Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון:

אז ככה, היום פגשתי את מפרסם המודעה של ה306 2001 XT 1600 אוטומט.

הרכב יד 2 עם 109K ק"מ, כמובן ידיים פרטיות. בדקתי רשיונות, ביטוח וכו' והכל נראה אחלה. יש טסט עד יוני 2014.

הרכב שמור ברמה נהדרת מבפנים, אין קרעים או סדקים וכל המחוונים עובדים, כנ"ל מזגן על חימום וקירור וחלונות חשמל. אין נורות אזהרה או תקלה דולקות.

חיצונית הרכב שמור מאד מבחינת צבע וקוסמטיקה, יש 2 איזורים שקצת הציקו לי בעין: שריטה יחסית שטחית בצד שמאל מתחת לחלון הנהג ברוחב של חצי דלת. האיזור השני, 2 לחיצות על כנף שמאל מקדימה, אחת קטנטנה והשנייה קצת יותר בולטת. בסה"כ האוטו יפה מאד והבעלים טוען שהוא חונה תמיד בחנייה מקורה (רואים!).

מבחינה מכנאית, אני עדיין לא מכונאי אבל הכל נראה תקין לפי בדיקה מקדימה - נוזל קירור ירוק, שמן בצבע יפה ומלא, סל"ד יציב בסרק - עם מזגן מדי פעם זז קצת אבל לא משהו מוגזם. מד חום מנוע נמצא באופן קבוע על הקו הבא אחרי האמצע, תקין? כלומר קו אחד אחרי נקודת האמצע. המנוע נראה נקי ויבש, לא נשכבתי מתחת לרכב לבדוק עוד, בשביל זה יש בדיקה במוסך. צמיגים חדשים יחסית ונראים טוב, לא יבשים, מצבר יחסית חדש. המנוע נשמע טוב גם בסרק וגם כאשר הדבקתי את הדוושה כמעט עד הסוף.

גיר לטענת המוכר ללא תקלה אחת (טפו טפו טפו!) ואכן אין רעשים, נקישות או דברים מוזרים במעבר, גם בעמידה, שוב אני לא מכונאי אבל אני מקווה שאכן המצב טוב.

אין הסטוריה מסודרת אך הבחור נראה אמין וחביב מאד, יש קבלות על חלק מהטיפולים הגדולים יותר אך הוא טוען שהוא מטפל כל 10K ק"מ ושיעשה בדיקה ויחפש עוד קבלות, מקווה שזה לא צריך מאד להטריד.

שורה תחתונה - מאד אהבתי את הרכב, נוסע נעים ושקט, נוח בטירוף ומפנק. ובעיקר אהבתי את המחיר:

הוא דרש 8,500, סיכמנו עקרונית על 7000 ש"ח בהנחה שאין הפתעות בבדיקה שאעשה אצל אורן שירותי רכב בחולון.

משהו שפספסתי ומומלץ לבדוק? האם כדאי לקחת גם למכון או להסתפק בבדיקה אצל אורן? איך המחיר?

תודה ענקית לכל העונים.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תמונות של האיזורים הסוררים: :-P

http://imageshack.us/photo/my-images/28/9zat.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/22/3is5.jpg/

האם יש טעם לגעת בזה? בכל אופן, כמה תיקון של שניהם צריך לעלות פלוס מינוס?

תודה!

אין טעם. זה רכב של 7K ש"ח בן 13. עדיף שתשמור את הכסף לדברים שאולי תזדקק לטפל בהם מכאנית מאשר לזרוק את זה על קוסמטיקה.

בתור אחד שיש לו רכב כזה כבר 3 שנים, אני ממליץ. יופי של אוטו בכלום כסף: נוחות נסיעה מעולה, מזגן מצויין, תא מטען ענק ואיבזור נדיב (אני מאמין שזה כמו שיש אצלי: 4 כריות אויר, 4 חלונות חשמל, שלט רחוק מקורי, חיישן גשם ובקרת אקלים). בנוסף הוא גם דיי חסכוני והחלפים (והעבודה בכלל על הרכב) זולים וקלים.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נראה לי שאתה מאוד זקוק לחיזוקים, אז קבל עוד אחד:

הכל נשמע טוב וסביר, עוד יותר אם אתה מתכוון לבדוק את הרכב אצל אורן לפני הסגירה.

