Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי צריך מבחן שנתי (טסט) לרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלו בדיוק המילים שלך שקובעות קביעות ללא שום נתונים.

על מנת לקבוע שהתופעה הצטמצמה אתה צריך נתונים שמשרד התחבורה לא משחרר, ואולי אפילו לא רוצה לאסוף

מסכים מאוד.

מצד שני, אם אין לנו נתונים לצד אחד, אז גם אין לנו נתונים לצד שני.

כלומר אם איננו יכולים לקבוע שהתופעה הצטמצמה, איננו גם יכולים לקבוע שהיא מתרחבת או לא מצטמצמת.

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אלו בדיוק המילים שלך שקובעות קביעות ללא שום נתונים.

על מנת לקבוע שהתופעה הצטמצמה אתה צריך נתונים שמשרד התחבורה לא משחרר, ואולי אפילו לא רוצה לאסוף

אתה עובר ליד דוכן פלפל באופן יומיומי ואתה שם לב לאחר תקופה מסויימת כי פחות ופחות אנשים עומדים אצלו בתור אז גם בלי מספרים ועובדות ונתונים אתה קובע כי העסק של הפלפל לא רץ כמו פעם ואתה יודע מה? דיי בוודאות תהיה צודק בטח אם כמה חברים שלך גם שמו לב לתופעה כי גם הם עוברים שם מידי פעם ואמרו לך כי בואנה פעם היה אצלו תור עד הכביש....מה קרה עכשיו ?

אנחנו מתנהלים כך על בסיס יומיומי בהרבה אספקטים בחיים שלנו ומתבססים על התבוננות ניסיון תשומת לב וניסיון חיים

כך במצב בדיוק פה וגם הסברתי בדיוק מה אני רואה שקורה במכונים רישוי

לא מתסדר לך הניסיון והחוויות שלי עם המכוני הרישוי מול הניסיון שלך ? ואללה לא קרה כלום לפחות אני מספר מאיפה אני מקבל את המידע שלי כי את הטענות שלך גם אם לא מבססות על נתוני מדגם עוד לא הבנתי מה הרקע שלהם

פורסם

אתה מבין מה ההבדל בין דוכן פלאפל אחד (או מכון רישוי אחד, או לצורך העניין 10 או 100) ובין תופעה שלמה שמקיפה את כל הענף?

אם אתה לא מבין את ההבדל הזה אתה צריך לחזור על לימודי לוגיקה, ניתן להסיק מהכלל אל הפרט, לא ניתן להסיק מהפרט אל הכלל, וזה בדיוק מה שאתה עושה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה בכלל לא שטויות והחוסר הבנה שלך בלוגיקה מוגזם.

אתה מבין שיש הבדל בין המשפט "יש ירידה במכירות בדוכני הפלאפל בארץ" והמשפט "יש ירידה במכירות בדוכן הפלאפל ברח' X"?

אתה מבין שבממוצע ניתן להסיק מהמשפט הראשון על הדוכן פלאפל ברח' X אבל אי אפשר לעשות הפוך?

אתה מבין שאתה יכול להשליך על מכוני הטסטים שאתה מכיר אבל אתה לא יכול להשליך על כלל מכוני הטסטים? אתה מבין שאם אתה כותב שטויות כאלה בפורום ציבורי כשמתחת לשם המשתמש שלך כתוב "בעל מקצוע מומחה" אנשים יכולים לקחת את הדברים שלך ברצינות, ממש כאילו יש לך גישה לנתוני משרד התחבורה בנושא כך שאתה יכול לקבוע אם יש או אין ירידה בקומבינות והרמאויות בטסטים?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מבין דבר אחד שאתה שאתה מבסס השערות שלך על כלום שום ואני לפחות מגיע מרקע שקרוב לנושא יותר ממך פי כמה אבל בכל זאת לא השכלת לעבור על הדברים שלי ולהבין על מה בדיוק אני מתבסס ולא זה לא קשור לדוכן הפלפל שניתן כדוגמא ומשל ולאו דווקא לקומבינות בטסטים אלא על העלאת השערות באופן כללי על סמך התבוננות אינטואיציה וניסיון חיים

עוד אני מבין שאתה לא מנסה להוכיח כמה אתה צודק (כי הרי אין לך כלום) אלא כמה אני טועה

סחטיין על המאמץ עלי ואני מניח על שאר חברי הפורום אתה לא עושה רושם אבל בטח גם על זה תפתח ויכוח על הלוגיקה שלי וכמה שאני סתום

שא ברכה כי נשאר לך להתווכח רק עם עצמך

פורסם

בקיצור הטענות שלך הן אפס ושום דבר, אתה בעצם טוען שאתה צודק כי אתה אמרת, בדיוק סוג התגובה של "אחד שיודע".

