Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נעשה לך קצת סדר

בנק ישראל הורה כי משכנתא לא תהיה גבוהה מ 75% לדירה יחידה. כלומר אין יותר EMI ועליך לדאוג להון עצמי של 25%

בנק ישראל הורה גם שההחזר החודשי לא יהיה גבוה מ 50% מההכנסה נטו

אתה רוצה לקנות מגרש ב 1000K ולבנות עליו אוהל ב 800K או בית + סטודיו שיעלו לך בכיף הרבה יותר ממיליון.

וסתם כדי לסבר את האוזן

1800K שמחולק שליש לפריים ל 25 שנה בפריים מינוס 0.9 כלומר 1.6% ועוד 2 שליש בקבועה לא צמודה ל 20 שנה בריבית של 4.5% נותן לך החזר ראשוני של 10000 ש"ח

כל עליה של 1 אחוז בפריים יגדיל את ההחזר ב 300 ש"ח כלומר יש אפשרות סבירה כי ההחזר יגדל גם ב 1500 ש"ח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

^ עם הרביות הגבוהות ועם כל הבלגן. 11K ₪ זה סכום ששילמתי שנים עוד 1500 פחות 1500 זה לא מה שיהפוך את זה ללא כדאי. עדיין לא הצלחתי באמת להבין, אם שילמתי עד לפני פחות משנה 11K ש"ח שכירויות בלבד (בית+עסק) מדוע כשזה מיועד לרכישה זה לא משתלם? או יותר מסוכן?

דווקא אם אני יזרום עם ההשערות כאן על סיכון,

ורק נניח הנחה תיאורטית שחס וחלילה חס ושלום, הבית יעמוד למכירה כי.... (לא ארשום את זה אפילו) הרי המכירה של הבית תשאיר לי עודף של כמה מאות אלפים לאחר שאכסה איתה את המשכנתא ואחזיר את חובותיי. אני גר במקום בו ברוך השם, אנשים בונים וקונים ומחליפים ומשכירים בתים חופשי. מחיר ? בתים צמודי קרקע שנקנו (יקר יותר מבניה עצמית) ב 1.4 מליון נמכרים כאן ב 2 !

הרי כך או כך אני יוציא סכומים כאלו של כסף על שכירות חנות ושכירות מגורים. למה שילך לשכירות ולא למשכנתא? זה משנה לכיס של מי זה נכנס? ממני זה יוצא כך או כך.

אלא אם כן אני מפספס כאן משהו בענק ,וממש לא מצליח להבין את התמונה.

פורסם

אתה מפספס, בקטנה לדעתי, כמה דברים: משמעות אובדן גמישות תזרימית אישית ועסקית, התחייבות (וולדבולדבה) להוצאה גדולה מאד על משכנתא והוצאות בניה (הוצאה שתגדל בסביבת ריבית צפויה לאורך חיי המשכנתא), התחייבות למיקום העסק, ועוד ועוד.

אין דין השיקולים בבחירת מקום מגורים כדין השיקולים בבחירת מקום לעסק, ולעניות דעתי לא כדאי לקשור אותם אחד לשני אלא ללכת על מה שמתאים לכל סוג נכס מבוקש.

בהצלחה בכל מעשה ידיך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני חושב שכדאי להפריד בין העסק לבין המקום מגורים.

אם תרצה למכור את העסק עוד שנתיים אבל אתה גר בו,מה תעשה?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אני מסכים עם Apple.

אתה משקיע בעסק המטרה היא שהוא יהפוך לנכס ,בעניין מגורים תשאר בשכירות.

ההמלצה המעשית היא לדעתי לרכוש חנות שבה אתה יכול להקים ולעצב

את בית העסק שלך כרצונך בהשקעה של נניח 900K ,המטרה הראשונית היא גיוס ההון העצמי של 200K

ומשכנתא של 700K בסביבת ריבית נמוכה תתן לך החזר חודשי נמוך יחסית

מה שיאפשר לך חיסכון גדול יותר שבעזרתו תוכל לסגור את המשכנתא במהירות גבוהה יותר.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

לא ברור לי משהו.

בזמן שאתה בונה את הבית (לוקח איזה שנה בדרך כלל)

תשלם גם שכירות על הוילה שאתה שוכר כעת וגם החזר חודשי של הלוואת המשכנתא ?

פורסם

ולא בפעם הראשונה שהרכבת מעוררת שרשורים שנס ליחם ואבד עליהם הקלח

אבל בטח מקורב להנהלה:idea: כי ב 30 הודעות כבר קיבל אישור להגיב באוף טופיק

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

האמת שזה היה בטעות. לא שמתי לב שזה שרשור ישן.

ולגבי תאוריות קונספירציה למינהן - אז לדעתי חוקי הפורום השתנו וכל אחד יכול להגיב באוף טופיק.

• תוכן חדש...