Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בריחת הלחץ היא לא של נוזל הקירור אלא של קומפרסיה מתא הבעירה אל נוזל הקרור.

המכשיר בודק נוכחות של CO (או אולי גז פליטה אחר?) בנוזל הקרור.

במידה ויש (ואנחנו יודעים שיש), זה מצביע על פריצה של אטם הראש, ככל הנראה בצורה מינורית, אבל פריצה שכזו כאשר היא עומדת בעומס קבוע של כמה אלפי פיצוצים בדקה רק תלך ותחריף עד לכשל מוחלט של האטם.

לא הייתה מעולם אלפא בבעלותי, אבל בצרפתיות, הנורה שמתריעה על הבעיה נקראת בצחוק "נורת החלפת אטם ראש מנוע" כי כשהיא נדלקה, זה מאוחר מידי.

בכל מקרה, עפ"י הנתונים שמוצגים, נראה שהרכב עומד בפני החלפת אטם ראש מנוע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לדעתך זו ברברת!

עוד 5 שנים כשהוא ירצה למכור ואנשים יתרקו לו את הטלפון בפנים כשישמעו תאונות והצעות רציניות הוא יקבל רק מסוחרים שיציעו לו חצי מהמחירון, אני אקרא את השרשור שלו "אף אחד לא קונה את הג'ולייטה שלי" ואהיה מבסוט שבעזרת העצות שלי, הוא לפחות חסך הרבה כסף בקניה.

על מה בהודעות שלך בשרשור הזה אתה תהיה מבסוט?

שדחפת אותו לקנות רכב עם רג'קטים במחיר מחירון?

שאלה לאלפיסטים,

איך המנוע הזה?

למה רכב עם 30K ק"מ צריך להראות סימני בריחת לחץ לנוזל הקירור וכאלה הפרשים בקומפרסיה?

תקשיב אין לי בעיה שכל אחד יקפוץ לשרשור הזה ויגיד שבגלל שלרכב הייתה מכה שדרשה פחחות וצבע הבעלים "יאכל קש" במעמד המכירה וכו' וכו' אבל אני מבקש לא לעוות את המציאות ולרשום דברים תלושים כגון קצה שלדה, שבין זה ובין מה שעבר הרכב אין בכלל קשר, רק בגלל טרמינולוגיה מעוותת שחוזרת על עצמה כל הזמן כאן בפורום יוצאים אנשים שאין להם מושג ברכבים בקול תרועה "קצה שלדה" "קצה שלדה" על כל פיפס בבדיקות מבלי להבין בכלל על מה מדובר.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

צודק ב1000%

מה שמתואר בבדיקה אינו קצה שילדה. בדיקות רבות יוצאות בסעיף" משמעות נמוכה" על החלפת חלק מרכב או תיקון פחחות ללא שום שילדה או קצה.

משמעות שולית רושמים בד"כ על נזקים/שריטות קלות , פגמים בצבע קלים (פתיחת דלתות וכו') ומופיע כמעט בכל בדיקה.

משמעות נמוכה זה כבר החלפת כנף/דלת, תיקוני פחחות ועוד.

לגבי עניין הסף- charge צודק. אין קשר בין ספים לקצה שילדה וזה לא מצויין ככה בבדיקות של כל מכון בישראל וגם לא אמור להיות מצויין. ואני רואה הרבה בדיקות עם ספים שבאף אחת מהן לא הופיע קצה שילדה בגין זה.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם
מה יהיה עם כל הברברת הזו? אפשר הסבר למה החלטת שזה הוא קצה שלדה? ע"פ מה? רשום משהו כזה בטופס? רק בגלל שרשום סימן פגיעה מאחור משמעות נמוכה?.

מניסיון של כמה עשרות בדיקות בשנה אם היה מדובר רק בהחלפת פגוש או משהו קוסמטי אז זה היה מסווג כמשמעות שולית.

כל עוד זה רשום תחת משמעות נמוכה ההתייחסות לזה בשוק היא כקצה שלדה.

אגב, יכול להיות שמכון בדיקה אחר יסווג את הפגיעה הזאת באופן שונה ופחות מחמיר.

אגב, אני אישית לא הייתי פוסל את הרכב בגלל זה אבל כן הייתי נותן את הדעת על העניין המסחרי ושואף שיהיה לזה ביטוי במחיר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בקצרה:

חובה לבדוק את עניין אטם ראש מנוע ביסודיות אך ורק במוסך מומחה, ומיכאל נחשב איש מקצוע מעולה. קח בחשבון זמן+עלות הבדיקה. ישנן מוסכים מומחים נוספים באזור המרכז ואין בעיה לתאם ולקבל חוו"ד. ללא בדיקה שכזו לא לקחת את הרכב לדעתי.

לעניין הסף - אכן כנראה אין לזה משמעות בעולם הגשמי אך הקונה הישראלי מנצל את זה כדי להוריד אחוזים משמעותיים מהמחיר, פועל לטובתך בקניה ולרעתך במכירה. צודק כנראה שלא אבל זו המציאות.

סיכומו של דבר - בגדול זה אחלה רכב, לשקול קניה רק אחרי בדיקה מקצועית שלעיל ובהפחתה מהמחיר אם נדרשים תיקונים יקרים.

קח בחשבון שמתיחת הפנים קרובה אלינו.

רציתי לשאול את המבינים אם לג'ולייטה יש שילדת סולם.

לדעתי רק לגרסת השטח של הג'ולייטה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לא מכיר את הבעלים, אבל אולי יעניין אותך רכב שמפורסם באתר מועדון אלפא רומיאו הישראלי:

http://www.iaroc.org.il/area51/viewtopic.php?f=6&t=10902&sid=e5cd2f91a786abf846e105fd30d46307

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני מכיר כל ג'ולייטה אפשרית שפורסמה בלוחות בחודשיים האחרונים. הנ"ל יד 2 (למרות שמפורסמת כיד1) ומשופרת.

