Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאב SQL

tzah_b
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני ממש אוהב את זה שמשווים סאבים כגון W6 ו IDMAX ל LV2...

:?

אמירה מתנשאת משהו.

אני ממש רואה את ההשואה הזו כרלוונטית, אלמנטים באותו קוטר (שגם הוא נתון להעדפה אישית, או שבואו ותגידו גם ש 12" אן 10 זה לא טוב ל sql) , פחות או יותר באותה העלות, עם דרישות תיבה דומות וכו'.

וכן שמעתי dc10 lvl2 בתיבה קטנה ואטומה שנשמע ממש טוב.

ותנו לי רגע להבין למה אתם מתכוונים כשאתם רושמים איכותי? איכות הרכבה? איכות חומרים? מהיר? חזק? עמוק? כבעלים של jl 10w7, w3 אני בקלות יכול להגיד שגם dc עושים ציוד איכותי, כמו ש jl יודעים לעשות גם ציוד שעושה הרבה רעש, כל עוד הבחור מחפש sql כל האלמנטים הללו יכולים להתאים.

אז נכון של dc יש מיתוג של חברת spl, מאידך גיסא האלמנט הכי sq של jl הוא לדעתי בכלל ה w3.

שמדובר ב "sql" זה לא לפה ולא לשם, ועניין הטעם האישי מאד משפיע, על בחירת האלמנט, על בחירת הקוטר, ועל בחירת התיבה, טעם אישי - הרבה יותר חשוב מאיזה שהיא הגדרה/קיטרוג של בעל דעה מסוימת.

בכדי לגלות מה הטעם האישי שלך, אני ממליץ לשמוע את כל החבורה מההודעה הראשונה שלי, ואז לבחור, הכל זמין, הכל קיים.

SCANSPEAK

פורסם

בנג'י, לאף אחד אין טענות כנגד DC, סה"כ מוצרים טובים שנותנים תמורה מלאה לכסף, אבל להשוות סאבים כגון: IDMAX, אולטימו וW6 לDC לבל 2 זה ממש לעג לרש, עגבניה לא תהפוך לאבטיח ולא משנה כמה תשקה ותדשן אותה.

לגבי איכות ,ההשוואה (בפועל) תהיה ההסבר הטוב ביותר, במערכת SQ טובה (נניח אצל יוני , לאון ושאר משוגעי SQ), כל אחד מהסאבים הנ"ל ישמעו טוב יותר ותהיה בטוח שאינני חסיד של אף אחת מהחברות, בכלל ,ככל שהמערכת תהיה איכותית יותר הפערים יצמחו ,ושוב ,אני חוזר, זה בסדר גמור ,DC לא מתיימרת לשים חותם בקהילה האודיופילית אלא בקרב חובבי הSPL.

לגבי SQL אני מסכים איתך שניתן לקחת את העניין לשני הכיוונים כיוון שמדובר בפשרה וטעם אישי, אני עוד יותר אחזק את דבריך עבור פותח השרשור שלפני קניה מומלץ לשמוע כמה שיותר סאבים במיוחד שסאב הוא האלמנט האחרון וניתן לשמוע אותו ברכב שלך,במערכת שלך.

בהצלחה!

פורסם

אני מצטט את ההודעה הראשונה שלי, לא השוותי בין הסאבים, נתתי אותם כאופציה.

בכל אופן לכל אחד מהסאבים הנ"ל יש אופי קצת שונה, ואמנם הם נכנסים באותה הקטגוריה אבל ההשפעה שלהם על אופי הצליל שונה, במפגשים תוכל לשמוע את כולם, מומלץ לבחור אחרי שמיעה.

וכן לדעתי כולם נכנסים לאותה הקטגוריה, אחד מושך קצת לכיוון ה sq, אחד מושך קצת ל spl, בשורה התחתונה זה נטו עניין של טעם אישי.

ואין פה שום לעג לרש, אם בן אדם שמע והעדיף את הכוח והעומק של ה dc על הדיוק של הw6, שיבושם לו, כסף שלו, מערכת שלו- הוא יהנה ממה שהוא יבחר- בשורה התחתונה את שניהם אפשר איך שהוא להכניס בתקציב.

מה שעצוב לדעתי, שלרוב במקום שסאב/מונו יהיו באמת הבחירה האחרונה, הם הופכים בתקופה האחרונה לבחירה הראשונה, וכל בניית המערכת סובבת אותם, ושדברים מוצאים מהקשרם בקלי קלות פה בפורום.

