Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולכם,

אני מחפש עבור חברה שלי רכב בתקציב של עד 10K.

מצאתי כמה מודעות מעניינות מאד על פיג'ו 306 XT 2001 אוטומט 1600 סמ"ק עם ק"מ נמוך וידיים פרטיות אשר טופלו במורשה.

שמעתי בחצי אוזן שלא הכי כדאי להתעסק עם צרפתיות אוטומטיות, השאלה היא האם זה תופס לגבי כל הדגמים באותן שנים או שמא אלו דגמים ספציפיים בעיתיים? אשמח מאד לחוות דעת ובעיקר מחבר'ה אשר היה להם ניסיון עם הרכבים הללו.

מדובר ב206XT, 306XT, פיאט בראבו SX (לא צרפתייה אך אירופאית כמובן), או קליאו B II, כולן אוטומטיות.

עד כמה הגיר האוטומטי צריך להלחיץ אותנו?

תודה רבה מראש.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכונית שטופלה כל ימיה ברשת היבואן תהיה קניה טובה בכל מקרה.

המחירים הנמוכים משקפים את בעיית הגיר, כשהבעיה לא כל כך בעיה - זה גיר חכם ומתוחכם שחוסך דלק ובלאי של הבלמים.

אם נוהגים איתו בפראות או בנסיעות רבות מאוד בפקקים, יש לו קצת יותר בלאי.

במקרה הכי גרוע - עושים שיפוץ יסודי (משהו כמו 5,500 ש"ח) או מחפשים גיר מפירוק), ווסעים בשקט.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

בכל הרכבים הצרפתיים של שלושת היצרנים (רנו, פי'זו וסיטרואן) בתחילת שנות ה 2000 היה אותו גיר אוטומטי עם אותן תקלות אופייניות. (להוציא רכבי מנהלים עם מנוע בנפח מעל 2.0 ליטר).

טיפול במוסכי יבואן לא מבטיח שום דבר בעיניין הגיר, מכיוון שאין שום שגרת טיפולים מומלצת על ידי היצרן ובטיפולים לא נוגעים בו.

רמת האמינות לא אחידה, יש גירים כאלו שעברו 250 אלף ויש כאלו שהגעיו לשפוץ כבר ב 120-150 אלף ק"מ, למרות שננהגו באופן סביר.

בקניית אוטו מהמודלים האלו קח בחשבון שיתכן ותצטרך לשפץ גיר מתישהו. היום מכוני שיפוץ גירים ומוסכים כבר צברו הרבה ניסיון עם הגיר הזה וכל התקלות מוכרות.

אבל כמו שאמר דב, המחירים של המכוניות האלו ברצפה כך שזה יכול להיות עדיין שווה, אם האוטו באופן כללי במצב מצויין.

פורסם

תודה רבה לכם חברים. עזרתם לי מאד.

לצורך העניין, מצאתי מודעה מעניינת. 306 אוטומט יד 3, 2001, 125K ק״מ, 1600 XT.

הרכב שמור ומטופל לפי המוכר, עדיין לא ראיתי. מעבר למכות פח קלות מאד בבמפר הקדמי, הכל פיקס. מטופל עם קבלות.

ללא עבר כלשהו מבחינת תאונות / מחלות רכב.

המוכר דורש 7500₪, טסט עד 06/2014.

מה דעתכם?

פורסם

דעתי שבמעות הכל תמיד נראה מצויין.

ובבדיקה מתגלה לפעמים תמונה קצת שונה.

לך לראות את הרכב, תעשה סיבוב,תבדוק אם "ספר טיפולים" לא מסתכם בקבלה על החלפת מצבר ותיקון פנצ'ר מלפני כמה שנים, תתרשם, אחר כך תבדוק עוד כמה מכוניות ותבחר את הטובה ביותר.

יש יתרון לרכב שטופל ברשת היבואן, בעיקר בכך שאתה יודע שהרכב קיבל את הנוזלים והשמנים הנכונים וחלפים מקוריים ברוב המקרים.

פורסם

תלמד בפורום על הצרפתיות האלה, תלמד מה חשוב ומה פחות חשוב לבדוק ברכב בגילאים האלה, תיצור קשר עם מוסך מקצועי והגון כדי לבדוק אתמהרכבים במחיר הגון יותר מאשר מכון.

