Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי מד חום - כשהרכב עומד במקום או נוסע בפקק בתנועה איטית - השעון יכול להיות על קו אחד מעל האמצע.

כשהמזגן דלוק אמור להיות סביב 90 מעלות או קצת מתחת, כנ"ל בנסיעה לא מאומצת במהירות קבועה.

אם בנסיעה במהירות 80-90 קמ"ש עם ליטוף קל של דוושת הגז מד חום מעל האמצע - לא תקין.

מטרת הבדיקה של הגיר היא לוודא שאין את התופעה שציינתי.

אני אנסח את זה אחרת: אם תיקח את האוטו לבדיקה, תשתדל לבדוק את מה שרשמתי, כלומר לנסוע מספיק זמן על מנת ששמן גיר יגיע לטמפרטורת העבודה.

תודה בוקי, רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך.

ורשמתי לעצמי, אגיד לחבר'ה אצל אורן לבדוק גם את עניין הגיר.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהלן חברים, סליחה על ההקפצה אך אני זקוק לעוד עצה או שתיים.

האופציה הקודמת שלי ״נשרפה״ לאחר הבדיקה, חבל על המילים שלי והקריאה שלכם אבל הרכב לא טופל כראוי.

נשארו לי כמה אופציות -

עוד 306 1600 אוטומט יד2 עם 122K ק״מ אך לאחר שיפוץ גיר, האם יתרון או חסרון?

בנוסף, שתי אופציות שונות לקליאו אוטומט,

אחד קליאו B 2001 1600 אוטומט במצב נדיר על הנייר

השני, קליאו B II 2003 אוטומט 1400 גם כן שמורה היטב, שתיהן מטופלות במורשה עם הסטוריה.

מה הדעות ובעיקר ניסיון עם קליאו אוטומטיות? האם B II אמינות יותר לאחר מתיחת הפנים?

שוב תודות לעוזרים.

אגב, ידוע שעדיף ידני אך טרם פגשתי שמורות ובתקציב שלי.

פורסם

קליאו B אוטומטית זה אחלה אוטו. אבל, חייבים לכתוב את זה...אמין מאוד וזול לאחזקה הוא לא, במיחד כשאתה לא מטפל בו לבד, אלא עם כל תקלה פונה למוסך.

הבדלים בין 1600 2001 לבין 1400 2003:

בראשונה מנוע 8 שסתומים עם קאמשפט יחיד, 90 כ"ס.

בשניה 16 שסתומים ושני קאנשפטים. 98 כ"ס.

לעשות טיימינג זול ופשוט יותר בראשונה.

בראשונה הגה כוח הידראוולי, בשניה חשמלי.

בראשונה מצערת מכאנית עם כבל, בשניה אלקטרונית.

בראשונה כנראה אין ABS, בשניה יש.

בראשונה 2 כריות אוויר, בשניה כנראה 4.

מערכת חשמל שונה ומודרנית יותר אחרי מתיחת פנים.

בראשונה יש מערכת הצתה פחות מתקדמת (ואולי יותר אמינה) עם 2 סלילי הצתה וחוטי הצתה רגילים של פעם.

בשניה יש סליל הצתה נפרד לכל צילינדר.

עיצוב פנימי מוצלח יותר לאחר מתיחת פנים, חיצוני - עיניין של טעם.

פורסם

בתור אחד שהיה לו גם קליאו B 2001 וגם 307 2003

אם זה לתוך העיר הקליאו טובה מאוד

מה שחשוב לבדוק בשנים האלה זה חיישן מנוע (למבדה) נוטה ללכת ברכבים האלה ואם זה מתחיל יש יותר מידי בעיות עם זה

פורסם

תודה לכם חברים.

אני מתקשה לגבש מסקנה מדבריכם. אם מצאתי דגם ספציפי שמור מאד ומטופל כראוי

גם מהקליאו B 2001 וגם מה B II 2003 והן יעלו פחות או יותר אותו הדבר, על מה הייתם הולכים מבחינת אמינות בעיקר?

פחות מדבר אליי עניין של עיצוב חיצוני ופנימי.

ולא עניתם לגבי ה306 לאחר שיפוץ גיר, יתרון או חיסרון? בכללי, 306 אוטומט 1600 עדיפה מבחינת אמינות על הקליאו באותם שנתונים?

תודה!!

פורסם

בוקר טוב, אני אסביר שוב למה לא עונים לך לשאלה האחרונה:

אין פה לאף אחד יכולת נבואה ואי אפשר לדעת מי מבין שלושת הרכבים בני 10 שנים + ובמצב לא ידוע יהיה יותר אמין.

גם אם כל הרכיבם טופלו לפי הספר - אי אפשר לדעת שום דבר.

גם אי אפשר לדעת אם גיר משופץ זה יתרון או חיסרון - תלוי מי עשה אותו, תלוי מה הוחלף בשיפוץ, תלוי לפני כמה זמן זה היה וכמה הרכב עשה אחרי השיפוץ. וגם אם יש את כל הנתונים האלו - עדיין קשה לכתוב משהו חד משמעי.

אלא אם הגיר שופץ ממש לאחרונה במקום מקצועי ובעל ניסיון, ויש עדיין אחריות על הגיר - אז מדובר ביתרון.

יש לי ניסיון די ארוך עם קליאו 1.6.

אם אתה מעוניין, אני יכול לרשום את כל התיקונים והתקלות שהיו. תצא רשימה די ארוכה, אבל מדובר על כל התקופה - 13 שנה.

• תוכן חדש...