אלא מה אתה יודע? אתה מכיר בעלי מכוני טסטים כאלה ואחרים, יש לך התנסות עם קומץ של בעלי מכוני טסטים, שייתכן שיודעים או לא יודעים מה העובדים שלהם עושים במקום, וכל זה בכלל לא רלוונטי למכוני טסטים שנמצאים נניח ברמלה או בבאר שבע או בחולון, כי אתה מכיר מכוני טסטים ספציפיים.

אם עד עכשיו לא הבנת שהטענות שלך הן ברמה של כיתה א' ושאתה לא יכול להסיק מהפרט אל הכלל, צר לי, אבל אני אתן לך עצה קטנה, למבחן פסיכומטרי - אין לך טעם לגשת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אתה עובר ליד דוכן פלפל באופן יומיומי ואתה שם לב לאחר תקופה מסויימת כי פחות ופחות אנשים עומדים אצלו בתור אז גם בלי מספרים ועובדות ונתונים אתה קובע כי העסק של הפלפל לא רץ כמו פעם ואתה יודע מה? דיי בוודאות תהיה צודק בטח אם כמה חברים שלך גם שמו לב לתופעה כי גם הם עוברים שם מידי פעם ואמרו לך כי בואנה פעם היה אצלו תור עד הכביש....מה קרה עכשיו ?

זו לא דוגמה טובה, כי אנחנו לא מדברים על מספר האנשים שניגשים למבחן השנתי. הדוגמה שלך צריכה להראות כך:

יש דוכן פלאפל שכונתי. בערך 100 איש באים אליו כל יום. חוץ מזה יש שמועה שיש עוד כמה אנשים שבאים מהדלת האחורית, שלא רואים אותה מהרחוב, וקונים שם מנה אחרת במחיר אחר.

עכשיו יש מישהו שאומר שהתופעה של הדלת האחורית קטנה, והוא מבסס את זה על מספר האנשים שבאים לדלת הראשית, ועל ההתנהגות שלהם.

זו דוגמה יותר קרובה למה שאנחנו מדברים עליו, ואפשר לראות שאי אפשר להסיק שום מסקנות על מה שקורה או לא קורה בדלת האחורית, לפי בחינה של הדלת הקדמית.

דני

פורסם
בקיצור הטענות שלך הן אפס ושום דבר, אתה בעצם טוען שאתה צודק כי אתה אמרת, בדיוק סוג התגובה של "אחד שיודע".

אלא מה אתה יודע? אתה מכיר בעלי מכוני טסטים כאלה ואחרים, יש לך התנסות עם קומץ של בעלי מכוני טסטים, שייתכן שיודעים או לא יודעים מה העובדים שלהם עושים במקום, וכל זה בכלל לא רלוונטי למכוני טסטים שנמצאים נניח ברמלה או בבאר שבע או בחולון, כי אתה מכיר מכוני טסטים ספציפיים.

אם עד עכשיו לא הבנת שהטענות שלך הן ברמה של כיתה א' ושאתה לא יכול להסיק מהפרט אל הכלל, צר לי, אבל אני אתן לך עצה קטנה, למבחן פסיכומטרי - אין לך טעם לגשת.

אתה חוזר על עצמך כמו תקליט שבור שוב אתה תוקף טענות שלי ושוב מעליב אבל אתה לא מסביר את עצמך ולא מגיע משום מקום או רקע לבסס טענות שלך האמת שאין לך ממש טענות רק בכי

התנהגות של אדם שלא מבין כלום במשהו מסויים ורק מחפש להתנגח עם אנשים שכן מבינים כדי לא לצאת אידיוט או שיראו כמה שאתה ערום

תמשיך כך ותגיע רחוק

פורסם
זו לא דוגמה טובה, כי אנחנו לא מדברים על מספר האנשים שניגשים למבחן השנתי. הדוגמה שלך צריכה להראות כך:

יש דוכן פלאפל שכונתי. בערך 100 איש באים אליו כל יום. חוץ מזה יש שמועה שיש עוד כמה אנשים שבאים מהדלת האחורית, שלא רואים אותה מהרחוב, וקונים שם מנה אחרת במחיר אחר.

עכשיו יש מישהו שאומר שהתופעה של הדלת האחורית קטנה, והוא מבסס את זה על מספר האנשים שבאים לדלת הראשית, ועל ההתנהגות שלהם.

זו דוגמה יותר קרובה למה שאנחנו מדברים עליו, ואפשר לראות שאי אפשר להסיק שום מסקנות על מה שקורה או לא קורה בדלת האחורית, לפי בחינה של הדלת הקדמית.

