Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פולקסווגן תשיק בקרוב גרסת כלאיים נטענת של האפ!, מכונית המיני שמשווקת בישראל תחת לוגו סקודה (סיטיגו) וסיאט (מי).

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4451799,00.html

יש לי שאלה על הציטוט הבא מהכתבה:

"אם כי בישראל לא תזכה להטבת המס השמורה למכוניות כלאיים. זאת, מכיוון שהיא עושה שימוש במנוע דיזל במקום בנזין.

פירוש הדבר כי תידרש בתשלום מס קניה מלא, ולא מופחת ל-30% כמו דגמי כלאיים אחרים.

עובדה זו אף עשויה להוביל לכך שלא תשווק בישראל".

אני מצליח לעשות 27 ק"מ לליטר בנהיגה חסכונית בטויוטה פריוס דור שלישי (שנת 2010).

מדובר על מנוע 1.8 בנזין. תמיד חשבתי שאם היה לי מנוע של 1.1-1.3 טורבו דיזל הייתי מצליח להוציא 40 ק"מ לליטר וגם

הרבה יותר מומנט זמין בסל"ד נמוך. שאלתי בפורומים של פריוס בחו"ל לפני חצי שנה למה לא מייצרים פריוס דיזל? ואמרו לי שדיזל

יבטל את ההטבות על רכב הייברידי בגלל נתוני פליטת זיהום גבוהים יותר. אם אני זוכר נכון הם דיברו על CO2...

זאת הסיבה?!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הסיבה/תירוץ לעונש המוטל על מנועי דיזל בישראל לא נובע מנתוני CO2 אלא מפליטה של חומרים אחרים.

מנועי דיזל פולטים באופן משמעותי יותר חלקיקים מאשר מנועי בנזין. במחקרים שנעשו ב-20 שנים האחרונות הודגם קשר בין ריכוז חלקיקי זיהום באוויר למגוון מחלות.

זאת הסיבה הרשמית. אני משער שהמיסוי הירוק הוא גם סוג של תחליף לאגרת הרישוי המופרזת שפעם הושטה על מכוניות דיזל. אם יש משהו שמשרד האוצר לא אוהב - זה מכוניות חסכוניות מדי.

פורסם

יש כבר לא מעט היברידיות-דיזל בעולם. בארץ הן לא יצליחו מהסיבה שציינת (שנובעת מהטמטום וצרות המוחין של הפקידים בארץ).

בנוגע לפריוס - הטכנולוגיה בדיזל-היברידי שונה מזו של בנזין-היברידי. טויוטה בנו את הפריוס כבנזין-היברידית ואין להם כוונה (לפחות נכון לעכשיו) להשקיע בטכנולוגיית דיזל-היברידית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, אפשר לפרט קצת על ההבדלים בין טכנולוגיית הדיזל- היברידית לטכנולוגיית הבנזין- היברידית?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

תודה לכולם על ההסברים :mm_yeah:

רוני, למרות שלא מצאתי תאריך על הכתבה שצרפת, אני מניח שהיא מאמצע 2009, עברו מאז 4.5 שנים.

אם אפשר, גם אני אשמח להסבר קצר על ההבדל בין הטכנולוגיות.

בקיצור בגלל החקיקה נדפקנו שוב :?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

להיפך. זה הדבר היחיד שכנראה עשו נכון במדינה הזו. דיזל מסריח, מלא ג'יפה ולאורך מוציא יותר עשן ממנועי בנזין.

זה שבאירופה משתמשים בתקן אחר, לא בהכרח אומר שהוא נכון (וע"פ מחקרים, דיזל מזיק יותר).

אם כבר, שיהיה איסור גורף על מכירת רכבי דיזל לשוק הפרטי והציבורי (מוניות ואוטובוסים). שיותר יבוא אך ורק של משאיות.

הגיע הזמן להיפטר מכל המוניות והאוטובוסים שמשחירים את האוויר. יש כבר אוטובוסים שמונעים ע"י 100% גז. גם כאן אפשר. ולגבי מוניות - שיסעו על בנזין.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הגיע הזמן להיפטר מכל המוניות והאוטובוסים שמשחירים את האוויר. יש כבר אוטובוסים שמונעים ע"י 100% גז. גם כאן אפשר. ולגבי מוניות - שיסעו על בנזין.

תחשוב מה יקרה אם אוטובוס כזה יתפוצץ בפתאומיות במרכז רחוב צפוף בת"א.

לא כל פתרון שעובד בחו"ל יעבוד גם פה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הסיבה מאוד פשוטה, דיזל ברכבים פרטיים זה "שטיק" אירופאי.

לא היפנים ולא האמריקאים נוהגים בדיזל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

האמת שהיום מוכרים בארה"ב יותר ויותר מכוניות דיזל.