יאלללה, צא לדרך.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אל תייחס חשיבות למכות חניה, בזכות נהגי ישראל המופלאים את "תתברך" בעוד הרבה כאלו.

אם הרכב תקין מכאנית, ושמור פנימית, תהנה ממנו.

פורסם

אין כמוכם. תודה רבה על הכל.

בראשון אבדוק אותו, בתקווה שלא יהיו הפתעות ואם הכל טוב - אתחדש לי בצרפתייה יפיפייה! אעדכן בהמשך.

דב, אני בהחלט הייתי זקוק לחיזוקים ועזרת לי מאד. ככה או ככה.

המשך שבוע טוב!

נמרוד

פורסם

כשאתה נוסע באוטו, תנסה להגיע למצב של הרבה האצות מהמקום, כשהגיר משתמש בהילוכים נמוכים (ראשון ושני). תעשה נסיעה מספיק ארוכה, רצוי חצי שעה לפחות, עם מזגן כבוי.

האם לאחר נסיעה כזאת בעמידה במקום הגיר לא יוצא לניוטרל (יוצא לניוטרל - הרכב לא גולש קדימה ב D עם בלם משוחרר) ועם תחילת נסיעה משלב הילוך "במכה"?

פורסם
כשאתה נוסע באוטו, תנסה להגיע למצב של הרבה האצות מהמקום, כשהגיר משתמש בהילוכים נמוכים (ראשון ושני). תעשה נסיעה מספיק ארוכה, רצוי חצי שעה לפחות, עם מזגן כבוי.

האם לאחר נסיעה כזאת בעמידה במקום הגיר לא יוצא לניוטרל (יוצא לניוטרל - הרכב לא גולש קדימה ב D עם בלם משוחרר) ועם תחילת נסיעה משלב הילוך "במכה"?

בוקי,

תודה על התגובה. מה מטרת הבדיקה הזאת? למען האמת, הבחור מאד חביב ולא נעים לי לטרטר אותו ככה עם נסיעה כזאת ארוכה ובלי מזגן, בן אדם מבוגר.

ללא כל קשר, אשמח להתייחסות של מישהו לעניין החום מנוע - כפי שציינתי, מד חום המנוע עמד באופן די קבוע על קו אחד אחרי האמצע, לכיוון המקסימום ולא המינימום. נראה לכם הגיוני? הבחור טוען שזה ככה מאז ומעולם.

תודה!

פורסם

לגבי המד חום הגיוני מאוד ככה זה בפיז'ו סיטרואן זה מד חום דינמי שמציג את הטמפ' בזמן אמת, מאוורר נפתח מהירות ראשונה ב97 מעלות (קו ה100 זה הקו אחרי האמצע שזה 90) ואח"כ מהירות שניה ב105 מעלות.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

לגבי מד חום - כשהרכב עומד במקום או נוסע בפקק בתנועה איטית - השעון יכול להיות על קו אחד מעל האמצע.

כשהמזגן דלוק אמור להיות סביב 90 מעלות או קצת מתחת, כנ"ל בנסיעה לא מאומצת במהירות קבועה.

אם בנסיעה במהירות 80-90 קמ"ש עם ליטוף קל של דוושת הגז מד חום מעל האמצע - לא תקין.

מטרת הבדיקה של הגיר היא לוודא שאין את התופעה שציינתי.

אני אנסח את זה אחרת: אם תיקח את האוטו לבדיקה, תשתדל לבדוק את מה שרשמתי, כלומר לנסוע מספיק זמן על מנת ששמן גיר יגיע לטמפרטורת העבודה.

פורסם

בוודאות אין סיבה לדאגה לגבי החום מנוע?

מחיפוש קצר בפורום ראיתי כמה שרשורים של חבר'ה עם בעיה דומה, אמנם לפני כמה שנים טובות ולכולם מד חום המנוע חזר לאמצע ולא עבר אותו לאחר שהחליפו תרמוסטט או משהו במערכת האוורור, קירור וכו.

מכונאים? צרפתים בדם?

תודה.

• תוכן חדש...