Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי צריך מבחן שנתי (טסט) לרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאמרתי - הדרך היחידה להפריך אחת מהטענות (שלי או שלו) היא ע"י נתונים רשמיים של משרד התחבורה - ואלו לצערנו אין בנמצא.

הוא טען שהשחיתות הולכת ופוחתת על סמך ההיכרות האישית שלו עם מכוני טסטים באיזור שלו.

בכל שנה תופסים כאלה, הם לא מתים הם רק מתחלפים. זה שתופסים מדי פעם מכון כזה או אחר לא אומר שעשרות ממשיכים לפעול בינתיים.

אז לסיכום:

א. אני לא בטוח שהאכיפה יותר משמעותית, אולי הקנסות המצחיקים שהיו פעם נעלמו, אבל אני לא רואה שיש מספיק ביקורות.

ב. גם אם יש יותר אכיפה - זה לא אומר שזה לא קיים, זה גם לא אומר שזה נמצא בירידה, או שזה הולך ונעלם, אין נתונים גלויים בנושא.

ג. איפה הראיות שלך שהתופעה מצטמצמת?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז למה אתה ממשיך להתווכח?

אין נתונים, אז תגיד שזו דעתך וזה הניסיון שלך, וקבל את העובדה שלאדם שעובד בתחום שעליו מדובר יש ניסיון אחר וחוויה שונה לגמרי.

דעות ועובדות הן לא אותו דבר.

אם תבדוק את זה, תראה שבהמון דיונים אתה מתבלבל בין הדעה שלך לעובדות בשטח.

פורסם

פרנקוס התבלבלת חביבי

לא אני זה שטענתי שיש בידיי הוכחות, אני טענתי ש"במקרה" בזמן הדיון התפרסם מקרה שסותר את דבריו של דנידין.

הוא מבחינתו טוען שכולנו לא יודעים שום דבר, וזה לא מה שהיה פעם, ושהדברים האלה הולכים ונעלמים.

את הטענה שלי לא פירסמתי עד עכשיו, והיא דווקא שאין פחות כאלה, אלא שהם יודעים להסתיר זאת טוב יותר וזה כבר לא בצורה גלויה ו"ממוסדת" כמו פעם.

ד"א איך הבנת שהוא עובד בתחום?

הוא לא טסטר ולא עובד במכון טסטים אלא קרוב לכמה כאלה והוא מיודד עם בעלי / עובדי המקומות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הוא בתחום הרכב וזה מספיק.

יש המון דיבורים על קומבינות תמיד, ואם זו הייתה תופעה יותר נפוצה, הוא היה יודע.

תחום הרכב מלא בנוכלים ותופעות כאלו, כשהן ידועות, הן ידועות הרבה.

פורסם

פרנקוס - רד מהעץ שעליו עלית.

אם אני מומחה עולמי באוברול למנוע זה אומר בהכרח שאני יודע על קומבינות בחריטת צלחות בלמים? או על קומבינות בנושאי חשמל רכב או מיזוג לרכב?

בוא נניח יותר מזה, אני יוצא מנקודת הנחה שדנידין שלנו איש ישר ואמין, ומסביבו יש כמה וכמה מכוני טסטים, נניח שבאחד מהם ניתן להעביר רכב טסט, איך נאמר זאת בעדינות - מבלי שהרכב יגיע למכון, או מבלי שבדיקות מסוימות יבוצעו.

האם באמת נראה לך שמר X מהמכון טסטים יגיד זאת בשיחת צהריים או על קפה למר דנידין שלנו שהרי ידוע שהוא ישר. לא רק זאת אלא שבניגוד לפעם הטסטרים המושחתים כבר לא מפרסמים את עצמם כמעאכרים.

נניח כי במכון טסטים מסוים ישנו "יוסי", הטסטר, שמעביר רכבים טסט תמורת X שקלים, ללא התחשבות במצב הרכב, וייתכן שמעולם אף לא ראה את הרכב.

נניח כי דנידין חברנו הישר מגיע עם רכב של לקוחה להעביר טסט, "היי יוסי מה נשמע? הבאתי רכב של לקוחה לטסט", באיזה יקום מקביל נראה לך שבהמשך השיחה תגיע ל"תביא לי X שקלים אני יעביר את הרכב ככה" (עם תנועת יד מתאימה)?

