Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מגב קניתי לבסוף (או בנתיים) בתחנת דלק פז (במסלול הדרומי שיוצא ממחלף הסירה).

30 ש"ח לזוג.

למי שקונה כאלו ובכלל: מומלץ לפי ספרון שיש שם על מידה 26 אבל בדיעבד אני חושב שאפשר לקנות גם מידה אחת מעל ולכסות עוד קצת מהחלון.

פורסם

בדיוק אתמול ה 107 שלי עברה טיפול 30,000. אני לא נוסע הרבה אז הק"מ הוא 22,000 והרכב שנתיים על הכביש.

התקשרתי ל 3 מוסכים מורשים אחד ברחובות ושניים בראשון. המחיר בשניים היה זהה "750 ש"ח כולל מע"מ" ובשלישי אמרו שזה 750 ש"ח כולל מע"מ לא כולל פילטר מזגן (שאם כן רוצים להחליף אז זה עוד כ 250 שקל או סכום הזוי אחר).

הבנתי שזול זה לא יהיה וניגשתי בלית ברירה למוסך שקרוב לי לעבודה ברחובות "אור מור".

הגעתי לשם אתמול בשמונה בבוקר. אחרי 2 דקות קיבל אותי יועץ השירות. ניגשנו לרכב ושאל אותי מה צריך. הסברתי לו טיפול תקופתי שני - הרכב בן שנתיים. אמר שזה עולה 750 ש"ח כולל מע"מ אבל בגלל שזה שנתיים אז לפי הוראת יצרן צריך להחליף נוזל בלמים.

שאלתי כמה פעמים אם הוא בטוח שזה הוראת היצרן אז הוא ענה שכן. שאלתי כמה זה תוספת אז הוא אמר שזה יצא 1000 ש"ח כולל מעמ. נתתי אישור ורק ביקשתי אם אפשר שהרכב יהיה מוכן כמה שיותר מהר כי אני צריך להגיע לעבודה.

הרכב עלה על הליפט לקראת 8 וחצי. ב 9 היועץ שירות קרא לי עוד פעם. אמר שהוא רצוה להראות לי את הבלמים. הסתכלנו ביחד וראינו שהרפידות נשחקו ויש עוד "רבע". גם הדיסקים היו עם מדרגה קטנה - אבל זה לא נורא הוא אמר. צריך להחליף רפידות. שאלתי כמה עולה. אאל"ט זה היה תוספת של 650 ש"ח לזוג רפידות מקוריות (כולל מע"מ כולל עבודה".)

אמרתי לו שלא צריך בינתיים, יש עוד "רבע" ואני אטפל בזה במקום אחר. חזרתי לחדר המתנה. אחרי 5 דקות הוא ניגש אליי ואמר שהוא מצא רפידות תחליפיות ושזה יעלה לי רק 350. שאלתי כמה פעמים אם זה תחליפי מהסוג הסיני של ה 50 שקל או שזה תחליפי נורמלי. אם הרכב יתחיל לשרוק מהברקס הראשון ועוד 10000 ק"מ (טיפול הבא) אני אצטרך להחליף עוד פעם. הוא הבטיח שזה תחליפי איכותי ושיהיה בסדר. אישרתי להחליף. ב 9 ארבעים קראו לי וניגשתי לשלם.

הכריחו אותי לעשות כרטיס חבר בשביל 10 אחוז הנחה על חלפים ו 10 אחוז הנחה על עבודה. בסוף יצא 1350 כולל מעמ.

אתמול הברקסים הרגישו פחות נושכים והדוושה קצת קשה יותר. היום בבוקר (יום אחרי הטיפול ו אולי 10 ק"מ נסיעה) כבר יש שריקות.

תודה לאל שהאחריות מסתיימת עוד שנה.

אסף

נ.ב. גם אצלכם כשהמזגן פועל ואתם עומדים במקום בניוטרל הרכב מתחיל לרטוט חזק?ו

פורסם

...

אתמול הברקסים הרגישו פחות נושכים והדוושה קצת קשה יותר. היום בבוקר (יום אחרי הטיפול ו אולי 10 ק"מ נסיעה) כבר יש שריקות.

אסף

ביצעו חריטה לצלחות הבלם? אתה יודע איזה סוג (יצרן) של רפידה הרכיבו לך?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מה?????

650 לרפידות+עבודה? זה לפיגו 607 או 107?

רק לידע בפנדה על הרפידות מקוריות בפנדה עלו לי 120 לזוג ועוד 144 שקל עבודה.

אפשר לדעת מה החליפו וכמה עלה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בדיוק אתמול ה 107 שלי עברה טיפול 30,000. אני לא נוסע הרבה אז הק"מ הוא 22,000 והרכב שנתיים על הכביש.