דני

הדוגמא זה לא העניין גם גם לא הדוגמא המשופצרת שלך

אם בעבר הרחוק הייתי אני יכול לסגור טסט ברכב עם לקויים רק עם מילה שאני מתקן ויהיה בסדר ואני יודע שמוסכים אחרים הפועלים באיזור תעשייה גם היו בעבר מעבירים טסט מבלי לקחת את הרכב למכון אז היום או למעשה מלפני כמה שנים כבר זה בלתי אפשרי מול שתי מכונים שאני עובד איתם

את אותה ההתנסות וההתנהלות אני שומע מעוד בעלי אנשי מוסך במפגשים וכנסים למוסכים שמגיעים אליהם מכל רכבי הארץ

אתה מוזמן לשאול עוד בעלי מוסכים על נסיונם עם מכוני הרישוי ותשמע מרובם את אותם המילים

אחר כך תעשה חושבים ותחליט אם מתאים לך הדיעה שלי שהתופעה פוחתת והיא כיום הרבה יותר נדירה מאשר היה לפני 10 שנים למשל והיא המגמת ירידה ככול שהאכיפה של משרד התחבורה מחמירה ומקיפה יותר

האמת שכבר הברתי את הנקודה הזו אבל בשבילך אין לי בעיה לחזור על הדברים

פורסם
אתה חוזר על עצמך כמו תקליט שבור שוב אתה תוקף טענות שלי ושוב מעליב אבל אתה לא מסביר את עצמך ולא מגיע משום מקום או רקע לבסס טענות שלך האמת שאין לך ממש טענות רק בכי

התנהגות של אדם שלא מבין כלום במשהו מסויים ורק מחפש להתנגח עם אנשים שכן מבינים כדי לא לצאת אידיוט או שיראו כמה שאתה ערום

תמשיך כך ותגיע רחוק

איך הגעת למסקנה שיש לי טענה בנושא?

הטענה שלי היא שאתה לא יכול להוכיח את טענתך ושעליך לקבל זאת, ועלינו לדעת כי דבריך הם בבחינת "אחד שיודע" ולהתייחס אליהם ככאלה, כי זה שאתה בצבע אחר ועם כיתוב של "בעל מקצוע מומחה" זה מחייב אותך ואת הדברים שאתה כותב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ללא פספסתי גם הפעם כי הרי כתבתי שאין לך ממש טענות משל עצמך אבל אתה לא טורח לקרוא מה שאני כותב או שאתה לא ממש שם לב לפרטים

אני עומד מאחורי כל מילה שאני כותב פה בפורום ואם המודרטורים המכובדים של הפורום החליטו להעניק לי את הטייטל הזה אז זה בגלל שהם בטוחים שאני אחד שיודע ולא "אחד שיודע" (אם הבנתי את הציניות שלך נכון) ואם אתה חושב שאני מבלשט אתה מוזמן לפנות לאחד מהם

פורסם
ללא פספסתי גם הפעם כי הרי כתבתי שאין לך ממש טענות משל עצמך אבל אתה לא טורח לקרוא מה שאני כותב או שאתה לא ממש שם לב לפרטים

אני עומד מאחורי כל מילה שאני כותב פה בפורום ואם המודרטורים המכובדים של הפורום החליטו להעניק לי את הטייטל הזה אז זה בגלל שהם בטוחים שאני אחד שיודע ולא "אחד שיודע" (אם הבנתי את הציניות שלך נכון) ואם אתה חושב שאני מבלשט אתה מוזמן לפנות לאחד מהם

אני לא מעלה טענות משל עצמי כי אין לי נתונים מוסמכים לקבוע כך או אחרת.

אני יכול לכתוב עד מחר מה נראה לי, ומה אני חושב ואם זה בעלייה או בירידה, אבל אין נתונים בשטח, אז זה לדבר באוויר, ואני לא מדבר באוויר, אתה כן.

מי הסמיך אותך ונתן לך נתונים רשמיים לקבוע שהתופעה בעלייה או בירידה?

אף אחד, אתה מדבר מהתרשמות אישית שלך, וצריך להתייחס לדבריך ככה.

הבעיה שלך היא שאתה חושב כנראה שהשמש זורחת לך מהאחוריים וכל משפט שלך הוא אמת בלי צורך בנתונים.

צר לי לבשר לך, זה לא מספיק טוב ואת הטענות שלך תצטרך לבסס עם נתונים, עד אז הם עדיין בחזקת "אחד שיודע", והציניות זועקת למרחקים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...