הרי ברור מעל לכל ספק ל"יוסי" שלנו שדנידין הוא אדם ישר והגון, ואילו היה יודע על עבירות רמאות כאלה עם משמעויות בטיחותיות היה מדווח למשרד התחבורה.

אגב להבהרה - אין כאן אפילו טיפת ציניות, אני מאמין בכל ליבי שדנידין הוא אדם ישר והגון.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
משרד התחבורה לא מפרסם את נתוני האמת.

משרד התחבורה לא יודע, ולא יכול לדעת, כמה רמאים יש, שאינם נתפסים.

לכל היותר הם יכולים להגיד כמה הם תפסו.

דני

פורסם

על הנתון הזה בדיוק אני מדבר.

כמה מכונים נתפסו וכמה מכונים קיימים.

כמובן שאין למשרד התחבורה אינטרס לפרסם את המספר הזה, כנראה כי הוא נמוך מאוד, פרסום שלו יגרום לכך שיבוצעו יותר ביקורות ע"י משרד התחבורה על מנת לתפוס יותר מכונים וכך לפרסם עלייה במספר התפיסות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אדון m3x7r3m3 המלומד

כתבת כי אני טוען שאין יותר כלל קומבינות ואחר עוד העלת ציטוטים שלי לחיזוק הטענה אך הפלא ופלא כי אין שום איזכור לדבר ואז אתה עוד ממשיך להעליב ולהכפיש?

חברים יקרים אני מדבר ממרום 20 שנות עבודה בתחום והכרות עם המון קולגות שמספרים אותו סיפור ובילוי של מספר פעמים בשבוע במכון רישוי שזה פי 50 ויותר מכל אחד אחר שהגיב פה

אם פעם הייה יכול כמוסכניק לסגור טסט לרכב בלי שמכון רואה אותו בכלל או לסגור רג'קטים מהותיים שמתגלים ברכב בזמן בדיקה על בסיס "הנה אני עכשיו מתקן " היום זה כבר ממש קשה עד בלתי אפשרי אם כי פה ושם אני שומע מחברים שהמכון כזה או אחר עושה "הנחות" מידי פעם

את המעאכרים שהייתי רואה מקרקרים מסביב לבוחני הרישוי לפני שנים אני כבר בכלל לא רואה (אולי נעלמו אולי השתכללו בכל מקרה את החותמת של המכון אפשר קבל רק במכון אז אתם תשפטו מה בדיוק קרה איתם)

הירידה הדרסטית בתופעה החלה שהחל הפיקוח המשמעותי ומכונים החלו להסגר

פורסם
אדון m3x7r3m3 המלומד

כתבת כי אני טוען שאין יותר כלל קומבינות ואחר עוד העלת ציטוטים שלי לחיזוק הטענה אך הפלא ופלא כי אין שום איזכור לדבר ואז אתה עוד ממשיך להעליב ולהכפיש?

חברים יקרים אני מדבר ממרום 20 שנות עבודה בתחום והכרות עם המון קולגות שמספרים אותו סיפור ובילוי של מספר פעמים בשבוע במכון רישוי שזה פי 50 ויותר מכל אחד אחר שהגיב פה

אם פעם הייה יכול כמוסכניק לסגור טסט לרכב בלי שמכון רואה אותו בכלל או לסגור רג'קטים מהותיים שמתגלים ברכב בזמן בדיקה על בסיס "הנה אני עכשיו מתקן " היום זה כבר ממש קשה עד בלתי אפשרי אם כי פה ושם אני שומע מחברים שהמכון כזה או אחר עושה "הנחות" מידי פעם

את המעאכרים שהייתי רואה מקרקרים מסביב לבוחני הרישוי לפני שנים אני כבר בכלל לא רואה (אולי נעלמו אולי השתכללו בכל מקרה את החותמת של המכון אפשר קבל רק במכון אז אתם תשפטו מה בדיוק קרה איתם)

הירידה הדרסטית בתופעה החלה שהחל הפיקוח המשמעותי ומכונים החלו להסגר

אדוני היקר, ממרום שנות פעילותך בתחום אתה כנראה לא מודע למה שקורה בשטח,

אני יכול להצביע על שני מכונים שאני מכיר באופן אישי שלוקחים שלמונים כדי להעביר רכבי שטח עם חריגות מהתקינה שאפילו בארהב לא היו נותנים להם לעלות לכביש.

