסליל כדי שהרכב לא יניע בזמן שאתה נותן סוויץ וכדי לא להתחשמל.

• תוכן חדש...