גילוי נאות, רק בגלל שאני רואה את השרשור הזה מקבל נופך לא יפה, לא היה לי ציוד של dc מעולם, וכנראה שגם לא יהיה, שעמדה מולי שאלה זהה בחרתי ב 10w7, שהחליף w3 .

SCANSPEAK

פורסם

קודם כל תודה על התשובות.

הסאבים ששמעתי עד היום הם:

W7 של JL בתיבה אטומה למרות שהיא לא הייתה נראית לי איכותית במיוחד והוא היה נשמע טוב.

audison דגם vecha או משהו כזה, שלא התלהבתי.

Ground Zero דגם GZRB 12XBT שהפתיע אותי מאוד למרות שהוא "רק" 450 RMS נשמע מצוין.

Polk Audio SR124 שגם לא התחברתי..

את כל אלה שמעתי באוטו שלי עם המגבר שלי.

בעברי משהו כמו 3 שנים שמעתי גם את ה IDMX(לא באוטו שלי), אז לא הייתי קטנוני כמו היום והוא נישמע נהדר צליל שעדיין חרוט בראשי אבל לפי מה שהבנתי החברה פשטה רגל או שזה סתם שטויות?

בכל מקרה אקח את הכל לצומת ליבי ומקווה לשמוע כמה שיותר סאבים לפני הרכישה :-D

HU: Pioneer 80 prs Components: morel hybrid 602 , 6X9: JBL T696L Amplifier: hertz hdp4

Monoblock: hifonics bxi 2010d

Subwoofer: HIFONICS BX10D2 X2

פורסם

ld סגרו לאיזושהיא תקופה ואחר כך פתחו מחדש, הסאבים שלהם נשמעים מעולה לדעתי, בחלק מהגרסאות ישנה בעיית אמינות-סאבים שהתפרקו, תוקן בגרסאות החדשות יותר.

כל הסאבים שעלו בשרשור הם סאבים מעולים. אני לאחרונה די הופתעתי מהתוצאה של רוקפורד t2 12 מהגרסא הכסופה שהיה מותקן ברכב שקניתי, מאוד פאנצ'י וחזק.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם
אמירה מתנשאת משהו.

אני ממש רואה את ההשואה הזו כרלוונטית, אלמנטים באותו קוטר (שגם הוא נתון להעדפה אישית, או שבואו ותגידו גם ש 12" אן 10 זה לא טוב ל sql) , פחות או יותר באותה העלות, עם דרישות תיבה דומות וכו'.

וכן שמעתי dc10 lvl2 בתיבה קטנה ואטומה שנשמע ממש טוב.

ותנו לי רגע להבין למה אתם מתכוונים כשאתם רושמים איכותי? איכות הרכבה? איכות חומרים? מהיר? חזק? עמוק? כבעלים של jl 10w7, w3 אני בקלות יכול להגיד שגם dc עושים ציוד איכותי, כמו ש jl יודעים לעשות גם ציוד שעושה הרבה רעש, כל עוד הבחור מחפש sql כל האלמנטים הללו יכולים להתאים.

אז נכון של dc יש מיתוג של חברת spl, מאידך גיסא האלמנט הכי sq של jl הוא לדעתי בכלל ה w3.

שמדובר ב "sql" זה לא לפה ולא לשם, ועניין הטעם האישי מאד משפיע, על בחירת האלמנט, על בחירת הקוטר, ועל בחירת התיבה, טעם אישי - הרבה יותר חשוב מאיזה שהיא הגדרה/קיטרוג של בעל דעה מסוימת.

בכדי לגלות מה הטעם האישי שלך, אני ממליץ לשמוע את כל החבורה מההודעה הראשונה שלי, ואז לבחור, הכל זמין, הכל קיים.

מסכים עם כל מילה .

אני לא מבין כל כך גדול סה"כ אני יחסית חדש בתחום אבל אני יכול להגיד שיצא לי לשמוע את רוב הסאבים המדוברים פה , והכל לדעתי עניין של טעם רועי עם כמה שאני אוהב אותך אבל אין לזה קשר לדעתי אי אפשר ככה לפסול את ההשוואה או את הלבל 2 בקטע הזה, שמעתי הרבה לבל 2 10 באטומה בכל מיני תיבות ואני יכול להגיד שאני ממש אוהב את איך שהם נשמעים בתור סאבים "עדינים" ואפילו שהם מותג של SPL , אני מוצא את עצמי נהנה מהסאונד שלהם בתור SQ או SQL עם סאב 10"

