Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי צריך מבחן שנתי (טסט) לרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע אלי בהודעה פרטית:

אתם לא עונים לטענות המהותיות בדיון

1 למה רכב 7 שנים מבצע טסט ללא שום בעיה

2 למה 200 מיליון אמריקאים מסתדרים ללא טסט

3 למה אותו מבחן לא משנה כבר 30 שנה

1) בהנחה שאתה מתכוון לרכב שלך, אולי אתה מתחזק אותו טוב. לא חסרות מכוניות שלא מתוחזקות כמו שצריך, ובשביל זה יש את הטסט.

2) כי לאמריקאים אכפת, כי קל מאוד לתקן שם מכוניות וכי למרות שאתה אומר שלא, עדיין יש בדיקות תקינות בכל מני רמות. אם תסתכל על המדינות שיש בהן פחות רגולציה, תראה כמות תאונות יותר גדולה.

3) זה עניין כבר של פוליטיקה ושל עדיפויות, למרות שהעובדה שבעולם יש כללים מסוימים שלא משתנים בשביל ייצור מכוניות, ושכולם עושים רכב לפי אותה שבלונה וכללים.

יכול להיות שיש רכב שמזהם המון, אבל אם במספר הסופי הוא קרוב למספר שאיתו הוא יצא מהמפעל, זה תקין.

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש אכיפה רצינית ובדיקות בטיחות ועוד איך ביותר משליש מהמדינות

וחמור מכך שוטר יכול להוריד אותך מהכביש עם קנס חמור עם אתה נוהג עם תקלות obd מה שאין אצלינו או באירופה

אם רוצים לעשות השוואות צריך להיות מדוייקים איזה תקנה בדיוק מפריעה ואיפה הוכח שזה לא נחוץ ולא סתם להבכיין שבחו'ל רבתי הכל דבש

פורסם
מצויין! בקישור שהבאת תסתכל יש טבלא למטה

תסתכל על הערכים no של העמודה Periodic Safety Inspections

בדיקות בטיחות מלאות מבוצעות ב-19 מדינות (מתוך 51 כולל DC), ב-3 מדינות נוספות יש בדיקות בטיחות בעת העברת בעלות או כניסה ראשונה למדינה (סה"כ 22 מתוך 51).

מתוך שאר 29 המדינות, חלקן מיישמות בדיקות בטיחות ברמת המחוז/עיר.

אבל הטסט בארץ הוא לא רק בדיקת בטיחות, הוא גם בדיקת זיהום, וגם בדיקת מספר שלדה ומנוע.

בשביל לקצר את התגובה, ב-10 מדינות אין בדיקת רכב בכלל ברמת המדינה, מתוך 51.

אגב לא יודע מה לגבי שאר האנשים, אבל התרבות המוטורית בארה"ב זה לא המודל לחיקוי בעיניי, היא טובה יותר מהתרבות בארץ, אבל אפשר לשאוף ליותר גבוה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כרגע אנחנו די דומים להולנד או אירלנד שזה אפילו פחות מעזה כמובן

בהחלטה יש מה לשפר אבל בידע של הטוקבקיסטים פה

פורסם
ברור שאפשר, קודם נגיע לאמריקאים ומשם נתקדם, כרגע אנחנו יותר עזה.

LIKE :wink:

חתמת על העצומה?

:-D

ארהב יש 250 מיליון מכוניות לעומת 2 וחצי מיליון פה

ושם לא עושים כל שנה טסט לרכב

לבטל את הטסט לרכב!

http://www.atzuma.co.il/notest

פורסם

עדיין לא אמרת לנו איפה אתה עובד ואיזה אינטרסים יש לך

מציע לך גם לקרא את הפוסט הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=225885

של אנשים הם לא סתם "טוקבקיסטים פה" כלשונך...

ארהב יש 250 מיליון מכוניות לעומת 2 וחצי מיליון פה

ושם לא עושים כל שנה טסט לרכב

לבטל את הטסט לרכב!

http://www.atzuma.co.il/notest

פורסם

על סמך מה אתה החלטת למה ואיך אנחנו דומים?

כולנו כאן נוסעים בכביש, כולנו מעבירים רכבים טסטים, כולנו רואים את הנהגים על הכביש והמכוניות במוסכים.