הסיבה שהם לא תפסו שם עד כה הייתה מחירי דלק מאוד נמוכים שהפכו רכישת רכב דיזל (שעד לשנים האחרונות עלה משמעותית יותר מרכב בנזין בעל ביצועים מקבילים) ללא כדאית והגבלות על יבוא מנועי דיזל אירופיים משיקולי תקנות פליטה.

היום שהדלק כבר לא כזה זול ומנועי הדיזל מאוד השתפרו, מרצדס, במוו, VAG ואפילו חברות לא-גרמניות כגון מאזדה, התחילו לשווק בארה"ב מגוון דגמים שורפי סולר.

במרכזי הערים צריך לעבור להנעה 100% חשמלית. עדיף בשילוב עם מערכת ניהוג אוטומטית.

עתיד מוטורי וורוד בעיני היא מכונית שבתוך העיר עובדת על חשמל בלבד ונוהגת בעצמה. בזמן שהרכב מזדחל בפקקים, אתה נהנה משקט, שלווה ועיון בחדשות הכלכלה או בסרטונים על עלילותיה האחרונות של מיילי סירוס . שהמכונית יוצאת מהעיר, אתה תופס פיקוד וטורבינת גז זערורית טוענת את סוללות הרכב במקרה של נסיעות ארוכות.

פורסם
רוני, אפשר לפרט קצת על ההבדלים בין טכנולוגיית הדיזל- היברידית לטכנולוגיית הבנזין- היברידית?

מכיוון שאני לא מכיר לעומק את ההבדלים, זה ידרוש ממני קצת מחקר, מה שאין לי כוונה לעשות עכשיו. אני בטוח שדוד גוגל יכול לעזור בנושא הזה... סורי

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא חושב שיש הבדלים מהותיים בין רכב היברידי בנזין או דיזל רק מעצם השוני בין בנזין לדיזל.

ההבדלים המהותיים הם בין טכנולוגיות היברידיות שונות בהן המנוע החשמלי הוא במקביל (מסייע בלבד) או באופן מעורב מקבילי/טורי (מסייע או מניע את הרכב בעצמו) עם מנוע הבעירה הפנימית לעומת מכוניות היברידיות בהן מנוע הבעירה הפנימי מנותק מהגלגלים ורק מייצר חשמל (זהו הסידור הוותיק יותר שמשמש עשרות שנים ברכבות ובספינות דיזל-חשמל).

פורסם
להיפך. זה הדבר היחיד שכנראה עשו נכון במדינה הזו. דיזל מסריח, מלא ג'יפה ולאורך מוציא יותר עשן ממנועי בנזין.

זה שבאירופה משתמשים בתקן אחר, לא בהכרח אומר שהוא נכון (וע"פ מחקרים, דיזל מזיק יותר).

אם כבר, שיהיה איסור גורף על מכירת רכבי דיזל לשוק הפרטי והציבורי (מוניות ואוטובוסים). שיותר יבוא אך ורק של משאיות.

ואז נראה למי יהיה כסף לסוע במונית.

הרי מנועי הבנזין היום לא חסכוניים יותר ממנועי דיזל ואם יש בנזין היברידי כמובן שדיזל היברידי יותר חסכוני וכן הלאה, בלי קשר המנועים האלה לא נמכרים כעת אצל מוניות.

בהצעתך על נהג מונית ייפלו הוצאות גבוהות יותר שכמובן יתגלגלו ללקוח. נשמע לי כמו דרך מצויינת להנגשת התח"צ לציבור.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הסיבות להעדפות כאלה ואחרות של קהלים שונים הן לא תמיד נובעות מהגיון אלא מפרקטיות או עלויות כספיות. לאמריקנים אין בעיות של דלק, הם מיצרני הנפט הגדולים בעולם והמחיר שלו אצלם הוא לא פקטור כמו אצלנו או באירופה.

פורסם

אני מצליח לעשות 27 ק"מ לליטר בנהיגה חסכונית בטויוטה פריוס דור שלישי (שנת 2010).

מדובר על מנוע 1.8 בנזין.

יש לך מנוע בנזין שפועל במחזור אטקינסון בעל פחות מ100 סוסים. בזכות טיימינג שונה שסתומי היניקה פתוחים יותר זמן וחלק מפעילה של דחיסה המנוע יורק תערבובת החוצה וככה פעימת הדחיסה קלה יותר וחוסכת אנרגייה.

ביחד עם מנוע חשמלי הרכב שלך מאוד חסכוני בדלק. אבל זה לא מנוע רגיל במחזור אוטו ולא נמצא ברכבים הרגילים. המנוע מסוג שלך מצויי בעיקר ברכבים היברידיים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...