שמעתי את הIDMAX שמעתי את האולטימו, ובאמת שאולי זה ישמע לכמה מהאנשים פה מגוחך, אבל אני לדוגמא לא יודע להגיד מה יותר טוב , IDMAX אולטימו או לבל 2 , כן , כי הכל תלוי באוזן של הבן אדם עם איזה מערכת הוא שומע את הציוד עם איזה חלקים ומה האיכות ובלה בלה בלה כל השאר , תלוי מה הבן אדם מחפש , עם הוא נעול או לא , בן אדם שכבר נעול פסיכולוגית יגיד שיותר טוב ככה וככה , בגלל שהוא תפוס , אני פשוט חושב שהכל תלוי בדעה האישית של הבן אדם , וחוץ מפרטים שהם על דף ונייר שחור לבן, אף אחד לא כל כך יכול להגיד שלבל 2 הוא לא איכותי, ושאי אפשר להשוות אותו לאולטימו או לIDMAX או לכל דבר אחר , כי יש כאלה שיגידו שלבל 2 זה חרא ושהוא לא קרוב אליהם, ויש כאלה שיגידו בדיוק הפוך ..

ולפותח האשכול, עם תהיה מעוניין למרות שהסאב שלי הוא כבר SPL, אומנם לא SPL כל כך חזק (עדיין) אבל זה SPL

תוכל בכיף במפגש מרכז לשמוע את הלבל 2 שלי , 15' בתיבה פתוחה גדולה

בגלל הדרישה לניאונים, נראה לי שזה יותר מתאים לאתר www.arsforum.co.il/vb

פורסם

שמעתי את ה DC,גם באטומה,לא אהבתי...נשמע לי מרוח ולא מדויק.

לעומת זאת שמעתי W6 ו IDMAX ואולטימו וממש אהבתי את שלושלם למרות שהטעם האישי שלי יותר פונה ל W6.

Scan Speak

פורסם
מוזר, כשהשמעתי את הרכב שלי במפגש צפון לפני שנה, כולם היו בטוחים שהיה לי סיז או דאבל סיז ברכב, כולם שיבחו את הבאס המושלם והיללו את האיכות של הסאב, מה רבה היתה תדהמתם כאשר הכל הגיע מ Level 2 בקוטר 10, בתיבה אטומה

אני לא בא להשוות בין שום סאב ל Level 2.

מי שמחפש איכות גבוהה ויכול להשקיע 1000-1200RMS ב 2 אוהם (וגם ידו משגת וכיסו עמוק) יבחר באולטימו.

מי שמוכן להיכנס להרפתקאות או התחבר לסאונד- יבחר IDMAX.

מי שמחפש סאב חזק ועדיין איכותי במחיר שלא ישבור לו את הכיס- יבחר ב DC, או בדיגיטל דיזיין, או באסקנדנט אודיו, או באינקרימינייטור.

כמובן שהכל תלוי גם בהגדרה של כל בנאדם למזה איכות, מזה עוצמה, ולאן הוא מכוון להגיע עם כל אחד מהם.

עריכה:

האולטימו SC החלש יותר אכן בר השוואה מבחינת מחיר ל Level 2.

אני אגיב כאן - ותקראו עד הסוף, תקראו גם שלוש פעמים לפני שאתם מגיבים פעם אחת בבקשה.

לפני תקופה מסויימת רשמתי כמה פעמים את חוות הדעת שלי לגבי סאב של סאן דאון מסוג SA10 שהוא פחות או יותר הדגם המקביל שלהם לLV2 של DC

רשמתי דברים מאוד דומים למה שנאמר כאן והשוויתי אותו לSEAS 300I ואני זוכר שגם לW6 וגם לאולטימו

לא פחות ולא יותר מציד מכשפות מה שעשו לי חברי הפורום אחרי כמה תגובות כאלה.

לא לקחו בחשבון אפילו לרגע שאולי הייתי בעלים של סיז לוטוס 300I

לא לקחו בחשבון אפילו לרגע שאולי הייתי בעלים של אאורה NRT סדרה 5 (סאב הSQ הכי טוב ששמעתי עד היום - נאלצתי למכור מסיבות של חוסר מקום בבית וברכב)

עזבו אתכם שגם חטפתי ביקורת על כך שהאאורה זה לא סאב של 450 דולר אלא של 170 דולר - אף אחד לא התייחס לזה שקניתי אותו במסגרת מבצע חיסול כמובן - בפועל היה לי בתא המטען סאב שנמצא באותו תג מחיר של המותגים הגבוהים שמוזכרים כאן.

אבל לפתע כך סתם פתאום כאשר חבר פורום אחר נותן השוואה מאוד דומה - דממה, אין ולו אף תגובה אחת עויינת - באמת מוזר.