לגופו של עניין. מי שרוצה שבע וחצי ימכור גם בחמש וינשק לך את הסנדלים. אם קנית והגיר שבק ברמה שאינה מאפשרת נסיעה, זרוק את הרכב וקנה אחר במחיר השיפוץ.

חפש רכב שמור שנראה מטופח, טסט ארוך ככל האפשר וצמיגים איכותיים וחדשים ככל האפשר.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בקש קבלות או טוב מזה, תדפיס של היסטוריית טיפולים. זה יתן לך מושג ומה שלא תדע, שאל.

מאחר ורוכשים רכב ולא רק נייר, גש עם הרכב ועם הנייר למוסך רלוונטי.

בברבו ובראבה ישנו גיר יפני של אייסין. הוא מתפקד היטב במכוניות יפניות וגם כאן, אך מכיון שזו פיאט, יגידו לך ה"מבינים" שהגיר רע.

פורסם

שוב, תודה ענקית לכולם. עזרתם המון.

אשמח באמת לקצת יותר התייחסות לפיאט בראבו.

מצאתי אקזמפלר שנראה מצוין על הנייר - יד 2, 20001, 3 דלתות אוטומט 1600 סמ"ק, 120K ק"מ.

יד קודמת בתוך המשפחה. האם זו אופציה עדיפה על פני ה306? מבחינת סחיבה וחסכון בדלק בעיקר.

אגב, הבראבו נמכרת באותו המחיר - 7500 ש"ח עם טסט לשנה מלאה (!).

תודה רבה.

פורסם

מכיון שלבראבו מראה צעיר, חלקן נקרעו ולא טופלו ע"י ילדים.

מושבי הבראבו פחות נוחים והיא קצת רועשת, לא קריטי.

הייתי בוחר לפי נטיית הלב ולפי המצב וההיסטוריה של הרכב הספציפי.

פורסם

אם הפיג'ו נמצאת ברשימת הרכבים הלא סחירים, אז הבראבו היא בראש הרשימה.

יש לי חבר שיש לו בראבו יד ראשונה עם ק"מ נמוך, אני לא אדבר על התקלות שהוא חווה איתה על בסיס קבוע, הוא פשוט לא מצליח למכור.

אבל למרות זאת תבקש הסטורית טיפולים, אולי יתמזל מזלך והאקזמפלר שמצאת לא יהיה בעייתי. אבל תתמקח על המחיר, זה רכב מאוד לא סחיר.

פורסם

סגור. תודה רבה.

אז למעשה, אם אני מבין נכון, מבחינת תמורה למחיר, ה306 XT תהווה בחירה חכמה? כמובן במידה והרכב הספציפי טופל כראוי ונראה שמור. או שמא עדיף לרדת קצת בשנתונים ולחפש רכבים בעלי תדמית טובה יותר ובעלי גיר ידני?

שאלה אחרונה תלוית דגם - מה לגביי רנו קליאו BII, נניח מודל 2003 אוטומט? מצאתי כמה מודעות מעניינות. פחות או יותר אותו תקציב. שווה קפיצה לראות או לא להתקרב?

פורסם

באופן כללי, תמיד עדיף גיר ידני. להחליף קלאץ' עולה בין 1000 ל 2000 ש"ח.

אם אין לך בעיה כלכלית, והנוחות חשובה לך, קנה גיר אוטומט. במקרה הרע , תיפרד מהרכב ליום וחצי לצורך שיפוץ גיר מתישהו, ואז יהיה לך שקט לעוד הרבה שנים. אבל שוב, אם מצאת רכב שמור ויש היסטוריית טיפולים מוכחת, כבר כתבו לך מעלי, לך למוסך מתמחה, (אורן / גבע / אם הדרך) ותבקש חוות דעת על מצב הרכב.

לגבי הרנו, (וכל שאר הרכבים בני אותו גיל), שווה לראות הכל, אבל לקחת בחשבון שקונים את זה שנשמר באדיקות ויש לגביו הסטוריית טיפולים מתועדת. רכב שנשמר כל השנים וטופל בנוזלים וחלקים מקוריים יפגין אמינות גם אחרי 10 שנים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...