Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
או שאנחנו לא מדברים על אותו הדבר או שאתה טועה. אם זה מאז ותמיד תן לי דוגמא אחת לכך, כי אני מאז אתמול מנסה לחשוב על דוגמאות שתומכות בטענתך ובינתיים מוצא רק דוגמאות הפוכות למעט מקרה אחד -

גרייטוול סטיד, הטנדר המעאפן של היצרן הסיני, הגיע לארץ עם תג מחיר נמוך מהמתחרים שלו. לדעתי זה לא בגלל שהוא ברמה יותר נמוכה אלא בגלל שזה היה מה שנקרא בשפה השיווקית "מחיר חדירה". עובדה, הדגם השני שהשיקה גרייטוול בישראל (ה-C10) כבר יקר מהמתחרות הישירות שלו!

אני מקווה שאנחנו לא מדברים על אותו הדבר, כי מה שאני אמרתי זה א-ב של צרכנות, ברמה מאוד בסיסית: תכניס מוצר לשוק. בהנחה ולא מדובר במוצר נישה או יוקרה, כדי שהוא יצליח הוא צריך להיות מתומחר בהתאם לרמתו. אם הוא פחות תחרותי באיכות מול מובילי הקטגוריה, הוא צריך להיות זול יותר. פשוט וקל. כך היה עם רוב מכוניות סוזוקי בעבר: SX4, אלטו, בלנו וכולי.

באותו האופן, בדוק את כל קטגוריית המשפחתיות - כולן מתאמות מחירים למען שוק הליסינג ונגד הצרכן הפרטי. אבל אלו מהן שרוצות להצליח אצל הצרכן הפרטי חייבות להציע ערך מוסף. אם הן איכותיות יותר מהאחרות (או נתפשות ככאלה), הן יכולות לבקש יותר (הונדה, פולקסווגן). אם הן פחות איכותיות, הן בחיים לא יצליחו אם יבקשו אותו המחיר - אז הן מתומחרות נמוך יותר (סוזוקי, MG ועוד).

סובארו אימפרזה הגיעה רק השנה לארץ ובינתיים היא מוכרת לא רע. לא כמו שהיבואן ציפה, אבל מוכרת כמויות סבירות. חוץ מזה לא טענתי ששיטת התמחור הנוכחית היא ערובה להצלחה. למעשה, רוב המכוניות שתומחרו מעבר לרמתם נכשלו באולמות התצוגה - ניסאן אקו-מיקרה בתחילת דרכה שתומחרה כמו סופר-מיני למרות שהיא לא, סאנגיונג אקטיון ספורט שתומחר כמו המתחרים שלו למרות שהוא לא ברמה שלהם, MG350 שמחירה דומה למחיר של i25 למרות שעם כל האבזור היא לא מגיעה לרמה שלהם וכו'.

האמת שהתייחסתי לאימפרזה הקודמת (B3) ולקודמותיה שלה. לא מכיר את האיכות של החדשה.

בדקתי. יש הבדל ברמת הגימור והאיכות של תא הנוסעים - זה נכון. השאלה היא כמה זה רלוונטי ללקוח הישראלי שאינו מצוי על זן מלטפי הדשבורדים? ומה לגבי איכות של רכיבים אחרים ברכב? בינתיים סיאט היא זאת שאוכלת צינור עם תקלות בתיבות ההילוכים וסוזוקי לא.. נחשב במדד האיכות של סרוניס או לא?

בנושא האבזור יש הבדלים אבל הם לא מאוד מהותיים. הלאון מגיעה עם מערכת מולטימדיה מקורית והקרוסאובר לא, אבל זה משהו שאם ממש תרצה אפשר להתקין בארץ. הקרוסאובר מגיעה עם 7 כריות אוויר והלאון עם 6, אבל לשתיהן ציוני ריסוק מעולים. הלאון מגיעה עם סאן-רוף (במסגרת מבצע השקה שכנראה לעולם לא יגמר) אבל לקרוסאובר יש פסי גגון אורכיים לשיפור אווירת הג'יפון. לקרוסאובר יש אפשרות להעברת הילוכים מההגה ולסיאט אין, מזל שזה קצת מעאפן בסוזוקי כי אין לי קונטרה לתת בסיאט בסעיף הזה.

מזתומרת כמה זה רלוונטי? קודם כל, אני לא משווה לסיאט כרגע אלא לקרוסאובר בדגם האוטומטי. את רשימת ההבדלים אתה יכול לקרוא בפוסט הראשון בשרשור הזה. אתה באמת חושב שמי שחושב על הקרוסאובר בדגם הידני, ורואה שבאוטומט הוא מקבל כל כך הרבה יותר (ואפילו לא מפסיד בצריכת הדלק) - ימשיך להתעניין בידני?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מעבר לרמת הגימור, אותי דווקא מרגיזה העובדה שגרסאות ידניות מיובאות בצירוף למנועים בסיסיים ולא בשלל גרסאות, אפילו במכוניות מיני וסופרמיני זולות.

דוגמה טרייה היא פיז'ו 2008, בה משודך הגיר הידני רק למנוע ה-1.2(82 כ"ס), בעוד ה-1.6(120 כ"ס) מיובא רק בגרסה אוטומטית.

נכון שכולנו היינו רוצים שכל גירסה דגם ואבזור אפשרי יהיו פרושים לפנינו כמו בבופה מוטורי אינסופי ממנו נוכל לבחור את המתאים לנו ביותר, אבל מה לעשות ואין לזה שום הצדקה כלכלית מבחינת היבואנים. במקום להתרגז אני דווקא חושב שצריך להיות מעודדים שאחרי שנים שחונות רבות, היבואנים כן טורחים ומעיזים לצרף להיצע גם גרסאות ידניות.

פורסם

חשבת שאולי האלטו עולה חצי ממשפחתית ?

בדוק כמה מכוניות מיני ידניות נמכרות ובדוק כמה קומפקטיות\משפחתיות, ותשוב אלינו עם תשובה. :-P

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מן הסתם המחיר של האלטו עזר להפעיל את פלח השוק הזה ולהראות שיש דרישה גם לידני.

העניין הוא שאחרי שהביאו את האלטו נפתחו השערים לשאר היצרנים להביא רכבים ידניים כי הם ידעו שעדיין קיים הקהל הזה.

פורסם

לרוב רוכשי המיני הידניות קסם בעיקר המחיר הזול והאפשרות לקנות מכונית חדשה במחיר של מכונית בת 3.

בפלחי השוק הגבוהים יותר הדרישה למכוניות ידניות כמעט אפסית, בלי קשר להפרש המחיר בין הגרסה הידנית לגרסה האוטומטית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• שבועיים מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...