מוזר מאוד!

אבל!

אני נאלץ להסכים כאן עם סרול ואני גם אסביר למה.

כפי שאתם יודעים, נתתי ביקורת מאוד דומה על SA10 - ציינתי את זה כבר.

נכון - IDMAX, אולטימו, W6 - הם כולם מדוייקים יותר, טונאליים יותר וחלקם אף חזקים יותר (אולי) מהDC או מהSA

כאן אני מסכים עם זה לגבי רועי - אבל האם זו השוואה מעליבה - ממש לא - והנה מגיע האבל הבא

אבל האם הם באמת מדוייקים יותר וטונאליים יותר בהפרש כל כך ניכר?

לצערי, הם לא!

ניתן בהחלט להשוות בינם - יותר לעמוד על ההבדלים מאשר להשוות, אבל בסופו של דבר לעומת המחיר שאתם תשלמו על אולטימו או IDMAX אתם לא תקבלו תמורה הרבה יותר גדולה לעומת הפרש המחיר שאתם תשלמו - אמנם זה בעיניי המתבונן אבל כפי שאתם יודעים אני כבר שמעתי לא מעט פעמים בחיים שלי IDMAX או אולטימו או W6 או W7 שלא לדבר על SEAS ואפרופו - אני חושב שכל הקטע של הסיז הוא שבשביל סאב שנועד לספוג 180 וואט סה"כ הוא נותן תוצאה מעוררת פליאה - אבל הוא לא היה מדוייק יותר מהSA10, אולי טונאלי יותר אבל לא מדוייק יותר ממנו - תתפלאו.

ושוב - שני המוצרים היו בבעלותי תקופה לא מבוטלת.

אז לפני שאתם שוללים כאן את הDC או את הSA, מציע שתנסו אותם קודם כל - יכול להיות שתופתעו.

אני בטוח הייתי המום ובכלל לא חשבתי שאקבל תוצאת SQ טובה מסאבוופר שיועד לקהילת הSPL

והוא נתן תוצאת SQ לא פחות ממעולה.

מכרתי אותו כי הוא היה חזק מידי בשבילי וגם עד היום אני חושד שרוקן לי מצבר וממש לא התחשק לי לחזק תשתית ברכב.

מכרתי אותו כי מראש רציתי סאב 8 אינטש ובסוף היה 10 זמין והלכתי על זה - לא הייתי צריך, זה לא מה שרציתי מלחתכילה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שמעתי את ה DC,גם באטומה,לא אהבתי...נשמע לי מרוח ולא מדויק.

לעומת זאת שמעתי W6 ו IDMAX ואולטימו וממש אהבתי את שלושלם למרות שהטעם האישי שלי יותר פונה ל W6.

וזאת היא *דעתך* לפי האוזן *שלך*

בגלל זה לדעתי אתה וכל מי שהגיב בעמוד הראשון לא יכולים לפסול השוואה של DC לIDMAX אולטימו ומה לא . כי לדעתי זה פשוט לא נכון , הכל תלוי באוזן של הבן אדם , יש כאלה שיאהבו יותר , פחות , או בכלל לא .

LANOSFORCE , אני מסכים איתך .

פורסם

מה שאני יכול להסכים איתך זה רק ש 85% מהאנשים שישמעו סאבים שונים לא יוכלו להבדיל ביניהם אלה רק "סאב טוב","סאב לא טוב" :roll:

אני כבר ראיתי פה כמה ליצנים שמשווים לי מגברים כמו VRX לסלסטרה FA ואומרים שהאודיסון מגבר חארטה בגלל שהוא רק 75RMS לעומת 300000 של סלסטרע....

זה גם עניין של טעם,טועה ? :?

Scan Speak

פורסם
מה שאני יכול להסכים איתך זה רק ש 85% מהאנשים שישמעו סאבים שונים לא יוכלו להבדיל ביניהם אלה רק "סאב טוב","סאב לא טוב" :roll:

אני כבר ראיתי פה כמה ליצנים שמשווים לי מגברים כמו VRX לסלסטרה FA ואומרים שהאודיסון מגבר חארטה בגלל שהוא רק 75RMS לעומת 300000 של סלסטרע....

זה גם עניין של טעם,טועה ? :?

גם עניין של טעם, אבל פה כבר לדעתי זה יותר עניין של נתונים שחור לבן על הנייר , כי מגבר אתה לא יכול לשמוע , מה שכן אפשר לקחת סאב לשים על אודיסון ואז על סלסטרה (סתם דוגמא) או איזה סט קומפוננט ולבדוק איפה שומעים יותר איכותי אולי ? יש מצב שאני טועה אני לא יודע אני אומר לפי מה שנראה לי , לא יותר חזק כמובן, יותר איכותי ויותר טוב .

