Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסלול לימודים-הנדסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

החלטתי ששנה הבאה (אוקטובר) אני אתחיל ללמוד, המסלול שנבחר-הנדסת תעשייה וניהול (התמחות במערכות מידע).

לצערי, הבגרויות והפסיכומטרי שלי לא מאפשרים לי להתחיל ישר ללמוד את התואר, אני צריך לעשות מכינה ייעודית.

את התואר אני מתכוון לעשות באוניברסיטת אריאל, והדילמה היא כזו-יש באריאל אופציה לעשות מסלול של הנדסאי תעשייה וניהול, ואז לעשות השלמה למהנדס. סכ"ה-5 שנות לימודים. האופציה השנייה היא המכינה הייעודית, ולאחריה להתחיל את התואר, גם פה, אורך המסלול הוא 5 שנות לימודים.

המכינה מאוד יקרה (15 אלף ש"ח), ורוב הסטודנטים לא מצליחים לעבור אותה בפעם הראשונה ונאלצים לעשות אותה פעמיים. מעולם לא יצא לי לבדוק את הרמה שלי במתמטיקה ברמת 5 יחידות (עשיתי 3 בתיכון) או פיזיקה, לכן אני לא יודע עד כמה אני אצליח בה.

בהנדסאי הכניסה הדרגתית יותר, וגם מחיר הלימודים זול הרבה יותר.

על פניו, המסלול של ההנדסאי ואז השלמה למהנדס נשמע טוב יותר, מה גם שלאחר שאקבל תעודת הנדסאי לדעתי יהיה לי קל יותר להתקבל למשרת סטודנט, בזמן שאשלים את לימודי התואר.

רציתי לשמוע את דעתכם בעניין ולשמוע עצות לכאן או לכאן.

תודה :)

פורסם

לאיזה משרות אתה בכלל מכוון? בגדול גם הנדסת תעשייה וניהול וגם ״אוניברסיטת״ אריאל הם 2 בחירות בעייתיות, במיוחד כשאין לך ניסיון והתואר הוא סתם תוספת.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מכוון למשרות זוטרות בהייטק בתחום מערכות מידע, לאחר מכן השאיפה היא לעסוק בייעוץ ארגוני וייעול לחברות.

את הנסיון אני מתכוון לרכוש במשרת סטודנט תו"כ הלימודים (אני לא חושב שלרוב הסטודנטים יש נסיון רלוונטי בהנדסה לפני תחילת הלימודים)

פורסם

מה זה משרות זוטרות בהייטק בתחום מערכות מידע. תהיה יותר ספציפי. וגם להיות יועץ ארגוני ויעילות, כמה משרות כאלו יש?

Then dying is forgetting

פורסם

אני לא יודע ליהיות יותר ספציפי, אין משרה מסויימת שעליה אני נעול. אני יודע שהתחום מעניין אותי ואני רוצה להשתלב בו והתואר הזה הוא הדרך הנכונה לתחום.

לגבי הייעוץ ארגוני, אין המון משרות כאלו זה נכון, אבל זו לא סיבה לא לשאוף לזה

פורסם

יש להם תוכנית להשלמת בגרויות נחוצות בלבד+מכינה במטמטיקה ופיסיקה=כרטיס כניסה ללימודים.

יש לי חבר שעשה את המסלול וכרגע התחיל שנה א" בהנדסת חשמל.

הוא היה צריך להשלים בגרות בספרות ולשון בלבד ולעבור בהצלחה את המבחן במכינה.

אין שום צורך בפסיכומטרי.

בהצלחה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

פשוט נראה לי אתה חיי קצת בעולם הפנטזיה של מה התואר יוביל אליו.

אם אתה לא מסוגל כרגע להתוות את המשרות אליהן תשאף איך אתה יודע שזה הרקע האקדמאי שנחוץ בפועל? (ונעזוב באז וורדז של התואר ופנטזיות של יום פתוח כן?)

משרות it לא דורשות את התואר הזה, משרות פיתוח - אתה אפילו לא בכיוון עם התואר הזה, ניהול זוטר - נותנים לאנשים עם ניסיון שצמחו בחברה (ושם כמו שציינתי לפעמים משלימים תואר תוך כדי כדי למלא את החסר).

יעוץ ארגוני זה עוד משהוא ארטילאי שאתה מסתתר דרכו. תן דוגמא למשרות כאלו בפועל ומי עוסק בהם ואיזה ניסיון יש לו.

אני מכיר משרות כאלו בתחום הטכנולוגי ובתחום הניהולי - הטובים בהם מגובים ב20 שנה של ניסיון בפועל בדכ.

בקיצר - בחרת תואר טיפה בעייתי ללא הסבר אמיתי של למה אתה צריך דווקא אותו.

אתה לא באמת יודע איזה משרה אתה מחפש ושהיא באמת דורשת את התואר הזה

המוסד שבחרת ממש לא נחשב בארץ. הוא ממש לא אוניברסיטה מבחינת היוקרה ונחשב כמכללה בינונית ומטה בעיני המעסיקים. בטח שבתחום ההנדסה.