לפי מה שאני מבין - אתה נמצא במכוני רישוי הרבה (ציטוט: בילוי של מספר פעמים בשבוע במכון רישוי)

וכנראה שיש לך איזה אינטרס נגד סגירת מכוני הרישוי וכנראה בגלל זה אתה ממשיך להתנצח ולא מספר לנו מה האינטרסים שלך

אנא ממך חדל, תן לאנשים שבעד שינוי המצב הקיים והמגוחך גם להתבטא ולהשמיע דעתם.

ארהב יש 250 מיליון מכוניות לעומת 2 וחצי מיליון פה

ושם לא עושים כל שנה טסט לרכב

לבטל את הטסט לרכב!

http://www.atzuma.co.il/notest

פורסם

הם השתכללו. אף אחד לא טען שהמתווך והרשיונות לא מגיעים למכון, רק שהרכב לא חייב להגיע לשם.

שים לב שאתה משער שהתופעה לא קיימת, ואנחנו מספרים לך שאנחנו יודעים שהתופעה קיימת.

דני

פורסם

כנראה שיש לך איזה אינטרס נגד סגירת מכוני הרישוי וכנראה בגלל זה אתה ממשיך להתנצח ולא מספר לנו מה האינטרסים שלך

אנא ממך חדל, תן לאנשים שבעד שינוי המצב הקיים והמגוחך גם להתבטא ולהשמיע דעתם.

עבריינות תהיה קיימת תמיד בכל תחום.

זה שהיא קיימת (כלומר זה שיש מכוני רישוי מושחתים) לא הופך את מוסד הרישוי למיותר או למושחת.

דנידין, עזוב.

יש אנשים שמשוכנעים שיום הוא לילה ולילה הוא יום, ולא תוכל לשכנע אותם אחרת.

פורסם

דנידין - תקרא שוב ושוב את מה שכתבתי, כי מה שאתה הבנת אלה דברים אחרים לחלוטין.

כמובן זה שאתה וחבריך לא מכירים את התופעה לא אומר שהיא לא קיימת.

ד"א מה זה לדעתך "פיקוח משמעותי"? כמה מכונים לדעתך נסגרו ולכמה זמן? כמה נבדקו ונמצאו תקינים? כמה בשנים קודמות.

אתה זורק מילים שאתה לא יכול לגבות אותם בנתונים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הם השתכללו. אף אחד לא טען שהמתווך והרשיונות לא מגיעים למכון, רק שהרכב לא חייב להגיע לשם.

שים לב שאתה משער שהתופעה לא קיימת, ואנחנו מספרים לך שאנחנו יודעים שהתופעה קיימת.

דני

גם אתה מתחיל?

עוד פעם שוב פעם ואף פעם לא טענתי לרגע כי התופעה לא קיימת ותפסיקו להכניס לי מילים לפה

התופעה בהחלט הצטמצמה ולא נעלמה זה בטוח כי כל כמה חודשים שומעים על מכון כזה או אחר שנסגר

ברור שלא עשיתי סקר ואני מתבסס על סמך ניסיון אישי ושל חברים יותר טוב מזה אין וגם לא יהיה לכם לעולם

מה שכן אפשר לומר שגם אם אני לא יכול לגבות את עצמי בנתונים אך גם אתם לא יכולים אז ניתן לשאר הקוראים להסיק מסקנות מי יותר קרוב בהערכות שלו למציאות ומי מתבסס על סמך סיפורים מצד שלישי או רביעי ואגדות

פורסם

עוד פעם שוב פעם ואף פעם לא טענתי לרגע כי התופעה לא קיימת ותפסיקו להכניס לי מילים לפה

אתה צודק, אני מתנצל.

דני

פורסם
התופעה בהחלט הצטמצמה ולא נעלמה זה בטוח כי כל כמה חודשים שומעים על מכון כזה או אחר שנסגר

אלו בדיוק המילים שלך שקובעות קביעות ללא שום נתונים.

על מנת לקבוע שהתופעה הצטמצמה אתה צריך נתונים שמשרד התחבורה לא משחרר, ואולי אפילו לא רוצה לאסוף

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...