לי יש מגבר של סלסטרה ואני מאוד מרוצה ממנו, יצא לי לשמוע כמה מגברים של אודיסון, לא נפלתי, וזה תלוי גם מה אתה מחפש מי שיספיק לו 75RMS לערוץ , וואלה יפה מאוד הוא יהנה כנראה , לי אישית זה לא מספיק אז חיפשתי מגבר שנותן יותר יעמוד בתקציב שלי וגם יהיה איכותי וטוב . ואתה צודק, הרוב באמת יידעו להגיד על סאונד של סאב , טוב או לא טוב .

פורסם

זה בעיניי המתבונן כמו שאמרתי קודם - יש כאלו שבשבילם ההבדלים והפערים יהיו עצומים ויצדיקו כל שקל - אבל יהיה מדובר לרוב בקומץ אנשים בודד.

לרוב המכריע של המאזינים ההבדל בתוצאה בין המותגים הפשוטים יותר שהוזכרו כאן לבין אלו היוקרתיים יותר - לא יהיה מוצדק - ואת זה אני אומר מנסיון ועוד כאחד שכן יודע לעמוד על ההבדלים.

אם להיות עוד יותר אגרסיבי עם התגובה הקודמת שלי - את הIDMAX אני לא ממש אוהב כמו שגם את האולטימו וביחד איתם את הW6, אמנם הW6 בכמה התקנות אחרונות ששמעתי אותו היה נשמע אחרת לגמרי והיה לי הרבה יותר נעים אבל עדיין אני בכל יום בהיר כנראה אבחר בסדרת הW3 של JL כי זה הטעם שלי.

מבין כל הסאבוופרים שהוזכרו כאן הייתי חוזר שוב לאאורה בעיניים עצומות - איזה סאב!

ואני מבטיח לכם שחלקכם ישמעו את האאורה ויגידו שהוא רכיכה של סאב - נכון, הוא לא נועד לזה בכלל.

הכל בעיני המתבונן אבל בסופו של דבר הפערים כאן הם לא כאלה גדולים כמו שעושים אותם - פרופורציה זה דבר חשוב - בייחוד כאחד שידוע כמתלהב יתר על המידה - לא במקרה הזה.

ודן - מגבר שמוציא 75 וואט RMS לעומת מגבר שמוציא 300 וואט RMS אם בשני המקרים 75 וואט מספיקים לרמקול בכדי לתת את מלוא התוצאה ובשני המקרים שני המגברים מסוגלים לספק את ה75 וואט בצורה נקייה מעיוותים

הספק המגבר היה הדבר האחרון שהייתי מביט עליו והייתי ניגש לבחון נתונים אחרים כמו:

חתימה פיסית של המגבר (גודל ומשקל)

נוחות תפעול

איכות בניה ואיכות הרכיבים

תכנון מגבר

אחריות יבואן ושירות

דאמפינג פאקטור - בייחוד אם מדובר בוופרים שלא לדבר על סאב וופרים.

קלאס וצריכת זרם

לעזעזל אפילו עיצוב הייתי שם בעדיפות גבוהה יותר מההספק.

אבל זאת כבר תיבת פנדורה אחרת שלא כדאי לפתוח כאן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש תופעה באודיו לרכב שאין לה אח ורע במקומות אחרים בחיים, אנשים קונים מותגים,שמות,ורכיבי יוקרה מרכיבים הכל בדרך זו או אחרת והתוצאה רחוקה שנות אור ממערכת ברמה גבוה-כמקובל לסכום ההשקעה שלהם, נתקלתי ביותר מידי מערכות מושקעות מאוד עם תוצאה מאכזבת ביותר, כל מה שאני בא להגיד זה שצריך לתת יותר משקל לתוצאה הסופית ולא לכמות המותגים שאגרת בתא המטען.

רציתי לציין שכל הסאבים שהוזכרו כאן הם מהשורה הראשונה וכל השוני בניהם הוא טעם אישי! ולפעמים אנשים מתחברים לאופי מסויים של מוצר (המוצר שלהם בדרך כלל) ונותנים יחס מנוקר (בלשון המעטה) למוצר מקביל רק כדי שיוכח וידגיש את חיבתם למוצר שלהם.

BMW E36 328------Pioneer p90rs

Eton PA800.4 + PA 560.2 + ECC 1200.1

Audio Development Double W600 + Double VIPERA F8

Audio Development MM4 +MM1

• תוכן חדש...