התקשרתי ל 3 מוסכים מורשים אחד ברחובות ושניים בראשון. המחיר בשניים היה זהה "750 ש"ח כולל מע"מ" ובשלישי אמרו שזה 750 ש"ח כולל מע"מ לא כולל פילטר מזגן (שאם כן רוצים להחליף אז זה עוד כ 250 שקל או סכום הזוי אחר).

הבנתי שזול זה לא יהיה וניגשתי בלית ברירה למוסך שקרוב לי לעבודה ברחובות "אור מור".

...

שאלתי כמה פעמים אם הוא בטוח שזה הוראת היצרן אז הוא ענה שכן. שאלתי כמה זה תוספת אז הוא אמר שזה יצא 1000 ש"ח כולל מעמ. נתתי אישור ורק ביקשתי אם אפשר שהרכב יהיה מוכן כמה שיותר מהר כי אני צריך להגיע לעבודה.

.. צריך להחליף רפידות. שאלתי כמה עולה. אאל"ט זה היה תוספת של 650 ש"ח לזוג רפידות מקוריות (כולל מע"מ כולל עבודה".)

..... בסוף יצא 1350 כולל מעמ.

......

אסף

נ.ב. גם אצלכם כשהמזגן פועל ואתם עומדים במקום בניוטרל הרכב מתחיל לרטוט חזק?ו

ערכתי קצת את הסיפור סוחט הדמעות שלך, אסף,

הסיפור הזה רק מראה שיש פערים עצומים וחייבים למצא פיתרון אחר ממורשה פג'ו.

1. אני מבקש שתרשמו עוד מחירים עם שמות מוסכים (בעיקר מהמרכז אם יש ומחצי השנה האחרונה) ותציינו מה הטיפול ומה נעשה.

2. בקבוצה של 107/c1/ אייגו בפייסבוק מישהי סיפרה שהיא כן טיפלה בפגו במוסך טויוטה. רק בגלל שיש עוד כמה רכבי טויוטה שלהם שמטופלים שם (כלומר בהתחלה לא רצו לטפל בפג'ו!!)

אז תספרו על עוד מקרים כאלו.

3. אין אצלי ב107 רעידות חריגות בניוטרל בשום מצב.

תודה

פורסם

לא התכוונתי לסחוט דמעות פשוט פרקתי קצת עצבים ותסכול.

הדילמה שלי עכשיו אם אני חוזר אליהם להתלונן לגבי הברקסים או פשוט הולך למוסך שאני מכיר וסומך עליו (לא מורשה יבואן) שיסדר את הבלאגן שהם עשו.

אסף

Picture 004.jpg

פורסם
לא התכוונתי לסחוט דמעות פשוט פרקתי קצת עצבים ותסכול.

הדילמה שלי עכשיו אם אני חוזר אליהם להתלונן לגבי הברקסים או פשוט הולך למוסך שאני מכיר וסומך עליו (לא מורשה יבואן) שיסדר את הבלאגן שהם עשו.

אסף

באמת מתסכל (בקרוב אצלי ) ותודה על הפירוט

פורסם

אחת הסיבות שאני ארכיב רפידות מקוריות בהחלפת בלמים היא הרעש.. כמובן שלדעתי חייבים לחרוט את הצלחות או להחליפן במידה וירדו מהמידה המינימלית.

אלעד

פורסם
אחת הסיבות שאני ארכיב רפידות מקוריות בהחלפת בלמים היא הרעש.. כמובן שלדעתי חייבים לחרוט את הצלחות או להחליפן במידה וירדו מהמידה המינימלית.

אלעד

אני קצת חדש בעסקי המוסכים ואשמח להסבר על התהליך ב"החלפת" ברקסים.

מה זה בדיוק מקורי במקרה של פג'ו (/ טויוטה) האם יש רפידות מקוריות שהן של "פג'ו" או שכמו ברוב המקרים זה יצרן חלפים (איכותי) OEM

?

ומה זה החריטה של הצלחות? אני מניח שהכוונה לדיסקים. למה צריך "לחרוט"? (חריטה זו פעולה שמבצעים עם מחרטה ככל הידוע לי)

פורסם

ברור שהיצרנים כמעט אם לא כולם לא מייצרים רפידות. אבל יש ב"מקוריות" או OEM מתוצרת טובה עומדים בהמון תקנים שרפידות פשוטות לא עומדות בהן.

חריטה צלחות משמעותה להביא את שטח המגע בין הרפידה לצלחת לאופטימלי (מקסימום מגע). יש להתחשב בעובי המינימלי המותר לאחר החריטה.

אלעד

• תוכן חדש...