Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שלא התנעתי 3 ימים בערך אז יוצא המון עשן לבן מהאגזוז ממש ענן וגם כשהאוטו חם ולוחצים גז אותה תופעה רק הרבה פחות עשן אבל עדיין קיימת.

האוטו אוכל שמן (לא בכמויות אבל אוכל) ושותה דלק בכמות מטורפת. האוטו לוקח המון דלק ניסיתי נסיעה הכי רגועה שיש לא עברתי את ה40 בעיר וכשאני יצאתי מרמזור ליטפתי את הגז ממש.

אחרי 2 קיקים 3 המחוג של הדלק בכלל צונח ועוד דבר כשלוחצים פול גז אז יש ריח חזק של דלק אחרי בערך 10-15 שניות. כשמישהו לוחץ גז ואני מסתכל באגזוז אז משפריץ משם דלק. לא כמו צינור של מים אבל הבנתם את הכוונה לא נראלי שזה תקין.

האוטו אצלנו במשפחה משנת 92 הוא יד ראשונה 271 אלף מנוע וגיר מקוריים.

חוץ מלהעיף לפח מה אפשר לעשות ? בקשר לעשן הלבן ? הדלק זה כיוון קרבורטור אני מניח לא ?

נ.ב

דבר חשוב ששכחתי לציין בסרק הטורים על 1500 ובדרייב על 1000

בבקשה תעזרו לי הרכב הזה חשוב לי רק קיבלתי אותו אני נהג חדש ואני מתוסכל מזה במיוחד מהנושא של הדלק.

תודה רבה

פורסם

שלום רב !

בנושא תצרוכת הדלק, אני ממליץ שתפנה אלי באופן פרטי, בהודעה פרטית, ו/או בטלפון הרשום בחתימה שלי.

בנוגע לעשן הלבן, פעל בדרך האבחון הקלה הבאה:

ראשית בדוק מפלס מי קירור, ברדיאטור במנוע קר, לפני התנעת המנוע בבוקר. המפלס ברדיאטור אמור להיות מלא עד גדותיו, על לשתים של פתח הכניסה לרדיאטור.

מיותר לציין שברדיאטור חל איסור גורף, להשתמש במי ברז, מים מזוקקים, מים מינרלים או מי מזגן, אלא במי קירור איכותיים בלבד, המכילים אנטי פריז, ואתילן גליקול, שמונע קורוזיה מבלוק וראש המנוע, אבנית, חלודה ובכעיקר שומר על משאבת המים, ומעברי המים בבלוק ובראש שלא יאכלו.

צמיגות השמן המומלצת היא 20/50, לא חובה שמן יקר , ניתן להשתמש בשמן של חברת דלק, הנמכר ברשתות, עשה זאת בעצמך, ובכך לצמצם את תצרוכת השמן והעשן הלבן.

הסלד גבוה מהנדרש והמומלץ ברכבך, גם בדרייב, ובטח בסרק,מה שנפלט מהאגזוז, הוא אדי מים ולא דלק !!

ציין את מקום מגורייך, ופעל לפי המלצתי והרכב יאריך ימים, ובוודאי שלא יזרק לפח.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

בנושא תצרוכת הדלק, אני ממליץ שתפנה אלי באופן פרטי, בהודעה פרטית, ו/או בטלפון הרשום בחתימה שלי.

בנוגע לעשן הלבן, פעל בדרך האבחון הקלה הבאה:

ראשית בדוק מפלס מי קירור, ברדיאטור במנוע קר, לפני התנעת המנוע בבוקר. המפלס ברדיאטור אמור להיות מלא עד גדותיו, על לשתים של פתח הכניסה לרדיאטור.

מיותר לציין שברדיאטור חל איסור גורף, להשתמש במי ברז, מים מזוקקים, מים מינרלים או מי מזגן, אלא במי קירור איכותיים בלבד, המכילים אנטי פריז, ואתילן גליקול, שמונע קורוזיה מבלוק וראש המנוע, אבנית, חלודה ובכעיקר שומר על משאבת המים, ומעברי המים בבלוק ובראש שלא יאכלו.