בכל אופן תודה על הקישור.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
מניסיון של כמה עשרות בדיקות בשנה אם היה מדובר רק בהחלפת פגוש או משהו קוסמטי אז זה היה מסווג כמשמעות שולית.

כל עוד זה רשום תחת משמעות נמוכה ההתייחסות לזה בשוק היא כקצה שלדה.

אגב, יכול להיות שמכון בדיקה אחר יסווג את הפגיעה הזאת באופן שונה ופחות מחמיר.

אגב, אני אישית לא הייתי פוסל את הרכב בגלל זה אבל כן הייתי נותן את הדעת על העניין המסחרי ושואף שיהיה לזה ביטוי במחיר.

אתה עוד פעם טועה ומטעה, חוק ברזל הוא שכל החלפה של חלק לא מתבלה ברכב, כגון דלתות, פגושים, מכסה מנוע וכו' תמיד יסווגו לכל הפחות כנזק במשמעות נמוכה, לעולם לא שולית.

ופשוט הזוי שאתה כותב ש"כל עוד זה רשום תחת משמעות נמוכה ההתייחסות לזה בשוק היא כקצה שלדה" הרוב המוחץ של הרכבים היום יוצאים מהבדיקה לפחות עם "נזק במשמעות נמוכה" ורובם נמכרים יפה מאוד באזור המחירון.

אדרבה אני מאתגר אותך לסרוק לפורום בדיקה אחת שבה רשום שהוחלף טמבון תחת משמעות שולית, עד אז בבקשה תפסיק להטעות אנשים.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
הרוב המוחץ של הרכבים היום יוצאים מהבדיקה לפחות עם "נזק במשמעות נמוכה" ורובם נמכרים יפה מאוד באזור המחירון..

1. הרוב המוחלט של הרכבים נמכר היום עשרות אחוזים מתחת למחירון.

במצב כזה, קצת קשה להבין אם הג'ולייטה שהוחלף בה טמבון נמכרה ב 20K פחות מהמחירון כי "זה השוק" או בגלל שהוחלף לה הטמבון.

2. אני מכבד את נסיונך האישי והעובדה שאתה בקיא בתחום הרכב ועובר על כמה עשרות/ מאות תוצאות בדיקה בשנה.

תמוהה בעיני למה אתה לא מכבד את הנסיון שלי, של קספר ושל כל מי שהעיד פה שעל פגיעות סף דלת ועל החלפת טמבון (בליווי איזה עבודת פחחות בפח שמאחוריו), במכונים מסויימים אתה עלול לחטוף הערה של "קצה שילדה".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה עוד פעם טועה ומטעה, חוק ברזל הוא שכל החלפה של חלק לא מתבלה ברכב, כגון דלתות, פגושים, מכסה מנוע וכו' תמיד יסווגו לכל הפחות כנזק במשמעות נמוכה, לעולם לא שולית.

.

אשמח לראות סימוכין לזה, פעם ראשונה שאני שומע על חוק הברזל הזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תראה אני במהלך חיי ראיתי קרוב לאלף בדיקות, ללא יוצא מן הכלל בכל רכב שהולף טמבון או דלת וכו' הנזק הוגדר כמשמעות נמוכה, משמעות שולית קבלו שריטות בצבע, מעיכות מזעריות בפח וכו'.

אז אני מחכה לראות בדיקה שהחליפו בה משהו מהנ"ל ומצויין שזה משמעות שולית.

פורסם

בגירה, לאחר מעורבות בקנייה ומכירה של כ30 רכבים+- אני יכול לומר בוודאות ש"הרוב המוחלט" של רכבים פרטיים נימכר באולי עשרה אחוזים מתחת למחירון. לרוב רכב במצב סביר יימכר בכמה אלפים מעטים (אם בכלל) מתחת למחירון. "עשרות אחוזים" זו הגזמה פרועה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
תראה אני במהלך חיי ראיתי קרוב לאלף בדיקות, ללא יוצא מן הכלל בכל רכב שהולף טמבון או דלת וכו' הנזק הוגדר כמשמעות נמוכה, משמעות שולית קבלו שריטות בצבע, מעיכות מזעריות בפח וכו'.

אז אני מחכה לראות בדיקה שהחליפו בה משהו מהנ"ל ומצויין שזה משמעות שולית.

איזה יופי, אתה מבקש ממני הוכחה כשאתה בעצמך לא מראה שום הוכחה או סימוכין לכלל הברזל שלך. אתה מציע שנסמוך על הניסיון שלך...

אחלה, גם אני מציע לך לסמוך על הניסיון שלי :-)

בוא נסכם שאנחנו לא מסכימים וניתן לשרשור להתפתח.

פורסם

לפותח השרשור, רק לסבר לך את האוזן כי אתה שוחה פה במיליון דעות, וחלקם סתם בלבולי שכל.

בדיקת הצילינדרים במכוני בדיקה לא מדוייקת כלל ורק מציגה תוצאת "בערך", כי מעשית הצילינדרים לא נבדקים כלל.

הבדיקה מסתמכת על מתנע הרכב וההתנגדות לסיבובו.

אם יש לך חשש בצע בדיקת קומפרסיה אמיתית אצל מכונאי מוסמך.

לגבי בדיקת השלדה והסעיף משמעות נמוכה, המשורר התכוון שהוחלפו חלקי פח ואין נזק לשלדה, גם לא בקצה שלה.

אם היה נזקי מתיחה/קצה שלדה/תפרים למינהם זה היה נכתב תחת סעיף משמעות גבוהה.

יום נעים ובהצלחה.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

• תוכן חדש...