Then dying is forgetting

פורסם

המוסד שבחרת ממש לא נחשב בארץ. הוא ממש לא אוניברסיטה מבחינת היוקרה ונחשב כמכללה בינונית ומטה בעיני המעסיקים. בטח שבתחום ההנדסה.

האמת היא באמצע - זה תלוי בעיקר בסטודנט.

בתעו"נ אני ממליץ על המכללה להנדסה ירושלים. אני מכיר את רוב הסגל האקדמי.

הבוגרים שהעסקתי מהמכללה היו ממש טובים, חלקם אפילו מעולים.

לא ברור לי למה הם שינו את שמם לעזריאלי בעבור 40 מיליון ש"ח - חבל.

פורסם

Liviur, מעט מהדברים שלך קיצוניים מידי.

אני מכיר לא מעט מהנדסי תעשייה וניהול (גילוי נאות, אני אחד מהם) שהתואר הזה מיקם אותם מצויין בעולם ה IT ובעולמות פיתוח התוכנה. אני מסכים שעצם התעודה לא תבריג אותך ישירות למשרה כזו כפי שיעשו לימודי תעודה איכותיים לעולם ה IT או תואר במדמ"ח או הנדסת תוכנה בתחום הפיתוח אבל אם בזה אתה כשרוני בסוף תגיע לשם.

בסוף אדם הוא מכלול הידע ולא מתבססים רק על התואר הראשון אלא גם רקע אישי, נסיון, כישרון ועוד... דברים שהמראיין הנכון (בהנחה שהוא קרא לך לראיון עבודה) יכול לחלץ.

אתה צודק שיש בעיה בעולם הזה... אנשים חושבים "מה אני רוצה ללמוד?" במקום "מה אני רוצה לעשות בעתיד?" OR "באיזה תחום אני טוב מאחרים?" "מה מעניין אותי ויביא אותי להשקיע יותר מאחרים?"

וזו הסיבה שלא מעט מה"בוגרים" הם ברמה ממוצעת ומטה ללא כל כשרון ו/או יכולת עבודה בת'אכלס במקצוע.

כפי שהמלצתי לך בהודעות הפרטיות, אני במקומך חוזר מחו"ל, במקום "לשרוף שנה" על מכינה הייתי יושב בבית - עושה פסיכומטרי שוב (אפילו פעמיים) ולומד עצמאי וניגש לבגרויות הרלוונטיות לתואר שלך (גם זה בשנה תוכל להספיק לגשת פעמיים אם צריך)

אח"כ העולם פתוח

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

אכן אני מציג את הצד הקיצוני קצת אבל שנכון ישירות לבוגר הבינוני שעושה תואר ולא שום דבר מעבר ואין לו רקע קודם.

יש גם ctoים ללא תואר בכלל ובלחץ בגרות הרי... בל הם שרפו המון שעות מחשב מאז הילדות אל תוך השעות הקטנות של הלילה.

הבחור פה לעומת זאת, נשמע שלא עשה עד היום דבר חוץ מלחשוב לאיזה תואר להרשם ללא מטרה ברורה. בעייתי.

העצה שלך נכונה, פסיכו, בגרויות ומקום אחר לתואר ראשון.

על הנדסאי אל תבזבז זמן.

Then dying is forgetting

פורסם

התואר הזה של הנדסת תעשייה וניהול לא מעלה ולא מוריד כשאתה בא להיבחן לתפקיד פיתוח.

אם אתה מתקבל - היית מתקבל גם ללא התואר הזה, אם אתה לא מתקבל, התואר הזה לא יעזור לך להתקבל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תואר מאוד מוזר. מאפשר להכנס עוד כסטודנט ולצבור ניסיון, ולמעשה מאפשר לך להתקבל למגוון רחב מאוד של תפקידים.

עם קצת ניסיון במקומות הנכונים - אפשר להגיע למשכורות ועבודות מאוד מכובדות.

הבעיות - הרבה יותר מדי מהנדסים בשוק, קשה מאוד להתקבל לתפקיד ראשון, קל מאוד להגרר לבינוניות ולהתקע עם משכורות ותפקידים זוטרים להרבה מאוד שנים.

בקיצור - אם אתה מאמין בעצמך, וחושב שאתה אחד שיכול לבלוט על פני אחרים והתחום מעניין אותך - לך על זה. פשוט אל תצפה שהתואר לבדו יתן לך יותר מדי.

פורסם

לכל המגיבים, תודה רבה על הנכונות לעזור, אבל אשמח אם תתייחסו לשאלה המקורית שלי (מה עדיף, מכינה ותואר או הנדסאי עם השלמה), ולא האם כדאי ללמוד תעשייה וניהול, כבר החלטתי שזה המסלול שאני רוצה ללמוד, השאלה שלי היא איך הכי נכון לצלוח אותו :-)

• תוכן חדש...