צמיגות השמן המומלצת היא 20/50, לא חובה שמן יקר , ניתן להשתמש בשמן של חברת דלק, הנמכר ברשתות, עשה זאת בעצמך, ובכך לצמצם את תצרוכת השמן והעשן הלבן.

הסלד גבוה מהנדרש והמומלץ ברכבך, גם בדרייב, ובטח בסרק,מה שנפלט מהאגזוז, הוא אדי מים ולא דלק !!

ציין את מקום מגורייך, ופעל לפי המלצתי והרכב יאריך ימים, ובוודאי שלא יזרק לפח.

בברכה

צביקה

צביקה..איזו תשובה מקיפה ומקצועית - כל הכבוד.

שאלה: אני שם באפלאוז שלי (93 ידני) שמן 10W40 של פריסטון..זה טוב?

תודה,

כרמל

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

פורסם

אם כל הכבוד לכם

לפי כלל הנתונים ,נשמע שהמנוע עשה את שלו ,כלומר מאבד מים מכיוון האגזוז

ומאבד שמן שהרכב קר =גומיות שסטומים ,שהרכב חם=רינגים גמורים

בהצלחה!!!

פורסם
צביקה..איזו תשובה מקיפה ומקצועית - כל הכבוד.

שאלה: אני שם באפלאוז שלי (93 ידני) שמן 10W40 של פריסטון..זה טוב?

תודה,

כרמל

כרמל טוכמן ידידי שלום רב !

הצמיגות תקינה, איכות השמן לא, למרות שהיא מומלצת ברכבי יונדאי לדורותיהם, משום מה.

אך מכיוון שאני מודע לכך שאתה בחור קפדן, וער לצורכי הרכב, ובמידה ורכבך לא מעשן, ושריפת השמן סבירה, והמנוע שקט, הינך יכול להמשיך בצמיגות, ובשימוש בפרסטון.

בברכה

צביקה

פורסם
אם כל הכבוד לכם

לפי כלל הנתונים ,נשמע שהמנוע עשה את שלו ,כלומר מאבד מים מכיוון האגזוז

ומאבד שמן שהרכב קר =גומיות שסטומים ,שהרכב חם=רינגים גמורים

בהצלחה!!!

שלום רב, סוחר רכבים !

מניסיון של שנים בפורום, למדתי לא להתייחס ברצינות, לתאור סנסציוני, של בעלי רכבים בפורום, ואני מתייחס לתאורם הצבעוני, בערבון מוגבל.

למרות שרכבי אפלאוז, ידועים כרגישים, לשימוש מסיבי במי ברז, ולמרות שלא משתלם לבצע טיפול בראש מנוע, ברכבים אלה, כי רק לאחר פרוק ראש המנוע, מתברר שהבלוק אכול גם כן, ולא ניתן למלאות מעברי מים אכולים בבלוק, וזאת בניגוד לכך, בראשי מנוע, ראש מנוע לא מצליח ברכבים אלה, וטיפול בראש מנוע, הוא ברכה לבטלה.

אני מרשה לעצמי, לפסול אפשרות של מנוע,גמור, ואני יותר מצדד בהחלפת גומיות שסתומים, ובהחלפת שמן איכותי יותר וצמיגי יותר.

הטיפול בלב המנוע, הלא הוא הקרבורטור, יפיח חיים במנוע, ויאריך את חיי המנוע לעוד מספר שנים, יקטין את צריכת הדלק, מאמץ המנוע, ובעקיפין גם תצרוכת השמן, תרד בהתאם.

בברכה

צביקה

פורסם
כרמל טוכמן ידידי שלום רב !

הצמיגות תקינה, איכות השמן לא, למרות שהיא מומלצת ברכבי יונדאי לדורותיהם, משום מה.

אך מכיוון שאני מודע לכך שאתה בחור קפדן, וער לצורכי הרכב, ובמידה ורכבך לא מעשן, ושריפת השמן סבירה, והמנוע שקט, הינך יכול להמשיך בצמיגות, ובשימוש בפרסטון.

בברכה

צביקה

תודה רבה :)

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

• תוכן חדש...