Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני ממש לא בטוח שאוקטביה שהיתה מונית או מרצדס סי או אי קלאס, עם קילומטראז גבוה, יתנו נתוני צריכה של 1:16. נראה לי שזה ורוד מדי.

טו גוד טו בי טרו.

מילא אני יכול להבין שאנשים קונים את הרכבים האלה כי זה רכב בכלום כסף , כאשר לעתים ישנם רכבים אמינים, אבל קשה לי להאמין שניתן לקבל צריכת דלק כזו ועוד בגיר אוטומטי.

יש ברשותי גולף פלוס dsg 1.9 טורבו דיזל עם 375 אלף מונית לשעבר, האוטו צורך 15 עד 17 קמ לליטר כמובן משולב, גר באזור גדרה, האוטו אצלי כבר שנה וחצי, לא כל רכב שהיה מונית הוא שחוט, צריך לחפש בפינצטה ולא להיות עם דעות קדומות.

פורסם
אני באמת לא התנסיתי עם רכב דיזל ישן, אבל אני שואל את עצמי לאחר שקראתי מס' תגובות שבהן פירטת את ההוצאות הרבות שיש לך על כך שאתה נוסע כמו מוישה גרוייס על מרצדס ששירתה כמונית, האם אדם שיש לו סכומי כסף נכבדים להשקיע בחידוש מכלולים מרכזיים ברכב גרמני שגמע מאות אלפי ק"מ, באמת מחפש לחסוך בדלק?

אולי כדאי לוותר על התענוג המפוקפק שבנסיעה על רכב מהודר שעשה את שלו, ובמקום זאת לקנות מכונית חדישה יותר שיש סיכוי טוב שתעשה צריכת דלק טובה מבלי להשקיע אלפי ש"ח או מעבר לכך על חידוש מכלולים מרכזיים ברכב.

ידידי, אני מצטער מאוד - אבל לגבי חיסכון בדלק, חידוש מכלולים, סכומי כסף נכבדים, תענוג מפוקפק וכו', כל זה נובע מכך שלא התנסית ברכב כזה, לכן חבל סתם לטחון אויר (אני מקווה שתסלח לי, אבל אתה מיעץ על סמך ניסיון שלא היה לך עם רכבים כאלה). אני ממליץ לך להתנסות ברכב כזה שיהיה בבעלותך למשך כמה שנים ואז אשמח לשמוע ממך איך דעתך משתנה 180 מעלות.

אני התנסיתי במונית לשעבר עם מעל חצי מיליון קילומטר, נסעתי ברכב הזה מעל שנה ולא היו לי בעיות מיוחדות. זה הרכב החסכוני ביותר שהיה לי אי פעם, וגם האמין ביותר ובעל תחזוקה הנמוכה ביותר.

מונית שנמצאת אצל נהג יחיד ששומר על הרכב תחזיק מעמד המון זמן והמון קילומטרים. לקנות רכב כזה מיד ראשונה שהיה נהג מונית, זה לקנות רכב שלא יהיו לו בעיות במשך שנים רבות. אם תשים לב, מרצדס W124 כבר בן 20 שנה ועדיין נוסעים כאלה מוניות לשעבר, הרבה קילומטרים וזמן אחרי שמרכב רגיל לא נשאר אפילו אבק.

דין רכב דיזל שמור לא כדין רכב בנזין. דיזל יכול לשרוד המון אם מטופל ומתוחזק כראוי. לא רק לשרוד המון, אלא גם להפגין אמינות מופתית. גם אוקטביות דור ראשון מונית לשעבר ממשיכות לנסוע אצל הבעלים הפרטיים וגומעים מאוד אלפי קילומטרים ללא בעיות מיוחדות (פה ושם מידי פעם בלאי בקטנה).

או במלים אחרות: האם כדאי לוותר על ה"שופוני", לרדת לעם, לקנות מכונית עממית (ולא גרוטאה ששירתה פעם את שועי הארץ עת עצרו מונית מהודרת וחדישה) וחדישה, שתיתן צריכת דלק טובה?

אז במקום מרצדס מפוארת, אמינה וחסכונית שנוסעת נפלא בנוחות ושקט, עם אחיזת כביש מצויינת, מושבים מדהימים ותומכים אתה מציע לבן אדם להסתגר בקופסת פח קטנה, להתגבר על קלאוסטרופוביה ולסבול בשקט בעוד רכבו מקפץ על הכביש, סופר את כל הבורות, רועש ועוד לא חסכוני בדלק? במכונית חדישה שאתה מציע אין כלום מלבד מעט פלסטיק על פח עירום, רדיו עם שני רמקולים (אולי 4), 2 כריות אויר (מקסימום 4), מערכת ABS וESP פרימיטיביות, שרפרפים שאי אפשר לשבת עליהם בנסיעה ארוכה. מיילא זה, יש יתרונות ברכב חדש, אפשר להסתדר ללא אבזור, ללא נוחות, ללא בידוד וברכב קופצני. ומה עם צריכת הדלק? רוב המכוניות מקטגוריה הזאת רחוקות מלתת בתנאים אמיתיים במשולב צריכת דלק טובה. תחשוב שמכונית קטנה חדשה כזאת תעשה משהו באיזור ה300Kק"מ בחייה, בזמן שמרצדס עם 500Kק"מ בתחזוקה טובה תעשה גם כן לפחות 300Kק"מ. אז נכון שבמהחל ה300Kק"מ שהמרצדס תעשה הבעלים ישקיע יותר בתחזוקה, אבל אולי דווקא בזכות כך שהרכב יותר נוח והבעלים יגיע ליעד יותר רענן ובנהיגה יהיה יותר עירני זה ישפיע לטובה על הקריירה והבריאות שלו. לא הכל אפשר לספור בתחזוקה, כי בתחזוקה לא נרשמת הבריאות והסבל.

חוץ מזה, לא חייבים לקחת מרצדס דיזל שהיה מונית, אשר לקחת מגאן שהיא נוחה מאוד ובטיחותית מידיים פרטיות, אפשר לקחת שקודה אוקטביה מידיים פרטיות או מונית. בהחלט אפשר לקחת גם פולו, קורדובה, איביזה דיזל מידיים פרטיות.

והכי חשוב, ב40K אי אפשר לקנות מכונית חדשה, חסכונית וחדישה, בשביל זה צריך תקציב של 130K וצפונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...