Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האצה כשהמנוע קר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

קודם כל, מצטער מראש על הבורות.

היום יצא לי להאיץ כשהמנוע היה קר, ואז קרתה תופעה שאני לא רגיל אליה: התחלתי להאיץ חזק, המנוע היה על 3K, פתאום לא נראתה ממש התקדמות בסלד למשך כמה שניות (למרות הלחיצה החזקה, זה היה מוזר), ואז פתאום הסלד זינק ל-6K, וכל זה בהילוך ראשון.

השאלה היא, האם מדובר בסוג של "קיק דאון" או שהדבר נגרם בגלל שהמנוע היה קר? או שלא זה ולא זה?

שאלה נוספת היא מה גודל הנזק על האצה כזו כשהמנוע לא הספיק להתחמם?

הרכב הוא C5.

פורסם

אתה גורם נזק למנוע בנסיעה בסל"ד גבוה כשהוא קר. עד להתחממות המנוע לטמפרטורה הרצויה יש לנסוע בסל"ד נמוך ככל האפשר ובטח שלא לבצע קיק דאון ולזנק ל-6K

פורסם

יכול להיות שאני טועה אבל זה נשמע לי כמו גיר מחליק,זתאמרת שכשהגיר רצה לעבור להילוך שני הוא החליק קפץ לסלד גבוה ואז הסתדר.

הנזק של סל"ד גבוה במנוע קר או האצות חזקות הוא גדול מאוד ויש להמנע מזה,הנסיעה על מנוע קר צריכה להיות רגועה מאוד בלי משיכת סל"ד,גם אחרי שאתה רואה שמד החום הגיע לאן שצריך להגיע לוקח עוד כמה דקות לשמן עצמו להתחמם,לכן אל תמהר גם אז להתחיל "ללחוץ"

Miata ND2

פורסם

אין קיק דאון בהילוך ראשון. הוא הנמוך ביותר.

או החלקה של הגיר, או החלקה של הגלגלים.

ואל תאמץ את המנוע בפתאומיות עד שלא מגיע לטמפ עבודה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

קיק דאון משמעו שהמנוע מוריד הילוך. אם היית בהילוך ראשון זה לא היה קיק דאון, כי אין לאן לרדת.

אסור לאמץ את המנוע עד שהוא מגיע לטמפרטורת עבודה, בטח שלא להביא אותו למצב של 6K סל"ד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני חושב שהגיר הספיק כבר לעלות להילוך שני ואז הוספת גז והוא ביצע קיק דאן לראשון.

באיזה מהירות היית?

3000 סל"ד בראשון זה בערך 35 קמ"ש. (בהנחה ומדובר בסיטרואן C5 עם גיר 4 הילוכים ולא שברולט קורבט C5...)

פורסם

יכול להיות שזו הגנה אלקטרונית על המנוע. לפי הזכור לי אפילו בסיוויק ידנית מ95 זמן קצר אחרי ההנעה ההמחשב מנוע מגביל אותך בסלד כדי לנמוע נזק למנוע. כנראה שנתת גז, המחשב הגביל אותך ואז כשהמנוע הגיע לטמפרטורה מסויימת ההגבלה הוסרה והופ קפצת ל 6000 סיבובים לדקה.

פורסם

הבנת הנקרא: רשום שאין קיק דאון בהילוך ראשון (קיק דאון משמעו להוריד הילוך או יותר, ואין לאן לרדת בהילוך הראשון) ההשערה הייתה החלקת הגיר.

גם אני חושב ששולב כבר ההילוך השני. יש בגיר גם נעילות מומנט (החל מהילוך שני, כפי שמתואר בשרשור מקביל על הגיר הזה) ולפעמים קשה להבדיל בין מעבר הילוך לנעילת מומנט.

פורסם

יש פה לא מעט שטויות בתגובות.

נכון שלא מומלץ לאמץ את המנוע כאשר הוא קר, אך זה לא "אסור" ולא "אסון". אם צריך להאיץ, תאיץ. הבלאי שיגרם למנוע שאמור לנסוע מאות אלפי ק"מ, מהאצה אחת על מנוע קר היא שולית ביותר, מה שכן - תשתדל להימנע, זה לא בריא לאורך חיי המנוע.

לגבי מה שתיארת - אם הבנתי נכון, לחצת גז, לא קרה כלום, ואז הרגשת משהו שאמרו לך שנקרא "קיק-דאון" (יש לי הרגשה שאתה לא סגור לגמרי מה זה אומר) ופתאום הסל"ד עלה והרכב האיץ.

לי אישית זה נשמע כמו גיר קר שלקח לו עוד חצי שניה להוריד הילוך (כי כנראה שנסעת כבר בשני)

(אגב קיק דאון, הוא תיאור לפעולה שבה הנהג, במהלך נסיעה, לוחץ גז עד הסוף ע"מ שהרכב יוריד הילוך או שניים ויאיץ. רלוונטי כמובן רק לרכבים אוטומטיים).

בכל אופן - לא הייתי מתרגש יותר מדי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...