הייתי אומר שכדאי שתעשה בדק בית, כבר טענת בשרשור הזה שאין יותר קומבינות בטסטים והמציאות הקשתה עליך עם מכון שנסגר דווקא בזמן שהשרשור פעיל ובועט.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הייתי שם וראיתי איך עובד מכון רישוי בהולנד אגב יש רישוי פעמים שנה לרכב ישן בדיוק כמו פה

לגבי שאר הטענות שלך תראה לי פעם אחד בשרשור שכתבתי שאין פה קומבינות

לא רק זה אלא אני הראשון פה בשרשור שטען שסוגרים פה מכוני רישוי אז אני באמת מציע שתבדוק טוב טוב מה אתה מגיב לפני שאתה מגיב ולמי

פורסם
מספיק מקרה בודד כדי לסגור מכון רישוי לזמן ממושך ומכוני הרישוי מודעים לכך מאוד ופחות ופחות משתפים פעולה עם מאעכרים למיניהם

אפילו אני שמכיר היטב את בעלי מכון הרישוי שנמצא קרוב אלי ואת כל עובדיו לא מקבל הנחות בשום צורה לרכבים של לקוחות אותם אני לוקח לטסט

כסף מדבר לא רק היום ולכן בעל מכון רישוי שיודע שיש אפשרות סבירה כי יתפס על קומבינה או רשלנות ואז העסק יסגר לכמה ימים הוא יפסיד הרבה מאוד כסף אז החשבון הוא פשוט כמו גם ההגיון בדבר שמשום מה נעלם מעיניך

אתה כתבת שזה הולך ונעלם, הולך ופוחת, שבעלי המכונים מוכנים פחות ופחות לשתף פעולה.

העובדה היא שדווקא במהלך הדיון פורסמה כתבה בדף הראשי של Ynet על סגירת מכון, בין היתר בגלל שמכוניות ש"עברו טסט" מעולם לא היו במכון.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

היה עדיף שתחריש או תתנצל ושלא לכתוב עוד כי הרי הדברים כתובים וברורים ואתה כותב שאני טוען למשהו אחר לגמרי

בחוסר דיוק שלך אתה יוצר מצג שווא על דברים שלא נטענו מעולם על ידי וזה בהחלט לא מקובל עלי

פורסם

חביבי אם אני מביא ציטטות שלך ואתה טוען שזה מסלף את דבריך תסתכל במראה, הסילוף כנראה קורה שם

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה מביא ציטטות שלא רלוונטיות.

הוא טוען שכל הזמן יש פחות ופחות.

אתה הבאת מקרה אחד שבו כן.

זו דמגוגיה כי אתה מדבר על מקרה בודד והוא מדבר על מגמה בתחום עיסוק רחב מאוד.

זה כמו להגיד שכל הצמחונים הם גזענים רק כי היטלר היה צמחוני (האמת היא שהוא לא היה אבל הנקודה היא אותה נקודה)?

פורסם

הוא טוען שיש פחות ופחות, אני טוען שזה לא ככה, אבל משרד התחבורה לא מפרסם את הנתוני אמת.

ולכן מה שנשאר לנו זה מקרים בודדים שכן מתפרסמים, במקרה (או שלא) אחד כזה התפרסם בדיוק בזמן ניהול הדיון.

כלומר לא ניתן להפריך את הטענה שלו, אבל מצד שני לא ניתן להפריך גם את הטענה שלי.

נוסיף על כך גם את העובדה שחברנו דנידין מדבר על מקרים בודדים וספציפיים (סביבתו הקרובה) וגם הוא מודה בכך.

אז אם כבר מנהלים דיון על מקרים בודדים וספציפיים למה זה לא בסדר כשאני מעלה מקרים ספציפיים?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה לא רלוונטי שאתה מעלה מקרה ספציפי כי זה לא סותר אפילו את הטענה שלו.

אם הוא (או מישהו) היה אומר שבכלל אין שחיתויות, אז זה רלוונטי.

כולם יודעים שיש וכולם כתבו שיש.

הוא פשוט אומר שזו תופעה שהולכת ומצטמצמת, והאמת היא שלפי הראיות, זה נכון.

דיברתי עם אנשים בתחום והרבה מהמאכערים כבר לא עוסקים בזה, או שיש להם חיים יותר קשים.

בנוסף כולם יודעים שיש אכיפה יותר משמעותית (הנה, אתה הבאת דוגמה לזה שתפסו אותם), אז התופעה מצטמצמת.

• תוכן חדש...