Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסלול לימודים-הנדסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לכל המגיבים, תודה רבה על הנכונות לעזור, אבל אשמח אם תתייחסו לשאלה המקורית שלי (מה עדיף, מכינה ותואר או הנדסאי עם השלמה), ולא האם כדאי ללמוד תעשייה וניהול, כבר החלטתי שזה המסלול שאני רוצה ללמוד, השאלה שלי היא איך הכי נכון לצלוח אותו :-)

לשאלתך - זה לא משנה.

כשיש לך תואר "מהנדס תעשייה וניהול" זה לא מעניין אף אחד אם עשית מכינה או שעשית הנדסאי והשלמת למהנדס. יש תעודה שסיימת תואר מהנדס? יופי, מה הממוצע בבקשה? סלאמתק, תודה רבה סע לשלום.

אם ההנדסאי מקנה לך פטורים בתואר, כדאי לבדוק מה הפטורים וכמה הקשים הקורסים האלו. יכול להיות שיפטרו אותך מקורסים קלים שנחשבים "קורסים להעלאת הממוצע" וסתם תידפק מהפטורים האלו.

תואר הנדסאי בלי ניסיון מעשי לא יעזור לך בצורה משמעותית למצוא משרת סטודנט.

בקיצור, אם אתה נעול על תעשייה וניהול באריאל לך על מה שנראה לך יותר קל. בכלל, קח את זה כקו מנחה לכל המשך הלימודים שלך - מינימום עבודה, מקסימום תוצאה. זה גם סיכום של פחות או יותר מה שתלמד בתואר הזה, הנה חסכתי לך מאמץ של 5 שנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לא, כי לא רק שהוא טועה ההפך הוא הנכון, כרגע חסרים כ5000 מהנדסים.

התכוונתי כמובן למהנדסי תעשייה וניהול, על זה השרשור.

אני בעצמי כזה, ויתרה מכך בעל חברה שעיקר תפקידה הוא גיוס מהנדסים מכל התחומים.

אז כן - חד משמעית - יש יותר מדי מהנדסי תעו״נ בחוץ. על כל משרה שאנחנו פותחים בתחום הזה יש בערך 250 מועמדים, ולאנשים בלי ניסיון מאוד קשה למצוא עבודה בתחום. אני נתקל בהמון מהנדסי תעו״נ שיותר משנה אחרי סיום התואר עוד עובדים באיזה שירות לקוחות סלולרי ועבודות מסוג זה.

לפות״ש - אם נראה לך שאתה יכול לעמוד בזה ויש לך קצת יכולת לימוד עצמי, אני מאוד ממליץ על האוניברסיטה הפתוחה. זה תואר bsc לכל דבר, והמעסיקים בעיקר מתרשמים מהעובדה שהצלחת לסיים תואר כזה בפתוחה וזה כנראה עדיף על פני כל מכללה שהיא,

פורסם
לכל המגיבים, תודה רבה על הנכונות לעזור, אבל אשמח אם תתייחסו לשאלה המקורית שלי (מה עדיף, מכינה ותואר או הנדסאי עם השלמה), ולא האם כדאי ללמוד תעשייה וניהול, כבר החלטתי שזה המסלול שאני רוצה ללמוד, השאלה שלי היא איך הכי נכון לצלוח אותו :-)

אם החלטת בדעתך שאתה רוצה ללמוד הנדסת תעשייה וניהול כדי להיכנס לעולם ההיי טק, זה לא באמת משנה איך תגיע לתואר הזה.

להגיד לך את האמת זה לא באמת משנה אם תגיע לתואר הזה או לא.

אם אתה רוצה עצה מעבר לכך - בשביל להיכנס לעולם ההיי טק - תלמד לכרטיס כניסה אמיתי (מדמ"ח, הנדסת תוכנה, הנדסת מחשבים בדגש על תוכנה, הנדסת בקרת איכות וכו').

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
האמת היא באמצע - זה תלוי בעיקר בסטודנט.

בתעו"נ אני ממליץ על המכללה להנדסה ירושלים. אני מכיר את רוב הסגל האקדמי.

הבוגרים שהעסקתי מהמכללה היו ממש טובים, חלקם אפילו מעולים.

לא ברור לי למה הם שינו את שמם לעזריאלי בעבור 40 מיליון ש"ח - חבל.

בתור אחד שלומד שם (תוכנה), אני יכול להגיד לך שאף אחד לא באמת הבין למה שינו את השם לעזריאלי.

בכל מקרה, הסטודנטים ממשיכים לקרוא לזה המכללה להנדסה :wink:

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

היי, שאלה נוספת למבינים, קיים מסלול שהוא סוג של "אפיק מעבר" לאונ' באר שבע ממכלת ספיר או מהקמפוס באילת, הדעות חלוקות באינטרנט לגבי המסלול הזה ואני אשמח אם מישהו יוכל לשפוך לי קצת אור עליו, האם הוא מומלץ? איפה עדיך לעשות את השנה הזו? אילת או ספיר?

פורסם

לא מומלץ, אבל אם לך ברירה אז זה יכול להיות כרטיס כניסה סביר לבן גוריון. כל מי שמגיע למסלול הזה מגיע לשם כדי להתקבל לבן גוריון, מה שאומר שהתחרות בין הסטודנטים בשנה הראשונה מאוד קשה וכולם רוצים להגיע לממוצע הנכסף כדי לעשות את המעבר. אף אחד לא רוצה להיתקע בספיר וללמוד אומניות קול ובמה - לא לשם זה הגעת. יגידו לכם שממוצע מסוים ומעלה כולם מתקבלים לבן גוריון אבל בפועל זה די שקר. יש כמות מוגבלת של אנשים שיכולים לעבור לבן גוריון והיא תלויה בכמות הסטודנטים שהפקולטה להנדסה הכשילה בשנה א', מה שיצר מקומות פנויים בהמשך.

מה גם שיש פערים מסוימים במעבר וקצת יותר קשה להתערבב עם הסטודנטים הוותיקים במחלקה אליה אתה מצטרף, אחרי שכל המעברניקים התפזרו לכל מחלקות ההנדסה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...